Last news in Fakti

28 Януари, 2023 15:44 9 430 86

Експерт: Българи не са спрели да заминават, но броят на върналите се и то трайно, е по-голям

  • работни места-
  • съкращаване на персонал-
  • бизнес

Със сигурност след пет години ще работим по четири дни в седмицата, имайки повече време за своето развитие и за семейството, прогнозира Георги Първанов

В България не се случва нищо, което да бъде притеснително на пазара на труда и от началото на годината той се връща към нормалната активност от предходните години. По-големи съкращения в IT сектора в съседните държави има в Румъния. Моята информация е за съкращения от над 1000 души в Oracle Румъния, разказа Георги Първанов, експерт човешки ресурси, в предаването „Светът е бизнес” пред телевизи "Блумбърг".

Според проучване на Българска конфедерация по заетостта има ръст на процента на компаниите, които планират оптимизации на персонала – той се увеличава от 7 на 14%. От останалите 86% от над 1000 анкетирани компании от всички бизнеси индикациите са или за задържане на персонала, или дори за увеличение.

В края на март ще бъде по-ясно дали с ефект на закъснение това, което се случва в САЩ, е дошло в Западна Европа и съответно идва при нас.

Около края на ноември, началото на декември фирмите намалиха търсенето на кадри, каза експертът.

„Броят на обявите за отворени позиции в сайтовете беше спаднал доста рязко през декември, но към момента виждаме възстановяване...За тренд можем да говорим тогава, когато се наблюдава поне три месеца поред”, посочи Първанов.

Коментирайки проекта, насочен към българите в чужбина „Bulgaria wants you”, той подчерта, че там има 300% ръст на обявите на работодатели през последната година. За първи от промените в България от 2019-2020 година имаме нетно връщане на българи от чужбина.

„Българи не са спрели да заминават, но броят на върналите се и то трайно – и покрай Covid, и след това, е по-голям...Основна вълна имаме от Англия поради икономическата ситуация там в момента и поради Брекзит. Този процес стартира с поляците и около 1,5 милиона се върнаха от Великобритания през последните години. Сега румънци и българи също започват да напускат”, каза Първанов и допълни, че броят на българите, които биха се върнали при добра оферта за работа или частен бизнес, постоянно се увеличава.

Коментирайки как развитието на технологиите ще повлияе на пазара на труда, гостът отбеляза, че ще има оптимизации в аутсорсинг бизнеса и в IT бизнеса. Изкуственият интелект ще замени позиции на програмисти, които касаят рутинни и повтарящите се решения и това започва да се отразява като спад в търсенето им. За момента обаче креативността на човека превъзхожда изкуствения интелект.

„Връщайки се назад и гледайки сто години икономическото развитие на света, във всеки един момент, в който е имало голямо технологично нововъведение, оптимизация или автоматизация и са освободени много хора, те много бързо са намерили друга реализация. Вземете нашия пример – България освободи в началото на промените 80-100 хиляди военнослужещи и за много кратък период от време те намериха друга реализация”.

По думите на събеседника ще сменяме професията и работата си много по-често – на всеки 5-7 години. Бих посъветвал младите хора да учат инженерство, за което има огромно търсене, медицина, селско стопанство. Със сигурност ви казвам, че след пет години ще работим по четири дни в седмицата, имайки повече време за своето развитие и за семейството, прогнозира Първанов.

Наблюдаваме изтъняване на средната класа и в България, и в други страни. Увеличава се броят на хората с по-ниски доходи и възможности. Много е важно хората, които са в ниския сегмент на работа, още от сега спешно да взимат мерки на тема допълнителна квалификация, да си довършат образованието, ако не са си го довършили, защото бъдещето за тях не е никак розово. Едно от решенията, които се предлагат за гарантирания базов минимален доход, по-скоро ще създаде една класа от хора, които ще висят по кафенетата и няма да работят и да се развиват, заяви експертът.

Коментирайки предприемаческата среда в България събеседникът отбеляза, че в последните години се е направило доста – в района на Пловдив, в София и в други индустриални зони, които привличат инвеститори.

„България има всички шансове да мине доста по-безболезнено от други икономики през тази рецесия или криза”, подчерта Първанов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    62 9 Отговор
    Окупаторите ни изтребват като индианци.

    Коментиран от #7

  • 2 Жони

    32 5 Отговор
    А те и експерта т а пунгери таквиз
  • 3 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    65 5 Отговор
    Тоя май не е виждал Терминал 2......
  • 4 Гост

    72 9 Отговор
    ГЛУПОСТИ.Всеки,който може се спасява от тази имитация на ,,държава,,...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пълни глупости

    63 3 Отговор
    След 5 години, населението няма да е същия брой, ще намалеем с още 1 милион или по-скоро, по-голем брой, защото населението намалява прогресивно.
  • 7 Защо като?

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "Делю Хайдутин":

    В техните очи да не мислиш, че изглеждаме други?
  • 8 ХАХАХА

    62 6 Отговор
    Ами връщат се! Омръзна им да мият ...... и да живеят в скотски условия. Тези , 3 милиона ,които напуснаха България да не я напуснаха от хубаво ? Като затвориха къде каквито фабрики и заводи имаше ,какво да работят хората? Оставиха къщи ,деца и родители и се юрнаха да слугуват.

    Коментиран от #19, #54

  • 9 аритметика

    30 3 Отговор
    на двама заминали се върнали трима,но един умрял през това време тук, и уравнението е равно на нула!
  • 10 Нимои

    22 2 Отговор
    Бъде... Няква част от разглезените мамини синчета не са успели да си намерят ралта след следване на глупави специалности в места като Гронинген, Лондон някви немски паланки и НЕ търсене на реализация. Нищо, ся ще станат ай ти специалисти, какво като и тоз маркер свърши

    Коментиран от #83

  • 11 Как така един заминава

    31 4 Отговор
    А се връщат трима? Значи ако заминем останалите 5 милиона ще се върнем 15. Ами ето решихме демографската криза....
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 2 Отговор
    СЕМЕЙСТВОТО ДВАМА ТРИМА верни ПРИЯТЕЛИ е НУЖНО
    БЪЛГАРИЯ е РОДИНА а
    ДЪРЖАВАТА е
    МАЩЕХА

    Коментиран от #82

  • 13 Германец

    15 9 Отговор
    Одобрявам връщането на сънарониците ми откъдето са дошли. Живота в нормална държава не е за всеки :)))))
  • 14 Леля Гошо

    35 2 Отговор
    Тези техни "експерти" са направо жалки , нацията се топи, сънародници от чужбина идват, остават шокирани от цените и възцарилата се простотия и след месец-два си отиват

    Коментиран от #16

  • 15 Уса

    19 3 Отговор
    Бях лятото и видях само стари хора и сигани.Всички са се набутали в София и пак са по-малко от доброто старо време.На мен така ми харесва с по малко гъчканица и се връщам.Омръзнало ми е да уча американците как да живеят няма научаване.По умните от тях емигрират в България.Наскоро двама получиха и български паспорти и като се върна ще го полеем.Викат ми на български хайде връщай се,какво правиш в тая Америка,това им харесва да го казват
  • 16 Германец

    12 7 Отговор

    До коментар #14 от "Леля Гошо":

    Предвиждам сблъсък на цивилизациите на тези, които наистина са били свикнали с истинския европейски начин на живот, и реалността на Държавна сигурност с разни зелени чорапи :)))) Не говоря за сънародниците, които са живели на тумби по 4-5 човека и говорят немски на ниво дойчланд-мойчланд :)))) Те са си екстра точно в България :))))
  • 17 Читател

    31 1 Отговор
    България се обезлюудава прогресивно само ченгета генерали и експерти като тоя са останали да ни лъжат от медиите.
  • 18 ай' не ме занимавай с твоите глупости

    33 3 Отговор
    Завръщат се миячите на чинии и тоалетни, а заминават инженери, лекари, че и професори.

    Коментиран от #23

  • 19 Буха ха

    12 7 Отговор

    До коментар #8 от "ХАХАХА":

    Тази опорка за миячите в чужбина се издържа, мият на сестра ти дудата че смърди по лошо даже от теб

    Коментиран от #20, #28

  • 20 Буха ха

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Буха ха":

    Опорката се ИЗТЪРКА
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Извънреден коментар

    14 2 Отговор
    Аз съм българин, защо България иска да ми опропасти живота?!
  • 23 Не е ли обратното

    26 4 Отговор

    До коментар #18 от "ай' не ме занимавай с твоите глупости":

    Заминават като лекари, инженери и професори, а се връщат като миячи

    Коментиран от #29, #34, #35, #78

  • 24 Чиста съвест

    5 1 Отговор
    Аз съм българин, а защо България иска да ми бъде опропастен живота и да нямам нет, които ми трябват?!
  • 25 Факман

    30 2 Отговор
    Този да се разходи по вътрешността на държавата и да види колко са се прибрали.Да се разходи вечер към 7 часа в Бургас,Варна,Добрич,Сливен,Ямбол,Стара Загора ,Русе и да види колко апартамента светят в блоковете.Ще остане потресен от тъмницата която ще види.
  • 26 Няма лесно

    18 1 Отговор
    Тук българската диаспора нараства. Тези, които решават да се върнат обикновено са от типа "о, ма трябва да работя за да имам пари ли" или "ми спряха ми помощите" и обикновено са без образование.
  • 27 Извънреден коментар

    5 2 Отговор
    Поправка в текста - Аз съм българин, а защо България иска да ми опропъсти живота?!
  • 28 ХАХАХА

    9 2 Отговор

    До коментар #19 от "Буха ха":

    Соросоидно чалгарче с комплекси. Не заслужава да се занимавам с теб.
  • 29 не е

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "Не е ли обратното":

    Ако не искаш да научиш език и Айнщайн да си, няма как да работиш различно от това.
  • 30 Им бе цилус

    8 0 Отговор
    Първанов,ти си експерт,на хранилка!Май пиеш на "екс",затова си експерт.
  • 31 Хахаха

    8 3 Отговор
    Самата фамилия ни подсказва, че е свързан с номенклатурата,а тя още от тоталитаризма ни лъже колко е лошо в капиталистическите държави и те затова напускат страните си и всеки бяга кой къде им види очите..... естествено на почивка. Запази за себе си лъжите, а българина вече отдавна е вкусил от плодовете на демократичните Западни страни и печели предостатъчно за да си позволи свободен от комунисти живот
  • 32 🧐🧐🧐

    15 2 Отговор
    За периода на "демокрацията" сме намалели с 1/3, което си е близо до половината...
    И като се връщат толкова много пак няма достатъчно лекари, сестри, лаборанти, учители.
  • 33 Преминаващ оттук

    24 4 Отговор
    Кого лъжеш бе авторче. На тази територия наречена България останаха възрастните, глупавите и мошениците в парламента. Къде видя, че някой се връща за заплата 350-500 евро която дават тук.
  • 34 'къф ти е проблема

    6 4 Отговор

    До коментар #23 от "Не е ли обратното":

    За всички завиждащи даже на миячите на чинии успокоението е да си фантазират.

    Коментиран от #36, #68

  • 35 ХАХАХА

    15 2 Отговор

    До коментар #23 от "Не е ли обратното":

    Тъй де ,тъй заминават като лекари и стават общ персонал в хосписи ,а инженерите стават поддръжка на сгради със стаи под наем.

    Коментиран от #40, #41, #43

  • 36 ХАХАХА

    9 3 Отговор

    До коментар #34 от "'къф ти е проблема":

    Ама ти сериозно ли мислиш ,че има нормален българин ,който да завижда за скотския им живот? Ама много си зле.

    Коментиран от #37

  • 37 кукуш

    18 3 Отговор

    До коментар #36 от "ХАХАХА":

    скотския живот е на територията където на работещите им викат работещите бедняци, защото няма страна където някой да работи и да е беден освен на територията ,огледай се около себе си и виж какъв живот живееш
  • 38 Ти си

    25 0 Отговор
    Връщат се тези които са се пенсионирали и тия които не са успели да се адаптират в чужбина......
  • 39 Живея в чужбина

    14 10 Отговор
    и никога няма да се върна в тази кочина

    Коментиран от #42, #44

  • 40 Ами не е смешно

    3 7 Отговор

    До коментар #35 от "ХАХАХА":

    Щом лекар остава като общ персонал в хоспис, а инжинер - поддръжка - направи си сам сметката колко зле е в родината.
  • 41 Айде бе...

    8 2 Отговор

    До коментар #35 от "ХАХАХА":

    За такива като теб и с купени дипломи, дето не можете да си напишете и името, даже и до тази позиция не можте да стигнете, че и тя ви идва все едно си спечелил шестица от тотото. Останалите не ги мисли и завистта ти няма да влоши техния живот, а по скоро твоя.

    Коментиран от #48, #79

  • 42 TV Бобов дол

    14 1 Отговор

    До коментар #39 от "Живея в чужбина":

    Колега , никога не казвай никога !
  • 43 000013

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "ХАХАХА":

    Това по наща телевизия ли ти го казаха?
    Работодателите на запад си ценят кадрите ( ако дипломите неса им купени от Югозападния университет) .
    Мислиш ли че някой който си купи самолет ще го кара по пътя ?

    Коментиран от #50

  • 44 Даааа

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Живея в чужбина":

    Аз пък, докато мога да пътувам, ще си живея на двете места. Нямам финансови или други пречки, а после ще видим.
  • 45 Анти експерт

    14 0 Отговор
    Кви ги дрънка тоя нали живея навън .90 %от тия къде мигрираха в края на 90 те и началото на 2000 може някои ден ако доживеят до пенсия да се върнат ,но децата им къде се родиха тух никъкъв шанс да се приберат
    И мога да ви кажа по какво съдя българските кръчми са пълни със хора 40 + а младите къде се родиха тук говоря за испания си ходят по испанските кръчми те са повече испанци отколкото българи

    Коментиран от #58

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Ох от "експерти"

    14 1 Отговор
    Жорко, мамин, а стига пропаганда, а?!!!!!!
    Тези, които избягали, щели да се върнат, ама ако имали "оферти" за по-добра заплата , че и частен бизнес?!?!??!? Оферти?! От родината им?! Че ние да не сме корпорация гейсчо и соросчо?
    Че пък другите, останали тук, според жорко, "трябвало" да учат за инженери и скотовъдци, че видиш ли такива като жорко изчислили, че точно това е необходимо ...за big bussines, хаххх....
    Да ви е.... в експертите продажни
  • 48 ХАХАХА

    11 2 Отговор

    До коментар #41 от "Айде бе...":

    Абе кой си мислиш че си ти, за да ми правиш характеристика. Първо тези времена отминаха второ си много далече от т.н профайлари по краварски. Аз отгледах две деца ,които се справят в България прекрасно ,а самият аз бях на 30 години ,когато дойде банановата революция и успях без търча да мия каквото и да е там в прехваления ви Запад да стигна до що годе нормално съществуване. А и да те светна не съм получавал куфарче с пари и комунист не съм бил. Ходи се надбегвай.

    Коментиран от #75

  • 49 Читател

    1 0 Отговор
    Само да попитам няма ли да напишете за на барболина брат му саги арестували пак с наркотици,при полужение че има две условни пак за наркотици.
  • 50 ХАХАХА

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "000013":

    Твоята диплома обаче е купена сто но сто от НБУ гр София,то друг няма ама ако незнаеш къде се намира.

    Коментиран от #57

  • 51 Жреца на Ботунец

    4 1 Отговор
    Аз отдавна не работя повече от четири дни в седмицата.Малко останахме квалифицираните,образовани и сериозни хора в България.Като рядък,ценен кадър си избирам кога,къде и по колко време да работя за заплата,която и на Запад се приема за добра.
  • 52 цветя и рози

    10 1 Отговор
    след пет години мизерията в България ще е още по-осезаема. а след въвеждане на еврото гладът няма да е мит. цените в магазините ще са двойно по- големи от сега а може и тройно.тези които са се върнали пак ще заминат. за капак не се знае как ще завърши войната в Украйна.
  • 53 Макробиолог

    15 0 Отговор
    Трайно се връщат преди всичко първите емигранти,вече пенсионери...
  • 54 Ония с Фордо

    9 4 Отговор

    До коментар #8 от "ХАХАХА":

    Незнам за какво миене и за какви скитски условия ми говориш? Живея и работяна Запад , несъм вишист работата ми е сносна и получавам заплата като местните . Плащам си всички сметки , данъци и такси и ми остават настрана без да се лилавам .Имам собствено жилище , кола и си позволявам отпуска два пъти в годината по две седмици да летя до екзотични мест на почивка .
    Не се хваля просто това е в общи линии живота на средностатистическия работник там .

    Коментиран от #64, #80

  • 55 и аку можи

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Ром Бакарди":

    да нема работна седмица.ко е туй 4 дена?
  • 56 Ти тан

    24 3 Отговор
    Аз също обичам България, дълги години се мъчех да не обръщам внимание на случващото се , но накрая не издържах. Предстои ми голямо преместване: аз , съпругата ми , деца на 9 и 6 години. Оставяме няколко имота , родители и добри работи. Нямаме никакви финансови затруднения и липсата на пари не са причината. Отвратени сме от всичко което се случва в държавата, от Бойковци , Кирчовци и всякакви подобни същества. Време е да помислим за децата си.

    Коментиран от #61

  • 57 000013

    7 0 Отговор

    До коментар #50 от "ХАХАХА":

    Колега , несъм вишист и нямам претенции да съм високо образован но за сметка на това имам богат жизнен опит който ми помага да се оправям в живота .
  • 58 Торонто

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "Анти експерт":

    И в Канада е така.
  • 59 Ани

    5 0 Отговор
    Който не работи - не трябва да яде.
    Българска Народна Приказка

    Коментиран от #60

  • 60 Ти си

    6 1 Отговор

    До коментар #59 от "Ани":

    Незнам как циганите не са умрели от глад.. ...

    Коментиран от #62

  • 61 Ани

    17 0 Отговор

    До коментар #56 от "Ти тан":

    Аз затова не се връщам. Сега се пробват да ни пробутат трето поколение ДС като "учили на Запад".
    За мен е неприемливо да ни яхат отново разни мутри. Пък биле те учили на Запад.
    За да бъде чиста и свята републиката, еничарите трябва да се държат далеч от политиката.
  • 62 Ани

    5 0 Отговор

    До коментар #60 от "Ти си":

    Не съм в БГ да ти кажа, но те сигурно работят повече от теб. Верноста към партията не се зачита за работа.
  • 63 Сатана Z

    3 2 Отговор
    Поредната антибългарска статия доказваща единствено,че ние Българите сме жертви на “Информационен тероризъм” от страна на фашистките медии.От началото до края на пасквила е една голяма лъжа.

    Z
  • 64 От швабско

    6 1 Отговор

    До коментар #54 от "Ония с Фордо":

    И при мен е така. Беше трудно в началото, но след адаптирането и намиране на работа по професията ми, нещата си дойдаха по местата. Децата ни пораснаха тук, имат приятели и искат тук да живеят и работят. Винаги им казвам, че изборът е само техен къде и как да живеят...тук или в България. Ние ще ги последваме ако имат нужда от нас. Засега ни е достатъчна почивка в България, и пак обратно. Всеки път се убеждавам, че сме взели правилното решение. И така....
  • 65 Жендър

    4 0 Отговор
    След 5-7 години няма да има народ във държавата
    А Тея младите за нищо не стават нито работа ни то учение апък работодателите 👤във България цакат работника и викат по него 🗣️👷🧑‍🌾🧑‍🏭🧑‍🔧както си искат със договор 📃 я със пари💰
    И осигуровки нито са конгретни и искрени във Европа добре плащат 40000€ до80000€ програмисти и инженери тук във тая пропаднала държава нито деца ще има нито живот тук са позмазвачите и глупаците и тарикатите Преуспяват защото държавата го допусна това нещо избягаха от тук
  • 66 Гурбетчийски

    5 0 Отговор
    Много хора се връщат от Гърция, тъй като там ги лъжат- в заплащането, осигуровките, здравните и т.н.Прилагат мръснишки византийски номера.
  • 67 Без коментар

    2 0 Отговор
    Кви са тия глупости ?
  • 68 За какво да ти завиждат

    1 3 Отговор

    До коментар #34 от "'къф ти е проблема":

    За това, че си се реализирал като мияч там, а не като лекар тук ли?
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Има оправия, но не знам кога

    4 0 Отговор
    Въпросът е кой се е върнал, имаме ли нужда от върналите се или ще ги дундуркаме. Дано да дойдат млади холандци, италианци и други европейци, и не само европейци - хора, които имат ум и професия, но нямат добра територия. Наводненията и теснотията в някои държави са сериозен повод да дойдат тук. Пояснявам - не се надявайте да дойдат индийци ай ти специалисти - там образованите хора са родени в богатите касти, живеят в къщи със слуги. Ако емигрират, те ще отидат във Великобритания и никога в България. Дано да дойдат свестни и образовани хора. А младите българи са отвратени от несправедливостта, от кражбите по върховете, от съдебния произвол и от прекомерната разлика в доходите. И затова бягат.
  • 71 Нико

    5 2 Отговор
    Спрете тази пропаганда.
    Кои иска в тази бойкова държава да живее?
    Те и емигрантите където пресичат границата ни не искат тук да останат.
    По лошо е от Мароко,Иран,Ирак,Сирия...,че дори и от Албания сме.
    Световно известни с еврофондове сме.
  • 72 Българин

    0 0 Отговор
    Хубави хора от десетилетия управляват държавата - светло бъдеще ни чака - и нас, и децата ни - дано да продължава все така, и да няма недоволни, че заради тях да страдаме всички. Амин !
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Ужас

    4 1 Отговор

    До коментар #48 от "ХАХАХА":

    Будиш съжаление. Защото нямаш никаква представа, какво е извън твоя вътрешен свят. Самочувствието ти е излишно голямо. И най-вероятно без никакво покритие. Факта, че се хвалиш, че си отгледал две деца и те се оправят в България показва, колко си незрял. Повечето хора на планетата са го постигнали. И най-вероятно по-добре от теб. И да знаеш, България не е никакъв критерии за успех. Летвата ти е свалена твърде много. И не за друго, а защото си виждал само едната страна на монета.
  • 76 А бе Красимире

    2 0 Отговор
    А бе Тодоров! Кой те набеди за експерт? От къде ги взе тия данни? Как ги анализира?
  • 77 Болярин

    3 1 Отговор
    Много скоро тези, които трайно са се завърнали в България - трайно ще започнат да съжаляват ! В началото на 1990 г. заминах със семейството си за Германия. След 4 г. носталгията ме върна в България ! Много скоро започнах горко да съжалявам !!! В средата на 2009 г. поправих грешката си по темата с носталгията, ... с еднопосочен билет обратно за Германия ! Много скоро, предполагам, трайно завърналите се, трайно ще оставят носталгията на летище София с еднопосочен билет за "ГНИЛИЯТ ЗАПАД" !!! Родината ни е ПРЕКРАСНА, но ЕНИЧАРИТЕ ПАРЛАМЕНТА ...
  • 78 Пак съм аз

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Не е ли обратното":

    В Германия няма срамна работа и хората живеят добре ! А в България, поради липса на съдържание в чиниите няма да се налага миене ... Така е по-шик, нали !??
  • 79 Явор

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Айде бе...":

    Има и за тези с купените дипломи,,ДЕПУТАТИ,,.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Експерта,

    1 0 Отговор
    Защо не казваш какви се връщат. Само роми, които са на временна работа.
  • 82 Пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ама ти вярно си от Козлодуй! Какъв психолог си само и тънък познавач на човешката душа. Такива като теб сега управляват и сме на това дередже.
  • 83 Честно казано

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Нимои":

    Аз затова си станах,, прост шофьор,, и винаги имам работа.
  • 84 Тон

    0 0 Отговор
    Това което направиха с индианците, сега го правят с европейците!
  • 85 Върнал се

    0 0 Отговор
    И сигорно пак ще замина и няма връщане с500 евро заплата искате българите да се връщат, егоисти безбожници дребнави ченгеджийски наследници...
  • 86 Оле боже

    0 0 Отговор
    А колко са разачаровани и са заминали обратно,маниполатори...никой не ви вярва........
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове