26 Януари, 2023 14:11 1 893 26

Първан Симеонов посочи големите фигури, които обединяват: Румен Радев и Илияна Йотова

  • избори-
  • правителство-
  • коалиция

Въпреки заявките за кабинет, дори и след предсрочния вот, пак може да няма правителство, прогнозира социологът

Въпреки заявките за кабинет, дори и след предсрочния вот, пак може да няма правителство. Това прогнозира пред euronewsbulgaria.com социологът Първан Симеонов. Според него големите фигури, които могат да обединяват, са президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Другите чакат да бъдат обединени, допълни Симеонов.

„Може пък българите да гласуват с очевидни мнозинства в едната посока - или в посока либералните прозападни формации, или в посока балканските консервативни формации като ГЕРБ, ДПС и БСП“, предполага социологът.

"Борисов може, ако има добър резултат и главно заради хартиените бюлетини, да предпочете тази коалиция, която се очерта в последните дни – заедно с Нинова, с Карадайъ... То няма да е коалиция, разбира се. Борисов може да предпочете и друго – да не ходи в такава коалиция. И да се опитва да продължи да прави коалиция с другия лагер, с либералите. С ПП и ДБ".

„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ толкова много действаха заедно и синхронно, че някак си ефектът от тяхното събиране вече няма да е новина, смята социологът. И може да има известен бонус, прогнозира той.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аман бре

    19 2 Отговор
    Стига с тоя изтърван талибан Първан бре...Аман...Да слага една чалма,щом се харесва с тая...джихадистка брада...
  • 2 Отвратен

    27 4 Отговор
    ИДИОТ , Радев Обединител ? Коко ти платиха !?
  • 3 бай Евро

    19 5 Отговор
    Това някакъв майтап ли е? Човекът, който вдигна юмрук срещу една част от избирателите в България и вдигна лозунг да изчегъртаме ....?!
  • 4 среднощен

    10 7 Отговор
    "...„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ толкова много действаха заедно и синхронно, че някак си ефектът от тяхното събиране вече няма да е новина, смята социологът. И може да има известен бонус, прогнозира той...";
    В коалиция и 10% вот на изборите - "това е всичко"... ГЕРБ + ДПС + БВ = 125-130 мандата - достатъчни са...

    Коментиран от #16

  • 5 Удобния

    19 1 Отговор
    Този определено не е в забранителния списък и затова го развеждал по студия, за да пробутва удобни тези. Иначе нищо досега не е познал.
  • 6 Никой

    22 1 Отговор
    Щом публично целуваш ръка на московския патриарх, така може да целунеш без притеснения и други части на Кремълския сатрап дошъл да ни " ощастливява " с танкове и бомбардировачи. Руския лакей Р. Радев като " главнокомандващ " няма намерение да защитава България. Той веднага би подписал капитулацията, " български генерал ".
  • 7 АЛФА КЕНТАВЪР

    12 1 Отговор
    ЗАДКУЛИСИЕТО е на ВЛАСТ

    Коментиран от #9

  • 8 Разбойник

    6 2 Отговор
    Главатари от всички банди, обединявайте се!
  • 9 среднощен

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "АЛФА КЕНТАВЪР":

    "ЗАДКУЛИСИЕТО е на ВЛАСТ" - навсякъде по света... Основният проблем на съвремието ни...

    Коментиран от #10

  • 10 АЛФА КЕНТАВЪР

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "среднощен":

    ФАКТ БЛАГОДАРЯ ВИ
  • 11 Този е

    9 2 Отговор
    Социолог ,колкото аз съм космонавт.
  • 12 !!!?

    11 2 Отговор
    Радев - обединител !!!?

  • 13 Голем смех

    14 2 Отговор
    Радев може да обедини само хора с мръсни чорапи ...
  • 14 Ааааа

    12 1 Отговор
    Чеп за зеле не става от този измислен политолог. Помня как до преди година възхваляваше чалгаджиите от ИТН. А после и измамниците от ПП.
    А това че радев и Йотова били обединители - направо no comment, по-голяма глупост трудно може да се измисли.

    Коментиран от #17

  • 15 Българин

    11 1 Отговор
    Руски матрьошки като Радев и Йотова могат единствено да разединявят. Радев, още преди да стъпи в длъжност през 2017 година се изява наше като тай-ревностниат защитник на руските интереси а Йотова ще остане в историята със снимката на, която се е проснала в краката на руският поп Гундяев и страстно целева ботушите му. Те са срам и позор да България и българите!
  • 16 Иска ти се, 4ти

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "среднощен":

    Криви сметки: БВ този път няма да влязат, драги..твърде разкрачено се държаха, ще гледат парламента през крив мокарон ха ха

    Коментиран от #22

  • 17 Стършел

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ааааа":

    Този, естествено че не е политилог, той е от червените агитатори! Др. райчев му е гурото(ако не се лъжа). Този почва да го имитира успешно и с интонация и жестове. Абе, жалки нагаждачи, меркантилни типове.

    Коментиран от #19

  • 18 Диамантената ръка

    7 0 Отговор
    Първанчо, какво и кого обединяват Радев и Йотова, стига ръси глупости и ти...
  • 19 да сме коректни

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Стършел":

    Той пуска просто ""мюрето"" . . . Ще видите,като се стегне Св.Синод и ги предложи - хайде не за светци,а за блажени - Румен и Илияна...... От Московския патриарх поне със сигурност ще дойде """добро!"""
  • 20 Само питам

    6 0 Отговор
    Първан да не е почнал да се дрогира? Или иска окончателно да дискредитира Галъп като агенция, която срещу заплащане плюе на науката и се занимава с евтин пиар и долнопробна пропаганда?
  • 21 Тц,тц

    4 1 Отговор
    Обединяват,ама кого? Последните обединени бяха на хорото,водено от Десислава Радева и д-р Гълъбова,шефка на кукувичарника в Курило,вечерта след президентските избори! Обединените "шарлатани" не бяха ли също рожби на тандема Радев-Йотова?
  • 22 среднощен

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Иска ти се, 4ти":

    В коалиция с ВМРО/примерно/ и са вътре...
  • 23 Коромбо

    5 0 Отговор
    Първане,ти добре ли си? Как може да мислиш толкова неадекватно? Не си ли свидетел как Радев и Йотова непрекъснато обвиняват прогресивните партии в измами и подклаждат изкуствено тонове помия да се изсипват върху тях с порочни схеми.То не бяха Джемкорп, енергийни посредници,Нексо,обвиняваше ги брутално в хаос и кризи.И призоваваше целия му гълъбарник да изричат безумни лъжи за да ги реабилитира.Всичко това с цел да не се състави правителство.Той е злопаметен и не можа да прости на Промяната,че имаха смелостта да изгонят 70 руски граждани в Русия.Той е проводник на руски интереси и повече от нашите разузнавателни служби работят с продажнически за българите ,руски шпиони.Той е лицемер и ако искаше да се състави правителство,щеще да даде 3 мандат на БВ,които не поставяха черв.линии.Но служебн.власт е сладка,защото превзе всички служби и се разпорежда като Цар.
  • 24 Не внушавай измислици, първане

    5 0 Отговор
    Що говориш глупости, Борисов и с машините е първи на изборите. Добре, че бяха машините, че радев да вземе втори мандат. Трета година, откакто управлява радев държавата е в блатото. Нищо и никой не могат да обединят радев и йотова. Те насаждат омраза и разделят хората. В началото ни излъгаха, но сега разбрахме.
  • 25 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 0 Отговор
    ПЪРВАНЧО ГОВОРИ ......... ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА ......... ФАКТ ! ........ ТА НАЛИ ОТ 2 ГОДИНИ ......... КОХОРТАТА НА ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП И "ПИГИ" ЙОТОВА ......... РАЗРУШАВАТ БЪЛГАРИЯ ........ ФАКТ !
  • 26 Чичовци

    1 0 Отговор
    Комунистическият идиотизъм"децата нямат спирачки"се превърна във водеща идеология,политология и цинизъм.Как,аджабъ,тяхното е винаги в правото си,а тези които не са с нас,са против нас,Разбираш ли?!.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове