Last news in Fakti

8 Март, 2023 14:24 2 017 8

Ренета Инджова: Явлението, в което се намираме, е инфлация плюс спекула

  • ренета инджова-
  • явление-
  • инфлация-
  • спекула

Ако смятат, че с представяне на пауърпойнт презентации какви са проблемите на спекулата в страната е борба, това не е борба, а подигравка с населението. Да имате 80% повишаване на кошницата на потребителските цени за една година и да се правите, че контролирате магазините, какво има да се контролират, коментира бившият служебен премиер

Ренета Инджова: Явлението, в което се намираме, е инфлация плюс спекула - 1
Снимка: Нова телевизия

"Избирателната система е настроена така, че ще се получи такъв резултат (на изборите на 2-ри април - б.р.), който да дава възможност да се комбинира по необходим, избран от други начин".

Това коментира пред БНР Ренета Инджова, бивш служебен премиер (от октомври 1994 г. до януари 1995 г.) и председател на НСИ (2012 - 2014 г.).

Според нея липсата на редовно правителство в България в момента е "един прозорец, който е шанс, приемливо оправдание за пред света за задържане на някои процеси, които не би трябвало да бъдат лансирани - директно участие във войната в Украйна, влизането в еврозоната, което, ако беше насилствено направено, щеше да бъде със същите неблагоприятни последици, каквито имахме от самото прибързано влизане в Европейския съюз".

Тя беше категорична:

"Оправдание за нас се получи това, че нямахме редовно правителство, за да не направим някакви още по-големи глупости. В условия на война светът върви към извънреден режим на водене на стопанството си. По-организирано и по-йерархизирано управление може да има чрез служебно правителство"
Бившата председателка на НСИ коментира активността на служебния кабинет за установяване на причините за повишаването на цените на хранителните стоки:

"Представиха ни едни големи чаршафи с данни по колко нарушения в отделните магазини и търговски вериги са намерили. Но какви са тези нарушения - това не ни казаха. Ако смятат, че с представяне на пауърпойнт презентации какви са проблемите на спекулата в страната е борба, това не е борба, а подигравка с населението. Да имате 80% повишаване на кошницата на потребителските цени за една година и да се правите, че контролирате магазините, какво има да се контролират. Явлението, в което се намираме, е инфлация плюс спекула".

Според Инджова няма заинтересовани от властта да се борят с инфлацията:

"Спекула означава, че всеки по веригата е безконтролен по отношение на добавките, които слага"
В предаването "12+3" Ренета Инджова призова "жените да не се съгласяват с това да бъдат пренебрегнатата част от населението, защото днес жените получават с 1/3 по-малко от това, което имат като заплащане мъжете, с 1/3 са по-малки пенсиите на жените, които не виждам да имат по-малко участие в обществения живот":

"Преди време аз по света се хвалех, че българките присъстват наравно с мъжете в обществения и в политическия живот. Днес виждам, че тази тяхна социализация бива използвана користно от другата, по-слабата, както я наричам - мъжествената част от населението".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кво да правим,Госпожа!

    6 2 Отговор
    Парата си се обезценява и тва си е.За еврото ми е приказката,де!Цените(на услугите) си растат.И тия на прехраната се покачват де.Да кажем "растеж",а?На шега де.
  • 2 Ела си повелителю на 7-те морета

    7 3 Отговор
    А Бойко Борисов докато беше на власт и Кралицата си беше жива....
  • 3 грес

    7 0 Отговор
    Така е! Но за разлика от преди години когато хората имаха и пари и имоти с който да боравят, то сега вече нямат почти нищо и разчитат на една заплата с която едвам свързват двата края, говоря за 90% от хората! А останалите 10% са отдавна наядени и тях спекулата и инфлацията не ги лови! Тъй че, скоро ще има голямо БУМ на спекулативните балони.
  • 4 без имена

    4 6 Отговор
    тая доста разкритикува управлението на кирчо и кокорчо. изненада ме . беше с тях на протестите!!!????явно нещата са много зле....

    Коментиран от #6

  • 5 дядо Шишарко

    3 6 Отговор
    Ко не, м чи нали затва грачехте по площадите ма, за да дойде инфлацията и хаоса.
  • 6 Така де,без имена

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "без имена":

    Ама тая е ИМЕ.Влезе в разпра със силните.Не им се поклони.Уволниха я от висок пост.Отиде да мие стълбища,не не клекна да целува ръка.Тая беше Прайм министър.Ний двамата с тебе сме без име.По причини,авер.
  • 7 Ренета Инджова Инфлация и Спекула!!!

    4 0 Отговор
    Това е в Държавата!! А министри и Държавни чиновници е Наблюдават!! Всички тея, Държавни Чиновници са на Хранилка на Спекулантите, Министрите Лобисти! ПРОКУРАТУРАТА СЪОЧАСТНИЦИ! ВСИЧКИ ПОЛУЧАВАТ яко Пачки за да продължава Спекулата беснаказано!! Не искат таван на Цените,??? Защо, Защото сме имали пазарна икономика!! Къде е тая, Пазарна икономика?? Швейцария въведе таван на Основните Храни и Услуги и Спекула няма вече А те имат Пазарна икономика! ТУКА Е ЛОБИСКО- Мафиотско Управление на Държавата! Радев, Донев, Чиновниците и Политици са част от Спекулантите, не го ли виждате!! Вижте как сее справила Швейцария със Спекулата, не се правете на Сляпи и Глухи!! ДОНЕВ., Радев Размърдайте се !!!!
  • 8 Ком

    4 0 Отговор
    И всичко това е възможно защото евро-идиотите убиха Българското земеделие.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол