Last news in Fakti

30 Януари, 2023 16:55 1 723 36

Меглена Плугчиева: Заради честите избори, България не стои убедително пред света

  • меглена плугчиева-
  • избори-
  • партии

По думите на Плугчиева всяка една от партиите се фокусира върху твърдото ядро на своя електорат, вместо мисли далеч по-широко за интересите на българското общество

Меглена Плугчиева: Заради честите избори, България не стои убедително пред света - 1

„Определено имаше шансове и с първия, с втория и с третия мандат даже, но явно разделителните линии са доста големи. Странното е, че от една страни всички обявиха едни и същи приоритети, а в крайна сметка не съумяха да намерят нужния консенсус, за да ги подкрепят, независимо с кой мандат.“

Това коментира в студиото на „Добро утро, Европа“ Меглена Плугчиева – бивш вицепремиер в правителството на Сергей Станишев и посланик на България в Германия.

Във вътрешнополитически план това не е добре и говори за една нестабилност, която се отразява и в икономически план. Дестабилизира и разочарова обществото. Във външнополитически план изглеждаме лошо, защото в продължение на две години не изглеждаме достатъчно убедително пред партньорите ни в ЕС и на Западните Балкани, след като сме непрекъснато в процес на избори.

По думите на Плугчиева всяка една от партиите се фокусира върху твърдото ядро на своя електорат, вместо мисли далеч по-широко за интересите на българското общество.

По отношение на последната криза в отношенията ни с Република Северна Македония, Плугчиева отбеляза, че е необходима деескалация, а в югозападната ни съседка въпросът с членството в ЕС има силно емоционална страна.

„Това общество е непрекъснато в процес на очакване, което не се случва. Там се трупа напрежение и разочарование“, коментира дипломатът.

Тя подчерта, че нямаме нужда от мегафонна дипломация, а от тиха и действаща дипломация такава, както и от съдействието на Брюксел.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радо

    19 1 Отговор
    Стрина Меглена каза на магарето "чуш".

    Коментиран от #30

  • 2 Последния Софиянец

    11 16 Отговор
    Радев да обяви Президентска република и край с изборите.

    Коментиран от #9

  • 3 честен ционист

    25 3 Отговор
    България вече 33г не стои, а се влачи по корем.
  • 4 Антонио Бандера

    18 2 Отговор
    айде след Украйна и за разочарованията на македонците почнахме да се терзаем. Абе кога ще намерим някой да му пука за българите??
  • 5 ФЕЙК

    21 1 Отговор
    Учила, недоучила, но в политиката - СЛУЧИЛА!
  • 6 фенче

    14 2 Отговор
    ти коя беше ма лельо, като ти гледам физиономията, сигурно си чистачка в Министерството на Земеделието
  • 7 Мдааа

    26 1 Отговор
    Меглена Плугчиева е активист на социалистическата партия, избрана за член на Висшия съвет на БСП. Впоследствие напуска ръководството на БСП. В периода от 3 септември 2001 г. до 20 септември 2004 г. заема поста заместник-министър на земеделието в кабинета на Симеон Сакскобургготски, отговарящ за ресорите на европейската интеграция и горското стопанство и за програмите ФАР и САПАРД и т.н. Отврат! Без коментар! За това България няма авторитет в ЕС. Ей от такива ветропоказатели...

    Коментиран от #18

  • 8 И тя

    7 1 Отговор
    като теб и подобни .
  • 9 Ганьо

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ще ви обяви Градевъ! Еда метла барабар с него, национални предатели.
  • 10 ДЯДУ РОГЛЮ

    12 1 Отговор
    ТАЗИ НЕ БЕ ЛИ ОТ НДСВ КРАДЛАТА

    Коментиран от #12, #34

  • 11 Гого

    14 2 Отговор
    Не заради честите избори, а заради безумните избраници !!! Боко Тиквата, Кирчо Лъжеца, Симеончо Реституента и цялата престъпна пасмина около тях
  • 12 Наблюдател

    14 1 Отговор

    До коментар #10 от "ДЯДУ РОГЛЮ":

    Да,, същата е! Вълкът козината си мени, но нрава никогаш...
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 1 Отговор
    ПОЛИТИЦИТЕ ПАРТИИТЕ ДЕПУТАТИТЕсте ВИНОВНИ а не и БГ НАРОД
  • 14 Кирцата

    5 1 Отговор
    Не може бе бабе! Славчо, оплю Ленчето! Вярно че преди това аз му разказах играта, ама бива ли така?!:) Вярно че арестувах Боби за 24 ч. , ама де да знам че после не само ще излезе на свобода, ама ще осъди и държавата за незаконно задържане! Рашков е виновен ! Той, ме убеди че всичко е наред! Отгоре на всичко ме накара да го направя депутат и пак иска да е министър на вътрешните работи! Не става!
  • 15 Демократ

    9 2 Отговор
    Тази къде я бяха покрили след посланическите й безкрайни постове? БСП, НДСВ, сега ГЕРБ, въртят ги в една обща сфера, няма значение от цвета на партията и по знак на сценаристите от ДС-КГБ започват да изпадат и да оправят държавата. Така вече 33 години злощастна България се върти без изход, едни и същи ченгета.Затова ще бъдем все на дъното.
  • 16 Хлъц

    13 1 Отговор
    Дялан камък е плугчето.От бесепето при цар- дедо,от цар- дедо при боко.Виден лесовъд- баш дипломат.Не може да се отърве двадесет години от " дипломатическа тегоба" все в ползу Роду".Шетня из цяла Европа - по всички посолства.Та гламчо Ганев за една бройка не е направи и еврокомисар.Сега пак изплува от тъмното.Явно мераци да се намърда пак през Ендесевето в новото НС през пролетта.А нищо чудно и министърша.Каквато беше в земеделието и екологията.
  • 17 Тиква

    14 1 Отговор
    Тази стринка пак се показа! Нещо за горите да каже които Опоска тогава?
  • 18 Неграмотник

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Мдааа":

    Е! Поптодорова е хванаха да краде! И какво?! Кариерата и продължава!
  • 19 Тома

    5 0 Отговор
    Мафията си има държава
  • 20 Иван

    11 1 Отговор
    Изплува пак Жълтата царска пу мия. Отврат!
  • 21 Ораловъ

    5 0 Отговор
    нищо не каза другарката. в цяла Европа е така
  • 22 Ха ха ха

    4 0 Отговор
    Машини.... машини.... машини!!!! + к.фараони!!!! Ко стана след 2 години се вижда......
  • 23 боли ме фарът

    5 1 Отговор
    Умницата ти , знаеш ли колко ми е през крачолите този " свят " и той никак, ама никак не стои добре пред мен , особено западняшкият .
  • 24 Лост

    7 1 Отговор
    Егати и посланика. Италия, Израел колко време бяха така?А как ще коментира това:2020 година:Белгия подобри своя рекорд - 560 дни без редовно правителство?
  • 25 Красимир Петров

    8 1 Отговор
    Тази не беше ли Герберски бо-клук
  • 26 Партийна работа

    0 0 Отговор
    Трябва някой патриот явно да спечели. И тогава много хубаво ще стане. Нале?! Ако не крещиш, че си патриот, не си патриот. Явно пък патриотите от историята не ги впечатляват, понеже не са имали сто партии.
  • 27 Кака

    6 0 Отговор
    Nе изглеждаме достатъчно убедително пред партньорите ни в ЕС и на Западните Балкани , с пенсиите си от по 250-300 евро, заплати от по 500-600 евро како. Те тва е проблема, как с тези доходи пледираш и ти да ни мъкнете в еврозоната???
  • 28 Ралото

    8 1 Отговор
    ПомАчорката Плугчиева изпълзя от дупката си
  • 29 джаба

    8 1 Отговор
    този бук.лук къде го изкопахте ,ЛИЧНО СЪМ ВИЖДАЛ как лапкаше пликове с пари от фирми срещу услуги
  • 30 Констатирал

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Радо":

    Ами нека дойде Путин в България и ще забравим изобщо за избори! Имиджа ни ще хвръкне до небесата!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Петър Бояджиев.

    3 1 Отговор
    Госпожата беше депутат по време на Жан Виденов. Тогава председател на Парламента бе Благовест Сендов. Както е известно аз бях негов най-близък съветник, колкото и странно да звучи.

    И така един ден се запътвам към вратата на кабинета му, а от там срещу мен излиза зачервена и бясна Мегленката.
    Влизам и виждам, че Благовест е също много ядосан. Какво става?
    Тази си мисли, че аз съм като оня глупак немският посланик и дошла да ми предлага да ме води на лов във ловните хижи на горското. Не само ѝ отказах, но и я изгоних и не искам да я виждам повече тук в кабинет ми.
  • 33 Петър Бояджиев.

    2 2 Отговор
    Ами като е била в министерството на земеделието е отговаряла за международните връзки и така го завела в кревата си, а ченгетата снемали.
  • 34 така така

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "ДЯДУ РОГЛЮ":

    .. но беше предложена в проекто кабинет на Габровски. Още един знак за срастване между ГЕРБ и НДСВ. И че Габровски е пореден човек на Сакскобурггота.
  • 35 Мдаа

    6 1 Отговор
    Отново изкараха скелетите от гардероба. Тази стринка, къде е тръгнала?
  • 36 Яяяяяя

    2 1 Отговор
    Никой не го интересува територията , така че да не се вълнува жената
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове