12 Март, 2023 14:24 1 000 46

Карадайъ: Основният проблем на хората е обедняването

  • мустафа карадайъ-
  • дпс-
  • обедняване

Той припомни, че дългът на държавата днес е 40 милиарда

Карадайъ: Основният проблем на хората е обедняването - 1

Два големи приоритета за държавата изведе лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ - спиране на обедняването и достигане на средните европейски доходи, по време на предизборна среща в Две могили, Русенско. В нея участваха още евродепутатът Искра Михайлова, водачът на русенската листа Ализан Яхова и социалният експерт на партията д-р Хасан Адемов.

Мустафа Карадайъ благодари на хилядите дарители, които показаха съпричастност и милосърдие към бедстващите хора в Турция след опустошителното земетресение. Той бе категоричен, че по същия начин трябва да се намери обща сила за обединение и извеждане на страната от кризите и най-вече от политическата.

Според него обаче това няма да стане с налагане на хората на чужди за тях теми като дневен ред.

"Основният проблем на хората е обедняването", каза Карадайъ. И припомни, че дългът на държавата днес е 40 милиарда.

"Това не става с противопоставяне, омраза и разделение, с арогантност и лъжи, а става с акъл. Имаме нужда от отговорност - лична и колективна, от отговорност за бъдещето на нашите деца, но и от отговорност за своята съдба и тази на нашата Родина, както и от колективна и партийна, и парламентарна отговорност, за да поемем ангажименти за реализирането на решенията в решаването на преодоляването на кризите, категоричен бе бившият депутат.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    30 8 Отговор
    Ами вие и ортака ви ББ сте основни виновници за обедняването и разсипията на държавата.
  • 2 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    28 6 Отговор
    Това наистина е проблема, но ние сме ограбвани от 33 години от такива като вас, за да може такива като теб и Догана да си живеете живота. Иначе, правилно говори тоя турчин, но защо ли не мога да имам доверие на турци, роми, евреи, арменци и българските марионетки и подлоги?
  • 3 ХА ХА ХА

    10 3 Отговор
    АБЕ КАРАДЪЙЪ , ВАСИЛЕВ КАЗВА ОБРАТНОТО , ЧЕ СМЕ ЗАБОГАТЕЛИ И НЯМА НЕГАТИВНО ОТРАЖЕНИЕ БА ИНФЛАЦИЯТА НА СРЕДНИЯ БЪЛГАРИН ! САМО КЪДЕТО НЕ РАЗБРАХ ДАЛИ ТОВА ОЗНАЧАВА РАЗМЕРА ЗА ВИСОЧИНАТА МУ ЛИ Е ??
  • 4 Радефф

    20 7 Отговор
    Само да те питам, абе коя ти е родината майка?
  • 5 Основният проблем на държавата е

    18 5 Отговор
    краденето на европейски и бюджетни средства. Според Нинова на година се краднат над 10 млрд. лева.
    Ако успеем половината от тези пари да не позволим да ги гепи мафията - в България ще потекат реки от мед и масло! А специално ДПС да прави изводи хич не му прилича, айде да не споменаваме имена ! Според други автори половината от европейските средства се крадат от компании, които изнасят огромни средства към Русия, за да се отблагодарят на руското посолство, че ги е назначило за милионери !
  • 6 Още

    12 3 Отговор
    един "мъдрец" ! Какви са тези бели цветя , класическо за погребение ?
  • 7 Вълк единак

    15 7 Отговор
    До като Герб и ДПС са на власт ние народа ще страдаме и мизерстваме, жалкото е че много Българи се подвеждат и залагат на патериците им като Слави, Яне Янев, Бареков и сега Копейката.

    Коментиран от #16

  • 8 Чрез Озеленяване

    3 4 Отговор
    към Обедняване,Зелените неща те карат да умиргаш...
  • 9 КИРО- простото - ХАРВЪРДА

    10 8 Отговор
    Карадъйъ защо направо не ме похвалиш , че тоя дълг от 40 милиарда аз го направих само за шест месеца !!!!!!! А ако ме бяха оставили на власт още шест .......щеше да е 120 милиарда !!!!!!!! И щях да си хвана пътя със ЛЕНЧЕТО за Канада за добра свършена работа !!!!!!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 НЯКОЙ

    13 1 Отговор
    Основният проблем на хората Е, че държавата се краде от безсъвестни безличности, докопали се до властта, които отново искат власт и ни обясняват какъв ни Е проблемът - ОМАГЬОСАН КРЪГ ! Докога ще се въртим в този омагьосан кръг, като даваме права на НЕГОДНИЦИТЕ ?
  • 13 Илхан

    16 2 Отговор
    ДиПъСъ не зная какви 2 милиарда е свалила, но върхушката и обръчите им фирми ограби десетки милиарди от българите. Емблемата на корупцията - мутрата Д.Пеевски стои на първи ред в техните редици. А почетният им председател е "оскубал" и присвоил стотици милиони, дори е превзел държавна българска земя за своите сараи. И нека гласоподавателите/ раята им да знае, че Доган е агент на ДС, организатор и пряк участник във Възродителния процес. Това не е партия , а ОПГ
  • 14 Общество

    12 3 Отговор
    Агитация, на Турски език... На предните избори от ДПС.. Ало нарушихте, конституцията не веднъж? Гешеф, ърябаве многократно да ви санкционира по закон.. Но явно народа трябва да го направя с бюлетина номер 12
  • 15 Реалист

    4 3 Отговор
    У бг то всички са богати:) щото имат пари за ракия:)
  • 16 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "Вълк единак":

    Повечето българи 85% ще мизерстват и страдат докато търпят тая 33 годишна наложена капиталистическа система. При дивия капитализъм какъвто е в България наложен от господарите преди 33 години, няма как голямата маса от българите да са добре. Нали за да живеят охолно и в лукс тия 15%, останалите трябва да работят за тях, да мизеруват и да плащат за всичко.
  • 17 Израждане за ДПС

    13 2 Отговор
    Прави ли ви впечатление, че копейките на гагауза простя не коментират статии за Д(п)С.
    ПроZтя веднъж не се е изказал критично срещу Доган или Пеевски, ползва безплатно автобуси на Д(п)С, правят митинги заедно .... както казва секретарката на Доган, Карадаъ , възраждане за ДПС

    Коментиран от #18, #21

  • 18 Общество

    10 3 Отговор

    До коментар #17 от "Израждане за ДПС":

    Защото Възраждане, герб, дпс, бсп направиха всичко възможно да върнете КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ-Дпс.. С помощта на Итн

    Коментиран от #44

  • 19 хммм

    11 1 Отговор
    Oсновният проблем не е обеднявате а вие политиците-некадърници!!
  • 20 Наивник на средна възраст

    13 1 Отговор
    Вживявайки се в ролята на оринеталски мъдрец,макар да е видно,че е само глупец,Карадайчо отново подхваща рефрена на загрижеността,внушенията и ролята на падишаха."Уважаеми" Карадайчо,хората в страната където вие и вам подобните забогатяхте(не благодарение на трудолюбие,или талант)наистина обедняха.Лошото е.че мискините като вас така и не разбраха,че другата страна на бедността не е богатството а справедливостта.Това е най-големият проблем на хората в страната България,Карадайчо - алчни, корумпирани,малко умни,нагли и влюбени в себе си управници(политици).Така,че мили ми Настрадин ходжа колкото и да изпълнени с фалшив патос речи да дръпваш на "много умните си избиратели",откъм съдържание си една кръгла нула.Една турска поговорка гласи - "битият г.з бяга по бързо и от магарето".Изводът е - време е май и твоят г.з да се понабие...Истинската роля на ДПС до сега е била да контролира удобни за забогатяване министерства,болката на обикновения човек никога не им е била приоритет! Нали чоджум....
  • 21 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    4 5 Отговор

    До коментар #17 от "Израждане за ДПС":

    Какво да коментира той? Той и Възраждане ли, допуснаха да има етническа мафиотизирана корпорация в парламента? Всичката политическа пасмина през последните 33 години е една и съща, много партии а всичките са едни и същи капиталистически слугуващи на западните си господари и поклонници на Мамона.
    България свърши като държава за народа си, още на 10.11.1989г.
  • 22 1111222333

    4 2 Отговор
    Първата работа на правителството ако има такова ,ще е спиране на нарастването на доходите. Защо ? С намерението по този начин да се ограничи нарастването на инфлацията. Тя няма да спре да расте, но стъкмистиката ще включи екскурзиите в чужбина и други, например покупки на жилища за да се намали общата число на инфлацията. За да приемем еврото.
  • 23 костов

    7 1 Отговор
    тази партия е на едни измислени като ХАМДИ ИЛИЯЗОВ И ОЩЕ КОИТО СА ОТ 30 ГОДИНИ ВЪВ ЗАГРАБВАНЕТО И ЗАБОГАТЯВАНЕТО
  • 24 клсдз

    10 0 Отговор
    Районите на ДПС са най- бедните райони. Никакви инвестиции, най- ниски заплати, ниакво спазване на трудовото законодателство, 10-12 часов работен ден, не се плаща извънреден труд, чадър над търговците, които правят аквото си искат... Вървете в Делиормана да видите има ли изобщо проверяващи органи! Феодализъм! Див феодализъм!
  • 25 Димо

    9 3 Отговор
    Основният проблем сте ВИЕ от ДПС! Проводник на мафията заедно с всички проекти около вас ГЕРБ,ИТН, Възраждане, Б Възход,Атака,НФСБ,ВМРО, НДСВ.Още да изреждам ли? Така че масово гласуване за ПП -ДБ! Да им дадем мнозинство,пък ще видим дали ще устискат да прокарат важните реформи.Най-голямата сила е активно гражданско общество!

    Коментиран от #30

  • 26 Има ни пак

    11 2 Отговор
    Въжраждане е скритата лимонка на Доган. Жалко за тия, които не го виждат. В момента копейката замества чалгаря и от него всичко може да се очаква.

    Коментиран от #31

  • 27 Марис

    10 1 Отговор
    Огромния проблем е Кара еди какъв си вашето безбожно забогатяване за сметка на обикновените хора !! Дори и вашите хора ( електорат ) го разбраха !!!
  • 28 Гост

    12 1 Отговор
    мустъфа, основния проблем на хората са герб и дъпъсъ! Това да го знаеш от обикновен човек....
  • 29 клсдз

    11 1 Отговор
    Цели 12 год. на ДПС не им правеше впечатление обедняването на хората, точно турците масово емигрираха от районите на ДПС, защото няма работа, ако има- не се плаща, хората се държат на МРЗ масово, бизнесът пълни касата на ДПС, а сега уж велможите забелязват обедняването. Нищо подобно. Думите на тоя са чист популизъм. Празно говорене, само наивник би повярвал, че ДПС ще направи нещо за доходите на хората. ДПС влиза в НС с гласовете от Турция. Много, много удобно за ДПС.
  • 30 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    3 4 Отговор

    До коментар #25 от "Димо":

    По-добре ще е да не се гласува за тия партии ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ,БСП,ДПС, БВ, ИТН, ВМРО, КОД - стига евроатлантизъм и див капитализъм, 33 години ги видяхме докъде ни докараха тия евроатлантици и диви капиталисти.
  • 31 клсдз

    5 3 Отговор

    До коментар #26 от "Има ни пак":

    Всички националистически партии "хранят" ДПС. Колкото повече националистически партии, като Възраждане, ВМРО, Атака..., има в Бг, толкова повече турците ще се обединяват около ДПС. Ако няма националистически партии, турците ще се разпръснат по другите партии и ще членуват или гласуват за други партии според убежденията и приоритетите си, а не водени от етнически подбуди.
  • 32 Тома

    13 1 Отговор
    Важното е че шиши ментата и амет са мултимилионери от кражби на пари от народа.За това сме бедни
  • 33 Румен

    11 1 Отговор
    Благодарение на вас крадците и мафиота Доган. ДС= ДПС. Айде чао на изборите, и някой в затвора
  • 34 оня

    8 1 Отговор
    Този да си отива в родината:))
  • 35 Тъй ли бе мушмул

    10 1 Отговор
    , те хората не знаеха, че обедняват, твоите симпатизанти и те ли не са разбрали, че обедняват ? ДПС са манипулатори и крадци-измамници, а техните фанатици избиратели са овце, гласуват за тях не по съвест, а за пари и от мюсюлмански фанатизъм !
  • 36 За протокола

    9 2 Отговор
    Най-логичният резултат от простотията на една нация е нейната бедност.
    Така че, ако искаме един проблем да се реши така, че никога повече да не се връща, трябва да се отстранят причините за появата му. С други думи, народа трябва да се ограмотява и да му се дава правилната информация за събитията в миналото и настоящето. Хората трябва да знаят за да взимат правилните решения и знанието е сила. Всичко друго е отбиване на номера, политиканстване и популизъм.
  • 37 Гласуващ за ДПС

    0 6 Отговор
    ДПС напред - трета сила с над 15% 🇹🇷
  • 38 Бамбука

    8 0 Отговор
    "Почетен " председател на ДПС милионер, без и един ден да е работил рамо до рамо до трудовите турци. Що са партия на електората ви сте вие ?
  • 39 Цуца

    2 0 Отговор
    КОЙ, бе джанъм докара хората до това дередже?!
  • 40 Хххх

    1 0 Отговор
    Той лъже. Тяхните мюсюлмани всичко изкупуват, казва турчина с двете крави. Децата му са в чужбина и той има, но с честен труд, а на карадайъ не мога да повярвам, че турците, като заминавали за турция им вземали мюсюлманите кво могат, животни, едни българи и мюсюлмани събрали над 30 магарета, казват очевидци, крави, всичко без пари и днес те имат бизнеси българите и мюсюлманите. Не са бедни, всичката земя е изкупена от тях, много работят, не може да се отрече, но взаимно си помагат. Никой вече не може да ги стигне. Фирми имат, земя имат, изучиха си децата, докато вас ви лъгаха разни политици. Ще им работите, кетапа нищо не значи, свърли вренето учи мама да не работиш, без образования са, но с фирми и скъпи черни джипове, едната им гума струва 2 хил. Българина е беден, изкарват го мързелив, не е, но срещу власт не се спори. Всички са навързани и всеки лъже, за да го изберете и гласувате за тях и след това забрава и пак наново далавери, лъжи и така до като умрете гладни на шипка
  • 41 Карадайъ

    4 0 Отговор
    А къде беше последните 25 години, та чак сега разбра за обедняването?!
    Да, вие сте на другия бряг, а на отсамния - са болшинството български граждани, но между нас не тече река или да има море. Има огрооооомна пропаст, и кой я изкопа тази пропаст - Вие и продължавате да копаете. Сигурно вече се чувствате като миньори?!

    Коментиран от #45

  • 42 хххх

    1 0 Отговор
    Не се сърдете българи. Те нямат вина. Никой не може и от ченгетата да каже от къде им идват паритен на джебелията СержоШХаджиев от община в частният сектор. Явно им е помогнал, а и го е казал в ютюб Шефкет Чападжиев, давам един милион, за да не ходят нашите хора на запад. Има го родопи 24 7.те го знаят депутатите, но това не е кражба, а дарение и на кого са дадени тия един, а може би и два милиона, никой няма да ви каже. Земята по селата турски се изкупува от българитемюсюлмани. На бойко Борисов хората. Той ги знае, и е издигнат за депутат СинаПов, синаБов и всички са с герб дпс. Най много да ви убият те го могат и го правят, но само х знае какво е. Нищо против нека и от Саудитска Арабия, но Герб да си даде и Той милиардите на християните от Банкя
  • 43 ...

    2 0 Отговор
    Никога не са били лишавани и по времето на соца. Най хубавите служби заемаха те. Няма ние да ви казване как, знаят слабите места и точно там ви бутат, за да им е лек живота. По зле с тая партия дпс. От тях има големи националисти до фанатици, както и от някои българи, а не следва, с тия, които заминаха 1989 и до днес българи и турци се прегръщат идвайки в Бг за паспорти. Сега са тръгнали някои българскимюсюлмани и пред българите, турците са лошо, никога няма да ви дадат работа, а не бива, турчина е добър, който е живял сред тях, но след сняната на имената се промениха. Не следва да се мразят българи и мюсюлмани. Но вече свърли, те са много богати на карадайъ и шапка не свалят и на еродираните, а те милите лекари, юристи, възрастните де, зле са, а са умни, чели, учили, тонове с книги прочели, но бедни и им се подиграват и българи таргаши, да пасат свине, казва българина от пловдивските села, но бизнес, полиция, голям праз. Тъжно е, че някой е бил нещо, а днес е според нагаждачи българи на дпс боклуци, а не трябва, знаем ви как замогнахте, с далавери, кражби от храните на кучетата на бизнеснена мюсюлманин. Луди сме, да такива сме, че честните хора днес ги изкарват луди
  • 44 мммда

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Общество":

    Споко бате швабите преди около 3 седмици написаха, че Герб-СДС и ПП-ДБ, ще са бъдещото правителство на Бг след изборите. Щели били да преглътнат различията които имат заради бъдещия проспиритет на Б-я.
    Първо ме учуди какво им влиза в работата на швабите какво става в Бг. Няколко дена след това се вписа отно името на Б-я в друга статия, но тоя път като бъдещ участник в боевете на фронта заедно с Прибалтийските д-ви, Полша и Румъния и нещеш ли въведоха военното обучение в Бг няколко дена след това.
    Предлагам на хората които гласуват за тия горе да отидат и да се запишат като желаещи за безплатната екскурзия до остатъка от украйна.
  • 45 мммда

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Карадайъ":

    То и районите в които печелят са най-бедните в Бг, много машинации се правят там по селата в деня на изборите.
  • 46 ДПС не е партия, а

    1 0 Отговор
    ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА шайка антибългари и еничари ! ЛУСТРАЦИЯ и забрана на тази ОПГ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове