Last news in Fakti

12 Март, 2023 12:06 1 419 98

Корнелия Нинова: Сега не е моментът за влизане в Еврозоната, има риск и страх в обществото

  • корнелия нинова-
  • еврозона-
  • бсп

По думите на Нинова в момента нашата инфлация е твърде висока. „Дефицит от 3% означава рязко рязане на разходи, особено на социални. Затова смятаме, че сега не трябва да влизаме в Еврозоната“, обясни тя

Корнелия Нинова: Сега не е моментът за влизане в Еврозоната, има риск и страх в обществото - 1

„Още при влизането на България в Европейския съюз сме поели ангажимент с договор, че ще приемем еврото. По-късно обаче, не сега.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на Нова телевизия и допълни, че който и да се ангажира с конкретна дата, няма да бъде обективен, а ще става въпрос за предизборна агитация.

По думите на Нинова в момента нашата инфлация е твърде висока. „Дефицит от 3% означава рязко рязане на разходи, особено на социални. Затова смятаме, че сега не трябва да влизаме в Еврозоната“, обясни тя.

Лидерът на социалистите видя риск и за хората: „Виждате, че няма достатъчно информация. Има страхове в обществото от повишаване на цените. А при тези цени в момента, да допуснем още една вълна на увеличаване, е просто абсурд. Ще си убием народа“, категорична е тя.

Според Нинова не е нужно винаги някой отвън да ни казва какво да правим. „Ние сме достатъчно разумни да правим политика, която е финансово дисциплинирана, но в същото време и социална политика в момент, в който народът има нужда от подкрепа“, смята тя.

„Необходима е много силна обществена кампания, но професионална – не политическа, не заигравка със страховете на хората. Да се обявят и плюсовете, и минусите“, каза още председателят на БСП.

В предаването “Събуди се“ Нинова даде пример със страната, която най-скоро прие еврото – Хърватска: „Там с приемането на еврото имаше първоначален период, в който скочиха цените и правителството обмисляше да наложи таван на цените на определени стоки, за да озапти този процес. Тоест влизането в Еврозоната невинаги е леко и плавно – има сътресения в икономиките и най-вече в доходите на хората. Нас това най-много ни интересува“, заключи Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 предизборни празни приказки

    55 33 Отговор
    а след изборите отново ще гласува в парламента с коалицията на войната за вкарванбето на цифровото евро и окончателното робство копейката изобщо не го харесвам но засега единствен той нещо е направил срещу това и ща не ща щя трябва да дам гласа си за неговите тарикати

    Коментиран от #12, #13

  • 2 То пък

    25 30 Отговор
    някой те е заканил ?!
  • 3 обективен

    33 35 Отговор
    Тази отдавна взе да се вживява като тиквун, но да не забравя, че той скоро ще влезе в затвора.
  • 4 ТаУмВзе

    22 31 Отговор
    И таа не е в Сливен!
  • 5 реалист

    32 34 Отговор
    Колкото повече се показва, толкова повече електората се отвращавал от нея.
  • 6 Да си знаеш

    12 25 Отговор
    Корнелия мутри те зомбират с честоти, удрят те в мозъка!
  • 7 Пърдел

    24 30 Отговор
    Страха и опасността идва от вас госпожо.
  • 8 Българка

    40 15 Отговор
    КУрнела, чийто син си живурка в САЩ, мъжът й с висока заплата в Лукойл, може сега да е моментът за влизане в Еврозоната, но за мнозинството бедни българи, не е сега. България е на десетки години от доближаване стандарта на живот на средния европеец. Чудя се как в лява партия като БСП има толкова много олигарси и милионери. И какво толкова са произвели, че да забогатеят?

    Коментиран от #11

  • 9 ЕДГАР КЕЙСИ

    20 27 Отговор
    ЦЯЛАТА СТОЛЕТНИЦА ......... НАСАЖДА СТРАХ В БЪЛГАРИЯ...... ФАКТ !
  • 10 Наглата

    19 32 Отговор
    "Има страх в обществото". Как няма да "има страх", като всички руски слуги в България постоянно го насаждате: и ти, и Копейкин, и Радев, и Янев, и Джамбазки се надпреварвате да ни обяснявате колко "зле" е това. Копейкин още подписи събира. Е това е да си нагъл комунист - първо създава проблема (създава паниката), след това обяснява как имало проблем и че трябвало първо да се оправим с него. Едва ли не жертвата (хората, паникьосани от тях самите) трябва да се вземат под внимание, за да ... не се прави нищо, за да ... не се паникьосват. Перпетуум мобиле на контрола създадено от самите комунисти.
  • 11 да си знаеш

    22 10 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    ако си оная евроатлантическата циганка на пп и дб за сефте ти сложих +
  • 12 Хаха

    21 25 Отговор

    До коментар #1 от "предизборни празни приказки":

    Копейката е за безмозъчните. Народа на времето приюти арменците. Спаси еврейте. А сега всички се хвалят, че са го правили. Не. Не са политиците, а не са и патриотите/копейковците/, но сега всички се пъчат. Копейката е за руснаците, а дали ще е за турците като решат да помагат на събратята тук

    Коментиран от #15

  • 13 Ела и виж

    16 24 Отговор

    До коментар #1 от "предизборни празни приказки":

    Значи не харесваш копейката,ама ще гласуваш за него. Ти си като тоя дето казва: " Аз искам да гласувам, ама нямам желание".

    Коментиран от #16

  • 14 Фондове

    26 15 Отговор
    1. Ще плащаме пропорционално дълговете на Гърция, Италия, Испания Франция.
    2. През януари ,след като въведем еврото цените ще скочат 5-30 процента. В края на 2024 - двойно, Както в Германия след въвеждането му.
    3. Гаранционните фондове около 70 млд половината ще се преведат в Европейската Централна Банка, другата ще бъдат разграбени от синовете на пребоядисалите се комунисти, сегашни демократи.

    Коментиран от #26

  • 15 не ми драскай хипотези

    30 5 Отговор

    До коментар #12 от "Хаха":

    заплахата от цифровия концлагер вече е реална и тихомълком работят за това и тук! не на еврото и най-вече не на cbdc еврото!!! иначе висчки проамерикански и брюкселски слуги сте за на дъното на атлантика пък ако ще да стане турскп тука пак ще е по-добре от сега!

    Коментиран от #20

  • 16 ами

    26 11 Отговор

    До коментар #13 от "Ела и виж":

    копейката не е за харесване но останлите сте за раз...стрел!
  • 17 КРОКОДИЛ

    18 26 Отговор
    Копейките са най-активни. Готови да продадат страната, но за евраци
  • 18 фенче

    19 11 Отговор
    в момента БСП не е лявата партия, каквато трябва да бъде, отворена, динамична, плуралистична, в момента БСП е едно копие на ГЕРБ, затворена, с един не дотам умен и кадърен лидер отпред, а отзад банда послушковци, и всичко читаво надолу по етажите на йерархията напуска партията, другарката Нинова настоява да е лидер, но лидерите се мерят и по резултатите, а вашите резултати другарко, са меко казано незадоволителни

    Коментиран от #40

  • 19 Грешката ни

    15 22 Отговор
    Трябваше 90-та да разстреляме цялото цк на бкп, пред парламента на жълтите павета, сега щяхме да сме с най-висок стандарт на балканите!

    Коментиран от #27

  • 20 Само

    4 17 Отговор

    До коментар #15 от "не ми драскай хипотези":

    Ами, че не на цифровото. Подкупите требе да се скатават. За това са подкупи. А ти живей в мизерия

    Коментиран от #24

  • 21 Иван

    16 21 Отговор
    Како от с. Крушовица, откога разбираш от еврозона? Слушай повече специалистите, не Румен Гечев.
  • 22 марш ма

    10 21 Отговор
    Страх насаждан и подклаждан от вас и копейковците не че вие сте по различни от тях.
  • 23 32134

    13 18 Отговор
    Рублоядните комунисти не познават И чувството за срам!Те са убедени, че са предопределени на клетъчно ниво да бъдат флагмани на Истината, Властта, Прогреса...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Всъщност

    15 12 Отговор
    Както винаги Корнелия е права . Ниво и над другите партии , и над собствената си БСП .

    Коментиран от #30

  • 26 Констатирал

    10 19 Отговор

    До коментар #14 от "Фондове":

    Не искат социалистите(комунисти) еврото, за да могат ,ако се закрепят на власт ,да крадат, както са го правили до сега!
  • 27 ахъъъ

    2 13 Отговор

    До коментар #19 от "Грешката ни":

    Най-доброто решение, но амбасада американо не разреши сега да им сърба попарата.
  • 28 Чупката бе!!!

    9 14 Отговор
    Гечев къде се скри? Пише програма как да направи 3000 лв за евро ли?

    Коментиран от #61

  • 29 Как няма

    20 5 Отговор
    нито един достоен политик в тая държавица да каже истината за финансовия концлагер, който ни готвят! Гробокопачи на собствената си държава и народ.

    Коментиран от #34

  • 30 Курна

    16 4 Отговор

    До коментар #25 от "Всъщност":

    На приказки често го докарва, ама действията ѝ винаги се разминават с шриказките.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ¹19008е

    8 16 Отговор
    Благодарим ви другаре бкпбсп че докарахте тая Инфлация и лично на вас другарко Нинова че не продавахте нито един патрон за Украйна но пък вашия началник казва че лъжете народа продавахте с тонове оръжие за Украйна тайно а уж бяхте против войната. Лъжите другарко Нинова ни дойдоха в повече затова ви казваме спрете да лъжете и си отивайте от Политиката не ставате за нищо много лъжете
  • 33 911

    12 16 Отговор
    Бог да пази България от руските мекерета и неокомунисти!

    Коментиран от #44

  • 34 Досега

    22 2 Отговор

    До коментар #29 от "Как няма":

    Само доцент Сарийски, който не е политик, е споменавал това с цифровото евро и технобанкстерското заробване, но по разни забити ютуб канали. Останалите са продажници и работят тихомълком да ни го на4укaт по-скоро.
  • 35 Българин

    6 16 Отговор
    Страхът в обществото се насажда и нагнетява именно от госпожа Нинова и нейната партия. Както и от всичките останали проруски партии.
  • 36 ДАниел

    4 12 Отговор
    Времето за европейско развитие на България закъснява неимоверно,но ще настъпи,когато партиите прекарали 32 години в парламента бъдат отритнати от вота на суверена!
    Няма нито една държава в Която да управляват бивши комунисти и икономиката им да е развита
  • 37 Чума червена

    9 15 Отговор
    Когато си руска подл ога, но ти плащат в евро и долари!
  • 38 Центаджията

    3 14 Отговор
    Аз ще ви го вкарам туй йевро !
  • 39 интересно

    18 2 Отговор
    как веднага изчезват коментари като cbdc и дигирално евро = тотално робство
  • 40 Любопитен

    8 16 Отговор

    До коментар #18 от "фенче":

    И какво очакваш от БСП и ГЕРБ ,все комундета?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 я пак да видим

    18 3 Отговор
    как веднага изчезват коментари като cbdc и дигирално евро = тотално робство без да има нищо обидно или лъжливо в тях
  • 44 Допълнение

    14 5 Отговор

    До коментар #33 от "911":

    и от евроатлантическите мекерета, бре !

    Коментиран от #48

  • 45 ....

    10 14 Отговор
    Каза Нинова и продължи да спестява в ЕВРО.

    Коментиран от #49

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 зззз

    7 13 Отговор
    Много отвратителна стана тази жена
  • 48 Червен галош

    11 22 Отговор

    До коментар #44 от "Допълнение":

    Работата тук не е икономическа, дори първокурсниците в Иконимическия знаят, че в Еврозоната е много по-изгодно за страната и бизнеса. Работата е политическа, или по -скоро геополитическа. Влизането в Еврозоната ще ни откъсне още повече от евразийския модел на блатото, което е огромен камък в галошите на кремълци, имали народа ни винаги за безропотен и послушен слуга, като копейките и все още съществуващите тук-там русороби.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ПРОРОЧИЦА

    7 16 Отговор
    ТАЯ Г А Д ИНА ДА СИ ПОКАЖЕ СМЕТКИТЕ В ЕВРО И ДОЛАРИ. ТЕЯ СА НАЙ. МРЪСНИТЕХОРА ТРУПАТ СИ ПАРИТЕ В СИГУРНА ВАЛУТА И ЗА ЕДНАТА ВЛАСТ СА ГОТОВИ УТРЕ ЛЕВА ДА Е АБСОЛЮТНО ОБЕЗЦЕНЕН ТОВА ЩЕ СТАНЕ В МОМЕНТА В КОЙТО ИЗЛЕЗЕМ ОТ ВАЛУТНИЯ БОРД. НИНОВА Е НОСИТЕЛ НА БЕСНИЯ ПОПУЛИЗЪМ!!!!!!!

    Коментиран от #55

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 каза курнелата

    7 14 Отговор
    И изпрати синчето.си да се изучи и да работи на омразните американоси а мъжлето и да прибира тлъсти пачки от неплащащия нищо лукойл.
  • 54 12783

    6 12 Отговор

    До коментар #49 от "Всеки може да си":

    НЕ Е ТАКА ЗАЩОТО КОТАТО ЕВРОТО СТАНЕ 300 ЛВ ХАЙДЕ СПЕСТЯВАЙ ЕЙ И БАНКЕРИ МАСОВО В ТАЗ ДЪРЖАВА

    Коментиран от #59

  • 55 вещица

    15 3 Отговор

    До коментар #51 от "ПРОРОЧИЦА":

    какво общо има в какво спестяваш със заличаването на сиверенната национална валута?! ако искам ще си открия сметки в китайски юани и това отново няма връзка с лева, който ще ползвам за раплащания тука, малоумницe!
  • 56 ¹19008е

    7 16 Отговор
    Това което ви казват болшевики русофили патриоти и етнически състав не ги слушайте точно обратното трябва да направим. След като тая Крушовска другарка ни казва че не трябва сега да влизаме в Еврозоната значи точно сега трябва да влезем в Еврозоната. Другарете говорят това което говори Кремъл. Помните ли съветското радио информбюро Говарит Москва, когато ви говорят от ДС болшевики болни русофили патриоти значи Гаварит Москва
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 КостяОтрепкин

    6 12 Отговор

    До коментар #54 от "12783":

    Аз съм го предвидил.Всччко обръщам в евра!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Р.Гечев

    10 11 Отговор

    До коментар #28 от "Чупката бе!!!":

    Вече съм го измислил ,пада валутния борд и левът за седмица ще надмине 5000лв за долар .Преди това другарите сини и червени ще са изтеглили огромни заеми и ще върнат стотинки ,а ние спестявали с лишения ши дуфаме таратора

    Коментиран от #78

  • 62 Щом

    4 11 Отговор
    ... е от правилната страна русофилите нямат нищо против Нинова и шефовете й да ги крадат като за последно. Иначе са големи радетели за справедливост де. :)))
  • 63 Барни Ръбъл

    8 11 Отговор
    Другарко Нинова предложете членовете на БСП да ползват рублата и Московската зона ние останалите знаем какво да си изберем.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 един

    5 12 Отговор
    За комунистическите крадци и мафиоти никога няма да е сега момента за влизане в Еврозоната!20 години протакаха превъоражаването на армията и авиацията ни,сега 20 год. ще обсъждаме, време ли е или не, за Шенген и еврото/обществото уж не било готово/!
  • 66 абе

    2 9 Отговор

    До коментар #52 от "Нито една полза няма за българите от":

    Какво му трябва на един бастон-нищо. Той граници не пресича и левове не обменя...
  • 67 Младеж

    6 12 Отговор

    До коментар #41 от "Пенционер":

    Другари пенционери време ви е за отвъдното вземете всичкия си червен антураж и пребоядисан такъв

    Коментиран от #69, #76, #80

  • 68 Навалний

    5 11 Отговор
    Госпожа Лъжа предлага да влезем в Мордор, там ще ни е сигурно ще ни плащат в рубли, има да си пием водка като смахнати!
  • 69 Деса конят

    8 2 Отговор

    До коментар #67 от "Младеж":

    Мухльо, това не зависи от тебе бе има един друг дето ги решава!

    Коментиран от #71

  • 70 Има риск

    6 9 Отговор
    От страх в обществото ,а ма корнело ти си най големия риск да си в управлението .И друго сравнявайки цените в Германия и тук май по евтино в немските магазини
  • 71 На коня в Деса

    6 10 Отговор

    До коментар #69 от "Деса конят":

    Крайно време е да го решават младите а не миришещи на хумост червени папардаци

    Коментиран от #72

  • 72 Свкачище

    9 2 Отговор

    До коментар #71 от "На коня в Деса":

    Лено, ти ли си ма м и н д и л ?!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Луди ли сте

    10 2 Отговор
    Левът 25 години е аватар на еврото. Истински проблеми ще има, ако излезем от валутния борд. А с приемането на еврото точно това ще стане.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Хахаха

    6 4 Отговор
    Другарката Нинова призна,че с приемането на еврото ще има още едно увеличение.Хубаво е да признае,че сегашното увеличение не е приключило.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Васил

    3 3 Отговор
    Повече страхувам от мафиотите като БZП ГЕРБ и Дпс да управляват от колкото влизането в еврозоната.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Агата Кристи

    4 2 Отговор
    А синът ти кога влезе в доларзоната ма, КОМУНИСТКЕ ???
  • 87 007 /агент/

    4 3 Отговор

    До коментар #83 от "Пенционер":

    Да не си забравиш кастанетите и памперсите !!!

    Коментиран от #92

  • 88 Пенсионер номенклатурчик

    3 2 Отговор

    До коментар #83 от "Пенционер":

    Другарю,ами малко сме ,тези които работеха не можаха да се пенсионират ,само ние сме номенклатурчиците с другаря Рум.Оф
  • 89 Корнела

    3 3 Отговор

    До коментар #60 от "Пенционер":

    Другарю,с парите на народа можем всичко ,днес на море утре на вечна ваканция
  • 90 НЯКОЙ

    3 2 Отговор
    Някои политици стават все по-непоносими ! Борисов отдавна мина границата, Нинова и Костадинов са съвсем близо ! Говоренето на безсмислици, с които се заблуждават, че угаждат на непросветения си електорат, ги превръщат в пълни антиподи на прогресивни личности и се утвърждават като радетели на упадъка ! На хората трябва ясно да се обяснява какви са плюсовете и минусите на всеки политически ход и в каква времева рамка биха се реализирали добрите идеи. Всяко мъгляво дрънкане, в стил Бойко Борисов, трябва веднага да бъде парирано с ясни решения !
  • 91 Корнела

    3 2 Отговор

    До коментар #58 от "Пенционер":

    Другарю,ние вдигаме пенЦиите ,ама други да ви ги плащат .Вижте другаря Р.Гечев ви ги беше направил по 12000 лв
  • 92 На тях

    3 0 Отговор

    До коментар #87 от "007 /агент/":

    Им е нужно масово да гладувате ,и ще разрешите проблемите
  • 93 Младеж

    3 2 Отговор

    До коментар #76 от ""пенционери време ви е за отвъдното"":

    И на вас могат да ви го начукат в дъртите Г,,,.
  • 94 Аз луд

    2 0 Отговор
    Приди изборите така ще кажеш защо не внесохте 48 подписа и да се проведе референдомът
  • 95 Факт

    2 1 Отговор
    Не е сега, че не можете да си обърнете парите от чекмеджета в евро
  • 96 Корни,корни

    2 1 Отговор
    страхът в обществото е насаждан от такива като теб!
  • 97 13675

    2 1 Отговор
    Нинова, обществото го е страх да не дойдете на власт
  • 98 Токсик

    2 2 Отговор
    БСП, Възраждане и Левицата ще имат мнозинство в бъдещия парламент, това показват интернет анкетите. Никога повече евроатлантизъм и дебилизъм!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове