Last news in Fakti

27 Януари, 2023 14:38 769 27

Нинова за безплатните учебници: БСП направихме още една крачка за реална подкрепа на децата и младите семейства

  • корнелия нинова-
  • безплатни учебници-
  • реална подкрепа-
  • деца-
  • млади семейства

"300 000 деца ще получат тази социална придобивка. Семействата им ще спестят по 300 лв, които могат да използват за други нужди на децата си. Грижата за децата и младите хора е водеща в работата ни", написа в социалната мрежа лидерът на левицата

Нинова за безплатните учебници: БСП направихме още една крачка за реална подкрепа на децата и младите семейства - 1
Снимка: БГНЕС

"Днес БСП направихме още една крачка за реална социална подкрепа на децата и младите семейства. Нашият закон за БЕЗПЛАТНИ учебници по общообразователните предмети за ВСИЧКИ ученици до 12 клас от 2024 г. бе приет с пълно единодушие. 300 000 деца ще получат тази социална придобивка. Семействата им ще спестят по 300 лв., които могат да използват за други нужди на децата си. Грижата за децата и младите хора е водеща в работата ни."

Това написа на личната си страница във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като промените в закона за предучилищното и училищното образование, предложени от БСП, събраха пълно мнозинство в пленарна зала- 190 гласа "за".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    12 6 Отговор
    Корнелия да каже къде са милиардите от продадените оръжия на Украйна!
  • 2 Гост

    8 5 Отговор
    Лелчеее, твоите крачки са единствено към бойко борисоф
  • 3 Иван Тушев

    8 4 Отговор
    Това ще е една от последните ви крачки.
  • 4 ЖАЛКО

    5 4 Отговор
    ТЪПАНИТЕ НЕ ГО ЦЕНЯТ.ПАК ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА МУТРИТЕ.
  • 5 гого

    6 1 Отговор
    Абе какво сте направили бре! Ми то си беше направено още преди 89 г. Кой го сасипа? Сега се връща предишното полошение, как не Ви е срам, Вас политиците, незнам! Остава да върнете и безплатното здравеопзване от преди 89 г., което беше много по добро от сегашното и да се биете по гърдите, че не знам какво сте направили. Срам сте за нацията ей, незнам дали го осъзнавате!
  • 6 Комунистически

    7 4 Отговор
    Предизборен популизъм
  • 7 Агата Кристи

    6 3 Отговор
    Тая КОМУНИСТКА и крем "Брюле" да поднесе, пак ще е без вкусно !

    Коментиран от #10

  • 8 Илиева

    5 4 Отговор
    Наглостта няма граници за тази жена!!!!!Тежък популизъм при положение,че няма бюджет и тогава няма и пари за учебниците😜Но за Корнелия това е без значение.Важно е да се лъже и маже на кило предконгресно.За нея има едно важно нещо и това тя и пуделите около нея да да в НС и най-вече във властта.То се вижда от всички.Само,че не Корнела ще решава тя само ще подпира…..и то,ако бъде поканена.С нея никоя партия не иска да има вземане,даване защото вече се изпариха и разбраха,колко много ЛЪЖЕ.За оръжията да не отваряме дума,но само да попитаме кой и колко комисионни взе и как????За това иде реч другари и другарки.Пак гласуваите за аферистите от ПП за Нинова/тя не е БСП/и за оня тумбак Христо Иванов и ще получите от същото,но много повече🤮

    Коментиран от #12

  • 9 Супер

    5 1 Отговор
    АМА ако,след толкова години във властта и около нея, бяхте правили правилните крачки СЕГА ВЪОБШЕ нямаше да се налага да се рекламирате с тая ,,крачка,,
  • 10 до неграмотния

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Агата Кристи":

    Вие ядете само торта "Захер". А безвкусно е цяла дума!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 1111

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Илиева":

    Мисирките трябва да ви лишат от право на глас и ще има бюджет за всичко.😜
  • 13 Киро Тъпиро

    3 2 Отговор
    Не е вярно, аз... ние от пепе го направихме!
  • 14 Балъка BG

    7 0 Отговор
    Крушовицата да отвори един учебник и ще разбере , че от 30г. всеки е вземал пари за нови издателства и трупал в тях копи пейст каквото му попадне.Материята е толкова усложнена и объркана , че се изтърва още в четвърти клас.
  • 15 Орел

    7 0 Отговор
    Курнела да каже нещо и за евтините дърва и олио по 2 лв.

    Коментиран от #17

  • 16 Чочо

    3 0 Отговор
    Нека първо се осъществи....пък после ще има , кой да ви похвали.
    Свидетели сме,че повечето предварително се говори и после ,като не се получи,казваме,че някой е попречил за това!
  • 17 аз ще кажа

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Орел":

    Орел с ориз и олио от 2 лв.

    Коментиран от #21

  • 18 На учениците безплатни учебници

    8 0 Отговор
    А аз ще въртя оръжейния бизнес за милиарди евро без да ме закачате. Трохички за гладни кокошки.
  • 19 БСП направихме още една крачка за

    5 1 Отговор
    да си напълним офшорките с милиони евра от дървата, олиото, пшеницата дизела и оръжията за Украйна, а на народа 0,25 ст отсъпка за горива и безплатни учебници за да се учат как се правят далаверите неграмотните хорица.
  • 20 Минева

    3 1 Отговор
    В кой век живееш женице жалка
  • 21 Орел

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "аз ще кажа":

    Получи се смешка, но положението не е. Когато някой обещава нещо и лъже трябва да му се повтаря безкрайно. Не че крушовската биволица и пука, но на поне един неин фен е гадно.

    Коментиран от #24

  • 22 Минева

    6 2 Отговор
    Нищо не е и не може да е безплатно, ниновке. Изобщо не трябва да има нуждаещи се от подпомагане хора в 21 век. И когато се изказваш от парламентарната трибуна намали децибелите, че приличаш на ... госпожата от Дулово.
  • 23 ха ха

    1 0 Отговор
    значи 30 000 000 за някой ;приятел печатар; , дали е същия дето ще печата бюлетините за избори ? сигурно , щом и герб и дпс са гласували дарението
  • 24 тогава

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Орел":

    Чакаме си още евтините горива! Нека и на вас ви е гадно!
  • 25 Въпрос

    2 1 Отговор
    А, крачката към пенсионерите, кога ще я направите? Нали им обещахте януари 2023-та, да има ново преизчисление на пенсиите. Май го забравихте вече това дадено обещание.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 2 Отговор
    СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ МОЖЕ ДА ПРОВЕЖДА САМО БОГАТАТА ДЪРЖАВА, А БОГАТА ДЪРЖАВА СЕ ПРАВИ ОТ БОГАТИ ГРАЖДАНИ, А НЕ ОТ ТЕЗИ РАЗЧИТАЩИ НА СОЦИАЛНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ НА „ДРУГАРКАТА“ Корнелия Нинова.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол