Last news in Fakti

14 Февруари, 2023 11:06 18 734 51

Еленко Божков: Бях съдружник с жената на Овчаров, учил съм Кирил Добрев на енергетика

  • еленко божков-
  • кирил добрев-
  • румен овчаров-
  • съдружник

„Впечатление прави отсъствието от новия списък "Магнитски" на още една фигура – това е Наско Михов, за който нищо не се споменава. Съветвам ви да поразпитате Наско Михов, да го поканите на разговор… и за него съм подавал сигнал“, допълни зам.-министърът на енергетиката

Еленко Божков: Бях съдружник с жената на Овчаров, учил съм Кирил Добрев на енергетика  - 1
Снимка: bTV

„Бях съдружник със съпругата на Румен Овчаров и съм учил Кирил Добрев на енергетика. Некоректно е Овчаров да ни свързва като партньори, защо не го прави за съпругата си? Тези сътрудничества са в миналото”. Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин“ Еленко Божков, зам.-министър на енергетиката в момента.

Така той отговори на обвиненията на Румен Овчаров, който в интервю за предаването „Тази неделя“ заяви: „Лицето Кирил Добрев не е случаен човек. Чрез Еленко Божков управлява енергетиката на България".
Овчаров е сред новите петима българи, които са санкционирани по закона „Магнитски“. В мотивите на министерството на финансите на САЩ се посочва, че бившият енергиен министър е участвал многократно в корупционни договори с руски енергийни компании, получавал е подкупи и облаги в замяна на договори с фиксирана цена за руски газ и ядрено гориво и договори за поддръжка на АЕЦ „Козлодуй”.

Еленко Божков обяви, че познава и бившия директор на АЕЦ „Козлодуй“ – Александър Николов, също от новия списък по „Магнитски“, като уточни, че е вносител на един от многото сигнали срещу него.
„Впечатление прави отсъствие на още една фигура – това е Наско Михов, за който нищо не се споменава. Съветвам ви да поразпитате Наско Михов, да го поканите на разговор… и за него съм подавал сигнал“, допълни Божков.

Той уточни, че е подавал сигналите, преди да стане зам.-министър, и те са до президента, премиера, главния прокурор и председателя на ДАНС. Отнасяли се за корупция – за фалшифициране на договори.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бамбука

    67 1 Отговор
    Сигналите са били преместени от левия в десния джоб.

    Коментиран от #43

  • 2 Минева

    65 5 Отговор
    Ще ви излязат бакиите, шило в торба не стои.
  • 3 тодо

    51 3 Отговор
    ПЛУЖЪК
  • 4 Все

    41 8 Отговор
    БКП - йци сте си !
  • 5 Петър

    101 5 Отговор
    Еленко ти пък от каква енергетика разбираш, каквото си казал до сега са само глупости. Вкарал Кирил Добрев в енергетиката, че той е крадец и лъжвец.
  • 6 Биг Мен Гяволето

    65 0 Отговор
    В енергетиката ни всеки е по-гявол от предишните... Свинска плетеница...
  • 7 Електра

    63 25 Отговор
    Комунистите са оплетени като свински черва, сега ШАРЛАТАНИТЕ комсомолци от ППтата водени от Киретата и Гнома правят същото...
  • 8 Бай Иван

    61 9 Отговор
    Еленко е терорист, като всеки комунист, спрял тока за метрото.
  • 9 Кълбото се разплита

    79 5 Отговор
    Единия крадец (Овчаров) да не се мине гледа да завлече и аверчетата му (Еленко, Добрев), а те " еееее, сега бива ли така, верно, че бехме съдружници, не с теб, с жена ти ама пак, а и тия неща са от миналото, бива ли така"
  • 10 ЕДГАР КЕЙСИ

    56 17 Отговор
    ВИЖТЕ МУТРАТА НА ТОЗИ ........ КОМУНОПИТЕК ....... ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ....... РЕЗИДЕНТА ФИГУРАНТ Е ........ ПЪЛНО С ТАКИВА "МУНЧОВЦИ" ......... ФАКТ !
  • 11 Еленко Божков е утвърден защитник на

    63 7 Отговор
    енергийната мафия !
  • 12 ГЕРБ

    49 6 Отговор
    А на тероризъм къде се научи и защо този дебил не е в затвора
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 мнение

    46 5 Отговор
    а най добър съм да спра метрото ....
    И българския съд да каже че нищо не е станало
  • 17 Стършел

    45 3 Отговор
    Явно, че в енергетиката се краде лесно и много от време оно! Вярно е и, че е много опасно за живота. В пътното строителство е същото(още др. Сакскобурготски искаше с някаква португалска фирма да строи магистрали, но нещо не му се получи), само че в по-малки мащаби. Др. доган така го направиха легитимен милионер. Другите лапачи, наредени на опашката за лесни пари, сега май почват да си изкарват кирливите ризи, което, общо-взето е добре за народа за да си отвори добре очите!
  • 18 българин

    45 9 Отговор
    Мале, мале, ти да видиш, червените кучета магнитска краста ги налегна, започнаха да ръмжат и да се хапят един друг, който оцелее, оцелее, иначе всички са в магнитски по грешка, а тези, които още не са в списъка са още по-голяма грешка.
  • 19 Анонимен

    9 1 Отговор
    А на хакдутлук
  • 20 СЕРИОЗНО

    30 2 Отговор
    Санкционираният е санкциониран заради шефът си. НЕЩО КАТО:Думам ти дъще, сещай се снахо. Цветанов бе нашамарен чрез СВОБОДНА ЕВРОПА - АПАРТАМЕНТИТЕ, за да не се опъва Бойко да приеме СДС под крилото си. Пеевски беше натиснат заради Доган да приеме нещо. Тези около Зеленски сега са отстранени, за да отстъпи за нещо самият Зеленски. Горанов сега изгаря, пак да отстъпи Бойко, нещо свързано с ПП-ДБ, ново правителство коалиция, или да предаде управлението на ГЕРБ и да има коалиция с ДБ-ПП. То в България има два центъра този който държи бсп, ДПС, ИТН, НДСВ, ГЕРБ, Волгин, Карбовси, костадинов и сидеров, и другият център към Прокопиев държащ ДБ, ПП, бсп ... БСП е към двата центъра, те и двата центъра са от червената буржоазия, първо главно и второ главно, НО ЕТО ЗАЩО БСП СЕ ЦЕПИ............. Бойко притисна Овчаров 2006 г. за топлофикация София, за пари или друго, но Станишев натисна тогава вуйчото на Бойко, обвини го, и се разбраха да си затраят и за корупцията на Овчаров и за Войнов.. Шамарът - че няма натовско правителство, който САЩ зашлеви на ПП и ДБ, беше НЕКСО. Сега шамар за Бойко и ГЕРБ, с магнитски за Горанав. Дали ще помогне да се разберат за натовско правителство, или е по-добре посолството на САЩ да избере само Бойко или само ПП-ДБ, чрез властта си над машините за гласуване.
  • 21 мутрафон

    18 2 Отговор
    Ябукара от нашия Кюстендил пак ли го показвате?!
  • 22 Люлю

    45 2 Отговор
    Интересно, защо синият Еленко не е в този списък. За Софиянски, Костов, Антоан Николов да не говорим
  • 23 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    40 12 Отговор
    Овчаров е сред новите петима българи, които са санкционирани по закона „Магнитски“. В мотивите на министерството на финансите на САЩ се посочва, че бившият енергиен министър е участвал многократно в корупционни договори с руски енергийни компании, получавал е подкупи и облаги в замяна на договори с фиксирана цена за руски газ и ядрено гориво и договори за поддръжка на АЕЦ „Козлодуй”................................................................... ........................................................................................................................................................................................................ Забележете ,,многократно е участвал(Р.ОВЧ)в корупционни договори,,Питам аз ,господа американски защо по рано не е включен този човек ,а чак сега.Може би защото ще се решава за седми блок на КОЗЛОДУЙ и тези които мислят иначе трябва да изберат американската технология,както КОСТОВ НАВРЕМЕТО НИ НАСАДИ американските тецове ,както и БОЙКО ни докара ф-16.Изглежда от САЩ по време на демокрацията страната ни нищо добро не получила досега.

    Коментиран от #26

  • 24 Люлю

    10 2 Отговор
    Само че той е седесар
  • 25 ЮПИТЕР

    23 0 Отговор
    ВСИЧКИ сте ПРЕСТЪПНИЦИ
  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 0 Отговор

    До коментар #23 от "ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ":

    ЗАДКУЛИСИЕ
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Петко

    43 7 Отговор
    Нему прави чест на Еленко Божков да говори така.Явно прави опити да бяга преди вятъра,за да се опита да се разграничи от ортаците си.Дали са били прави бившия министър на енергетиката,и бившия директор на АЕЦ,като са сключвали дългосрочни договори,ще кажат разследващите органи,но това им е задължението.Това,че защитават участието на Руската страна в тази област,не е тайна,и това го заявяват открито.Това не е престъпление,защото по същия начин може да се тълкуват и позициите на онези,които се опитват да прокарат интересите на САЩ.Да се откажеш от сигурността на АЕЦ Козлодуй,доказана вече 48 години,и да се хвърлиш в обятията на неизвестното,не е най-добрия избор.

    Коментиран от #33

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Всички в енергетиката сте

    33 3 Отговор
    за панделата, само крадци. Имате голям късмет, че живеете в смотана държава с овчи народ и ви минават номерата. Рано или късно всеки си намира майстора.

    Коментиран от #49

  • 32 Сърничко Тошков

    33 2 Отговор
    Еленко,Еленчо,и ти за пари си готов на всичко.такивапомияри като теб с лопата да ги ринеш.
  • 33 Ааха

    20 1 Отговор

    До коментар #29 от "Петко":

    Кои разследващи органи да го кажат, като никой за нищо не ги разследва? Р. Овч. дори получи индулгенция покра случая с Вальо топлото. Всички са невинни като утринна роса.
  • 34 Леле

    24 1 Отговор
    Добрев печели от енергетиката, но това не означава, че е енергетик!

    Коментиран от #35

  • 35 Кхъ

    19 2 Отговор

    До коментар #34 от "Леле":

    Ти пък кво разбираш? В България всеки, който лепи стиропор по стените, дава акъли за енергийна ефективност, следователно е енергетик.
  • 36 Българин

    10 8 Отговор
    Румен Овчаров е избягал в москвето от страх и други комуняги ще го последват почнаха да се хапят
  • 37 Московски

    5 8 Отговор
    Хубав филм с Брад Пит е гадни копилета. Жалко че когато Русия пропадне за пореден път и убийците на освободителя ни цар Николай и Романови се провалят няма по какво да ги разпознаваме и пак ще ни се качат на главите де с енергетика мравояди мравки и т.н.
  • 38 Генчо,Пенчо,Атанас и АЗ

    10 5 Отговор
    Комунистическият Сой,разбирай ПОРОДА е най-зловещото нищо което разграбва Народа!Куче марка-бсп,най-дълго до дръвце ще изяде.Движението,сядане по турски и червеното,а не бялото течение на"матката"-столетница са пръкнали те се псета на всички Се де се та "СДС"АФЕЙРИМ!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Гръмотевица

    18 1 Отговор
    А този екземпляр защо още не е в затвора???? Утре някой може да спре тока и на цяла България щото "протестирал" и така решил...
  • 41 Ацо

    8 3 Отговор
    Червените платени и назначени от Кремъл "Енергетици" започнаха да си вадят кирливите ризи! Дългия инкасатор известен със сервилното си присъствие във борда на "Лукойл" ,като притежател на уж златната Държавна акция почва да топи другарчетата си!
  • 42 русенец

    7 1 Отговор
    навързани като свински черва мафиоти
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Някой

    3 4 Отговор
    Вижте: Не че защитавам тези обвинени от незнам какво си Магнитски но ми се струва че това са обвинения по доноси и по политически причини. Когато отидеш и кажеш във някой орган и докладваш,,, Иван счучи пейка,,, те записват и питат за твоето име и ако не го кажеш доноса е невалиден, само при мафиотски ченгета и долни служби работят със анонимни доноси,, И защо нещото Магнитски не оповести откъде знае за корупционите зделки, от кой са получили дани, доказателства, улики, записи, свидетели под клетва и др, Само ла,, ла,, ла и никакво доказателства. Намирисва на долни ПП, ДБ Прокочи розобуз, черепушко и Цв, Василевски клевети и защото го казват американците за жълтопаветниците е истина все едно Христос го е казал. ЕЙ ЗА ДВЕ ГОДИНИ ОПРОПАСТИХТЕ ДЪРЖАВАТА БЕ

    Коментиран от #48

  • 45 Разбирача

    1 0 Отговор
    Комунист за бой се стяга,този Овчаров е разбойник страшна работа!
  • 46 Къци

    1 0 Отговор
    Мафията в България е с появи е Кюстендил,Дупница,Самоков и Перник,и не спира да се развива,Еленко е селска карикатура от Кюстендил,какво арзбира къцавец от Енергетика,черешар!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Адвоката на Герб

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "Някой":

    Сигорно ли е че не сте адвокати на Герб?Писанията ви сочат точно това, всички уважавате санкциите на думи, но не ги приемате за верни,то ес нищо не уважавате,а се страхувате от САЩ НАТО и Евро съюза, да спрат парите и ни изхвърлят на бунището та цивилизацията.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол