Last news in Fakti

1 Февруари, 2023 03:24 937 10

Проф. Румен Христов: ПП погледна много повърхностно на раната Македония

  • румен христов-
  • продължаваме промяната-
  • македония-
  • сдс

Трябва да помним жертвите на комунистическия режим, заяви лидерът на СДС

Проф. Румен Христов: ПП погледна много повърхностно на раната Македония - 1
Снимка: БГНЕС

Започваме с тази срамна дата за българската история, защото българи избиват българи - нещо, което никога повече не трябва да се случва.Това каза в обзорното предаване "Това е България“ на Радио "Фокус“ проф. Румен Христов – председател на Съюза на демократичните сили по повод датата 1 февруари, на която България отдава почит към жертвите на комунизма. "Част от обществото, по-скоро една политическа партия не иска да признае вината си и не иска да се извини на българските граждани. Аз смятам, че БСП, която произхожда от БКП носи вина за случилото се и няма нищо лошо да направи покаяние и да поиска прошка от българските граждани. Но това така и не се случи. Неслучайно казвам, че трябва да помним комунистическия режим, защото България има близо 1000 улици, които носят имена на Димитър Благоев, Георги Димитров, "Бузлужда“ и т.н. Малко дете, което не помни историята, вижда определен паметник, който обикновено се слага, поставя, за да напомня на гражданите, че този, който е изобразен там са направили нещо добро. Те са пример за подражание. А тъкмо обратното е това нещо. Цялата тази неяснота или умишлено замитане под килима ни следва през целия преход от 33 г.“

Жертвите простиха, както се казва, палачите не простиха – те не се извиниха, те не се покаяха, те не се считат за виновни и това е нещо, което ме кара да се бунтувам от дъното на душата си, заяви Христов.

Изненадан съм от това, което казва господин Лорер, който е потомък на българските евреи, заяви Христов по повод думите на Лорер, че битият македонец не е български гражданин. "Този, който е с българско самосъзнание, без значение дали носи паспорт български, но носи в сърцето си българската кръв, е по-важен за нас. Аз не се учудвам от реакцията на ПП, защото първата държава, която беше посетена от Кирил Петков беше Македония, а не Брюксел, Германия, Франция. Той не постави въпроса за българската история, когато отиде там, не попита защо няма закон за реституцията там, примерно. Много голяма част от българите, които са били принудени да напуснат Македония имат много основателни права да претендират за имоти в страната. Господин Петков и неговата партия много повърхностно погледнаха на тази голяма рана и тази голяма обич, която имаме към Македония ние българите и не се учудвам, че господин Лорер от тази партия реагира по този начин“.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Симитли

    8 2 Отговор
    тоЪ по какво е "професор"?
  • 2 хххх

    12 1 Отговор
    То пък ти сигурно някога си се интересувал от въпроса... СМЯХ! Сега ПП ти виновни.
  • 3 пламен

    4 4 Отговор
    Забравете тази тема Македония защото носи само беди
  • 4 М3 голд

    10 0 Отговор
    А бе много професори изникнаха. Като този. И то от "югозападния университет". Колкото това е университет, толкова и този е професор. Но е по важно да се върти в ушите на електората, защото държавния и депутатския столове са важни и значими. Утре пак ще има избори, той пак ще прави листи с кандидати, пак ще пише себе си първи в листите... Да се върти колелото.
  • 5 Горкото,

    12 0 Отговор
    СДС, остана с един депутат, милото то. Ех, бедни ми бедни Румене защо се продаде на Баце?
  • 6 Ддд

    2 1 Отговор
    Мен ме интерасува Турция, а македония след няколко години пак ще трябва да сменят името
  • 7 Лумпен

    2 0 Отговор
    Още не са прогледнали- в неведение са. Те първа ще им оформят мнение от Козяк така, че само да изпълняват!
  • 8 Демократ

    6 0 Отговор
    Тази въртиопашка по каква наука е професор? Присъствието му в Герб до капо ди тути капи е достатъчно доказателство какво нищожество е. Докато тези боклуци не бъдат изхвърлени на политическото бунище ,няма да има оправия.СДС е символ на мечтата на честните хора в България да се отървем от комунизма и да станем нормална,демократична държава.33 години това не се случва, благодарение на такива предатели като този, мазни мафиоти.
  • 9 Горно Уйно

    1 0 Отговор
    Ама каков професор, те тоа те отдавна требеше да е академик.
  • 10 Архивар

    0 0 Отговор
    Този доносчик на ДС, бивш комсомолски секретар във ВИМЕС по какво е професор?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове