Last news in Fakti

14 Март, 2023 23:30 3 005 26

Важните новини във ФАКТИ на 14.03.2023 г.

  • бойко борисов-
  • цветан цветанов-
  • румен драганов-
  • мигранти-
  • виолета комитова-
  • румен радев-
  • паметник на съветската армия-
  • кнсб-
  • европейска прокуратура-
  • миг-29-
  • кирил петков-
  • марио русинов-
  • кокошки-
  • владимир чуков-
  • бсп-
  • проф. илко гетов-
  • явор бахаров-
  • бременна жена-
  • авария-
  • кат-
  • левон хампарцумян-
  • катастрофа

"Ако е това, което знам – ние също минаваме на студио. Нямам очи да застана пред вас и да ви излъжа, че ще стане лесно. Няма да ви агитирам. Ако искате да се отървем от чудото, което ни сполетя, трябва да излезем и мощно да ги изгоним. Няма да стане пак – едни да работят, а други да стоят и да гледат“, посочи лидерът на ГЕРБ в Кюстендил

Важните новини във ФАКТИ на 14.03.2023 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Борисов за ПП и ДБ: Само да има късмет българският народ да подкрепи още едно тяхно правителство – ще види какво го чака

Докато идвах насам от ПП и ДБ си представяха програмата. Попитах Томислав Дончев какво предлагат, а той ми вика: „Ала-бала“. Щели да дават 50 милиарда за Севера и Юга. Ние им оставихме един милиард за „Хемус“, а те го похарчиха. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред голям брой симпатизанти на ГЕРБ в Кюстендил, цитиран от novini.bg.

Цветан Цветанов: Една от формациите, която очаква за нея да има корпоративен вот, няма да влезе в следващия парламент

"Нямаме абсолютно никакъв комплексен подход, който да противодейства на миграционния поток. Само отчитаме като статистика задържаните. Огромно е количеството на тези, които минават безпроблемно през територията на страната. Получи се голям пробив в националната ни сигурност", заяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов в "Денят ON AIR" след поредния случай на заловени у нас трафиканти и мигранти.

Румен Драганов: Не добрият щанд на изложение води туристи. Те идват заради работата на туроператори и хотелиери

"Когато става дума за туризъм, много важен е туристическият продукт, неговото качество. Сега, 2023-та година, ние продаваме (на щанда в Берлин) от 2021-ва. След пандемията целият пазар се пренасочи и има 2-годишен хоризонт по отношение на продажбите на почивки. Големият интерес, който сега се регистрира на немския пазар, е заради това, че никой не очакваше такава голяма инфлация, а цените са от 2021-ва година. Инфлацията надхвърля 30-те % завишение, което тогава е дадено. А всеки, който се запише по тези брошурни цени, той ползва различни намаления до 30%".

Мигрантите, оцелели след трагедията в Локорско: Започнахме да викаме, да крещим. Нямаше как да се измъкнем

Ексклузивно в Новините на NOVA - разказ на оцелелите от трагедията край Локорско.

Комитова: Отсечка от "Тракия" и една кафемашина имат 24 месеца гаранция. Асфалтът не може да се износи за 5 години

„Проверките разгневиха строителните компании, но в предходните години аз не съм чувала да се вадят ядки асфалт, да се проверява завършено строителство. Когато наемем майстор за плочките в банята, проверяваме преди да му платим. Същият принцип трябва и да е при пътната инфраструктура – контрол, контрол и още контрол“.

Радев: Партии, и то с огромни амбиции да управляват, вместо да излагат ясни програми и решения, се крият в миналото

Крайно неуместно е в разгара на социална криза и война партиите да се крият зад Паметника на Съветската армия. Това коментира президентът Румен Радев.

Столичните социалисти възстановяват счупената плоча на Паметника на Съветската армия

БСП - София ще възстанови счупената плоча на Паметника на Съветската армия. Идеята за това е на социалистите от район "Връбница" и техния председател Станислав Младенов, който е член на Изпълнителното бюро на Софийската организация на БСП. Те вече са наели фирма, взели са точните размери на мястото на монумента и сега очакват да бъде намерен подходящият камък, за да бъде изработена новата плоча.

КНСБ стартира проучване в цялата страна за нарушения на трудовите права

КНСБ започва национално проучване за нарушения на трудовите права в страната. Данните ще се събират чрез специална онлайн платформа. Допитването е под формата на анкета и след попълването ѝ работещите ще получават автоматично безплатна правна консултация от платформата по посочените от тях нарушения, каза за Българското национално радио вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов:

Борисов пред посланиците от ЕС: Партиите да се обединят около важните теми и проблемите на хората

След изборите България категорично трябва да има стабилно правителство. За целта партиите трябва да оставят на заден план противоречията си и да потърсят обединение около важните за страната теми и проблемите на хората. Това заяви при срещата си с посланиците на държавите-членки на ЕС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той сам публикува на страницата си във Фейсбук кои теми са дискутирани по време на разговора. Ето какво сподели още Борисов:
ГЕРБ има ясна и подробна програма за необходимите реформи във всички области на обществено-политическия живот в страната. Нашите експерти са подготвени и притежават най-добрите опит и експертиза във всички сфери. Въпреки тежките условия в редица сектори, ако партиите обединят усилията и възможностите си, България може с бързи темпове да се пребори в редица предизвикателства.

Две седмици след проверката на Европрокуратурата в ТЕЦ-овете: Пълно мълчание у нас

Две седмици след като Европейската прокуратура обяви разследване на фалшифицирани доклади за емисиите на парникови газове на топлоелектрическите централи и топлофикациите, как изглеждат действията на българските институции?

Министерството на отбраната търси 6 двигателя за родните МиГ-29

Шест двигателя за изтребителите МиГ-29 търси Министерството на отбраната. Обществената поръчка, която е обявена, е за 26 милиона лева.

Кирил Петков отговори на Бойко Борисов за "карането на ски"

Някои писаха, че вместо да се срещам с избиратели и да решавам проблемите им в събота съм карал сноуборд. Така съпредседателят на "Продължаваме промяната" отговори на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за изказването "докато решаваме проблемите на хората, Кирил Петков кара ски".

Марио Русинов: Полицейското присъствие може да направи честни избори

Контролираният вот е системен проблем. В този смисъл има мерки в краткосрочен и в дългосрочен план. В краткосрочен план полицейското присъствие е това, което може да направи честни избори. В дългосрочен план, контролираният вот се състои най-вече в маргинализираните общности с нисък икономически и образователен статус.

Нова мода: Софиянци се юрнаха да купуват кокошки-носачки след като яйцата поскъпнаха драстично

Софиянци масово купуват кокошки-носачки за яйца. Целта на търсенето на птиците е да се премине към собствено производство на яйца, пише БГНЕС.

Владимир Чуков: Ердоган е като котка с девет живота, опозицията трябва да го победи с много

„След като излязоха социологическите данни за превес на опозиционния кандидат, никой в Турция не ги коментира. На никой не му се вярва, че Ердоган може да падне от власт. Този човек наистина има 9 живота, като котките. Той е в състояние да направи всякакви трикове, само и само да спечели изборите. Трябва да е ясно, че опозицията трябва да го победи с много, а не с малко, за да ги признае“. Това мнение изрази в ефира на Euronews Bulgaria арабистът проф. Владимир Чуков относно изборите „две в едно“ на 14 май в Турция.

Валери Жаблянов: Нинова отказа обединение с „Левицата!“, за мен това е политическа грешка

Заради процесите, които се случиха в БСП голяма част от политиците и избирателите се дистанцираха. Така че категорично „Левицата!“ е в ляво с хора с лява биография. Това каза в студиото на Euronews Bulgaria кандидат депутатът от коалиция „Левицата!“ Валери Жаблянов.

Експерт обясни кой е основният проблем с цените на лекарствата

Основният проблем с цените на лекарствата е ДДС. Няма логично обяснение защо един регулиран сектор като лекарствата да бъде с 20% ДДС, а други, нерегулирани сектори да бъдат с намален или с премахнат ДДС.

Прокуратурата прекрати по маловажност разследването срещу Явор Бахаров

Актьорът бе задържан и обвинен за открита у него марихуана

Иван Демерджиев: Задържаната бременна жена, превозвала мигранти, е била залавяна и с наркотици

Задържаната бременна жена, превозваща мигранти, е позната на полицията. Преди това е залавяна да шофира с наркотици. Това заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, цитиран от БНТ.

Газопровод се спука в Стара Загора, отцепиха района

Централен газопровод се спука в Стара Загора. Районът е отцепен. . Аварията стана в центъра на града при изкопни дейности по ВиК ремонта на града.

КАТ: При годишен технически преглед да се изисква и документ за платени глоби

При преминаването на годишен технически преглед да се изисква и документ за платени глоби към КАТ. Това предложиха пътните експерти в "Денят започва" по БНТ.

Експерти обясниха как държавата да овладее поскъпването на храните

Според синдикатите цените на стоките от производител до магазина скачат с 40%-50%, а в някои случаи дори до 100%.

Катастрофа между два тира затвори АМ "Марица"

Катастрофа между два тира затвори АМ “Марица” във вторник сутринта при 103-ти километър в посока ГКПП „Капитан Андреево“, научи NOVA.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината!!!

    18 2 Отговор
    Истината е, че Продължаваме Промяната ще спечелят изборите с 56%!!!
    А ГЕРБ ще имат само 14%.

    Коментиран от #3

  • 2 Анонимен

    1 17 Отговор
    Да, ама Караянчева в село Припек, Джебел, каза, че те герб ще са първи, а ПП втори и заедно ще управлявате. Хубаво за вас лошо за някои хора. Сега какво стана г-н Асен Василев даде някой лев на пенсионерите и сега обратно за саниране, непрекъснато ги безспокоят някои или повечето. А защо трябваше, ПП теглили кредит, за да дадат на пенсионерите и в хазната липсвали един милиард. Да не бяха ги давали. Преди блоковете бяха санирани безплатно от герб. Пари са у всички капиталисти в българия. Кото е учил икономика 16 г знае, но уви, живи и здрави да сте, халал да са ви парите от санирането без санирани блокове по вероятно ще да е. Локумджии

    Коментиран от #10

  • 3 оня с коня

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Истината!!!":

    Тая Истина доколкото разбирам си е ЛИЧНО ТВОЯ ,следователно НИКОЙ НА СВЕТА няма право да я оспорва!
  • 4 Махмуд

    12 8 Отговор
    Нито Бойко мафията, нито просто Киро стават.
    Радев и Експертно правителство.

    Коментиран от #11

  • 5 да да

    13 1 Отговор
    Нито Тикви ,нито Пуц-а с Файтона .....
  • 6 БАЦЕ ЕООД

    8 0 Отговор
    Бойко тука още спагети ли иска, КВО ПРАЙМ??
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Анонимен

    0 9 Отговор
    Трудности има, не виждам младите, как биха, може, но с гербдпс. И ПКП с ПП. Цветанов е работохолик или. Умен е. Имал, те простите от герб имат повече от господин Цветанов. Става за народа лошо. Няма лекари, учители, състаряваща нация сме. Освен от русия, украйна, турция да дойдат лекари учители яко я закъсахте вие управляващите. Западните държави са си ок. И там има криза, но в България от зле на по зле става. Хепибъдетую. Кире кире, не е лесно...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Дедо Пене

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Санирането не беше от ГЕРБ, а с Европа ри, които 50% бяха откраднати от ГЕРБ.... ЗАЩО?
    ЦЕНА НА 1м2 жил.площ излизаше 650лв-толкова, колкото струваше през 2008г 1м2 нова сграда... т.е. за изолация, дограма, ВиК, боядисване и изолация покрив. С М Е Х!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Анонимен

    6 0 Отговор
    Колкото и да се пънете знаете че доверието се губи бързо мечтаете си като първите избори но свърши Въшката като се наяде излиза на челото при вас се получи същото
  • 20 Стоян

    4 1 Отговор
    Няма да е късмет,а осъзнат избор ,Вие и Вашите крадливи мижитурки да бъдете отстранени от достъп до с труд събраните народни пари и най-после да започне да се харчи общата пара с мисъл да служи на всички,а не на Вашите послушници.
  • 21 Баце

    3 0 Отговор
    На таз снимка прилича на уред за задоволяване на жени. Намазал са е, лъщи.. Готов да ее
  • 22 ЖалкиНщожества

    4 1 Отговор
    Асфалт паша треска го тресе - и от господарите му от Козяк,и от Русия,но повече го е страх от шпионите от Козяк,защото знае похватите им,че не само че ще го "сготвят",ами ще му приберат кюлчетата и пачките. Какво да се прави - "санкции"?
  • 23 Радан

    1 1 Отговор
    ГЕРБ И ДПС СА МАФИЯ ОГРАБИЛИ НАРОДА СИ И ДЪРЖАВАТА И ТОВА ЛИ НЕ ЗНАЕТЕ ИЛИ ЩЕ КАЖЕТЕ ЧЕ НЕ Е ВЯРНО А НЕКА НЯКОЙ ОТ ВАС СЕ ПСУВА НА МАЙКА ЧЕ НЕ Е ВЯРНО
  • 24 Радан

    2 1 Отговор
    Къде са парите къде е Мата Хари ЗАТВОООООООР
  • 25 преса

    2 1 Отговор
    ЗАТВОР ЗА ВСИЧКИ ГЕРБЕРСКИ СУДЖУЦИ В ЦЯЛАТА СТРАНА
  • 26 дидо тира

    2 1 Отговор
    КОЗЯК ГО ПРИВИКВАТ ТРИ ПЪТИ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА И ТОЙ СЕ Е ОПЛЕЛ КАТО ПИЛЕ В КЪЛЧИЩА ТИКВУН
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол