Last news in Fakti

5 Март, 2023 13:08 17 426 112

Левон Хампарцумян разкри защо в България плащаме повече от Франция и Люксембург

  • левон хампарцумян-
  • инфлация-
  • скъпотия

Наскоро видяхме пътищата - 30% от това, което трябва да се вложи вътре, е спестено, но е платено, посочи бившият банкер

Левон Хампарцумян разкри защо в България плащаме повече от Франция и Люксембург - 1
Снимка: Архив

Няма защото да се учудваме, че тук плащаме повече, отколкото в Люксембург или Франция, защото там пазарът и конкуренцията действат по-добре отколкото в България. Това каза в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” банкерът Левон Хампарцумян.

“Наскоро видяхме пътищата - 30% от това, което трябва да се вложи вътре, е спестено, но е платено. Това е една огромна маса пари, която излиза на пазара, а от другата страна няма път, това нещо не е произведено. Други стоки по други начини не са произведени също, в различни сектори на икономиката са се направили картелчета, споразумения и всичко това помпа инфлацията много повече, отколкото в страни, където има ефективно действащ пазар”, обясни той.

На въпрос за растящите банкови такси Хампарцумян каза:

“С част от таксите банките покриват неефективности в управлението им. В момента обаче, имаме повече от един канал за достъп до парите си 24/7 - това вече е друг вид услуга, по-удобна за хората, а това изисква разходи. Банките имат присъщи разходи, които трябва да направят и ги кара да вдигат цените. Това, което държи цените нормални, е конкуренцията, а между банките има конкуренция. Но цените се вдигат до момента, в който започват да ти се разбягват клиентите - това е начинът да се регулират нещата”.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 115 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Без лимит

    232 25 Отговор
    Човешката наглост граници няма, но хампарцумянщината е нечовешка наглост!

    Коментиран от #40

  • 2 А боц боц

    128 16 Отговор
    Защото тъмната държава ни вижда че не сме податливи като западните тъпаци и затова ни бръснат

    Коментиран от #6

  • 3 Иван

    13 59 Отговор
    Фигаро говорят умните, тролчетата да мълчат
  • 4 Аууууу ужас!

    177 15 Отговор
    На тоя душата му е по черна от иван костов!!!

    Коментиран от #28

  • 5 В прав текст -

    105 1 Отговор
    милиардни кражби чрез пътища с калпаво и живогоопасно качество !
  • 6 неуспеха

    63 0 Отговор

    До коментар #2 от "А боц боц":

    на боц е,че българина не вярва на власта си,нали знаеш колко процента не гласуват?!

    Коментиран от #22

  • 7 Първачастнабанда

    131 2 Отговор
    При локдауна, само банките и големите вериги хранителни магазини бяха отворени, помислете защо.
  • 8 А бе,

    109 4 Отговор
    кой ни излъга, че ние ставаме за пазарна икономика, бе ?
  • 9 НА ФИГ.1

    42 2 Отговор
    ПРОФЕСОР ТАЗОБЕДРЕВ☝
  • 10 Съвършено вярно

    53 38 Отговор
    Прав е човека..бизнеса се прави от червени другари които са в организация какви да са цените

    Коментиран от #17

  • 11 да де

    117 9 Отговор
    Преди известно време го гледах тоя как едно младо момче го закопа като му каза, че говори глупости. На арменеца очите му станаха като хайдушки кюфтета и започна да прекъсва като стар грамофон.
  • 12 За да има сирене трябва стада

    82 4 Отговор
    Крави овце кози а за това трябва деца и на село и в града с рисувани нокти и тъч скрийн не става

    Коментиран от #16

  • 13 Наивник на средна възраст

    84 2 Отговор
    Любимец 13 - значи не е виновна корупцията,липсата на адекватно законодателство,регулипащо и бизнес средата,в това число и банковото дело.Горките банки,оперират с нашите пари,дигат си таксите неадекватно,лихвените,платими от нас проценти - много по-високи от Европейските,че и от турските такива....Едно е вярно - за всичко това сме си виновни ние,включая и за наглостта на този добре платен субект.Какво става в Гърция при проблем,например влаковата трагедия сега,всички се дигат и протестират до явни резултати.Тук и да те ...... - нищо.Кой е виновен - ние. Сега при тези избори пак ще сме виновние ние - тия дет няма да гласуват щото се тая и нищо няма се промени,и тия дет много ясно виждат как се уреждат с купуване избори но пак ще си мълчат.Не е достатъчно да се посочват източниците на проблемите,трябва и да се изкореняват.Както беше казал един бг премиер - "С кротце,со благо и со малце кютек".От добро злото не разбира! А тоз нагъл лумпен не ми се даже коментира.Интересно е защо се го пробутват кат разбирач коментатор?

    Коментиран от #38

  • 14 Сатана Z

    73 3 Отговор
    На Запад банките ти дават пари за да те направят техен клиент.Няма такси на обикновените разплащателни сметки и на всички преводи на пари не се удържа такса. Всичко е автоматизирано в банковия клон.В България банките са се нагрухтели с безполезни служители ,които се карат с клиентите постоянно.
  • 15 То да са само

    56 0 Отговор
    пътищата. Повечето държавни проекти са корумпирани и резултата е лошо качество, в доста случаи и проектите са непотребни, само едни хора да прибират парите. Тия пари се озовават в последствие по банковите сметки на определени хора. Кражбите толкова се бяха вдигнали, че банките нямаха какво да ги правят тези пари. Иначе банките имали присъщи разходи ... и затова правят всяка година милиарди печалба.
  • 16 Дефектът идва от едно време !

    38 22 Отговор

    До коментар #12 от "За да има сирене трябва стада":

    Когато се отне земята и градската собственост след 9 септември от хората всъщност бе отнета душевността на българина! Какво да очакваме от другарите, които приватизираха на безценица народната собственост - предприятия, земя и други активи !

    Коментиран от #21

  • 17 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    42 6 Отговор

    До коментар #10 от "Съвършено вярно":

    Капитализъма си е капитализъм без значение дали робовладелеца и чорбаджията е червен или син.
    България сега е с 99% частна икономика и транспорт, има робовладелци, чорбаджии и капиталисти, данъчна система в полза на капитала. Ако някой син капиталист поеме тая частна икономика, къде виждаш, че може да направи нещо различно, като капитализма е система, а не червен или син?
  • 18 Левонхампарцунезнамсикво

    37 3 Отговор
    Защото Аз и такива като мен Ви щавехме последните 30 години, но сега шарлатаните направо ще Ви разкатаят.
  • 19 смях

    40 2 Отговор
    тоя е голям лъжец!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Какво донесе социализма на българите ?

    17 29 Отговор

    До коментар #16 от "Дефектът идва от едно време !":

    По-долу ще видите исторически данни за равнището и динамиката на реалния брутен вътрешен продукт на човек от населението, публикувани в еталонното изследване Maddison Project Database на Университета в Грьонинген. Посочените суми са в долари на САЩ от 2011 г. Използван е стандартът cdgppc, приложим за сравнения на жизненото равнище в отделните държави.
    Съпоставка на България с другите Балкански страни през 1939 г.
    Румъния през 1939 г. е драстично недоразвита с едва 27% от българския БВП на човек. Но през 2016 г. Румъния е вече на крачка пред България, а днес вече с повече от 20%.
    В Румъния няма русофили и проруски партии.
    През 1939 г. БВП на човек в Югославия е едва 1/3 от българския, а в Турция – само 2/3.
    Гръцката икономика през 1939 г. изпреварва българската. Но тогава разликата е от порядъка на една пета/20%/ и при това бързо се топи. Например през 1929 г. БВП на човек в Гърция е с близо 48% по-висок, отколкото в България. Само за десетилетие, дистанцията с южната съседка е съкратена наполовина. Днес Гърция има 3 пъти по-голям БВП от България ! Както ми каза една рускиня – личи си къде е минала Британската и къде Червената армия.
    Разгледани в съвкупност, представените данни сочат следното. През 1939 г. икономиката на България заема 18-то място от 24 европейски държави. Това, от една страна, говори добре за тогавашна България, тъй като през 2016 г. в списъка със същите държави сме на 23-то място.

    Коментиран от #35, #85, #93

  • 22 А боц боц

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "неуспеха":

    Знам и аз съм един от тях но не заради това не вярвам на властта ами просто се личи отдалеко че има нещогнило
  • 23 Защо моят работодател изисква

    38 3 Отговор
    да имам сметка в банката на този банкер? Това ли е конкуренцията?
  • 24 калугин

    50 4 Отговор
    Левон Хампарцумян Е ЗАВЪРШИЛ ХИМИЯ, КАКЪВ БАНКЕР Е ТОЯ КРАДЕЦ, ЧЕРВЕН ХМЕР, ОКРАДЕ И ИЗГОНИ ИТАЛИАНСКАТА БАНКА, ИЗМЕТ ОТ СССР
  • 25 Чичак

    46 3 Отговор
    Смотано същество, значи това ти роди главата проста а? Че огромна маса откраднати от народа пари, била излиза на пазара, а ? А свръх печалбите от над един и милиард и 500 милиона на банките откраднати от хората, те не "излизат на пазара"......смотаняк побъркан я се скрий и не дей да умуваш, че много дразниш верно ......

    Коментиран от #84

  • 26 а престанете де

    33 1 Отговор
    Абе що ми го изтипосвате се тоя алхимик , пенционер е , накраде , да си гледа дъртините .
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ужас, ужас

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "Аууууу ужас!":

    И двамата нямат душа.
  • 29 Чичак

    53 0 Отговор
    Банките имат присъщи разходи, които трябва да направят и ги кара да вдигат цените. ======== Шшибаняк я кажи точно колко са ви печалбите и дали не са рекордни за всички времена. ....присъщи разходи ли нищожествоооо......гиди плъх крадлив......
  • 30 Каза

    22 0 Отговор
    Химика........
  • 31 Чичак

    34 0 Отговор
    Че отгоре на всичко и милиони помощи от бюджета усвоиха крадливите нищожества .......и сега ще си ги делкат акционерите. Нали така плъх ?
  • 32 Чичак

    29 0 Отговор
    Пенсионира се този нелеп индивид и само умува, но една вярна цифра или нещо друго не е казал с години. Нито една. И да вземе сега пак да почне да дрънка глупости как лихвите нямало да скачат щото сме 10 пъти по добре от САЩ...... смотано лъжливо същество ей......
  • 33 Свети Петър

    19 4 Отговор
    Абетоякретенпак ли ни го показвате бе?ще го прибера накрая,че само глупости ломоти.
  • 34 Левончо

    33 4 Отговор
    е сбъркано мазно соросоидно ибрикчийче, което се представя за финансист без да има каквото и да е компетентност в тази материя.
  • 35 При социализма

    25 8 Отговор

    До коментар #21 от "Какво донесе социализма на българите ?":

    Голямата част от хората си живееха нормално. Имаше социални услуги, здравеопазване, полиция, правосъдие, качествена храна ... В днешно време няма нищо, всеки ден има статии как докторите са утрепали някого ... Зад манипулираните данни по БВП стоят кухи числа, проекти с лошо качество, като магистрали със спестени над 30% от материалите ... Иначе слушаме по новините как щели да се инвестират милиарди и да потънат по банковите сметки на определени хора.

    Коментиран от #41

  • 36 Опааа

    25 3 Отговор
    Тоя е много проСт веееее! 🤦‍♂️
  • 37 100

    37 0 Отговор
    Хората трябва да бойкотират колкото се може повече търговците и нещата ще се оправят. Но трябва организация и единство, а точно това ни куца на нас. Може примерно да се действа стока по стока. Преставаме да купуваме примерно сирене, докато не му смъкнат цената. След това нещо друго и т.н.

    Коментиран от #45

  • 38 Кво за коментиране?

    19 0 Отговор

    До коментар #13 от "Наивник на средна възраст":

    Той го изкоментира.Големи излишъци от пари има.А,че тия излишъци идат от икономии в инфраструктурно строителство,това са го видели и оценили служителите в банките,а и виждат къде са тия големи парични излишъци.Отделно какво допринасят?Странни процесии.В онова общество на планова икономика въобще немислими,но сега?Много интересно интервю на Левонта.И за таксите на банките?Пак ясен,по-ясен.Как си я фантазирахме пазарната икономика,какво се случва?
  • 39 Не доходите, заплатите и пенсиите а

    31 0 Отговор
    Алчността ви и реализирането на свръх печалби доведе до повишаването на цените и инфлацията. В редица страни корпоративните печалби минаха 30% от БВП-ата на държавите. Нещо което в историята на света не е било. Шепа милиардери станаха още по богати за сметка на хората и бяха като бонус опустошени социални фондове пълнени с десетилетия......плъх.....
  • 40 квс

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Без лимит":

    Защо! С кое не сте съгласен?

    Коментиран от #47

  • 41 Никой не казва, че през социализма

    10 14 Отговор

    До коментар #35 от "При социализма":

    не е имало напредък ! Лошото е че хората в Гърция напреднаха значително, а ние си останахме на опашката в класацията на европейските страни. Това е причината да се разбягат младите хора от страната.
  • 42 Кой68

    22 2 Отговор
    Криза......инфлация,а банките на свръх печалба!!!
    Това за картел и договорки го има и при банките ,а не саво при бизнеса............всички почти едновпевенно вдигат таксите!
    При мобилните оператори е същото........
    Да живей печалбата
  • 43 Магистър по икономика

    28 1 Отговор
    ...Защото се навъдиха ,,банкери",като тебе Левоне...от кол и въже събрани от шофьори ,бармани ,сервитьори до АОНСО-джии,,ДС-ари и инженери разни....

    Коментиран от #65

  • 44 Чичак

    25 4 Отговор
    Само му гледайте акъла на тоя : """""""пътищата - 30% от това, което трябва да се вложи вътре, е спестено, но е платено. Това е една огромна маса пари, която излиза на пазара,......""""""" Слушай смотанякооо, едва 1,3% от стойността на изграждането на инфраструктурата са заплати и труд !!!!!! 1,3-1,4% а откраднатите пари точно такива като теб ги трансферират по офшорни сметки и прочие и въобще глупости не дей да говориш недоразумение противно. Тъп ли си, глупав ли си или по вероятно много нагло животно ?
  • 45 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    21 2 Отговор

    До коментар #37 от "100":

    Ганю трябва да обеднее още по масово и по големите градове като почне да настъпва мизерията и безработицата като в селата през последните 33 години, тогава може да се усети и да се надигне по-масово за бойкоти или за гладни бунтове направо!

    Коментиран от #48

  • 46 ежко

    30 0 Отговор
    Точно Левон ли се дава акъли?Първо като председател на Приватизационния фонд продаде Булбанк на италианците, а после се намърда там директор.Дали когато е продавал се е ръководел от най-добрият интерес на България или поста му е един вид заплащане за съдействието?
    Та точно той ли ще ни обяснява туй-онуй?!?
  • 47 Без лимит

    11 0 Отговор

    До коментар #40 от "квс":

    Това е цялостно усещане, създадено за дълъг период и отишло твърде далеч, за да се върне обратно, с някакви бля, бля статии.
  • 48 100

    9 16 Отговор

    До коментар #45 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★":

    Бедността по селата идва след колективизацията, не е от последните 33 г. Не случайно маса селяни през 50-те и 60-те се преселиха в градовете.

    Коментиран от #50, #53, #56

  • 49 При печалба на банките от

    21 1 Отговор
    Над милиард и половина за наша сметка, дали не трябва свръх облагане да има до над 50% или шепа кърлежи банкери и акционери трябва като дивидент да си ги делкат а?
  • 50 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    18 4 Отговор

    До коментар #48 от "100":

    33 години като ги няма ТКЗС-та, защо сте недъгави да си обработвате земите къде ви ги върнаха? Та сега няма никаква селскостопанска продукция на пазара произведена от вас?

    Коментиран от #58

  • 51 Иванчо

    13 1 Отговор
    Заради тези сме на туи дередже,бил казал.
  • 52 Абе вие дръжте още

    14 0 Отговор
    Ниски лихви по депозитите па ще видите как за дни ще ви се стопи депозитната маса в посока Гърция и къде ли не ......и после какъв рев ще има ....хм.
  • 53 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    23 6 Отговор

    До коментар #48 от "100":

    Преди 33 години по българските села не е имало глад нито безработица. Освен ТКЗС-то, във всяко село имаше по едно предприятие или някакъв цех, имаше безплатен транспорт за тия къде работят в друго населено място.
    Тия къде избираха да ходят по градовете им се даваха апартаменти ит предприятията, заводите и фабриките където работеха на символичен наем. А не сега при частните мизерни квартири и то за една стая!

    Коментиран от #60

  • 54 Верно ли

    23 4 Отговор
    "там пазарът и конкуренцията действат по-добре отколкото в България" - а кой уби пазара и конкуренцията в България, и под чие давление, бе, Хампарцуци? А повишаващите се такси в банковия сектор колко печалба ви донесоха точно на вас, безделници такива, на гърба на обедняващия българин!!! Тоя е кандидат наместник тука, на територията с ПеПетата и ДеБетата!!! Новите ени.ари на България!
  • 55 Чичак

    21 0 Отговор
    Прост въпрос? Колко е основната лихва в САЩ в момента ? ....???? .... А Средният лихвен процент по 30-годишните ипотеки с фиксирана лихва се е увеличи с 9 базисни пункта до 6,71% в седмицата, приключила на 24 февруари, показват данни на Асоциацията на ипотечните банкери........ Средният лихвен процент ! .....А На практика ипотеките второ ниво в САЩ в момента са около 9% !!!!!!! Че,... умнико Хампарцумян, колко според теб ще станат в средата на лятото в България ????? .........
  • 56 Верно ли

    22 3 Отговор

    До коментар #48 от "100":

    Хахахаха, не думай! Я се разходи по селата в северозападна България, около Ловеч и Габрово, където ти вади очите как тези прекрасни и явно богати навремето (точно по време на ТКЗСтата) села сега са обезлюдени. Също така може и да си поговориш с хората, които са останали там - може и да понаучиш нещо!

    Коментиран от #63

  • 57 Инженерка-химик

    22 0 Отговор
    Господин инженер, бихте ли обяснили на простолюдието - от което въобще не произлизате! - като как така пазарът в БГ, от който е част и банковия пазар, е слаб, а когато говорим за банковия такъв, то тогава той вече не е слаб, ами е според правилата и си работи добре?! И още нещо, г-н инженер, не се опитвайте да лъжете просташки - пазарът във Франция е един от най-добре регулираните от собствената им държава...
    Бедни, бедни Левоне, защо не си остана инжИнерче ?!
  • 58 100

    13 15 Отговор

    До коментар #50 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★":

    Защото хората вече се отродиха от селския труд. Комунягите ги набутаха в градовете и вече няма нито традиция, нито навици, нито инвентар за селски труд.

    Коментиран от #62

  • 59 Драстичен реализъм

    17 1 Отговор
    Тоя Евреин що ми прилича на Бойко Борисов
  • 60 100

    9 13 Отговор

    До коментар #53 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★":

    Хайде провери колко е било населението на селата преди колективизацията и колко е било след нея. Ако животът по селата е бил много хубав, защо масово селяните се преселват в градовете?
  • 61 Банките и Корпорациите

    21 3 Отговор
    Са основният виновник за инфлацията. Алчността, Десните Политики и крайният Неолиберализъм от американски тип.Както и неадекватната политика на посредствени хора набедени за "лидери".
  • 62 Верно ли

    21 3 Отговор

    До коментар #58 от "100":

    Говориш пълни глупости, които нямат никаква връзка с реалността. След Зельо Зелев градовете се напълниха с нови граждани, които обаче много скоро поеха в западна посока, а след "реституцията" на Иван Костов на българския селянин му се дощя и той да е капиталист и си разпродаде земите, за да си купи телевизор и по някоя лъскава трошка, вместо да ги обработва!

    Коментиран от #66

  • 63 100

    11 15 Отговор

    До коментар #56 от "Верно ли":

    Я и ти си направи труда да видиш колко е било населението на тези села преди и след колективизацията. Масово селяните се преселваха в градовете. Това май ще да е от хубав живот на село, а?

    Коментиран от #73

  • 64 Чичак

    33 0 Отговор
    Социалното неравенство е нараснало до почти неразбираеми нива, като 400-те най-богати американци претендират за богатство от над 3 трилиона долара, докато половината от възрастните съобщават, че биха имали трудности да покрият спешна сума от 400 долара......В Съединените щати трима милиардери притежават толкова богатство, колкото долната половина на обществото или 160 милиона души. ......В България процентно, съотношението е още по зле.......а глупостите на Хампарцумян не струват и стотинка !

    Коментиран от #79

  • 65 Това дето си го учил там,

    5 12 Отговор

    До коментар #43 от "Магистър по икономика":

    Левон го е научил в движение,а че бил инженер и акомулаторджия чест му прави.Колко време беше шеф на Агенцията по приватизация?Само това време го откъсва от твойте доцентчета,дет се правеха на професори.Не видиш в какъв свят живееш?Че не може да намерят един що годе свестен управител на БНБ и не го пускат на сегашния да си ходи,щот отдавна е навъртял годините за пенсия.
  • 66 100

    7 10 Отговор

    До коментар #62 от "Верно ли":

    Да бе, да, Желю бил виновен. Повечето градове в България през 44-та година са били с 3-4 пъти по-малко население, от колкото през 80-те. От къде са дошли тези хора? Не е само от прираст на населението.
  • 67 Чичак

    28 3 Отговор
    Всеки път когато му видя мазната лъжлива физиономия на този индивид и се агресирам. По вреден и лъжлив е и от политик.

    Коментиран от #78

  • 68 УНИАН

    24 1 Отговор
    Таз г.нуссс пак се обаждал по теми касаещи българите
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Коцето Фекалки

    22 0 Отговор
    Плащаме повече именно заради паразити като Хампърдомян
  • 71 Какъв из род трябва да си

    26 1 Отговор
    Да виждаш колко много те мразят хората и колко се отвращават от мазната ти гадна физиономия и пак да се появяваш и да ръсиш мозък който очевидно ти е в ограничени количества това го могат само евреите и арменците ужасно нагли ко пилета
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Васил

    23 0 Отговор
    Добре де имат разходи а защо месечната такса в Англия е 1 лв. в наши пари а тука започват от три лева Англетата нямат ли разходи?
  • 75 Гост

    18 0 Отговор
    С други думи: таксите за банкови услуги са високи, за да не се вдигат прекалено лихвите, че да се крепи имотният балуун.
  • 76 Диьмо

    14 0 Отговор
    Умен човек тоя само че заема време в медиите телевизията и мисля не го питайте канете щот няма смисъл неговите исказвания са бля бля
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Надолни Карабах

    13 1 Отговор

    До коментар #67 от "Чичак":

    Къде живее този умник
  • 79 Да попитам нещо

    22 0 Отговор

    До коментар #64 от "Чичак":

    Тоя Хампарцумян е като насмукала се с човешка кръв въшка на челото на сиромах! Знаеш ли защо грузинците мразят арменците? Защото по време на руско-турската война 1877-1878 год. когато грузинците са се биели на фронта и в Грузия настъпил глад, арменците са изкупували на безценица от вдовици и сироти, за торба зърно, всичко - НИВИ, КЪЩИ, ДОБИТЪК...
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Касапин

    17 1 Отговор
    ЗАРАДИ КРАДЛИВИ БАНКЕРИ КАТО ТЕБЕ
  • 82 Бла бла

    25 0 Отговор
    От един псевдо банкер.. взимащ до скоро близо 100 хил лв. заплата на месец.........там на ЗАПАД имало конкуренция и пазар......НЕ байчо, там има държава.......... и там никога нямаше да взимаш такива заплата на фона на останалите заплати.....бок....лук
  • 83 Левон Хампарцумян

    14 1 Отговор
    От 01.01.2024 г.,сменям името си на Еврон
  • 84 Бай Тодор

    18 0 Отговор

    До коментар #25 от "Чичак":

    Там във Франция, данък печалба стига до 70% и затова внимават вного. Но във връзка със спестените 30% асфалт , парите с чевали напуснаха страната в посока Дубай, така че няма как да помпят инфлацията-спекула е.
  • 85 Нашенец

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "Какво донесе социализма на българите ?":

    Не знам колко им е външният дълг ако може разкажи моля.Кажи и колко милиарда получиха като помощ братята елини
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Минева

    9 0 Отговор
    Тоя химик не е ли по- добре да си гледа това, за което е учил
  • 89 Коко

    10 2 Отговор
    Хампарцумян в затвора заедно с влечугото от БНТ Любенов които нарекоха българския народ неграмотни защото ги било страх от ваксините и 5gмрежата
  • 90 Пурко

    6 0 Отговор
    Плащаме най високи цени защото сме най богатите в европа или най алчните или най тъпите.
  • 91 Виликден

    6 0 Отговор
    От глупостите, химика забрави да каже пак в коя кошница да държим яйцата...
    То и няма значение, всичките кошници са техни...
  • 92 Блик

    4 0 Отговор
    На мен ми е интересно кога хора като него ще се задавят най-сетне от богатствата им? Хората бягат, всичко в системата не е актуално, а от миналия век. Навсякъде има картел. Или с нас или срещу нас. Помните ли аптеките на Марешки?Не един или два пъти "стана" нещо с тях. Дали с магазини, бензиностанции, банки и още много се отнася всичко. Регулация няма. Търсиш си нормална работа - няма. Каквото ти се предлага е минимална заплата и работиш в частният сектор. Само да не ме разберете грешно, корупция има и в държавните длъжности. Не всеки е допуснат примерно да стане полицай. Та, да се върна. Ти ставаш роб на частника, траеш си за 30 лева(ако си с договор, не знам дали минималната заплата се вдигна през 2023) и нямаш развитие. Принуден си или да се примириш или да си гладен. Никой частник няма файда(полза на български) да развива работниците. Защо да го прави? Така ако ги "отреже" или отидат при по-добри условия да работят той ще загуби кадър и инвестиции. Обикновеният работник е заменим, но не и този, който се издигнал. Има такива издигнали, но са все "близки" или "стари дружки". За да има постоянна работна ръка и да напомня за безработицата е нужно да има хора без работа. Тоест, те те сломяват и принуждават да работиш за тях иначе няма да има вечеря. Аз съм над 90% сигурен, че богатите хора в България и един ден няма да изградят ако състоянието им се изпари. Много писах, нали? Има още много, но надали ще стопли сърцата на частниците у нас. Средна заплата
  • 93 Независима държава в 1л.ед.ч.

    2 3 Отговор

    До коментар #21 от "Какво донесе социализма на българите ?":

    Ти бъркаш показателите, които не са свързани. БВП е манипулируем, а пък жизненият стандарт е съвсем друго нещо. Детската смъртност в България през 1939 г. е най-голяма в Европа. Кал и мизерия в огромна част от българските села.
    Този БВП го хвърли на боклука, защото не правиш връзка със стандарта на живот на обикновения българин, не на депутата, министъра, или на фабриканта. Преди втората световна война е имало към триста съвместни българо-германски дружества, които са се управлявали от германците и бачкаторите там са се трудели по 12 часа и повече, както и в събота.
  • 94 Искам обяснения

    16 0 Отговор
    А защо ДЕБИТНИТЕ вложители, след като са предоствили парите си на банките за да могат последните да търгуват и печелят от този чужд, на вложителите, финансов ресурс, трябва да поемат негативите, да бъдат наказвани и мародерствани за "некадърното и неефективно управление на банките"?! Вместо негативите и загубите да се поемат от собствениците и офшорните акционери на банките, които назачават некадърните и неефективни упраленци в банките си?! Защо държавата ограничава или дори забранява плащанията в брой и по тозо начин създава банков йартелен монопол при електронните плащания, като позволява и насърчва банките нагло и безцеремонно да злоупотребяват с така предоставения им монопол, както и да използвуват този монопол за спекулативно многомилиардно мародерство над добросъвестните законово задължени ДЕБИТНИ вложители?! Защо БНБ не извършва законово вменения й контрол и не санкционира порочните и противоправни актове и действия на банките?!
  • 95 ТОЗ ФЕРНАНДЕЛ КАТО БЕШЕ В БАНКАТА МЪЛЧЕШ

    13 0 Отговор
    СЕГА НЕ СИ ЗАТВАРЯ УСТАТА ПО СИЧКИ ВЪПРОСИ !
  • 96 ВНИМАНИЕ ; НЯМАТЕ ПРАВО ДА ГОВОРИТЕ ИЛИ

    6 2 Отговор
    ПИШЕТЕ ПРОТИВ БАНКИТЕ - ГРОЗИ ВИ ВСИЧКО НАЙ - ЛОШО , ГЛОБИ ЗАТВОРИ И ТН ! БАНКАТА ТОВА Е БОГ !
  • 97 питам

    10 1 Отговор
    до кога ще го търпим това арменско нищожество
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Хайл

    15 0 Отговор
    Хора не дръжте парите си в банките,не стига че работят с НАШИТЕ ПАРИ А И ОТДЪРЖАТ ТАКСИ ЗА ТОВА ЧЕ РАБОТЯТ С НАШИТЕ ПАРИ...ИЗТЕГЛЕТЕ СИ ПАРИТЕ,НЕКА ФАЛИРАТ АЛЧНИТЕ БАНКЕРИ И БАНКИТЕ ИМ....АНА.ТЕМА НА ТЕЗИ ИЗЕДНИЦИ
  • 100 Рони

    7 1 Отговор
    Постоянно забравях името на Хампарцумян.После го запомних лесно.Хам-лапам,Парцу-парче,мян-мен.Лапам парчето за мен от голямата баница.
  • 101 Колко са нагли банкерите в БГ

    15 0 Отговор
    В САЩ банките ти плащат лихва че им предоставяш парите си, в България ти им плащаш заради "услугата". Хора вземете си изтеглете парите, да им олекне на банките. Не смогват горките, преуморяват им се компютрите от постоянното местене на парите ви от една електронна сметка в друга. Това е ОГРОМЕН труд според тях!
  • 102 Враг

    4 0 Отговор
    Тоя е много гаден болшевишки плъх , дето с един друг черен драгалевски крадеха като за световно !!!!!!!
  • 103 Петроф

    4 0 Отговор
    Тоя ще да е от РАБФАГ много му личи.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Жмръц

    6 0 Отговор
    И аз ще ви разкрия защо-заради ей такива човечета като него-алчни и д0лни,не милееещи за Бг.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Парцуцата химик

    5 0 Отговор
    е "голям" банкер далавераджия и заблуждава хората. Да каже той как заботя?
  • 109 Някой

    8 1 Отговор
    Банките имали разходи и за това биле тези такси. С парите от лихви по кредити какво правят?
  • 110 Българин

    3 0 Отговор
    Докато не изчезнат комунистите България няма да се оправи
  • 111 АЛЧЕН ТИП

    1 0 Отговор
    Тоя наглец разбира от всичко, но най-много как да усвоява чужди пари и после да говори, че на него по принцип му се полагат, а на другите - друг път.

    Коментиран от #112

  • 112 Шаро

    0 0 Отговор

    До коментар #111 от "АЛЧЕН ТИП":

    Не само, ами и крайно нагъл. Тоя е събрал всичко най-отвратително от трите нации-цигани, арменци и евреи. Събрал е само лошите черти.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове