Last news in Fakti

22 Януари, 2023 18:04 1 348 16

Министър Гечев: Драмата със „Златния гьол“ все още не е приключила

  • явор гечев-
  • драма-
  • златен гьол

Той обясни, че държавната фирма, която ще осъществява фитосанитарния контрол по границата с Турция, ще се създаде с решение на МС

Министър Гечев: Драмата със „Златния гьол“ все още не е приключила - 1
Снимка: bTV

"Драмата със „Златния гьол“ още не е приключила, но уверявам ви, тя ще приключи". Това обяви служебният министър на земеделието Явор Гечев пред bTV.

Той обясни, че държавната фирма, която ще осъществява фитосанитарния контрол по границата с Турция, ще се създаде с решение на Министерския съвет. Тя ще е на подчинение на няколко ведомства – министерството на финансите, на земеделието и на транспорта, както и агенция по храните, в това число агенция „Митници“. Те ще контролират дейността ѝ.
Гечев заяви, че закриването на тази фирма няма да е лесно. Драмата с прекъсването на договора все още не е приключила напълно.

„Винаги всяка заповед на земеделския министър се обжалва. Не очаквах толкова лесно да стане нищо, защото винаги има условности. Ние се готвим по отношение на това наистина да въведем реален контрол, включително и с решението на Министерски съвет“, обясни Гечев.
Основната задача на “Златния гьол“ е да дезинфекцира колите, които влизат на територията на България. Според служебният министър на земеделието е вършена голяма работа по съкращаване на километричните опашки там, както и с увеличение капацитета на лабораторията.

„Меко казано е бомба случаят със „Златния гьол“. Делегираните дейности, разрешено е законово, но продължават да се правят по един малко по- различен начин, който води сякаш усещането в държавата, че има нещо нередно, че това не е правилно, че има пропуски в контрола, че една фирма е прекалила с всичко на границата“, добави Гечев.

Той обясни, че нищо не го притеснява.

„Когато човек е чист, няма какво да го притеснява, както и целият екип“, добави служебният министър на земеделието.
Гечев коментира и цените, като заяви, че може да се очаква лек спад в цената на хляба.

„Земеделският министър трябва да се грижи и за земеделците. Хлябът не е чак толкова голям проблем, но млечните продукти вече поскъпнаха изключително много“, посочи той.

Гечев каза също, че спекулата винаги е била на дневен ред, особено в случаи като сега, когато има масова психоза.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 1 Отговор
    бъдете ДОБРИ ХОРА се поздравявам ГЕНАДИ И ДЕСИ
  • 2 Макс

    3 0 Отговор
    Кога ? Половин година управлява служебен подчинен на Радев кабинет . Едно добро нещо не е направено. Лъжат и мажат в стремежа за по-дълго управление. Радев проточи във времето следващите парламентарни избори , за да се наслади максимално на властта.
  • 3 Баба Вуна

    3 0 Отговор
    След петъчната среща на Бойко и Корнелия хляба който купувах поскъпна от 1.45лв на 1.69лв.

    Коментиран от #6

  • 4 Само

    6 0 Отговор
    борчове за сметка на българските граждани правите и нищо продуктивно не смеете и не можете да направите ! Грозна игра с народа ни и държавата , другарьо !
  • 5 12340

    6 0 Отговор
    Да ти и... и. гьола, дето го ползвате заедно и пропагандно!
    .. "... Хлябът не е чак толкова голям проблем, но млечните продукти вече поскъпнаха изключително много“, посочи той....", докато си човъркаше носа и плямпаше за "гола"!

    Коментиран от #11

  • 6 предложение

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Баба Вуна":

    Опечи си хляб ма Вуно, стига дрема у сайто !

    Коментиран от #7

  • 7 Баба Вуна

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "предложение":

    Дай рецепта :)
  • 8 Аз...

    2 0 Отговор
    Много ме "кефи" тая държава
  • 9 Ваи ва

    2 0 Отговор
    На БОКО гардероба ще се изспразни бря лошооо
  • 10 Сандо

    5 0 Отговор
    Докато приключите с тая драма,българската държава ще приключи с историята си.Заради такива като вас,де.
  • 11 Сандо

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "12340":

    Ами свърши вече евтиното сухо мляко от Украйна и ето какъв е резултата!А от години се знае,че България почти не произвежда собствено мляко.А ние по-възрастните с тъга си спомняме за едни отминали години ...
  • 12 Да ама не

    3 0 Отговор
    Мисля,че е ясно на всички относно покапването на цените,ГЕРБ и ДПС искат да направят хаус за да се върнат на власт.
  • 13 ДЯДУ РОГЛЮ

    3 0 Отговор
    АМИ МОЖЕ И БЛАТО ДА ИМА ЗЛАТНО ТО С 240 ЖАБИ ВСИЧКО МОЖЕ ДА ИМА
  • 14 Демократ

    5 0 Отговор
    Тези хора нямат срам, а се скъсаха да се хвалят на комсомолското си събрание в гълъбарника. Нали на всички отдавна е ясно,че този златен гьол е свързан с наркотрафика и контрабандата и великия наркобарон Таки и за да приключи тази престъпна сага е нужен само един ден, но трябва един смел и честен прокурор и такъв съдия и такъв министър. Нали никой не си мисли,че ще бъдем приети в Шенген при така пазена от държавата граница на ЕС в интерес на наркотрафика, който отива в цяла Европа. Докато зависимите от папките и кюлчетата имат власт, така ще е.Лошото е, че цял свят знае, само нашите т.н.органи се чудят и другите държави са ни криви.
  • 15 Какво

    1 0 Отговор
    Ще кажеш изащо извъртя въпроса са златния ПАРКИНг,като те пита Иванов на кого е
    Ти ли незнаещ и им давате шанс да отклоняват тировете към само е посока частния паркинг.Нищо още не е свършено,само намерения.
  • 16 Какво

    1 0 Отговор
    Ще кажеш изащо извъртя въпроса са златния ПАРКИНг,като те пита Иванов на кого е
    Ти ли незнаещ и им давате шанс да отклоняват тировете към само е посока частния паркинг.Нищо още не е свършено,само намерения.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол