Last news in Fakti

17 Февруари, 2023 19:27 2 355 31

Сарафов за драмата с мигрантите: Имаме 16 ДНК следи, собственикът на камиона е сред задържаните

  • борислав сарафов-
  • мигранти-
  • камион-
  • 16 днк следи

"34 са оцелелите мигранти в камиона в Локорско. Те са афганистански граждани", поясни зам.-главният прокурор 

Сарафов за драмата с мигрантите: Имаме 16 ДНК следи, собственикът на камиона е сред задържаните  - 1
Снимка: БГНЕС

"34 са оцелелите мигранти в камиона в Локорско. Те са афганистански граждани. В момента те се разпитват в Националната следствена служба, като на някои от тях се оказва медицинска помощ.

Намерени са дактилоскопски отпечатъци и 16 броя ДНК следи. Това означава, че ще установим по несъмнен начин кой е шофирал камиона и кой е бил вътре. Нямам никакво съмнение, че ще установим извършителите на това злодеяние", съобщи на брифинг зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, цитиран от bTV.
"Към момента има трима задържани за 24 часа. На тях все още не са им повдигнати обвинения. Ще бъдат подложени на разпознаване и ще бъдат сравнени с ДНК следите, които имаме. Претърсват се домовете им, в тях се търсят след от престъпна дейност - както в София, така и в провинцията", посочи още той.

Има и четвърти задържан - това е собственикът на камиона. Ще бъдат взети ДНК следи и от починалите афганистански граждани, за да се установи самоличността им, тъй като много от тях са без документи.

"Сигнал за камиона е подаден от гражданин, който е минавал по тях. Мигранти извън камиона са го завели до превозното средство", обясни Атанас Илков, директор на главна дирекция "Национална сигурност".

Едно от задържаните лица е с няколко досъдебни производства.

Мигрантите са влезли в България в района на Ямбол, където са прекарали около два дни в гората. След това са се натоварили на камиона. Движението на автомобила е проследено.

"Ще бъдем безкомпромисни и ще си свършим работата до края. Камионът е пристигнал в Локорско днес. В момента се установява как някои от мигрантите са успели да излязат от него", посочи още Атанас Илков.

Относно гредите, поставени на камиона, той посочи, че те не са били средство, използвано за капан, а нещастно стечение на обстоятелствата заради несъобразяване.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 7 Отговор
    БОГ да прости загиналите ХОРА кога ще имаме ИСТИНСКИ ЗАКОНИ ПРАВОСЪДИЕ а не престъпност корупция ЧАДЪР на П РЕСТЪПНИЦИТЕ
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 4 Отговор
    НЯКОГА имахме ИСТИНСКИ ГРАНИЧАРИ някой отдадоха ЖИВОТА си като ВЕРГИЛ ВАКЛИНОВ и ГРАНИЧАРСКОТО куче ВИХЪР

    Коментиран от #4, #6, #11

  • 3 Собственикът

    16 2 Отговор
    на камиона със загиналите в Унгария над 70 нещастници , платили огромни суми на каналджиите и оставени в Унгария заключени да се задушат , къде е ? И кой е ? Бащата на Фидосова евентуално ?! Та тия приказки не вървят никъде !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 0 Отговор
    КАНАЛДЖИЙСКАТА мафия са ПРЕСТЪПНИЦИ а ГЪРЦИЯ си построиха МЕТАЛНА ограда на ГРАНИЦАТА
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Благодаря":

    ОЦЕНЯВАМ ГО и АЗ и много си ПРАВА защото ПОМНИТЕ лиАТЕНТАТЪТ на ГАРА БУНОВО ТЕРОРИСТИТЕ получиха смъртна присъда а братът на един от терористите който днес е дпс ФУНКСИОНЕР построил ЧЕШМА в ПАМЕТЬ на ТЕРОРИСТИТЕ в ПАМЕТ грешката МИ е от инсулта затова пиша с ГРЕШКИ

    Коментиран от #9

  • 8 0001

    5 0 Отговор
    Прокуратурата я няма никаква държава също защо ли е така
  • 9 Помним всичко

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Дори до скоро пазих работната карта на колегите от ДС, които работиха по атентата в Слънчев бряг!
  • 10 Гост

    10 0 Отговор
    Пълна олигофрения както винаги следват инцидента. Построиха плет за милиони за който оня чърния прибра комисиона. Но никой не го разследва. След като границата ни е пробита лейка и със стълби се пресича ограда построена в наша територия какво ни чака. Армията къде е нали трябва да защитава държавата. Унищожиха гранични войски и пращат полицаи там който не им е работата. Те са обочавани да селедат за реда в населеното място и да събират рекета по пътищата. Запада ще ни казва как да пазим границите си без насилие. Но когато един емигрант достигне до тях ревът на умряло. Всеки си поема сам съдбата и рискува дали като имигрант или пример теглещ кредит дали ще му се получи.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ХА ХА ХА

    4 0 Отговор
    АБЕ А СЕГА ДА ВИДИМ КОЛКО ШЕ ДАДАТ НА ТИЯ КАНАЛДЖИИ ? ВЪВ ГЪРЦУЯ НАШИТЕ ДЕТО ПРЕКАРВАТ МИГРАНТИ ИМ ДАДОХА ПО ДВЕ ГОДИНИ ЗА ВСЕКИ МИГРАНТ .......ДАЛИ И ТУК ЩЕ ИМА ПРАВДА ИЛИ ОТНОВО ПАЧКА ПАРИ ЩЕ ГИ ОПРАВДАЕ ????????
  • 13 Сляпо правосъдие

    8 0 Отговор
    Няма никакво нарушение .....ще проверим информацията във най скоро вереме във близките десет години ако не забравим ???......Затрупани сме от работа , да ни се увеличат заплатите за да насмогнем да лъжем !!!!!!!
  • 14 ГРАЖДАНИ

    8 0 Отговор
    А защо изобщо пускате нелегални да пресичат държавна граница незаконно ? Това не е ли престъпление по всички закони ?
  • 15 Ганчо

    4 0 Отговор
    А, министърът каза че миграцията била овладяна?
  • 16 Пени

    2 0 Отговор
    А, началника каза че миграцията е овладяна
  • 17 🇧🇬🇪🇺💯Riпост

    4 1 Отговор
    Добре ве Радев е от близо две години в Управлението на Държавата❓
    Досега можеха да поискат съдействие от Фронтекс по Българската Граница с Турция но не са го направили с дежурното Фронтекс да не предяви прентенции към местните “онбашии”, така далаверите са им “отворена врата”❗️Но Холандците и Австрийци им отдадоха заслуженото❗️
    Прокуратурата не разследва Корупцията на Държавната Граница, не разследва и Валери Семьонов от НФСБ за “скапаната ограда” която е построил, която ограда само може да спре само диви животни и добитък да прекосят Дъжавната Граница❗️
    Всичко това под наблюдението на баш Корупционера Бойко Методиев и неговият Финансов Министър Владислав Горанов❗️

    Коментиран от #18

  • 18 Сашо

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "🇧🇬🇪🇺💯Riпост":

    Няма стана, която да ги спре! Виж за другото си прав - 2 години президентът управлява, а мигрантите се увеличиха най-малко 2 пъти, какви са изводите?

    Коментиран от #30

  • 19 !!!?

    3 0 Отговор
    Вето на Шенген !!!?

  • 20 🇧🇬🇪🇺💯

    1 0 Отговор
    Преди няколко дни написах че, във връзка с трагедията в Турция, (земетресения от 7.6 и 7.8 по Рихтер) може да се очаква засилен Емигрантски Трафик по Границата с Турция❗️
    Регионът на Земетръса е територия в която пребивават огромно количество Емигранти които ще се изнесат на Запад към Българската Граница с поглед към Западна Европа❗️
    Може да се очаква силен човешки поток към Турско/Българската Граница❗️
    Това няма да е за седмица или месец а за дълго време❗️
  • 21 🇧🇬🇪🇺💯

    1 0 Отговор
    Защо Гърция може да сътрудничи с Фронтекс ефективно а България даже не се е опитала да поиска съдействие❓
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Стига сте ТРИЛИ, ЗАЩОТА ПРАВЯ СКРИНШОТОВ

    4 1 Отговор
    и ще ви съдя до дупка, за ограничаване на свободното и ГАРАНТИРАНО ОТ КОНСТИТУЦИЯТА НИ право на изказ на лично мнение.

    Та.... написах, че

    Тия мъченици са жертва на велоломните американци, които с години безнаказано бомбеха мирни сватби и погребения в Афганистан.

    Когато видяха "дебелия" позорно избягаха за 24 часа увиснали по самолетите си като грозни рояци хищни, но бъзливи оси.

    Те са причинителите на тези трагедии и с местни хора, и с т. нар. бежанци.

    Коментиран от #29

  • 25 Гост

    1 0 Отговор
    сарафче, кажи коя е Мата Хари, като си такъв спец по ДНК бе?!!!!

    Коментиран от #31

  • 26 Бихте ли ми обяснили!

    1 0 Отговор
    Какво означава това-
    ,,Сигнал за камиона е подаден от гражданин, който е минавал по тях..."
  • 27 Майк Алън Патън

    0 0 Отговор
    Внимавайте да не намерите и ДНК следи на ББ в къща в Барселона ! Че тогава ще настане чудо ! То вие и затова там нищо не разследвате и ровите , нали ?
  • 28 ЗЕЛЕН чук

    0 0 Отговор
    Колко ли от парите , които трафикантите са взели от мигрантите , са отишли и втекли в чекмеджетата на .....който трябва ? Затова ли той не обича да му ги знимат и не ги признава за истински ?
  • 29 Албрехт Дюрер

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Стига сте ТРИЛИ, ЗАЩОТА ПРАВЯ СКРИНШОТОВ":

    Не говори така ! Не знаеш ли , че американските бомби и куршуми са добри и хуманни ? А руските - са лошите и гадните !
  • 30 ЗАЩО НЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Сашо":

    .....че лично Радев им носи стълби за оградата , чака ги с автобуси и затваря очите на граничари и полицаи ли ? А Бойко отива и с голи гърди затваря дупките и ги връща с мощния си поглед !
  • 31 щИРЛИц

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Ако Сарафчето потърси и мис Бикини и я прерови , сигурно и в нея ще намери ДНК маТриял от Бойко ! Стига да иска естествено , а и Гешев да му позволи !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол