31 Януари, 2023 17:04 1 437 13

Георги Гвоздейков изригна: Жалбата в КЗК срещу доставката на хеликоптер под наем е саботаж!

  • хеликоптер-
  • кзк-
  • жалба

Фирмата, подала жалба-УИЛИНК ООД не упражнява каквато и да било дейност, камо ли опериране с поне едно въздухоплавателно средство осигурено с медицинско оборудване

Вероятно сте разбрали, че има подадена жалба в Комисията за защита на конкуренцията срещу решението за обявяване на обществената поръчка за доставка на хеликоптер (HEMS) под наем и т.н.

Всичко това е абсолютно умишлено, целенасочено, тенденциозно, манипулативно с цел саботаж и да не бъде доставен този така необходим хеликоптер, който трябва да спасява човешки животи и да продължаваме да бъдем единствената държава в ЕС без HEMS! Това написа в своя фейсбук Георги Гвоздейков.

"Ще потвърдя думите си и още веднъж ще се уверите до какво безхаберие, злоба и омраза е докарано обществото ни и на никой не му пука за това!.....

Законът за обществените поръчки (ЗОП) позволява да бъде подадена жалба от всяко заинтересовано лице (чл.198 (1)).

§2 (14) "Заинтересовано лице" е всяко лице, което има или е имало интерес от получаването на определена обществена поръчка и на което е нанесена или може да бъде нанесена вреда от твърдяното нарушение.

ЗОП, чрез чл. 63 (1) дава възможност Възложителят да може да определя критерии, въз основа на които да установява, че кандидатите или участниците разполагат с необходимите човешки и технически ресурси, както и с опит за изпълнение на поръчката при спазване на подходящ стандарт за качество. Възложителят може да изисква от кандидата или участника, да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, за последните определени в закона години.

В тази връзка ние спазихме стриктно закона и определихме дейности с предмет и обем, сходни с тези на поръчката, което е: Предоставяне на лизинг на и/или опериране с поне едно въздухоплавателно средство осигурено с медицинско оборудване.

На основание чл. 63, ал.2 от ЗОП, с оглед естеството на поръчката и съобразявайки, че подобни услуги не се извършват регулярно и често, както и с цел предоставяне на възможност на по-голям брой лица да участват в процедурата, оглед необходимостта от осигуряването на достатъчна степен на конкуренция, ние приехме опит за период, по-дълъг от определения по ал.1, т.1, б. „б“ от същия член на ЗОП.“

Това на теория и практика означава заинтересовано лице, което трябва да отговаря на критериите за подбор.

Интересно е какво се случи и #КОЙ подаде жалбата срещу решението за откриване на обществената поръчка в КЗК!

Два дни след крайния срок за подаване на жалби съгласно чл. 197 (1) от ЗОП, на 11 януари 2023 г. в деловодството на "България хели мед сървиз" ЕАД и в КЗК под №60/11.01.2023 е внесена жалба срещу решение № F308152/12.12.2022г.за обявяване на обществена поръчка от забележете – УИЛИНК ООД с ЕИК 202621118.

Странно и мистериозно е как Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) допуска разглеждане на жалба подадена от фирма УИЛИНК ООД с ЕИК 202621118, която е с предмет на дейност: Oтдаване на аудио-визуална техника под наем; техническо обезпечение на семинари и други събития; организиране на събития; търговия със стоки и услуги; търговско представителство, посредничество на местни и чуждестранни физически и юридически лица в страната и в чужбина; внос, износ и реекспорт.

Интересно е друго:

Първо:
Въз основа на информацията от публикуваните финансови отчети, става ясно, че въпросният жалбоподател не упражнява дейност, която да предполага извършване на услуга идентична или сходна с предмета на поръчката (нито е извършвал подобни сделки – видно от публикуваните отчети).

Второ:
Още повече, че видно от подадената декларация по чл. 38, ал.9, т.2 от Закона за счетоводството, считано от 2020г. УИЛИНК ООД не упражнява каквато и да било дейност, камо ли предоставяне на лизинг на и/или опериране с поне едно въздухоплавателно средство осигурено с медицинско оборудване.

И трето:
Към момента в УИЛИНК ООД не се осигурява нито едно лице!

Уважаемо общество и уважаеми заинтересовани медии,
Очакваме КЗК да се произнесе с мотивирано определение по искането за налагане на временна мярка „спиране на процедурата“ по възлагане на обществената поръчка в законоустановения срок от седем дни (чл. 204 (1)).

❗И да, това ще забави съвсем умишлено доставката на хеликоптера до приключване на процеса и вземане на окончателно решение от КЗК.
❗Кога ще се случи това, аз не знам!
Моля ви, отстоявайте правата си, следете този „интересен“ казус, защото в противен случай никога няма да бъдем общество!!!"


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 То ясно...

    24 1 Отговор
    На Бойка патеричките от измислени фирми
  • 2 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    8 17 Отговор
    Тоя зор за закупуване от държавата на тия хеликоптери е зор на богаташите които те ще се възползват от тая услуга, а народа да им плаща! За народа няма линейка когато се наложи, а тия искат хеликоптери от държавата и да ги ползват само богаташите.

    Коментиран от #4, #6, #7, #8, #9

  • 3 Някой

    9 8 Отговор
    Може ли да даде разумно обяснение защо издържаме с парите си тоя гз и бандата около.
  • 4 ХАХАХА

    6 14 Отговор

    До коментар #2 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★":

    Тонове и това си мислех докато четях публикацията! От половин година голям зор за тези хеликоптери ." На гол тумбак ифте пищови ".
  • 5 КЗК

    7 5 Отговор
    Глей си работата! Правим каквото си искаме!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Факт

    5 8 Отговор
    Раздадоха се милиарди държавни пари за частния бизнес! За украинците, за украйна , за хартиени самолетчета - пачкиии.
    А болница за децата, а линейки, а медицински хеликоптери - събирайте капачки! В "мракобесното" живково време имаше всичко това, за което днес събираме капачки. Не ви ли стана ли ясно, че не всичко е пари?
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор
    ... още в края на 70те години на 20 век у нас се използваха военни хеликоптери при нужда, както в планината така и в населените места, без никакви глупави бюрократични формалности! Военните никога, повтарям никога, не отказваха хеликоптер. Във вътрешния двор на Пирогов имаше хеликоптерна площадка, която сега е служебен паркинг....Тази "обществена поръчка" за медицински хеликоптери вони на КОМИСИОННИ та се не трае....
  • 13 хммм

    2 0 Отговор
    На този само саботажи му се привиждат... некадърен министър!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове