Last news in Fakti

12 Март, 2023 11:04 1 735 39

Шефът на АПИ: 500 млн. лв. ще струва ремонтът на 100 км от проверените пътища

  • венцислав ангелов-
  • шеф-
  • апи-
  • ремонт-
  • пътища

Проверките за качеството на пътищата у нас са възложени миналата година, каза Ангелов

Шефът на АПИ: 500 млн. лв. ще струва ремонтът на 100 км от проверените пътища - 1

Около 100 км от тези участъци, на които са извършени проверките на “Хемус”, “Марица”, “Тракия” и Северната скоростна тангента, ще трябва да им се направят ремонти. Това ще струва на държавата около 500 млн. лева, заяви в предаването “Тази Неделя” председателят на управителния съвет на АПИ инж. Венцислав Ангелов.

"Голяма част от проверките за качеството на строежа на пътищата у нас са възложени от МВР още през миналата година. Целта е да се види за определена отсечка как е направен пътят и как се поддържа", добави Ангелов.

Изказването му идва дни след разкритията на регионалния министър Иван Шишков за Северната скоростна тангента.

Той подчерта, че АПИ трябва да направи подробен анализ за това какви материали са вложени в пътищата.

“Конкретната ядка, която се взима от асфалтовата настилка ни показва съответните пластове. Вземането на пробите е избираем. Спрямо проектната документация ние имаме заложена определена дебелина на пластовата настилка. След изваждането на тази ядка се прави съпоставка”, каза Ангелов.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    40 7 Отговор
    На тоя само като му видиш мазната примитивна корумпирана муцуна и директно на въжето до идола си Тулупа
  • 2 Копейкин чорай.бето

    6 20 Отговор
    Само Възбуждане и копейки
  • 3 Фибата

    13 24 Отговор
    ГЕРБ крадяли, а тия плячкосват!

    Народе!!!!????
  • 4 банкянска циганка

    35 3 Отговор
    нанесох щети за милиарди, поколения трябват за да се преодолеят тези кражби
  • 5 Общество

    29 0 Отговор
    Интлигентните и интересуващите се хора знаят за какво става въпрос! В годините прехода се създадоха условия да се разбие гражданското трезво мислене като общество. Както и сянката на защита и информираност на Държавата ни помогна за първото! И тогава успяха да се създат много от застрахователните фирми чрез частна защита и т.н. Всички помним тези години , тогава станаха най-големите кражби в историята на България! Включително мошенческите истории за асвалтите са нищо сравнение с онзи ад, който се случи с хората тогава. Андрей Луканов , раздаде парите на "приятели" като кредити уж за бизнес чрез частните търговски банки, които бяха финансирани пряко от БНБ, така се източиха парите на България И последвалата скокообразна инфлация доведе домакиствата до фалит и загуба на спестяванията в застраховки и банкови влогове ! Това беше смазващо за всяко едно семейство с нормални доходи! За 2 месеца хората обедняха 3000 пъти. За това сме с Валутен борд, който трябваше отдавна да е премахнат около 2007. Така се появиха голяма част българските работодатели като се изкупиха на безценици заводи, сгради на безценица. Много от хората не знаеха какво да правят с боновите си книжки и ги продадоха в тази суматоха за стотинки! Същите тези работодатели управляват държавния апарат чрез поставени лица дълги години след прехода! Същите тези изгониха голяма част от хората . Същите сега се правят на обидени за клевети, че не било истина. Знам едно, съдебната ни система ако си беше н
  • 6 Хохохо

    28 1 Отговор
    Един колега от форумите питаше: КЪДЕ Е АСФАЛТА БЕ ??? Вместо приказки от Шишковия, май се оказа, че приказките са от Нанковия храст.
  • 7 Ела и виж

    35 3 Отговор
    Така, така!! Гласувайте пак за ГЕРБ,за да продължат да ви крадат, а вие да продължите да си трошите колите! Балами!!!

    Коментиран от #15

  • 8 ТаУмВзе

    16 6 Отговор
    Чекмеджета, чували и гардероби на писта! И пак няма герберасти и кирчовци в Панделата. После що сме приключили Вчера!

    Коментиран от #14

  • 9 Малий

    25 0 Отговор
    Слави трифонов още плаче за парите от магистралите.
  • 10 Българка

    23 1 Отговор
    Предлагам на министър Шишков, МРРБ, МВР и надявам се прокуратурата да възложи вземане на проби от всички лотове на АМ Хемус, Тракия и построени пътища през последните десетина години. Наблягане на грабежите на материали от Северната скоростна тангента е по-скоро отчитане на дейност, но не може да има наказателна отговорност от грабители, защото има изтекла/ погасителна давност. Според мен Шишков имитира работа и по-скоро разчиства имиджово строителните олигарси наГЕРБ- ДПС, за да се появят нови, но също с чадъри такива. Нека МРРБ се съсредоточи в корупцията на политико-строителната мафия, която може да бъде наказателно наказана, а ограбеното върнато. Другото е " безсмислен труд кипи"
  • 11 Пак да ви напиша за една

    29 1 Отговор
    магистрала. Тази магистрала се намира в Китай и достига до границата с Пакистан, 8-лентова по 4 ленти в посока, има 78 тунела и 77 виадукта и НАЙ-ВАЖНОТО струва на Китай 5 МИЛИАРДА ДОЛАРА ??? Колко милиарда от строежа на магистрали в България прибра Тиквата с ГЕРБ знае ли някой, аз /лично мнение/ смятам, че са повече от милиардите на китайците ??? Можете ли да смятате, лесно е, нашите магистрали нямат толкова тунели и виадукта, но пък са много скъпи, от колко ли "дебел" асфалт са строени и вероятно с "изключително" високо качество ?
  • 12 Българка

    24 7 Отговор
    Стига си използвал долните опорки от . Не слагай знак за равенство между ГЕРБ и ПП. Всички , дори децата, знаят, че ГЕРБ и ДПС за последните 12-14 години ограбиха десетки милиарди . Както и знаем, че ПП може да са допуснали грешки, но не са крали.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Какво общо с грабежите

    19 2 Отговор

    До коментар #8 от "ТаУмВзе":

    от магистрали имат "кирчовците" бе пингвин ?
  • 15 Ти да видиш

    0 13 Отговор

    До коментар #7 от "Ела и виж":

    Ми за кого да гласуваме? Я просветли простосмъртните!

    Коментиран от #20, #23, #26

  • 16 ИСТИНА Е

    25 2 Отговор
    Милиардите са закопани под зайчарника в Банкя. Този отявлен престъпник докато е на свобода и крачка напред няма да мръднем и още повече ще затъваме
  • 17 Оракула

    20 1 Отговор
    Дай фактурата на" Чекмеджето ",
    той каза, че повече няма да е Премиер и не му пука!
    А сега да плаща ,като не му пука?
    Какво са 500 милиона ,за едно такова "Чекмедже"?
    Язовирна ," Доган-мекица" с мед и масло!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 УРА,, УРА

    14 0 Отговор
    Проблемът на шайката е, че магистралите не могат да заминат за Дубай. Ако станат проишествия с много жертви ( не дай си боже), някой хора ще имат доста главоболия.
  • 20 БГ светлина

    20 9 Отговор

    До коментар #15 от "Ти да видиш":

    Единствен верен избор е на 02.04.2023 да гласуваш за ПП-ДБ, за да имат мнозинство за реформи и излизане от гербодепесарското блато

    Коментиран от #25

  • 21 Страх и памперс

    19 2 Отговор
    До като дпс и герб са на власт ние народа ще страдаме и мизерстваме, жалкото е че много Българи се подвеждат и залагат на патериците им като Слави, Яне Янев, Бареков и сега Копейката.
  • 22 Пу ни мъ интирисува

    17 1 Отговор
    Да ги плати Баце Тиквун
  • 23 Ела и виж

    12 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ти да видиш":

    Ти очевидно обичаш да те лъжат и крадат.
  • 24 Опааа

    10 1 Отговор
    🤦‍♂️ Какви са тия цени вееее?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ами щом задаваш този

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ти да видиш":

    въпрос, значи на теб трябва да ти забранят да гласуваш, щом нямаш собствено мнение и зависиш от всеки друг който изпревари да те съветва или ти плати ? Много сте боклукът като теб, затова и дереджето на държавата е такова мизерно !
  • 27 Крадливи Герберски uзooдu

    12 0 Отговор
    ограбиха България инарода. Обрекоха ни на мизерия инда бъдем калната локва на Европа, за смях и подигравки на цял свят.
  • 28 Публична тайна е

    8 0 Отговор
    в АПИ какви пари се стичат по схема
  • 29 от семето

    8 0 Отговор
    Хвани едните удри другите е у нас ! Крадец до крадеца !
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 За протокола

    4 0 Отговор
    А кога ще проверят качеството на строителството на жилищни сгради, на хотели и т.н. Или понеже те не са държавни, качеството им не е важно, нищо, че създават риск за живота и здравето на хората.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Венцислав Ангелов?? Шеф на АПИ??

    7 0 Отговор
    Този, Л. У. Д. лие или мисли, че народа е само от Луди!!??
  • 34 500 МИЛИОНА РЕМОНТ ???

    5 0 Отговор
    На колко години е НЕЩОТО което ще се ремонтира ??? Колко години ГАРАНЦИЯ се дават на НЕЩО за което се плащат МИЛИАРДИ ??? Каква е реалната цена за строежа на 100 км нов скоростен участък започнат от нулата ??? Ако тези 100 км имат гаранция, тогава тя колко години е и ако участъкът е в гаранция защо са необходими 500 милиона ??? Няма ли да излезе по-евтино върху тези 100 км да се излее нов асфалт с дебелина 30 см на цялото трасе, да ми дадат цените за минути ще сметна, защото не вярвам на този, мисля, че е шарлатан !!! Само за иформация: - в Испания съм свидетел има магистрали на над 25 години без ремонт, които ще удържат още толкова при условие, че са много по-натоварени от българските ! Корупцията се лекува с ЛУСТРАЦИЯ, това трябва да го разберете ! БКП произведе ДПС, БСП, ГЕРБ и Възраждане лесно е за доказване от миналото им което показва членството им в ДС и БКП или на кого са наследници !
  • 35 13675

    0 0 Отговор
    Еее, пак ли бе, бати нагли сте НИКАКВИ Пари
  • 36 ДАНС

    1 0 Отговор
    ТОЗИ АЛЧЕН. Ц.Ъ РЧ В.У.Л - РАЗПРЕДЕЛИТЕЛ НА НАШИТЕ МИЛИОНИ ПО ЧЕКМЕДЖЕТАТА ОТ АПИ, ИСКА ПО 5млн.лв/км.ЗА РЕМОНТ НА ПЪТЯ, КОЛКОТО СТРУВА НОВО ШОСЕ С ДВЕ ПЛАТНА!!!
    Н. А. Г. Л. О. И НАПРАВО ЗА БАЙ СТАВРИ!
  • 37 ШАРО

    1 0 Отговор
    ПИТАМ. КОЛКО МИЛИОНА ЩЕ БЪДАТ ОТКРАДНАТИ.КОЛКО СТРУВА1 КМ ОТ РЕМОНТ НА ОКОЛОВРЪСНОТО НА СОФИЯ МЕЖДУ НОВИ ИСКЪР И РАЗКЛОНА ЗА КРЕМИКОВЦИ . ТОЛКОВА ПАРИ СТРУВА 1 КМ МАГИСТРАЛА В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ. КОЙ ИЗЯДЕ АСФАЛТА. ОТ СКОРОСТНАТА ТАНГАНТА АСФАЛТА Е НЕ 14 СМ А САМО 7. К О Г А Щ Е С Т И Г Н Е М .....РОМЪНЦИТЕ......СПРЕТЕ ДА КРАДЕТЕ.
  • 38 Венцислав Ангелов?? АПИтая Дзурла какви

    0 0 Отговор
    500мил иска за Ремонт на 100км Псевдо магистрали?? Тоя ще строи нови с тея, пари?? А щял да Ремотира!! Наглеци, Крадци, погледнете му Дзурлата, каква, се за формил на тея Години!
  • 39 До 10 Подканваш Шишков за "Замете

    1 0 Отговор
    Кражбите"От Северната тангента??? Напротив Хората трябва да Видят и Чуят какво сее Крало, къде са отивали парите
    от тея кражби а не да пишеш глупости от рода"бесмислен труд кипи" Действай Шишков, Провокират те,!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове