Last news in Fakti

15 Март, 2023 22:09 5 510 46

Георги Кадиев: Надявам се утре г-жа Велкова да не е финансов министър

  • георги кадиев-
  • росица велкова-
  • фалит-
  • еврозона

Финансовият министър саботира валутния борд и влизането на България в еврозоната

Георги Кадиев: Надявам се утре г-жа Велкова да не е финансов министър - 1
Снимка: Нова ТВ

„Надявам се утре г-жа Велкова да не е министър. Това, което тя е написала и умишлено е изтекло в медиите, е саботаж на валутния борд, и влизането ни в еврозоната, всяване на паника сред населението. Според мен, това е престъпление. В нейния доклад има текст, в който е записано, че има риск за курса на лева, установен от валутния борд“, така коментира Георги Кадиев от „Левицата!“ в студиото на „Денят на живо“ по NOVA NEWS изказванията на министър Велкова.

„Това е координирана атака от нея, с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов“, допълни той.

Работата на министър Велкова е да повишава приходите, аз не виждам мерки за повишаването им, посочи Кадиев.

По негови не може да има вечно помощи и намалено ДДС, а фирмите получават компенсации вече две години. За тези години те е трябвало да оптимизират потреблението на електроенергия, да инсталират фотоволтаици, смята той. „Помощите не може да са до безкрай и не може да са еднакви за всички“, уточни политикът.

Кадиев каза, че министър Велкова трябва да обърне внимание на НАП, защото събираемостта по ДДС е много ниска.

Политикът е на мнение, че правителството действа правилно в опита да овладее инфлацията с таван на надценките на основни храни. Той уточни, че „Левицата!“ вече разработва закон за таван на надценката в определени сектори. Важно е какъв ще е процентът на надценката, допълни политикът.

„Причината да растат печалбите на компаниите във всички сектори е, че държавата компенсира, а цените на продуктите растат“, заяви Кадиев. Той уточни, че инфлацията при храните е 26%.

Кадиев каза, че единственият вариант да има правителство е то да е равно отдалечено от всички политически партии и да не е политизирано. Зависи кой ще е първи на изборите, зависи стратегически какво мислят партиите, допълни той.

„Който сега влезе в НС и управлява ще носи негативи и на местните избори“, посочи Кадиев.

Той каза, че „глупавите политици са тези, които взимат грешни, неинформирани решения и такива, които много често са „калинки“, попаднали на място, на което не заслужават да бъдат“.

Политикът коментира и закона за „Марица Изток“, който подготвят. „Ще бъде разписано плавното и максимално дългото продължаване на производството и неговото плавно намаляване, за да може служителите с времето, по плавен и нормален начин, да продължат живота си“, заяви Кадиев.

Той смята, че е по-добре да загубим част от Плана за възстановяване и устойчивост, отколкото да се затвори „Марица Изток“. По думите му това е въпрос на национална сигурност. Кадиев каза, че задължението на България е до 2050 г. да спре производството на енергия с въглища. Той уточни, че никой не е посочил, че годината трябва да е 2026, 2030, 2038. Кадиев подчерта, че ако се затвори „Марица Изток“ България няма друго производство на електроенергия, което да е българско.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 74 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичо

    90 26 Отговор
    Абсолютно, тая женичка не трябва да е министър на финансите още от утре. Нарочно всяване на паника на фона на това, че Боко изостава в изборните резултати и чорапа моментално се включи в изборите.

    Коментиран от #20, #26

  • 2 Голям зор

    65 13 Отговор
    Преди малко в новините евродепутат каза че няма никаква опасност за излизане от валутния борд.Няма как да се случи.Всичко друго е шал и паника.
  • 3 боци

    47 27 Отговор
    фатмака вън =той е ватник
    искаме евро не рубли
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ОЧАКВАНО

    47 11 Отговор
    Тези дъртите крадливи политиканти задушаващи страната от 1990 г та до днес с наближаването на изборите и с ОГРОМНИЯ си страх да не отпаднат от държавната ЯСЛА и да им замирише на затвор след 2 апил, да видим още с какво ще се помъчат да тормозят психически народа пускайки апокалиптични слухове и разигравайки истерични сценки ала Стивън Кинг
  • 6 Абе

    33 4 Отговор
    Дано не последва римейк на номерата на црън Ванчо,за да влезе във властта през1996 при Виденов.Тогава всеки българин беше станал милионер,а кибрит струваше стотачка.
  • 7 Ефектът

    52 11 Отговор
    Дано българ.ският народ осъзнае,че в основата е Боко Рапона....мут..ра и унищожи.тел номер 1 на Бъл.гария.Но тези,които са на хранилката на ГЕПИ,................са на мнение,че само и само Меси да получи депутатски имунитет,.......може да се взри.ви държава..та.

    Коментиран от #21

  • 8 1111

    15 2 Отговор
    И ние се надяваме!
  • 9 КУПУВАЙТЕ БРАТЯ ЗА БОГА КУПУВАЙТЕ

    11 14 Отговор
    ПОЛИЕСТЕРНИ ЧАНТИ
    ОТ ЖЕНСКИЯ ПАЗАР☝
    СКОРО ЩЕ ВИ ТРЯБВАТ
    ЗА ДА СИ ПРИБЕРЕТЕ
    КВО ВИ ИЗПЛАТЯТ ОТ
    ФАЛИТ БАНКА.....😱

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 запиши си го

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "Хаха":

    Няма да спечелите изборите. Няма да има и непопулярни мерки.

    Коментиран от #14

  • 13 Хаха

    17 9 Отговор
    . А в България контролните органи не работят и това дори не е публична тайна. Това е безспорен факт!

    🗣️ Ето какво казва бившият финансов министър Асен Василев през ноември 2022 г. например: „Пред нас не стои избора бюджетна дисциплина или социален пакет, а по-скоро какво още да включим в социалния пакет, за да достигнем 3% дефицит".

    📉 По това време МФ вече не можеше да пласира евтино дълг на международните пазари. Защото само „слепците“ не виждаха, че финансите са зле.

    ❓ Сега въпросът е колко „слепци“ ще влязат в следващия парламент. Защото от тях ще зависи дали ще се отдръпнем от ръба на пропастта. Или ще направим крачка напред.
    Що бе байчо приказваш такива неща тя жената казва, че ако се харчи по този начин няма да има какво да се даде по някое време. Пък ти тук имаше статия преди 6 дена същото разправяш.
  • 14 Хаха

    11 6 Отговор

    До коментар #12 от "запиши си го":

    Кой уточнява се щот за мен всичките са един крадци който тикаха държавицата към нова национална катастрофа през тези 33 години и ще го постигнат
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 дон

    26 16 Отговор
    Някой трябва да съди велкова засяване на паника и подриване стабилността на националната валута. Това деяние е за сериозен затвор.

    Коментиран от #19, #22

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Кухчо, кухчоооо…

    28 13 Отговор

    До коментар #1 от "Чичо":

    Да казваш истината, която другите упорито се правят, че не знаят не е всяване на паника!!!
    Детето, което е казало, че царят е гол, просто е било наивно искрено! А не агент-провокатор!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 оня с коня

    10 8 Отговор

    До коментар #17 от "дон":

    Не може да се съди Велкова защото Е НАЗНАЧЕНА от Президента и изпълнява НЕГОВИ ЗАПОВЕДИ в Унисон с провежданата НЕГОВА ПОЛИТИКА.Това което предлагаш е все едно да съдиш войниците на Дадена Армия че са убивали противникови войници,а НЕ Човекът на Власт,ИЗДАЛ ЗАПОВЕДТА за нападение!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Така е

    16 6 Отговор
    Оставка и дело за всяване на паника. Както и министъра на енергетиката.
  • 25 1111

    1 0 Отговор
    Хаха 9. През 1994 си купихме ботушки за 2700 лева, при заплата 100 лева не се шегувам, а кожено палта снаха ми за 1500 лева, за палтото може би греша, но за ботушите не, още стоят в кутията, защото крака от 37 номер стана на 39 хаха. Психозата е тръгнала и на Запад, Германия, Белгия, Англия, да дойде 02032023 и да рахатяса народа от политика и политици.
  • 26 Токсик

    25 11 Отговор

    До коментар #1 от "Чичо":

    Всъщност паниката я всяват американските банки, които фалират една след друга и европейските които стремглаво ги следват и потъват с часове. Днес швейцарската банка е с рекорден спад от 30%. Щом и на швейцарците им се клатят краката си представяме нашите с колко протези и изкуствени стави ще трябва да стабилизираме. Нашата финансова министърка само е констатирала фактите от погрома който нанесоха върху държавата ни последователно както престъпницитеот Герб така и тези от ПП и ДБ. Като добавим и финансовата буря, която се задава, тази министърка ще се окаже, че дори не е представила цялата картинка.

    Коментиран от #44

  • 27 Пенев

    19 9 Отговор
    Кадиев е чивека, който услужливо пропусна в закон данъчно облагане на лотарията на Божков. За тези които са забравили. А че финансите на държавата са зле благодарение на хрвардските измамници е факт. Сега БТВ и НОВА започват кампания да плюят МФ и да перат нацапаните панталонки на Кирчо и Асенчо. Под друг ъгъл.

    Коментиран от #45

  • 28 Чичак

    7 3 Отговор
    ........ „Кризата започна от времената на антипандемичните мерки, когато някои развити икономики злоупотребяваха с монополната си власт, по отношение на валутните монополи.Откриха печатницата в САЩ и отпечатаха 5,9 трилиона долара! Това съответства на 38% от всички пари в обращение!
    Те ги отпечатаха в продължение на две години, което е приблизително количеството, отпечатано през предходните 40 години.Същият процент в еврозоната, напечатаха 2,5 трилиона!....... ЕЦБ и САЩ отпечатаха почти 8,4 трлн. долари и евро, след това лихвените проценти поради инфлацията, която инфлацията се повиши поради войната и санкциите, които наложиха на Русия, което доведе до колапса на редица банки.... Но китайците, които притежават 2 трлн долара в US Treasuries изведнъж започнаха да се разпродават. И тогава купонът свърши… А ние сега ще лапаме атлантическите космати "ценности" .......
  • 29 Ван дер Любе

    18 8 Отговор
    Целта очевидно е разклащането на валутния борд, т.к. той е бариера пред хиперинфлацията, с която да се окраде масово народа. Тук играят заедно Копейкин, Борисов, ДПС, БПС и Радев. Всички командвани от общият командир.
  • 30 Кадьо-токаджията

    10 1 Отговор
    комунягата каже ли ти нещо значи е обратното;)
  • 31 САЩ ......

    6 8 Отговор
    Съсипаха света. Паразити големи ей.
  • 32 И за какво правим избори тогава ако

    12 1 Отговор
    правителството трябвало да е равно отдалечено от всички политически партии и да не е политизирано. За какво ? Да храним кърлежи които "елит" да се пишат и политическа "класа" ?
  • 33 НЕ на НАТО, НЕ на САЩ

    8 10 Отговор
    НЕ на Атлантическият слугинаж. Не и на млади олигофрени на власт от Козяк качени.
  • 34 Велкова

    10 5 Отговор
    Да бъде съдена за всяване на паника ,заплахи и предизборна намеса.Мутро некадърна вън!Прокуратурата да се самосезира.
  • 35 Велкова

    7 4 Отговор
    Да бъде съдена за всяване на паника ,заплахи и предизборна намеса.Мутро некадърна вън!Прокуратурата да се самосезира.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ЛиБеРаст

    7 2 Отговор
    Кадиев е стар и верен соросоиден кадър! Чистокръвен либераст, лоялен финансовият олигархат.
  • 38 ГЕРБ съсипаха България

    10 5 Отговор
    А ПП и ДБ я досъсипаха.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Абе

    2 1 Отговор
    Кадиев, не е хубаво да се прекъсва някой по време на ядене !
  • 42 Гутьо

    4 1 Отговор
    Кажете ако излезем от валутният борд и вържем лева за рублата 1лев за 1рубла нямали да се овладее инфлацията.
  • 43 Име

    6 1 Отговор
    Наредиха се все спасители на нацията - все мислители, ама - да ходят на работа - никакви ги няма.

    На екрана, под прожекторите, репортерки, да се правят на умни.

    Аз съм съгласен да взимат 3-ни заплати - но да сме богата държава.

    Напротив - те взимат 6-рни заплати и - почва едно пипкане.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 един

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Пенев":

    Това, че за Кадиев казваш истината Гьобелсе,не значи,че другото е истина,но по-стар Гьобелсов тертип омисаш малко истина с много лъжа,и белким ти повярва някой!
  • 46 Реалист

    2 0 Отговор
    Тази и Борисов веднага в затвора.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове