5 Март, 2023 15:54 1 322 29

Карадайъ: Адекватни сме, нужна е коалиция

  • дпс-
  • избори-
  • коалиция

33 години ние, ДПС, доказваме, че можем да преодоляваме кризи, заяви лидерът на партията

Карадайъ: Адекватни сме, нужна е коалиция - 1
Снимка: ДПС

В кризисни времена ние, ДПС, действаме сериозно и отговорно и адекватно. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща във Враца. Водач на листата на Движението е Цветан Енчев. В събитието участваха още евродепутатът от ДПС Искра Михайлова и социалният експерт д-р Хасан Адемов, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Карадайъ благодари на структурата на ДПС във Враца и на всички хора в областта за участието им в дарителската кампания в помощ на бедстващите съседи в Турция. Дълбок поклон, каза лидерът на Движението.

33 години ние, ДПС, доказваме, че можем да преодоляваме кризи, че можем да обединяваме антагонистични политически партии - СДС и БСП или БСП и НДСВ, за да решаваме проблемите на страната, категоричен бе Карадайъ. Той припомни, че след Ковид-19 и в резултат на войната в Украйна България се намира в серия от кризи, най-тежка от които е политическата.

"Брюксел направи своето, задели средства за възстановяване на икономиките в ЕС, но къде сме ние? Това беше през 2020 година. Сега сме 2023-та. На какво ниво сме? Нула!", възмути се лидерът на ДПС. И обясни: "Защото отново и отново хора, които пребивават във властта, не се занимават с проблемите на хората, а се опитват да решават икономическите интереси на конкретни лица, на едно лице.", подчерта Мустафа Карадайъ.

Основният проблем в момента е инфлацията. Обедняхме – и като граждани, и като държава. Кризата с инфлацията очаква адекватни политически решения. Преодоляването ѝ може да стане само чрез инвестиции, заяви още той. И припомни: "Ние сме го правили, когато дойдохме на власт през 2001 година.

Тогава имаше инфлация, имаше икономическа криза. Но всички помним, когато излизахме от властта през 2009 г., в каква ситуация бе България - най-добрите икономически показатели".

Най-важно е да преодолеем кризата на кризите – политическата. Това може да стане само с диалог: между политическите партии, между парламентарните групи, за да има стабилно мнозинство в Народното събрание, което да излъчи редовен кабинет. Без диалог няма как да стане, защото народът ни е мъдър и заяви, че времето на еднопартийната власт отмина, заяви Карадайъ.

България в тези кризисни времена трябва да се управлява от коалиции, за да има взаимен контрол в управлението и за да има още един допълнителен контрол от опозицията към управлението, категоричен бе Карадайъ.

Той заяви, че очаква двама депутати от област Враца. Тук в Северозападна България липсва поминък. Ние трябва да го създадем. Трябва да задължим депутатите, които ще изберем от Враца, да поставят в новия парламент проблемите на хората като дневен ред на политиците, призова Мустафа Карадайъ.

Неравната борба между глада, телевизора и джоба не се печели екрана, защото това което виждаме от него не е дневният ред на българските граждани. Дневният ред на хората са високите цени и инфлацията, важните въпроси как да запазим работните места и доходите на хората, заяви социалният експерт на ДПС д-р Хасан Адемов. И увери: "ДПС ще вдигне доходите с инвестиции и сигурни работни места."

Дневният ред на хората ще бъде дневният ред на парламента, за да може да бъдат преодолени кризите, подчерта д-р Адемов.

С колегите от Монтана и Видин, както и със съдействието на колегата Петър Чобанов, който беше председател на Комисията по бюджет и финанси в миналия парламент, разработихме законопроект за развитие на Северозапада. Надяваме се в диалог и с отговорност да го приемем в 49-тото Народно събрание, заяви водачът на листата на ДПС за Враца Цветан Енчев.

Северозападът през последните години остана настрана от държавните дела. ДПС обаче има концепция за развитието не само за областите, но и община по община. Всеки знае, че там където ДПС има своите кметове и своите сериозни представителства в общинските съвети, правим необходимото общините да се отличават от другите. Това е наша задача, наша цел и за в бъдеще си го поставяме още по- сериозно, заяви Енчев.

Разум, отговорност, диалог. Към това ще се стреми ДПС в бъдещия парламент, категорична бе и Искра Михайлова, евродепутат от ДПС.

Ние търсим разум във всеки един гласоподавател, апелирайте за разум, нека хората гласуват за бъдещето си, за спокойствието си, за бъдещия закон за Северозапада, за програмата на ДПС, за тези, които са доказали че могат, апелира Михайлова.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Карадайъ

    30 4 Отговор
    Турция е нашата Родина.

    Коментиран от #7

  • 2 кожухо

    40 3 Отговор
    НЕАДЕКВАТЕН СИ ДО БЕЗОБРАЗИЕ, НЕГРАМОТЕН ПРОСТ ТУРЧИН. ЦЯЛОТО ДПС Е ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ,НАЧЕЛО С ДОГАН И ПЕЕВСКИ.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 тацо меровингий

    26 3 Отговор
    изпра ли мръсните миризливи потни чорапи на свинята пеевски бе? карасвиня? в лицето газове ще ти изпускам, измет воняща.
  • 5 Хартиена

    18 4 Отговор
    коалиция "Магнитски" не трябва !
  • 6 Гост

    25 3 Отговор
    То вас криза не Ви бърка. Толкова крадете че кризата е от вас.

    Коментиран от #9

  • 7 Факт

    23 2 Отговор

    До коментар #1 от "Карадайъ":

    Единственият съюзник на ГЕРБ е ДПС, единственият съюзник на ДПС е ГЕРБ!
  • 8 пешо

    20 2 Отговор
    нужна е , но не със вас
  • 9 Българските турци

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    С Демокрацията си , Колективният запад първо ви пуснаха да ви грабят от вътре ваши чакали...а чрез тях отначало скрито покрито и после постепенно по открито и явно,чрез договори и споразумения ви забиха хомота и ви засмукаха ресурсите (първо кадърния и работоспособен хуманен ресурс и после и природните )... нищо че сте дребна мръвка...те друго не знаят!...Дори вече "ръмжат" с Магнитски на своите си чакали и хиени, че са много лакоми и алчни и че им се мотат в краката !...А ако и вие "майните" си изберете някой свестен българин начело който ще милее за България и всичко българско ... първо ще го обявят за диктатор и после може да му спретнат някой пуч или ще му насъскват марионетни опозиции и да му плетат интриги ...и тъй нататък и тъй нататък !... Така е навсякъде по света, където са си забили или се канят да си забият хомота !!! От 20 години наблюдаваме на живо този сценарий и се каляваме с нашия "султан и проклет Диктатор" и вече вярваме , че въпреки голямата им финансова и икономическа мощ ,въпреки наглото им лицемерие...въпреки санкциите и всякакво прилагано ембарго...въпреки закритите врати към ЕС и явната дискриминация в НАТО , сме на път окончателно да си обявим и наложим самостоятелната си независима политическа , икономическа , финансова и военна позиция !!!...
  • 10 Тома

    16 1 Отговор
    Номер едно в кражбите на къщите за гостие карадаеба и иска да помага на българите.Само бай Ставри ще го накаже като го обиди 17 пъти
  • 11 Западнял

    6 1 Отговор
    Един Запад нал прегърнал страстно една пребоядисана..... От този сексуален акт произлиза ми Елита днес във всичките му партийни форми.
  • 12 УРА,,УРА

    12 1 Отговор
    Много интересно,как така има толкова много гласове от северозападна България за ДПС, след като там няма нито един турчин. Там са бедни хора и има много цигани.
  • 13 бягай бе

    4 0 Отговор
    Кара пък и винаги -дай!Помяри сте...
  • 14 Българи гласуваите за друга партия

    10 1 Отговор
    Тази не етническата да излезе от парламента чрез гласуване другите партии ако имат по висок вот ДПС ще слезе на доло и ще има по малко депутати дори може да излезе от парламента за това гласуваите никой неможе да помогне на България освен ние самите

    Коментиран от #20

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 фон

    10 1 Отговор
    Е как да стане с вас бе? Герб и дпс сте мафиоти. Как се прави коалиция с мафиоти?
  • 18 Изселник/Кабак

    8 0 Отговор
    Във турция ги наричат с всякакви имена но не и турци.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Българските турци

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "Българи гласуваите за друга партия":

    Между турци и българи никога не е имало вражда за да се говори за мир в България !...Това е била политическата еквилибристика на тогавашни закостенели демагози в турската и българската политка , от която се възползваха ДПС и техните създатели !... Умните политици не си слагат съзнателно "таралеж в гащите" а Тургут Йьозал беше и умен и категорично против етническото политическо структуриране в България ! Унищожиха го ... иначе турците в България щяха да са в политиката на страната , но не като партия а по подобие на турците в Германия и другите европейски страни където пребивават днес ! От ДПС имаха нужда българите...а не турците в България , нито пък турците в Турция !!! Ние не сме правили сепаратизъм ... а можехме ли ?!... Ние не сме пипали оръжие ... можехме ли ?!...Думата автономия е била най абсурдната за логиката на почти всеки "български турчин" включително и за мен самия !...Турска партия ,мир в България, автономия и т. н. са все продукти на ония с гузна съвест в България !!!...И днес в Турция и в турското политическо обществено мнение не се гледа с добро око на онези които вие наричате турска или протурска партия, които всъщност не правят нищо полезно нито за своите избиратели , нито за България , нито за българо - турските взаимоотношения !!... Няма смисъл да се мъчите да ги елиминирате !...Те всe още са ви нужни и ще са ви нужни винаги докато сте в ЕС и в обсега на ценностната им интеграция !!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Минева

    3 0 Отговор
    Коалирайте се адекватници, никой не ви пречи
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Джудже

    2 0 Отговор
    Аха, накратко казано, искаме да сме във власта независимо с кой и в какви коалиции за да вземем по-голямо парче от баницата.
  • 25 Красимир Петров

    4 2 Отговор
    Който смачка ДПС,той ще има мнозинство и ще управлява няколко мандата.
  • 26 гост

    4 0 Отговор
    Преди месец лепеше стикерите на депесарите върху кашоните с дарения за турците, а сега бил адекватен?!? Всичко де що е гербер и депесар е все корупция, погледнете кметове, далавери, пътища, всичко и не е само кражба, а е брутална и нагла на всичкото отгоре.
  • 27 Беко

    1 0 Отговор
    ДПС отговорно и реглярно действат по указания на внедрените агенти на ДС
  • 28 Гост

    0 0 Отговор
    Най-адекватни сте у кражбите, карадая!!
  • 29 13675

    0 1 Отговор
    Да, я кажи колко сте откраднали за 33 години най мафиотската партия във, България
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове