Last news in Fakti

31 Януари, 2023 09:14 1 160 38

Никола Минчев: Потенциални партньори? Всички продемократични и проевропейски настроени

  • парламент-
  • избори-
  • партньори

Надали 49-ото НС ще даде коренна разлика, но и малките нюанси са важни, изказа мнението си зам.-председателят на парламента

"Практиката е показала, че предизборните коалиции са най-устойчиви във времето след изборите. Към такава коалиция вървим и в сегашния момент, въпреки някои нюанси в позициите, изразени в началото. Все пак си представям, че на изборите през април ще се явим заедно всички партии от ПП и ДБ". Това коментира пред БНР Никола Минчев от "Продължаваме промяната" - заместник-председател на Народното събрание.

Изглеждаше, че нюансите идваха от "Да, България", посочи той и добави обаче, че няма съмнение, че в тях има желание за общо явяване на изборите:

"Нямам съмнение, че желанието е налице. Просто има детайли, които трябва да бъдат изчистени в хода на разговорите. Листите са първото, което идва на ум на всеки, но мисля, че това е въпрос, който няма да е препъникамъкът в крайна сметка".

Предмет на разговори е името на бъдещата формация, каза Минчев. По думите му ще има едно име, създадено специално за коалицията, а в скоби може да бъдат допълнени отделните партии.

Той обяви, че текат първи разговори за структурата на коалицията. Според него този процес няма как да не е започнал, защото няма много време за взимане на тези решения.

Като потенциални партньори Минчев вижда всички организации и субекти, които се считат за продемократични, прореформаторски и проевропейски настроени и които имат за цел да извадят България от "този коловоз" и страната да поеме по своя по-модерен път на икономическо развитие и нулева толерантност към корупцията. Като пример за такава организация той посочи "Правосъдие за всеки". "Спаси София" казаха, че няма да участват на парламентарни избори, но подкрепа от тяхна страна за местните избори би била добре дошла, каза още депутатът.

От ПП нямат притеснения за преференциите по време на вота. Ако някой кандидат е успял да привлече сериозен преференциален вот, значи той е много разпознаваемо лице и това е добро за цялата листа, смята Никола Минчев. По думите му няма причина да възпират такъв преференциален вот. Той потвърди, че ще бъде в листата за изборите, но не би било драма, ако не е на избираемо място.

Предишният път не се явихме заедно с ДБ, защото имаше усещането, че поотделно можем да спечелим повече електорат, обясни Никола Минчев и добави: "Този път ние се целим във взимането на първия мандат и налагането на нашия дневен ред в политическата обстановка".

Надали 49-ото НС ще даде коренна разлика, но и малките нюанси са важни, изказа мнението си той. Когато започне рулетката с мандатите, за нас е важно да вземем първи мандат, категоричен бе Минчев.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПарапетПетко

    33 4 Отговор
    Бай Ставри ще ти назначи партньор.
  • 2 Раданч Татлъту

    43 2 Отговор
    Поредният "велик професионален политик"!Господ да ни е на помощ,без майтап!🙉😢✝✝✝😢🙉
  • 3 🇧🇬🇪🇺💯

    26 2 Отговор
    ПП пфу…
  • 4 Верно ли

    37 2 Отговор
    Хайде всики НПОта на опашката - куцо, кьораво и сакато, получавало грантове да отива у Парламентата.
  • 5 да де

    33 2 Отговор
    От коалиция нексо пак ръсят бисери.
  • 6 ++++

    37 2 Отговор
    Партньори - всички, които приемат изхода за вход!!!! Това момче съвсем се взе на сериозно. Смешен е, жалък е, ппалячо - и за това не става....
  • 7 само в Бг измамата

    31 2 Отговор
    Всички които искат без да бачкат да лапат са добре дошли при нас !
  • 8 Брюкселската зелка

    32 2 Отговор
    Т нар. Демократични са с изцяло лява предизборна кампания. За какво точно говори този комсомолец?
  • 9 новия лозунг

    30 2 Отговор
    Крадци от всички партии обединявайте се !
  • 10 весдес

    28 4 Отговор
    Коалиция козяк, национални предатели никакъв глас за вас. Изгонихте 70 руски дипломата защото така ви каза Мустафа, ама сега ние ще ви изгоним с ДБ, ГЕРБ и Възход. Не можахте да разберете че сте в България. Само чужди интереси обслужвате. Никакъв глас за вас.
  • 11 така е

    24 1 Отговор
    Бе ,знаем ги потенциалните партньори ,как да не ги знаем - чичо Чери от Дубай ,чичо Цецко от Белград ,чичо Прокопи от Сингапур ,чичо Бобоков и пр. + цялото българско ЛГБТИ и разбира се пичовете от НЕКСО ,СИЕЛА и дружина.
  • 12 зачуден

    20 1 Отговор
    Не знам кое по гнусно - женоподобните момченца (като този) или мъжеподобните женища /като Лена , Мо(Го) дзилата, Венецията и пр.)?!
  • 13 Ха ха ха

    19 1 Отговор
    Халюцинациите са безплатни ,грухтенето и бръщолевенето също ........... а това жалко псевдодемократично жълтопаветниче , изобщо няма да го коментирам .
  • 14 плюс минус

    22 3 Отговор
    Едно изречение не може да каже правилно,
    станал бе председател на Парламента?
  • 15 Nехиs

    12 5 Отговор
    Е, нали вие сте комуняги? Не ви ли назначи Мунчо? Не купувахте ли газ от дъщерно дружество на Газпром? Защо се коалирахте с БКП, а не с ГЕРБ, които са прозападни?

    Коментиран от #35

  • 16 благодарим ти ,Прокопи

    21 1 Отговор
    Хи,хи ! От сутринта - това е поне десетата статийка/интервю възхваляваща ПП/ДБ и оплюваща останалите. Обективна журналистика ,а?! Показваща всички гледни точки ,а?! Болгар ,болгааар!
  • 17 Мамин Ники

    18 1 Отговор
    Едно безгръбначно и нищоможещо момче. Типичния умнокрасивитет - добре че е мама !
  • 18 Силите на Доброто

    12 2 Отговор
    Няма по голям смях. Но доколкото познавам Кики Шмекера- той може да роди далеч по велики простотии.
  • 19 Към "политиците" и депутатите:

    12 1 Отговор
    Мерзавци от всички партии - СБИРАЙТЕ СЕ! Сръбския парламент се казва СКУПЩИНА. Крайно време е българския да получи достойното си име СБИРЩИНА!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Жълтопаветници

    20 2 Отговор
    Една орда от млади, нахални, лукави, крадливи, мързеливи, индивиди, подтикнати от желанието за власт и охолен живот.Лица с беден речник, нарцисизъм и високомерие. Некомпетентни и неможещи. Кукли на конци - перфектните управници, според Козяк.
  • 22 сладурче как си по география чедо

    11 1 Отговор
    Ники момче просто , моеш л ми обясни кво е туй " проевропейски настроени " бе , ако е териториално , то кво да е до настроения , факт е , в Европа сме географски , ако е в смисъл на слугинаж , в услуга на някой си , дето си е присвоил да се нарича с термина е друга тема . Всъщност САЩ включваш ли ги в обсега на европейските , какво беше там , че вече ти се обърках .
  • 23 Ние избирателите🇧🇬

    11 1 Отговор
    Парапетаджиите отиват в небитието!

    Приятелската дружинка-любовници, кумци, приятели, другари по чашка и пици с кристали, която опита да ошушка България, си заминава. Отива в небитието.

    „Парапетаджиите“, които само за осем месеца разказаха играта на държавата. В сравнение с тях Жан Виденов, Луканов и Орешарски са пълни аматьори. На тях им трябваха няколко години, за да съсипят страната, докато шарлатаните ги удариха в земята.

    Трябва някой да отговаря за крупните кражби с посредниците на газ, за „Джемкорп“ и руската връзка, за затриването на „Мариците“, за чадъра на Лукойл, за парапетите и назначенията в държавната администрация. Престъпления граничещи с държавна измяна.

    Де е Киро, на Килия! Следва подпис и печат. Вместо дансинга в килия, две напред, едно назад.
  • 24 Лошото е :

    7 2 Отговор
    Тия майцепродавци са напомпани с пари - пари се раздават ударно. Америка не жали пари, плюс това тук ние сме си евтина стока.

    Лошо е , че медиите са тотално купени и зависими. Всеки едни бълват едно и също. Народа се подвежда яко.

    Лошо е че има хиляди на хранилка при тия сили на Доброто - нпо, кухи фирми, разни псевдоорганизации ...

    Лошо е че хората родени след 1990 изобщо не знаят нищо за България и за историята ни - те са зомбирани и повтарят - Америка е рая, всичко друго е зло.

    Американците тук за 30 г. промиха мозъците на поколения.
  • 25 ама сте тъпи

    6 1 Отговор
    Никито и то шаманства и шмекерува , работи с заклинания и мантри . Не знам , ама ми действа с прозулоски настроения , това не беше ли в Африка . Верно бе , менторите му на тоя бяха за единен свят , всичка у тенджерата и пущай миксера .
  • 26 Мнение

    7 4 Отговор
    Обръщам се към всички гласували за ГЕРБ, ПП, ДБ и останалите евроатлантици!

    НАИСТИНА ЛИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ТИЯ Т.НАР. ДЕМОКРАТИ, РАБОТЯТ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ???????

    ИЗВАДЕТЕ СИ КОДЕНЕТО ОТ ТИКВИТЕ И ПРОГЛЕДНЕТЕ КОЙ ВИ КРАДЕ И ЗАРОБВА!!!

    НАИСТИНА ЛИ СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ НА МИНЧО И КОМПАНИЯ ИМ ПУКА ЗА ВАС, ДАЛИ ЩЕ ИМАТЕ ХЛЯБ, ДАЛИ ЩЕ ИМАТЕ ГОРИВО, ДАЛИ ЩЕ ИМАТЕ ПРЕПИТАНИЕ, ДАЛИ ЩЕ ИМАТЕ ДЪРЖАВА?!

    НИКОГА ПОВЕЧЕ ЕВРОАТЛАНТИЦИ ОТ ТОЗИ ВИД, САМО ВЪЗРАЖДАНЕ!!!

    Коментиран от #29

  • 27 Отсега

    6 2 Отговор
    Мога да гарантирам две неща ,ако вземат властта с превес в НС, като депутати.Ще наливат оръжие на клоуна ( там ще са единни с гербери,депесета,възходи,и царисти- ако влязат) и ще купуват скраб за още милиарди без съпротива,а дори с пълна подкрепа от горепосочените.И ще ни натресат задължително еврото още през 2924, пак в същата конфигурация.Каквото успеят да концесионират, продадат - все е кяр.Отвън няма да им търсят сметка.Важно е еврото,железария за милиарди и подкрепа на 🤡.

    Коментиран от #28

  • 28 козяшката сбирщина

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Отсега":

    Уф отдъхнах си , 2924-та добре ми изглежда за въвеждане на еврото .
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Хрис

    8 1 Отговор
    Защо само проевропейски и продемократични партии, като на първо място би следвало да бъдат ПРОБЪЛГАРСКИТЕ партии
  • 31 харвард , харвард , лаууу

    6 1 Отговор
    Казват народът бил необразован , глупав , тъп , незнаещ , да взема решения за нещата касаещи го , като гледам тези " нагърбили " се с тежката и непосилна задача да работят единствено за интересите народни , нещата с грамотността ми се обръщат наопъки .
  • 32 Простото Киро

    10 1 Отговор
    Това недоразумение се кани пак да управлява Парламента Този път сигурно ще успее да го затвори с решетки.
    Готви се човечецът за народната любов...
  • 33 волггинн

    0 0 Отговор
    Истинските реформи не са просто отричане от плоският данък и огромни пенсии за 5 процента.. Спестяванията на бизнесът са 90% от спестявянията, 100 милиарда, работниците 2 милиарда, средна класа и работещи в чужбина 14 милиарда лева, в банки. 30% данък за бизнесът и 30% от БВП на зает да е минималната заплата, а адвокатите на работниците профсъюзите да гледат средната заплата в предприятие да е 60% от добавената стойност на зает, трудещ се там, минималната 30% поне. Здравеопазването държавно. Частните болници чрез застраховки, да се финансират като в Русия. 15% от БВП за социални пенсии, НОИ към профсъюзите и с лични сметки за пенсия като акции в хранителната, битовата, и дтроителната промишленост, енергията и водите, селско стопанство, оранжерии, овошни, банки кредитиране на безработни за пекарна, строителна фирма, ферма, и заеми за жилища.
  • 34 Кой

    4 0 Отговор
    е този?
  • 35 защо ли не се

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Nехиs":

    коалираха с гробарите? Защото са еднакви крадци и шарлатани, та не могат да си разделят полето. боко не ги пуска. Много стават. Пък и Прецакахме промяната стъпиха върху базата да махнат боко, а се издъниха - ОТВСЯКЪДЕ.
    Много нещастна държава сме - от глог (дебеличък, простоват, крадлив от Банкя) та на по-висок - про100киро, който е изучително некадърен, и кокорчо - лена не я броя все още.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове