Last news in Fakti

15 Март, 2023 13:54 5 038 17

Калоян Методиев: Правителството на Радев иска рязане на всички разходи и замразяване на доходите

  • калоян методиев-
  • доходи-
  • разходи-
  • правителство-
  • румен радев

Изтеклият в медиите доклад на Министерство на финансите буди безпокойство, отбелязва директорът на института "РЕГО"

Калоян Методиев: Правителството на Радев иска рязане на всички разходи и замразяване на доходите - 1
Снимка: Президентството

"Служебният кабинет вече управлява по-дълго от последния редовен. Еднолично и безконтролно. Изтекъл в медиите доклад на Министерство на финансите буди безпокойство. Министър Росица Велкова твърди, че България е изправена пред свръхдефицит и трябва да иска заем от Международния валутен фонд. Правителството на Радев иска рязане на всички разходи, замразяване на доходите, отпадане на намалените данъчни ставки за ДДС, рязане на разходите за издръжка на държавната администрация с поне 20 % и други крути мерки. При положение, че при инфлация растат държавните приходи. Къде са парите?", пита директорът на института "РЕГО" Калоян Методиев.

И допълва:

"Това е доклад на същото служебно правителство, което от 2 август насам:

- Увеличи навсякъде бордовете на държавните фирми два и половина пъти и разду администрацията (свърхназначения на кадри, което не е работа на служебен кабинет)

- Махна тавана на възнагражденията в тях и вече може да има заплати над 15-20 хиляди лева на месец

- Оперира безразборно с държавните имоти на територията на цялата страна в ущърб на бюджета (десетки журналистически разследвания)

- Води дела със стотици хора, които изволни неправомерно от държавната администрация (свръхобезщетенията за уволнените ще са за милиони)

- Не внесе бюджет, въпреки предупрежденията за финансов колапс

- Използва държавните ресурси като бащиния, за скъпи командировки и за намеса в изборите

- За броени месеци източи държавните дружества (емблематичен пример е Ел Би Булгарикум)

Некадърността и корупционността на служебния кабинет докараха дотук държавата".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тома

    38 17 Отговор
    Как къде са парите.Ами при кохортата на радев с главен герой копринката
  • 2 УРА,, УРА

    30 27 Отговор
    Служебният кабинет сътвори купища бели и проблеми. Той управлява повече от правителсвото на коалицията. Но никой не го хули и критикува. Цялата негативна кампания е насочена против промяната. За всичко са виновни промяната. Но хората много добре виждат какво става и кой с кой играе.
  • 3 Град Симитли

    24 11 Отговор
    Кой го назначи Радев бе, Гьонсурат!!!!!?
    Пууу, 🤮
  • 4 Иван

    33 14 Отговор
    Радев се омаза... такова нещо не е било от президент.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Това мерзко създание

    18 20 Отговор
    е крайно време да осъзнае, че ненавистта към когото и да било може само да му навреди. Вече трета година му слушаме простотиите на тема колко е лош президентът. Щото той като приближен на Корнелия е много харен.
  • 7 Тази

    25 16 Отговор
    Некадърна Росица да си хвърли дипломата и да я няма.Кирил Петков беше намалил бордовете и заплатите им.Неудачника Радев го увеличи и заплати без таван им осигури.Сега Гълъба да ги съкрати.Правят каквато си искат , защото пред никой не отговарят.И после новите да им оправят бакиите.Първа задача на НС е да промени конституцията и такива тинтири минтири служебни правителства да няма никога повече.

    Коментиран от #17

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Иван Вазов

    25 6 Отговор
    Доколкото разбирам от текста, някой е решил да сътвори ГРАНДИОЗНА МАНИПУЛАЦИЯ за сплашване на хората и вкарване на страната в еврозоната, пътьом още веднъж ще ограбят българите.
    =
    Единствените цифри, които се споменават са текущ дефицит от 7 - 8%. Толкова е дефицитът и във Франция по текущата сметка. В останалите страни от ЕС е повече - между 10 и 12%.
    =
    Да се говори за липса на средства и промяна на курса на лева при наличието на ЗАКОНОДАТЕЛНО ГАРАНТИРАН валутен резерв на Валутния борд е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.
    Престъпление, за което българската прокуратура би трябвало да се самосезира и веднага да влезе в Министерството на финансите, а министърката да спи в ареста!
  • 10 Иван

    31 7 Отговор
    Радев и неговите боклуци е крайно време да си ходят
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Некадърен плъх

    12 12 Отговор
    Този некадърен, подъл и долен интригант вече повече от три години пълни главите на българите с неговата омраза към президента. Ти кой си, кой те е избрал, кого представляваш. Нилой. Ти си никой. Едно нищожество, което Нинова прибра, защото си съвпаднаха с ненависта към Радев, но което струва на бесепарите стотици хиляди гласове. Умният и възпитан човек се опитва да се изясни с опонента си, но това плъзгащо се мекотело е много далеч от възпитан. На некадърен мъж другите му пречат.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Анонимен

    3 13 Отговор
    Радев го командват отвън. Добре, че е радев, умен, силен, здрав. Майка му е на 82 г, и кара колата до хасково, до кауфланд. Кой би на нейните години. Умни и заможни и човечни е семейството на гн Радев и затова са решили отвън Тий да е. Не сме му фенове, но близките ни са от града, но родени в Славяново, и всяка събота и неделя си ходят на село, приятелки са с майката на радев, пият си кафето, а са обикновени хора,но много работливи и много заможни, но обедняването и при тях дойде, остаряха. Градове със затихващи функции. Цели села изчезнаха. Нагоре към края на Радеви.
  • 15 Анонимен

    3 0 Отговор
    От трън та на глог уш били експерти
  • 16 Иво

    4 1 Отговор
    Малеееееее еми сега ! Нема да има за помощи за укрофашагите или за тех ще има сто процента а българите кучета ги яли
  • 17 Коко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Тази":

    Е как да няма като така е записано в конституцията! И какво е виновен президента, че 240 души не могат да се разберат да съставят правителство? Човека им връчва мандатите а те келемета не могат да се разберат кой да я управлява тази държава. Добри, лоши тия са. На 02.04.2023 г. има поредна възможност за промяна. Ако и сега си играят на даване и връщане на мандати ще е абсолютен цирк и хвърляне на поредните стотици милиони в канафката! И накрая пак ще гледаме Радевите хора на власт щото излиза, че няма кой друг!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове