Last news in Fakti

17 Януари, 2023 18:10 1 933 8

Безлов: Ако не беше случаят с Nexo, срещу Радев щеше да има упреци, че иска да отиде на предсрочни избори

  • тихомир безлов-
  • nexo-
  • румен радев-
  • упреци-
  • предсрочни избори

Борисов веднага атакува агресивно, защото му се искаше да има правителство с мандата на "Демократична България", които припозна като посредник. От ПП гледаха на това като на вид опасност, че от ДБ може да легитимират Борисов, коментира политическият анализатор

Безлов: Ако не беше случаят с Nexo, срещу Радев щеше да има упреци, че иска да отиде на предсрочни избори - 1
Снимка: NovaNews

След политическите увертюри изглеждаше, че най-накрая двата основни политически опонента в лицето на ПП и ГЕРБ си изгладиха противоречията и като че ли имаше голям шанс да се направи нещо с третия мандат, и точно в четвъртък прокуратурата влезе в Nexo. Това коментира в ефира на Nova News политическият анализатор Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Според Безлов, ако не беше този случай, срещу Радев щеше да има упреци, че иска да отиде на предсрочни избори и да удължи мандата си на управление.

Борисов веднага атакува агресивно, защото му се искаше да има правителство с мандата на "Демократична България", които припозна като посредник. От ПП гледаха на това като на вид опасност, че от ДБ може да легитимират Борисов. Темата с Nexo със сигурност ще се използва в предизборната кампания, въпросът е дали може да се развие и да се извади още нещо, допълни още експертът, цитиран от novini.bg.

Относно скандала със самолетите СУ-25 Безлов припомни, че има решение на парламента за предоставяне на военна помощ на Украйна, и ако България действително е дала такива самолети на Киев, в това няма нищо незаконно.

В тази връзка Безлов отбеляза, че основният интерес на България е да последва примера на останалите страни от Източна Европа и да замени старите си съветски самолети с по-нови, които да отговарят на стандартите на НАТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    18 6 Отговор
    аз като гледам, цялата продажна сган се упражнява срещу Радев! Явно много пречи на мафиите в България!
  • 2 Епааа

    22 5 Отговор
    Радев да не е малоумник , за да даде мандата на престъпници , подгонени на няколко континента ?! Такива са само феновете на ПП и ДБ !
  • 3 Непрекъснато някой им е виновен

    17 2 Отговор
    Защото в момента не могат да крадат.
  • 4 12340

    2 3 Отговор
    Нематираните, мазни кубета,
    са толкова нехигиенични,
    колкото немити зъби
  • 5 Демократ

    3 9 Отговор
    Радев с този ход според мен пак си увеличава времето на еднолично управление,защото сега ще си разтакават програмите, подкрепата и накрая пак избори сигурно с това прекрасно прокремълско служебно правителство.Докато си разиграват коня на уж търсене на решение за редовно правителство, беше ясно,че подготвят най-манипулирания вот.Ден първи на парламента- изборен кодекс, то е ясна ,че не се търси никакъв друг вариант. Радев е главния коняр с безкрайното протакане за раздаване на мандатите, даваше време на кочияшите от служебното правителство да си изиграят игрите с постове, имущества, концесии,дългосрочни договори,в нарушение на Конституцията.Всичко е ясно и е много опасно да не ни превърнат пред очите ни в руска губерния, трябва да мислим с главите си.Сега ще продължат безсмислените дрънканици за заблуда на овцете.Печелят време за основната игра на сценаристите, спечелване на изборите по предварително нагласен схема. Борисов отдавна каза,че ще управлява повече от Живков. 20 години е във властта ,вкаран от ген.Бриго Аспарухов ментор на Симеон.Затова сега НДСВ отново започва да блести на политическия хоризонт.Трагедията на България е пълна.Ченгесарската мафия владее държавата.
  • 6 Радев

    4 0 Отговор
    Ги сапуниса
  • 7 Безлов Примера на УНГАРИЯ, Израел,??

    7 1 Отговор
    Веднага да, последваме примера??? Ако една овца се хвърли в Реката, и останалите, овце трябва задължително дае последват??? Безлов с Лека ръка раздава, Държавно, Народно Имущество!! Мекере продажник си Безлов!! На
    На родното не тие Бащиния, мишок Безлов, а Народа, нее само от овце!! Не раздавай, това, за, което не си работил да се копува!!
  • 8 Феликс Дж

    3 0 Отговор
    Соросоидната философия е ВЕЛИКА - предателството не е незаконно. Да обезоръжиш собствената си страна в интерес на наследниците на коварния кнез светослав киевски не е незаконно и за този това е добре. Пусти военен комунизъм, ама у нас това не е било.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол