Last news in Fakti

10 Март, 2023 08:44 2 146 29

Богдан Милчев: Нивата на корупцията в МРРБ са такива, че след изборите това министерство ще бъде "разпаднато"

  • богдан милчев-
  • мррб-
  • корупция-
  • министерство-
  • избори-
  • разпадане

В общественото пространство от месеци насам публично се говори, че "Хидрострой" е една от малкото фирми, които имат работа по пътищата на България при управлението на Шишков", коментира експертът 

Богдан Милчев: Нивата на корупцията в МРРБ са такива, че след изборите това министерство ще бъде "разпаднато" - 1
Снимка: NovaNews

Експертното говорене липсва от дневния ред за българските пътища. Няма да ги оставим политиците да шикалкавят. Това каза в интервю за БНР инж. Богдан Милчев, основател на Института за пътна безопасност. Според него "общественият контрол трябва да залегне в управлението на нашите пътища" и докато няма публичност, никога няма да се справим с безопасността по нашите пътища.

Днес Институтът за пътна безопасност организира дискусия на тема "Мисия безопасни пътища", в която ще се включат и бивши министри на регионалното развитие. Настоящият служебен министър Иван Шишков вчера е оттеглил съгласието си за участие в дискусията.

"Министър Шишков се изявява като борец срещу тежките проблеми по нашите пътища. (…) Вчера в 5 часа се уплаши да участва в тази дискусия. На 28 февруари той взе пробите от Северната тангента и доволно потриваше ръце. Какво се случи, че той не иска да застане лице в лице с предшествениците си, които той критикува", коментира Богдан Милчев в предаването "Преди всички". По думите му "министър Шишков бяга по тъча" и това е доказателство, че "текат много тежки корупционни процеси".

Милчев зададе конкретни въпроси на Шишков, свързани със строителния предприемач Велико Желев, като заяви, че имат достоверна информация, че след вземането на пробите от Северната тангента Желев бил нахлул в кабинета на Шишков. Защо собственици на фирми ходят в кабинета на министъра, докато при предишни министри не искаха да отидат, попита още Богдан Милчев.
В общественото пространство от месеци насам публично се говори, че "Хидрострой" е една от малкото фирми, които имат работа по пътищата на България при управлението на министър Шишков, посочи Милчев.

"Това не го отрече в интервюто си след, като излезе от ареста и г-н Желев."
"Откакто министър Шишков управлява, основният паричен ресурс се насочва към тази фирма", допълни Милчев.

"Имам чувството, че министрите в служебното правителство някой ги спира да стигнем докрай", изрази предположение той, запитан има ли разнобой между Иван Шишков и Иван Демерджиев по казуса "Велико Желев".
Нивата на корупцията в МРРБ са такива, че след изборите това министерство ще бъде "разпаднато", смята Богдан Милчев.

Той разказа още, че министър Иван Шишков "услужливо" е осуетявал вземането на проби от пътища, за които преди това е обещавал съдействие.

"Лот 1 на "Хемус" – там е строил отново "Хидрострой", магистрала "Европа" – отсечката, която току-що беше пусната в експлоатация, магистрала "Тракия" от Чирпан до Стара Загора, пътят Ботевград – Видин. Той саботира вземането на тези проби, за които бяхме ангажирали международна лаборатория. Той ни саботира и имаме документи, които днес ще предоставим на медиите."


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    27 6 Отговор
    Хахаха.....Корупция за този е това , в което той не участва !!! А много му се иска !!!
  • 2 замислен

    29 3 Отговор
    Този беше шеф на КАТ, с какво допринесе за безопасността по пътищата? Случайно да намаляха жертвите? да оправиха маркировката? да коригираха объркващите места където дневната заработка на неговите подичинени надвишаваше месечната? да намаля корупцията в КАТ? Сега решил да ми дава акъл, защо ли като се замисля май ще отидем към "такса спокойствие" след време.
  • 3 Пешо

    32 2 Отговор
    Когато беше началник в КАТ изобщо не беше корумпиран :) но сега няма от къде и вика дръжте крадеца хахххх
  • 4 русенец

    23 1 Отговор
    всички са един дол дренки навързани като свински черва коза ностра боб да яде
  • 5 чудо нечувано и невиждано

    21 1 Отговор
    министерство на кражбите да се разпадне... ХАХАХАХАХА!
  • 6 Богдан Милчев и някакъв Измислен

    30 3 Отговор
    Институт!! Защо Мълчахте за строежа на некачествените магистрали 12 год, докато Управляваше Борисов!! КЪДЕ бяхте през това Време!! ХРАНЕШЕ ВИ СЪЩИЯ Борисов и вие Мълчахте!! Сега, когато се разбра от всички какво и колко е Крадено при строежа на Магистралите, вие се показахте от Дупките!! Б Милчев, кажи имали го Горния Износово Устойчив пласт асфалтово покритие от5-7 см по Новопостроените Магистрали от Борисов??? НАЛИ СТЕ Институт от Експерти!!??? ХАЙДЕ Експерте, Кажи, имали го или го няма!!

    Коментиран от #9, #12

  • 7 Нищо

    20 3 Отговор
    Няма да бъде разпаднато. Корупцията е фундамента върху който е изграден ЕС. Послушен ли си има пари, опъваш ли се- аут. После делим комисионни.
  • 8 Богдане,

    10 2 Отговор
    Това са вътрешни борби между лобитата.
  • 9 назад

    10 4 Отговор

    До коментар #6 от "Богдан Милчев и някакъв Измислен":

    Институтът е създаден през 2017-та. Тогава се занимаваха с пешеходните пътеки в София.

    Ти какъв беше при Боко?
  • 10 Размисли

    14 2 Отговор
    Този Богдан Милчев твърди, "че имали достоверна информация, че след вземането на пробите от Северната тангента Желев бил нахлул в кабинета на Шишков. Защо собственици на фирми ходят в кабинета на министъра".
    Възможно е да е нахлул при министър Шишков да го бие или заплашва! Това не го прави Шишков съпричастен!
  • 11 БАЦЕ ЕООД

    11 1 Отговор
    Българите все се клюкарим, доносничим си.. после къде е обществото? Кво прави тоз каун по ТВ, вместо да си каже квото има пред полицията? .. сетих се, в полицията няма рейтинг (и хонорарче).
  • 12 Ирония

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "Богдан Милчев и някакъв Измислен":

    Какво като магистралите са тънки и се рушат бързо, важното е "пачките в чекмеджето на Боко и в джобовете на другите контролни органи да са дебели, за да си затварят очите".
  • 13 БАЦЕ ЕООД

    11 0 Отговор
    ох, ма то и Катаджийче било... Сигурно има да изплаща нещо.
  • 14 ЦРУ Козяк

    8 2 Отговор
    от 33 г си е назначил зависими и контролирани бг политици в ПП ДБ ДПС ГЕРБ и не се интересува от корупцията. С магнитски ги държи изкъсо... Борисов вместо да влезе още в първия списък, си го държат резерва на другия патологичен ЛЪЖЕЦ Петков. И обратното!

    Опорките за ДС КГБ БКП руски агенти се натрапват от сороските медии за отвличане на вниманието. Видя се как унищожиха след 1989 г една развита държава от топ 20 и я превърнаха в американска колония от Третия свят на дъното на Европа.
  • 15 макони

    11 0 Отговор
    Нали излязоха данни за колежката му също бивша ката.... че участвала в далавери.
  • 16 Браво на Шишков!

    5 1 Отговор
    Шишков им разказа играта на строителната мафия!!!
  • 17 Съд до дупка!

    8 1 Отговор
    Всички управлявали 12 години по времето на ГЕРБ трябва да бъдат разследвани, да се пржверят сметките им и произхода на парите.

    Коментиран от #24

  • 18 Капиталист герой

    6 1 Отговор
    Този говори срещу Хидрострой и вероятно му плащат от друга фирма някаквастрой с идея да лапне терена на Желев.Това вероятно са Пловдивски фирми и лобита видно от изкаВащите се по темата България от 30години се управлява от майни и макета.То и купения вот е от тези райони най много.А това с кръпките е в резултат на строителството още от започването на магистралата и така ще бъде защото е слагана шлака отКкремиковци . Кремиковци вече няма и няма как да са я използвали сега Лични си спомням как насипите около пътните възли в Младост до камбаните през1991 г бяха насипани срази шлака.Това не е еднозначен проблем.А този е същия мизерник като дружката му Дияна Русинова .Само приказват и пари вземат
  • 19 БоМил

    3 1 Отговор
    Най мразя корупцията в която не участвам!
  • 20 Знайко

    0 3 Отговор
    Проблема на Шишков ,е че е участвал в делаверата на по ниско ниво.Беше архитект в Столична община и е вътре с двата крака.Сега решил да се бори с това от което е смукал.Е как да се случи?Трябват нови почтени хора без да са навързани като свински черва.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 От Варна

    4 0 Отговор
    Има ли някъде статистика, колко “институти по нещо си“ са действащи в София. По-скоро не действащи, а само за оправдаване на държавни заплати. Защото, ако нещо поне малко се правеше, при толкоз “умни” глави щяхме да бъдем първенци във всяка област. Имам чувството, че софиянци работят само по министерства, агенции, сдружения, комитети, алианси, институти и други “ тинтири-минтири” организации. Като прибавим учители, лекари, адвокати, банкери и частни търговци на услуги, ами то произвеждане на нещо материално няма! При това става въпрос за 1/3 от населението на България. Май само едните европейски пари са “свежи”в държавата и тези същите ги крадат като за последно!
  • 23 От Северозапада

    3 1 Отговор
    Този да не е роднина на Годжи? Същата фамилия, пък и нещо си мязат.
  • 24 русенец

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Съд до дупка!":

    направо да се конфискува всичко пари и имоти но за жалост в българия няма да стане евала на унгария
  • 25 Подкрепям

    3 0 Отговор
    Закривай! Това е гнездо на корупция и нищо друго.
  • 26 Вие господине

    1 0 Отговор
    Правителството е Мафия💶💶 😎⚖️😎💶💶💶📹 магистралата менте стана
  • 27 112

    0 0 Отговор
    Винаги е интересно, когато корумпяги ни обясняват корупцията на другите.
  • 28 Минева

    0 0 Отговор
    Браво на инж. Милчев
  • 29 гроб + възраждане + итн + бсп = дпс

    1 0 Отговор
    гроб/дпс освен рекет, лъжи, кражби и пълнене на чекмеджета, шкафове и чували с крадени пари друго не могат . А пък тиквата е един нещастен, крадлив, лъжец и подъл интригант, буци бутафорията ментака .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол