Last news in Fakti

27 Януари, 2023 17:38 2 131 49

Румен Радев: Македонците сами се блокират за ЕС

  • румен радев-
  • президент-
  • северна македония-
  • правосъдна реформа

Парламентът трудно ще навакса за три дни пропилените три месеца за осъществяването на правосъдната реформа

Румен Радев: Македонците сами се блокират за ЕС - 1
Снимка: БГНЕС

Случаят с Християн Пендиков е израз на десетилетна политика. На насаждане на омраза към българите и към всичко българско. Затова е много важно този път властите в РС Македония да заявят, че това е престъпление от омраза. Не е битов скандал, не е криминален случай.

Това коментира в Перник президентът Румен Радев. В понеделник в РСМ ще заминат вътрешният министър и председателят на ДАНС, за да научат на място какви мерки ще предприемат властите, за да се чувстват македонските българи защитени, допълни държавният глава.

Ако те продължават да блокират каквото и да било българско, македонците сами се блокират за ЕС, заяви още държавният глава в коментар на новината, че РСМ е отказала в последния момент провеждането на театралната постановка "Вражелец".

Парламентът трудно ще навакса за три дни пропилените три месеца за осъществяването на правосъдната реформа и най-вече създаването на ефективен механизъм за контрол над главния прокурор. Това каза президентът Румен Радев.

Във връзка с инициирания от ИТН референдум за президентска република, държавният глава заяви: „Специално за моята институция - нямам нужда от посредници в диалога си с гражданите. Ако имам намерения за промяна на формата на държавно управление - ще го заявя сам”, подчерта Радев.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    14 17 Отговор
    Той Радев бате оня ден изкара двата изправни хеликоптера, трите изправни бронирани джипки дето палят и беше строил СПЕЦ частите парашутни войски да се перчи пред австриеца 😆
  • 2 Красимир Петров

    33 7 Отговор
    Връщане на ветото
  • 3 Той

    9 21 Отговор
    и Ганю хич не беше за ЕС , но на пияна глава го пуснаха ! И пишман станаха !
  • 4 123

    35 1 Отговор
    Каква Македония, тези са зомбирани за 100 години напред!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Последния Софиянец

    24 11 Отговор
    Предателите които пуснаха Македония в ЕС са отново в парламента вместо да висят по дърветата.
  • 7 ИмаТаковаДвижениеZaВъзражданеНаГЕРБ

    17 7 Отговор
    (1) Вярно ли е, че пострадалият е бил активист на ВМРО-ДПМНЕ и дори е участвал в митинга срещу френското предложение за падане на ветото?
    (2) Вярно ли е, че на профила си във ФБ е застъпвал силни промакедонски позиции срещу България?
    (3) Вярно ли е, че е “избран” на поста си в клуба от водещите лица на ВМРО?
    (4) Вярно ли е, че е имал неизрядни търговски отношения с неговите биячи, свързани с неизпълнени ангажименти по уреждане на българско гражданство?
    (5) Вярно ли е, че се е познавал отдавна с неговите биячи, които няма как тепърва да го бият за българско самосъзнание, ако той отдавна е имал такова?
    (6) Имало ли е български делегации от времето на Петър Стоянов за общо честване на Гоце Делчев от България и Македония, с нормално и спокойно показване на оригинално писмо на български от него с превод на македонски?
    (7) Възможно ли е съвпадение на интересите на македонските и българските националисти, които взаимно си помпят рейтинга от такива инциденти чрез масирано присъствие в македонските и българските медии - разпалвайки взаимна омраза. А дали нямат общ център на Изток?
    (😎 Колко случаи и подобни инциденти “от омраза към българите” са познати преди ветото от 2020 г? Дали самото вето не качва омразата към българите от 1.5% на над 50% за три години?
    (9) Това възможно ли е да не се знае от нашите служби или държавното ръководство на своя глава изостря отношенията с Македония?
    (10) Вярно ли е, че се готви отново вето за целите на изборите? То ще реши

    Коментиран от #10, #13, #15, #22

  • 8 Твоята?

    22 9 Отговор
    Ти си за последен път президент. Ако станем президентска република, изборът на народа ще бъде друг. Аз съм определено за референдум, защото ми е писнало да гласувам за ялови народни събрания и правителства на крадливи опортюнисти.
  • 9 Некой си

    30 1 Отговор
    Радев.Анулирай всички паспорти,раздадени от Шкембе воеводата на сърбоманите,където джиткат с тях по Европа.Това е правилното решение.И вън всички "студенти"-сръбски шпиони.

    Коментиран от #17

  • 10 бай Даньо

    4 9 Отговор

    До коментар #7 от "ИмаТаковаДвижениеZaВъзражданеНаГЕРБ":

    Не бе пич не е верно, напразно се потиш.
  • 11 Коментар

    10 10 Отговор
    Мда.Ползват го като повод,за да не влезнат в ЕС както Швеция и Нидерландия гориха Корана,за да не ги вземат в НАТО.Така обикновените хора надхитриха своите продажни политици.Правиха митинги,не ги чуха и това са измислили.
    Ние също трябва да измислим нещо ако тръгнат да ни призовават за фрона за пушечно месо.Освен ако се стигне до там всички да станем върли "русофили" и да почнем казачок по улиците да играем хаха.
  • 12 българина

    11 3 Отговор
    Радев, война не се печели като чакаш врага да се само на се ре!!!! Инициативата трябва са е наша, в случая твоя! гласуване в НС или референдум за оттегляне подкрепата за членство! просто и ясно
  • 13 11.Този с какво

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "ИмаТаковаДвижениеZaВъзражданеНаГЕРБ":

    Се е прехранвал?
    11.Какво е работил?
  • 14 SDEЧЕВ

    16 0 Отговор
    162 000 БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИНА ЖИВЕЯТ В РСМ , Т.Е. 2% ОТ БЪЛГАРИТЕ ЖИВЕЯТ В РСМ. 12% ОТ НАСЕ3ЛЕНИЕТО НА РСМ Е С БЪЛГАРСКО ГРАЯЖДАНСТВО. ФАКТИ
  • 15 Човек

    15 8 Отговор

    До коментар #7 от "ИмаТаковаДвижениеZaВъзражданеНаГЕРБ":

    Много добър коментар! За жалост овчемасата няма да те разбере изобщо. Все пак да не забравяме кой стои зад това Македония да се отцепи и България и македонците да мразят българите - Русия, която винаги е била срещу силна България и е искала разпокъсани Балкани, които да контролира по-лесно. Мутрата 12 години обслужва Путин, предрешен като евроатлантик, а Копейкин дори не се крие. ИТН ги видяхме вече, че обслужват същия блок. Само в Промяната ни е надеждата. Всички други са руски креатури.
  • 16 Ами да - прав е!

    2 9 Отговор
    Да не би да не е вярно?
  • 17 това е

    2 7 Отговор

    До коментар #9 от "Некой си":

    лоша идея!

    Защо да слагаме знак на равенство между бъкгарофобите, които вършат зулуми в югозапада и българитте, които иска тда избягат от там?

    Коментиран от #23

  • 18 Нашите и македонските путинисти си

    16 5 Отговор
    свършиха работата - успяха за пореден път да скарат двата народа. Всъщност един народ - в две държави.
    Разграждане и ВМРО бяха руските остриета, които си заслужиха рублите ! Народе, помисли в чий интерес е тази братска вражда. На Балканите русия може само да руши и нищо да гради !

    Коментиран от #25

  • 19 Анонимен

    13 3 Отговор
    Ти защо мислиш, че българите са пилман за ЕС. Напиши лично мнение. Който го мързи, не одобрява запада. Кое му е тук пък хубавото на балканите, диктатура. Може да си беден на запад, но си свободен и ако си кадърен, никой не ви спира да се реализирате. Не им е трудно, нито тежко, защото за труда си получават заскуженото, а в бг, кои са, деца, внуци на ДС кгб доносници. Лично мнение.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Лесна е твойта Плешо

    12 5 Отговор
    Ръсиш мозък и скатаваш, народът да опъва каиша. Можеше да наложиш вето за еврото, сега ходиме да се подписваме за референдум и вършиме твойта работа. Ти само хахохихи в чужбина по софрите.
  • 22 Руското разузнаване и сръбските тайни

    16 4 Отговор

    До коментар #7 от "ИмаТаковаДвижениеZaВъзражданеНаГЕРБ":

    служби от София и Белград сътворяват всичките тези скандали с една проста цел - брата брата да мрази.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Малий

    11 5 Отговор
    На Митрофанова пресаташето
  • 25 Тц тц тц

    1 14 Отговор

    До коментар #18 от "Нашите и македонските путинисти си":

    Извинявай,но Русия ли накара нашите да слагат име на хитлерист на българския клуб?Този Ванче Михайлов е нещо като Бандера и ние даже не го бяхме чували преди това.Преди Кирчо да отиде там не ни викаха фашисти,не палеха нищо и не биеха.
    Обаче сега наистина обикновените хора там използват положението,за да не влезнат в ЕС.Те си бяха против.Надиграха ви всички...иначе ние с македонците не се мразим.Само го внушават това по медиите и политиците.

    Коментиран от #37, #48

  • 26 Като казват Македония

    3 6 Отговор
    се сещам за Украйна. Като се отвори психо-медийният чадър над някоя държава, после трудно виреят обективни мисли в народа...
  • 27 Така ще е

    4 10 Отговор
    След като партиите на продажниците и лъжците, ПП, ДБ, ГЕРБ, ДПС, БСП, обслужващи мафиите на прокопиев и доган продадоха българският национален интерес, история и език! Пак гласувайте за лъжци и продажници и ще продадат и вашето бъдеще!!!
  • 28 Исторически парк

    3 9 Отговор
    Нищо не се блокират.. ветото все още е свалено!
  • 29 !!!?

    14 6 Отговор
    Кремълският парашутист Радев говори така сякаш Президенството вече е негова собственост !!!?
  • 30 Наско

    13 7 Отговор
    Радвам се, че поне няколко човека виждат дългата ръка на Русия зад проблемите между България и Македония. Това е дяволът, който направи от братята врагове. Това е истинският ни общ враг. Македонците са ни братя, а руснаците - не!
  • 31 Траян

    5 6 Отговор
    Никога повече Герб гепи борисофф и д ъ п ъ с ъ на власт !!!! Братя и сестри Българи, из
    лизайте да се подписваме за референдум ДА СПАСИМ БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ.. НИКАКВО ЕВРО, ЩЕ УНИЩОЖАТ ИКОНОМИЧЕСКИ НАРОДА !!!
  • 32 12340

    7 3 Отговор
    Във връзка с инициирания от ИТН референдум за президентска република, държавният глава заяви:??? :
    ". Чалгарски простотии на Славуца, хаджи Кодошко и останалите! "
    Това да беше рекъл!
  • 33 Перо

    11 0 Отговор
    Македонистите, като Мицкоски са престъпници, а престъпниците казват и в затвора, че са невинни! Винаги отричат историческата истина на инат и най-лесния начин да се оправят и тръгнат към демокрация е пълното ембарго по всички линии за 27 г., като гърците! Иначе е безсмислено да се занимаваме с тях! Пет пари не трябва да даваме, дали искат или неискат да влизат в ЕС и никаква геополитика!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Прос

    1 0 Отговор
    ама романтична натура!Тебе кой те пита и кой ти каза,че от тебе нещо зависи.
  • 36 Не се блокират

    5 0 Отговор
    САМИ!!!!! Какъв е този изказ? Ние трябва да ги блокираме. Заявете позиция г-н Президент! Шикалкавенето не е в наш интерес. Ние все оше ви имаме доверие и ви подкрепяме.
  • 37 Наивен човек си, да не

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Тц тц тц":

    кажа нещо друго...
  • 38 Македонец в космоса

    3 0 Отговор
    Македония е сръбско прокси и тумор на балканите, трябва да се изреже и третира с химикали. Хората там са ментално тежко болни живеещи мизерно и сплотявани само от омразата им към България
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ⁰⁰000000⁰

    1 6 Отговор
    Аз съм от Егейска Македония до след 41г се премества целия ми род в Пиринска Македония и за мен е гордост да се нарека Македонец наследник на Велика Македония с най великия завоевател Александър Македонски, днес е позорно да си русофил проклет болшевик продал род и родина като фатмак .Македония я е имало преди България и след нея пак ще я има

    Коментиран от #41

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Войводата

    3 0 Отговор
    До всички македонци и сръбски комундели. Днешна Македония е плод на Титова Югославия и отделянето на български земи през подлостта на Тито и Сталин. Имало е ,, Македония преди 2000 г. От падането на балканите в римската империя името-,, Македония и Гърция,, съществува само като територия на римската империя слет това на византийската империя, и от частни към българската държава през средните векове. В последствие попадат под османска власт. Прочетете повече за световната история, в документи и факти описани от летописци и императори. А не си измисляте фалшиви история, като сърбите и гърците господа. ,,македонци.......
  • 45 Като глупаци...

    2 0 Отговор
    Знаете ли кой е македонския Бог...???
    Йосиброс - Тито. Ако не беше тоя сръбски комунис Македония щеше да се споменава само и единствено в историческите събития от годините преди Христа. Няма как да съществува македонски народ писменост и култура цели 2000г без да има държава. Само сърбите ви набиваха последните 70г че сте македонци а не българи. Сменете си комунделите от властта и може да ви приемат в Европа. ,,СФРЮ,,вече е мъртва история колкото и да се опитват да я възкресите комундели сръбски.....
  • 46 Оги

    2 0 Отговор
    Българин в бар в Скопие си поръчва бира. Барманът му я дава и казва:
    - Three euros.
    Българинът му дава 2 евро. Барманът повтаря:
    - Three euros.
    Българинът го гледа неразбиращо.
    Барманът на чист български:
    - Бирата струва три евро:
    Българинът се подсмихва, подава му едно евро и казва:
    - Знаех си, че за едно евро ще си спомниш българския език...
  • 47 Радостин

    0 0 Отговор
    Доживотно вето да им наложим и това е
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 СПАС БЕЗДЕЛНИКА

    0 0 Отговор
    МНОГО МОЛЯ ДОКТОР ГЪЛЪБОВА ДА НАПРАВИ ПСИХООЦЕНКА НА СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ, НО САМО ЗА ВЪТРЕШНА КОНСУМАЦИЯ НА БЪЛГАРСКАТА ВЪНШНА ПОЛИТИКА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове