Last news in Fakti

31 Януари, 2023 19:28 1 595 19

Милен Врабевски: Най-добрата интеграция на Северна Македония е културната

  • милен врабевски-
  • северна македония-
  • култура

Много е важно да събираме децата от двете страни на границата. Между тях няма конфликти

Милен Врабевски: Най-добрата интеграция на Северна Македония е културната - 1

В Северна Македония доминира югославският начин на мислене и продължава схемата антиБългария като начин на управление. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ председателят на фондация "Българска памет" Милен Врабевски.

Той съобщи, че подготвяна от него съвместно с МВнР инициатива за представление на театралната постановка "Вражалец" е отменена "по технически причини", но увери, че ще продължи да работи за реализирането ѝ.

Най-добрата интеграция на Северна Македония е културната интеграция. С подобни инициативи вървим напред към евроинтеграцията на западната ни съседка, посочи Врабевски.

Много е важно да събираме децата от двете страни на границата. Между тях няма конфликти. Аз инициирам тяхната съвместна изява в някаква посока. Българските клубове са пример как може да се направи нормален план за действие в посока Европа и да има съвместни инициативи между двете държави. Тези инициативи подпомагат сближаването. Така нашите братя в Македония разбират, че България я има и тя помага на много хора. Децата от двете страни на границата заслужават по-добро бъдеще, подчерта председателят на фондация "Българска памет".

За мен е важно да дам добрия пример, добави той.

Милен Врабевски посъветва българските политици да се прилага "подхода на инвеститора" при отношенията ни със Северна Македония и да се намерят бюджетни средства, за да може интеграцията да се случва.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянеца

    8 6 Отговор
    Истински патриот! Трябва ни повече хора като него!

    Коментиран от #5, #17

  • 2 Групата

    8 5 Отговор
    Милен врабевски е истински соросид лапащ кинти от отворено общество, аман от такива "патреоти"

    Коментиран от #12

  • 3 Хохо Бохо

    5 1 Отговор
    Да оставим македонците да се оправят с ЕС и да не им обръщаме внимание!
  • 4 Аве

    6 2 Отговор
    освен културата която 99% е открадната от нашата история ще трябва и скоростен влак Скопие-София
  • 5 Булгар Темелков

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Софиянеца":

    Блажени са вярващите, ха ха, заради такива сме на тоя хал с македония, заради такива над 2 млн. българи ги няма и няма да се върнат, герой, ха ха! Тия родове копаят дъното, взимат благата, а обикновения българин затъва!
  • 6 Зелен Демократ

    0 2 Отговор
    Тоя момък не ни ли представяше на Евровизия? Един втори Кристиан Костов,но по-мъжествен, Респект и Поклон!
  • 7 Защо?

    5 0 Отговор
    Защо трябва на всяка цена да се сближаваме с маке? Защо трябва "да събираме децата от двете страни на границата"? Ма ние не искаме да се сближаваме с маке. Не щем и макешката прокълната територия. Ние искаме само маке да не ни краде културата, бита и историята. Всичко друго са глупости на търкалета. Не искаме да ги завладяваме по никакъв начин. Нито културно, нито дипломатически, никак. Не щем маке! Да си ги взема кой си иска. Ние искаме маке да не краде българската идентичност и да и слага етикета "маке". От там нататък макетата да си се братуват и сеструват както и с когото си искат
  • 8 Ехааа

    8 3 Отговор
    Най-добрата интеграция е всеки да уважава другия. Ние нито питаме мандрата какво искат, нито ги уважаваме какво мислят. Е те ни го връщат. Ако искаме да сме добре с тия хора трябва да ги уважаваме. 1945 година нашата велика партия БКП оставя Македония на Сърбия. Сега отново викаме Македония е наша. Не, тя е на хората родени там и живеещи там. Ние не си гледаме нашата държава, а тръгнахме да оправяме Македония. Искаме Европа без граници. Това е бъдещето ни заедно с Македония. Всеки търси живот под слънцето. България отдавна не е слънцето за Македония. Каквото било, било! Пътят ни е заедно в Европа и заедно да се уважаваме. Насила хубост не става. Славчо и разни такива само разпалват омраза. Защо ли? Това не е родолюбие. Ако обичаш по малкия си брат, не можеш да му заповядаш и той да те обича!

    Коментиран от #13

  • 9 Гешев

    4 1 Отговор
    Основният спонсор на новооткритите бг клубове(за с/ка на съществуващите от 20 години), които са "активно мероприятие" на ДС и УДБА и обслужващи интересите на Москва и Белград, влиза в РСМ с два джипа тежко въоръжена охрана?! А македонските КПП -йци гледат на другата страна! Аман от милиционерски номера!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мопсърдини

    3 0 Отговор
    Култура и точно този актьорски състав са две само изключващи се неща. Постановката клони към простащина.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Може, може

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ехааа":

    Както некои жени искат мъжете им да ги млатат в знак на обич, така и макетата искат внимание.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 МИЦИ

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Софиянеца":

    Но бок.луц,ите тук не го разбират !! Щото са чалг,ари ,въртят ма,анета люпят семки по площада "У село" бичат старите си БМВ "Ела да видиш" говорят " Начии Браат.........." Прост мат2рял !!Кючеци и мазна чалга .................
  • 18 Че кой е руски агент, казваш?

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Мутри от всики катуни - култивирайте се":

    Явно първосигналността ти е най-високото ниво, което имаш. А дали Станьо Врабевски е предателят на Левски, е доста оспоримо. Пък ако говорим за влиянието на Русия сред българите през и преди 19.век, тогава ВСИЧКИ българи са предатели - например Неофит Рилски /ако знаеш кой е/,Софроний Врачански, Чинтулов, Вазов ... Впрочем - ако разгледаш картата на Сан-Стефанския мирен договор, ще видиш ЕДИНСТВЕНОТО фактическо решение на т.нар. "Македонски въпрос", глобално разрушено от западните сили и най-вече - от Англия. Впрочем - виж какво пише нобелистът Орхан Памук по този повод в последната му преведена в България книга... Допълвам - вместо да търсим в историята това, което ни е угодно, нека погледнем фактите - ДНЕС Македония е самостоятелна държава със свои граници , език, култура , история /не с всичко бихме приели, но фактите са такива/ - и тя изживява това, което е изживяла България по време на своето Възраждане - стремеж да е равнопоставена на другите, един вид - исторически пубертет. Да припомням ли какви теории развива за българите и езика им например Г.С.Раковски и как Н.Геров /впрочем - руски гражданин/ обявява К.Философ и Методий за БЪЛГАРСКИ/!/ книжовници и просветители... Всъщност днес се нуждаем не от патриотарство, а от обективност и мъдрост. Но де ги?
  • 19 ТИМ ГРУ врабчето

    0 0 Отговор
    Варна е стар руски агентурен център още от 1770те! Особено през 1920-те и 1930-те, 1940-те когато БКП е забранена и е в нелегалност и богато $-платена агентурна дейност с множество агентурни, логистични и порочие мрежи които на борй са били повече от тези в София и Пловдив взети заедно! След 1990 Варненско, Добричко, бяха "поверени" на бившите служители от Военоморското РУМНО (т.е. Военноморското ГРУ) ТИМ, като към тях бяха придадени и такива структури като "патриота" Врабевски, през който преминава финансирането на спец-операциите, вкл. и в Македония. Във Варна е и централата на веригата магазини "Берьозка", в които става обмена на агентурна и спец-информация от агенти на терен без "излизане в ефир" и без ползване на Интернет! Отделно в Берьозка се продават и руски лекарствени средства, които са сертифицирани за употреба в Б-ия от Врабевски - това е една от легалните му дейности + търговията с лекарства. Отделно във Варна се знае, че има и търговия с човешки органи, която с войната-месомелачка в Украйна явно се е засилила! Патриотарският планктон да си руча пропагандните комуфлажи! А това че Факти-бг цензурира и трие тези информации ще си е за тяхна сметка!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове