26 Януари, 2023 22:55 989 15

Стефан Янев: Моделът "Радев" е зададен от самия парламент, защото не успява да постигне диалог

  • стефан янев-
  • моделът радев-
  • парламент-
  • диалог

Стигна се до вариант на лидерска среща, но по моя оценка тя беше закъсняла. Ако се беше състояла в началото на 48 парламент, щеше да има по-голяма възможност за диалог, заяви лидерът на "Български възход"

Стефан Янев: Моделът "Радев" е зададен от самия парламент, защото не успява да постигне диалог - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Президентът Румен Радев ще разпусне парламента на 3 февруари. Предсрочните парламентарни избори са насрочени за 2 април.

Надяваме се да може да намерим консенсус след 2 април. Това, на което станахме свидетели по време на 48-ото Народно събрание, е, че партиите не намериха формулата, около която да бъде построена конструкция за редовно правителство. Вариантът за коалиция не беше изпълнен със съдържание, този на база на списък с общи приоритети - също. Стигна се до вариант на лидерска среща, но по моя оценка тя беше закъсняла. Ако се беше състояла в началото на 48 парламент, щеше да има по-голяма възможност за диалог. Това заяви лидерът на "Български възход" Стефан Янев в ефира на предаването "Денят ON AIR".

По думите му е "много трудно да се каже, че ГЕРБ, БСП, ДПС и "Български възход" ще са бъдещата коалиция.

"Всяка възможна коалиция би се родила на базата на преговори, споделяне на приоритети и търсене на начини, по които как да се решават проблемите на гражданите по приемлив за гражданите начин", смята той.

Гостът е на мнение, че "в политиката партийното и личното его трябва да бъдат преглътнати, за да се получи възможност за диалог".

"По Конституция президентът трябва да върши определени действия, когато парламентът не е в състояние да свърши тази своя основна дейност. За две години сме провеждали избори 4 пъти и се задава пети. Моделът "Радев" е зададен от самия парламент, защото не успява да постигне диалог", каза гостът.

Пред Bulgaria ON AIR Янев не даде конкретен отговор дали "Български възход" ще се яви самостоятелно на предсрочните парламентарни избори. Очаква се въпросът да бъде решен по време на среща на Изпълнителния съвет на партията.

"Надявам се резултатът ни за следващото Народно събрание да е двоен. Ние сме прагматични хора и търсим този тип решения, които дават предвидимост на всеки български гражданин", коментира той.

Янев направи и равносметка за случилото се по време на мандата на отиващия си 48-ия парламент.

"При откриването му прозвуча една цел - законопроектите по Плана за възстановяване и устойчивост са приоритет. Голяма част от тях бяха приети, включително и на второ четене", отбеляза той.

Лидерът на "Български възход" изрази и своето становище по отношение на енергетиката - той обобщи, че тя трябва да бъде разглеждана като цялостна система, а не "на парче".


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин

    11 6 Отговор
    О, стига сте замазвали. За цялото безвремие, за целия хаос, за цялата разруха е виновен радев като вдигна юмручето. Трета година управлява и вкара държавата в блатото, насади омраза, раздели хората, докара глад.
  • 3 НЕВЕРОЯТНО НО ФАКТ☝

    5 4 Отговор
    .....ВСЯКА ПАРТИЯ ИМА
    .....ПОНЕ ТРИМА РАЗПОЗНАВАЕМИ ЛИЦА
    .....САМО ВЪЗХОДА ИМА.....
    .....ШЕФ ЗА ВСИЧКО.....И
    ......ПРЕДСЕДАТЕЛ И СЕКРЕТАР И ШОФЬОР
    ......„УАН МЕН.”...ПАРТИЯ...👍
  • 4 Адам Хилтън

    9 2 Отговор
    В Германия даже Меркел и Шолц не знаят името на президента си, затова не се сещат да го обвиняват за всяка тяхна издънка там.
  • 5 И ти Стефчо

    15 0 Отговор
    си една гювенди@! Готов си на всичко само и само да се докопаш до власт!
  • 6 Този зелен чорап

    19 1 Отговор
    Този противенТъпак, в следващия парламент даже няма да го има.
  • 7 излъган избирател

    15 2 Отговор
    БСП ме отказаха отдавна със съглашателството си. После ПП започнаха добре, но така й не разбраха, че по-голямата част от българите симпатизират на Русия. Или не искаха да го видят? Или някой им диктуваше да не го виждат? После "Български възход" дадоха заявка да действат само в български интерес. А после решиха да говорят с престъпника Бойко и с всички? Е, няма повече да гласувам! Баста! Загиваме с тази продажна политическа класа. Просто на никой не му идва на ум, че трябва да се вслушва в гласа народен, а не в гласа соросоиден!
  • 8 хммм

    4 4 Отговор
    А бе не постига диалог, защото там сте такива утрепки като тебе и Слафчу които постоянно миришат чорапите на Радев.
  • 9 Гого

    3 3 Отговор
    Време е за Възрождение
  • 10 Преминаващ

    1 1 Отговор
    Това не е " модел Радев", това е падението на Радев.
  • 11 Тулупон

    0 0 Отговор
    Сладур.....
  • 12 Безмилостно

    1 1 Отговор
    внушение ! Нищо друго ! Типично другарски и "мъжки" - все другите виновни !
  • 13 Красимир Петров

    0 1 Отговор
    На следващите избори на 2.04.2023 Янев и сие са аут.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 българка

    0 0 Отговор
    А предвидено ли е в "модела Радев" президент да се намесва в работата на партиите, да прави обидни коментари, да действа подмолно, да бъде говорител и проводник на враждебна държава и да използва властта си за сваляне на правителства - със сигурност НЕ и със сигурност ще му се потърси отговорност, защото обществото е СЪБУДЕНО и ясно вижда КОЙ КОЙ Е !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол