Last news in Fakti

30 Януари, 2023 18:23 1 266 30

Гечев: Преди избори не е редно да се афишират коалиции

  • румен гечев-
  • избори-
  • бсп-
  • коалиция

„Нерегламентирано, нелогично е, а и е незаконно – няма как една фирма да спонсорира определена партия. Съгласете се, че когато има няколкостотин хиляди фирми, а изведнъж 11-12 служители от една фирма даряват. Те се открояват от всички други дарители“, допълни той

Гечев: Преди избори не е редно да се афишират коалиции - 1

Това с ГЕРБ и ДПС не е хартиена коалиция. Просто споделяме европейския опит. Съобразяваме се с това какво правят партньорите ни в ЕС и предлагаме проработени решения, които дават верен отговор. Вярно е, че има случаи, когато гласуваме заедно. Това заяви Румен Гечев от БСП в ефира на бТВ.

Той коментира уволнението на шефа на сметната палата Цветан Цветков: „Първо, аз познавам добре Цветков, ние сме колеги икономисти – мандатът му изтече преди година и половина. Това, което ни накара да гласуваме „за“, беше, че той е отказал да предостави материалите по проверка на сметната палата на тогавашния министър на икономиката Корнелия Нинова. Обяснението било, че това било забрана на прокуратурата, което не е било така. Оказа се, че определени десни партии – ДБ и ПП, са получили нерегламентирана помощ от Nexo.“

„Нерегламентирано, нелогично е, а и е незаконно – няма как една фирма да спонсорира определена партия. Съгласете се, че когато има няколкостотин хиляди фирми, а изведнъж 11-12 служители от една фирма даряват. Те се открояват от всички други дарители“, допълни той.

На въпрос относно това с кого искат да влязат в коалиция след изборите, той отвърна: „Всички се вълнуват от това. Има обаче един принцип – преди избори не е редно да се афишират коалиции. Какъв е смисълът да се явяваш сам на избори, ако афишират предварително коалиция? Избирателите трябва да гледат какво предлагат партиите и ние ще убедим хората, че ще работим по заложените цели. Трябва да комуникираме с хората по-добре от на предходните избори. Навлизаме в много мътни и опасни води на фона на размириците в Украйна. Ние призоваваме да няма никакъв пряк износ на оръжия към Украйна. Ние не изнасяме тайно през Полша.“

„Мисля, че хората са умни – как да имат основание да смятат, че ще има редовно правителство, като имахме пет избори, отиваме на шести? Политическата класа не се справи, сънародниците ни са скептични. Дайте ние българите да отидем да гласуваме. Състоянието на политическата система е отговорност на всички нас. Няма негласували – ако аз не гласувам, а вие гласувате, вашият глас се умножава по две. Това е наше задължение, не е необходимо да бъде задължително. Не мога да приема, че от няколко десетки партии човек не може да си хареса нито една“, каза още той.

Той се изказа и по повод новото ляво обединение: „Като погледнете колегите от първата редица, не са нови в политиката. Аз съм любопитен – така и не разбрахме кое е новото ляво. Желая успех от сърце, но не разбрах какво искат, освен сътресение в БСП преди изборите. Идва конгресът – да заповядат и да обяснят.“


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Минева

    23 3 Отговор
    Тоя другар декламираше някакви ниновки.
  • 2 То зер

    16 2 Отговор
    всичко е "редно" и за това България е на този хал , че само това е проблема ?!
  • 3 Хохо Бохо

    20 5 Отговор
    За да няма невалидни бюлетини, гласувайте с принтерите..
    А БСП-то е аут от парламента и няма да е в хартиената коалиция
  • 4 Деций

    25 2 Отговор
    Напротив Гечев,така редно ,за да знаят гражданите за какво гласуват.Не може да гласувам за някой,а накрая да получа нещо съвсем различно!
  • 5 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП=Израждане

    21 3 Отговор
    Напротив, точно преди изборите трябва да се афишират. Аз не бих гласувал за партия, която ще се коалира с ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" ... Даже и с БСП не бих искал да се коалира партията, за която гласувам, ако е възможно.

    Коментиран от #18

  • 6 коментар

    5 9 Отговор
    оставете гечев, вижте къде се появиха дарени генератори

    Коментиран от #9, #10

  • 7 Питам:

    17 2 Отговор
    " ДругарЮ", "професоР" Гечев, защо 25 години мълчиш като антифашист пред Гестапо и не разкажеш как и защо изтръска до празно джобовете на българите, а сега с Курни сте много загрижени за тях?
  • 8 Един от хората

    16 3 Отговор
    Заради, които България е бедна държава.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 6 Отговор

    До коментар #6 от "коментар":

    Е как къде ,

    " Дарени генератори от България се продават в Украйна през OLX"

    Коментиран от #20

  • 11 Гого

    14 2 Отговор
    Абе Гечев, стига сте се въртели и ти и Нинова като фурнаджийски лопати. Защо не мърмореше, когато Гергов наливаше парички в касата ви? Или вече си намерихте друг спонсор в лицето на баце? Относно коялициите. Та я ми припомни как се казва вашата парламентарна група. Не беше ли нещо от рода на Коалиция за България. Или нямате коалиционни партньори? И коалиция е само абревиатура в наименованието? Хайде, преди да даваш акъл, погледни какво става във вашата партия и след това се изказвай, че се излагаш. Гушкайте си Бойко и дано хората се осъзнаят и не гласуват за вас. Поне не с това ръководство. И ако се сринете на изборите като електорат заради фурнаджийското ви поведение, Бойко ще си изтрие обувките във вас както е правил винаги с партньорите си, а вие ще изпаднете от каруцата наречена Народно събрание.
  • 12 Радан

    9 1 Отговор
    До като не гласуват 50+1 да няма правителство и парламент само така ще се оправят нещата
    ГЕРБ И ДПС СА МАФИЯ!
  • 13 БСП на Бунището

    11 1 Отговор
    Румен Гечев - заместник министър председател на зловещото правителство на Жан Виденов убили Българския Народ с хиперинфлация 3000 лева за един долар....Ми що не кажеш за Генералния секретар на Българската Комунистическа Партия с която сте в Коалиция и неговия телефонен разговор с Божков - Черепа в който го моли за пари,понеже сте започнали Протести срещу Законно избрана власт....Колко ви прати Черепа,бе цървул червен...А???Колко Евраци....???
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Бамбука

    8 1 Отговор
    Лошо е, когато ти "изстинат" краката. Тогава кръвта не достига до мозъка и си тотал щета. Ако от "хартиената" партия млъкнат до изборите, може да имат малък шанс да прескочат бариерата, но къде ти при тях ...мълчание.
  • 16 Ганьо

    8 2 Отговор
    Румбата: Били споделяли европейски опит? Вие ли бе? 30 годиши комунисти, кога взехте да разбирате от Европейски съюз, евроатлантизъм и демокрация?
  • 17 То не е редно и

    8 0 Отговор
    в изборният ден да се раздават кюфтета и кебапчета на мангусSтите бе "шумкаRино" !
  • 18 Ганьо

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП=Израждане":

    Не било редно преди избори да се афишират коалиции? А на срещата на БСП с ГЕРБ и ДПС все едно не афиширах коалиция?
  • 19 Красимир Петров

    7 2 Отговор
    Комунягите осъзнават,че на изборите на 2.04.2023 БСП отива в канала.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Пеяме

    5 0 Отговор
    Господин 3500 за $!
  • 22 Мемфис

    4 1 Отговор
    Този червен хайдук има вид на” реалният социализъм”,ояден и излъчващ отвращение!
  • 23 хххх

    4 1 Отговор
    Това не е ли човекът който удари България през 97?
  • 24 ццц

    3 0 Отговор
    Айде бе? Верно ли...бетонова картуно? Сега като вземете 3.8 процента и всичко ще си дойде на мястото.
  • 25 Трак🇺🇦🇮🇹🇧🇬🇮🇷🇩🇪🇯🇵🇦🇹

    4 1 Отговор
    Още бе другарю комунист ? Народа не трабва ли да знае кой с кого ще си бърка по дупките
  • 26 Вижте им

    2 1 Отговор
    физиономиите на всички ръководители на БКП и ги изхвърлете от властта !
  • 27 Тома

    1 0 Отговор
    Гечев и той стана евроатлантик а ние го знаем че е супер крадец.Текът му лигите за идващите милиарди от европа
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Голем смех

    1 0 Отговор
    А бе, къде е тръгнало бесепето с такива провалени некадърници?
  • 30 Гечо

    1 0 Отговор
    Е от тия ,,загрижени,, комунета, които ако те видят паднал, няма да ти подадат ръка, а ще те нагазят и мачкотат така зверски, че да ти одерат кожата. Гадинки...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове