Last news in Fakti

16 Март, 2023 15:52 1 038 35

Карадайъ в Айтос: Договориха милиарди от Европа, а нито лев не е стигнал до хората

  • мустафа карадайъ-
  • дпс

Благодарение на ДПС всички ученици от 1 до 12 клас ще имат безплатни учебници

Карадайъ в Айтос: Договориха милиарди от Европа, а нито лев не е стигнал до хората - 1
Снимка: БГНЕС

Бяха договорени и Планът за възстановяване и устойчивост, и Стратегическия план за управление, и оперативните програми, но нито лев от тези милиарди не е стигнал до хората, до малкия и среден бизнес. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Айтос. На нея присъстваха евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели, експертът по социална политика д-р Хасан Адемов и водачът на Бургаската листа Севим Али, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Вместо да запази работните места, малките и средни предприятия, Планът за възстановяване беше променян непрекъснато, за да стане план за устойчивост на един олигарх. Никой представител на малкия и среден бизнес не е получил средства от 60-те милиарда, разпределени в пет оперативни програми, добави председателят на ДПС.

Той подчерта, че основна задача е всички възможни инвестиции по Плана за възстановяване и устойчивост е да достигнат до българските граждани, до малкия и среден бизнес, до строителите, до транспортните фирми, до търговските фирми, до туристическия бранш, до услугите. Защото целта на този план е да се подкрепи малкия и среден бизнес. Ние го знаем и можем да го направим, категоричен е Карадайъ.

Той припомни, че именно ДПС договори програмите за първия програмен период, за да има кой след това да реже лентички. ДПС написа и програмите за втория програмен период, да ги реализира отново ГЕРБ, но когато те трябваше да ги напишат – не можаха, припомни Карадайъ.

Генералната задача сега е да спрем прогресивното обедняване – и на хората, и на държавата. Това обаче може да стане само с инвестиции. Чрез тях се преодолява инфлацията и се вдига жизнения стандарт, каза Карадайъ.

Той припомни, че докато ДПС е било на власт те са стигали до 13 милиарда годишно.

Сега ни е нужен разум, за да сканираме, анализираме и оценим параметрите на икономическата, социалната и политическата ситуация, за да намерим правилните решения и да ги реализираме в реалния живот, като чрез диалог да намираме устойчивите политически формули за изход от кризата, заяви още Карадайъ.

Той добави, че ДПС трябва да е част от мнозинството, което да излъчи кабинет, който да решава проблемите на хората.

Нашата цел е политическа сигурност, излизане от политическата криза, силна парламентарна група на ДПС, участие в парламентарното мнозинство, излъчване на редовно правителство в България, което ще направи така, че инвестициите да стигнат до всеки регион, до всеки производител, до малкия и среден бизнес, в подкрепа на хората, подчерта Искра Михайлова пред препълнената зала. И обяви: „Дневният ред на хората ще бъде дневен ред на Народното събрание.".

Дойдохме специално в Айтос, за да ви кажем, че това е най-добрата листа в област Бургас, похвали отбора на ДПС Михайлова. И заяви: Имаме основание да подкрепяме тази листа. Частни предприемачи, строители, хора които работят и в Европа, хора с опит, доказали се, дават работа на други – носят отговорност, умеят да носят отговорност. Те участват в тази листа със своята компетентност и опит. Младежи, поздравления!"

В 49-ото НС ще работим усърдно, така както сме работили и в предходния парламент, за да преодолеем всички кризи, в които България се намира. Най-голямата криза, която ДПС е решена да преодолее, е политическата - с разум, отговорност и диалог, увери Севим Али. И припомни, че в 48-ото НС ДПС загърби партийния интерес в името на националния.

В този кратък живот на парламента, какво направи ДПС за българските граждани, попита Али. И изброи:

„Първо, възстанови конституционното право на всеки български гражданин да гласува, ако иска с хартиена бюлетина, ако иска с машина. Второ, благодарение на ДПС минималната работна заплата ще бъде 50 % от средната брутна работна заплата.

Благодарение на ДПС всички ученици от 1 до 12 клас ще имат безплатни учебници. Благодарение на ДПС учебниците на турски, който се печатаха и раздаваха от ДПС, ще бъдат ангажимент на държавата.".

Защо Европа върви напред, въпреки кризите? Защото Европа е основана на модела на диалога и на компромиса, на разума. Ето този модел ДПС иска да бъде работещият модел на 49-ото Народно събрание. Аз вярвам, че с номер 13 ще подкрепите цялата листа и след 2 април всички тези можещи и знаещи кандидати ще ги видим в София, каза Атидже Вели.

Д-р Хасан Адемов подчерта, че единствено ДПС знае как се сваля инфлация, защото партията вече го е правила, когато бе в управлението на страната в периода 2001-2009 година.

По-рано през деня Мустафа Карадайъ, Искра Михайлова и екипът на Централния предизборен лъч посетиха Архитектурно-етнографски комплекс "Генгер" в Айтос. Той представя действаща на открито етнографска експозиция с най-типичните за Айтоския край народни художествени занаяти, където всички гости, било то от България или от чужбина, се радват на истинското българско гостоприемство. В комплекса е изградена алея на старите айтоски занаяти с работилници, построени във възрожденски стил.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    30 3 Отговор
    До твойте къщи за гости нали стигнаха.Значи всичко е наред
  • 2 Страх и памперс

    19 6 Отговор
    Копейката е следващия Слави Трифонов. Преди тях патериците на Герб и ДПС: Я. Янев, В. Сидеров, Бареков и т.н.
  • 3 Сменям си ник-а

    20 1 Отговор
    Няма да чета и няма да коментирам статията защото ще ме изтрият.
    Разбирайте .........
  • 4 Последния Софиянец

    10 4 Отговор
    Онова момченце дето ни носеше кафе на мене и Кирчо на протестите сега разпределя парите от Европа на мафиите.Онова с очилцата
  • 5 Чичак

    21 1 Отговор
    Карадайъ в Айтос: Договориха милиарди от Европа, а нито лев не е стигнал до хората========щото ги договорихме за нашите олигарси а не за вас говедата които ще гласувате за нас ....... Ашкусум
  • 6 Пипи

    24 0 Отговор
    Е как ще остане някой лев като окрадохте всичко с Шиши?
  • 7 ДПС, ГЕРБ,БСП, Възраждане - крадци

    17 2 Отговор
    Браво, всичко окрали!

    Коментиран от #15

  • 8 тикви турски

    13 1 Отговор
    Коя е майка му!
  • 9 Чичак

    15 1 Отговор
    "Благодарение на ДПС учебниците на турски, който се печатаха и раздаваха от ДПС, ще бъдат ангажимент на държавата." Брех да и патриотите.....турски......
  • 10 Гост

    12 0 Отговор
    Ами Кара-дъ-и - ръ - и нам си кой си , вие се сетихте по избори , че там има останали някакви хора?
  • 11 Чичак

    12 1 Отговор
    Карадайъ в Айтос: Ние бяхме против увеличението на пенсиите и заплатите ви...... говедата които ще гласувате за нас ....... Ашкусум
  • 12 тоз.. кой тоз ма

    6 0 Отговор
    Tуй човек, като говоря незнай какви говори.. аз ставам да отивам той пари не ми дадеше. Иска до курс на Лютфи Местана окадар билмейм как да говори тоз аз пари ми трябва. Ще взема ама не ми дадеши. Кой тоз скрадна.. нищо не ми дадеши.
  • 13 007 /агент/

    9 0 Отговор
    Не е важно, че не са отишли при хората...
    Важното е, че са отишли в сарайте, шишкавия, а също и при теб !
  • 14 Минева

    8 0 Отговор
    Безплатните учебници не са ли по програмата на БСП? Карадуй, ще те гони разярена биволица!
  • 15 Киряк Стефчо и Куркорчо

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "ДПС, ГЕРБ,БСП, Възраждане - крадци":

    Не забрави кой ни го вкара чет-твърд-тит ДБ и ПП хайванните.. нещо ми намирисват чорапитети на ШАЩисан
  • 16 Наивник на средна възраст

    6 0 Отговор
    Ха ха ха...Е тоя е уникален.Дано "умният му избирател" прогледне най-после.А като цяло и за коментар не е даже тази арогантност.И ако съм разбрал правилно - кат се намърдат в НС,щото да управляват няма как да стане,пак няма да има за "хората".В този аспект на мисли що да не си разтягаме локуми,нали така станахме мултимилионери - някои с баклава и саралийка,други кат ДПС - с разтягане на локуми,ей тай мурафет да става.Ко ли ще стане ако Ердоган не спечели....
  • 17 Еми така

    4 0 Отговор
    Не им стига Руенска община, сега и Айтос завзеха. Не се учудвам. Хората като мен избягаха от там, балканджиите купуват имоти и са повече от българите.
  • 18 Хасково

    5 0 Отговор
    Благодарение на вашите местни структури за нас нищо не остана и най вече от ДФЗ
  • 19 Филип

    5 0 Отговор
    Рамо до рамо с ГЕРБ ошушкахте всичко а за нас само трохите
  • 20 Селянин

    2 0 Отговор
    Твоите хора вече по събрания открито си казват от къде по колко милиона са усвоили
  • 21 Краси

    2 0 Отговор
    По кражби нямате равни ЕВАЛА
  • 22 Асен В.

    4 0 Отговор
    ""Партията с най бедни избиратели и най богати депутати""
  • 23 Две ФИРМИ КОПАЯТ ГОЛЕМИТЕ

    2 0 Отговор
    ОБЕКТИ В БЪЛГАРИЯ ЗА МИЛИОНИ И МИЛИАРДИ И ТО ОТДАААВНА. ЩРАБАГ И ДПС С ПОДИЗПЪЛНИТЕЛИ ЛАЛЬОВЦИ С БЪЛГАРСКИ КОРЕНИ.
  • 24 цигането

    3 0 Отговор
    благодарение на ЦИГАНСКИТЕ ГЛАСОВЕ
  • 25 Мислещ

    2 0 Отговор
    Вече рибата не кълве само на хляб
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Тос

    2 0 Отговор
    много -прос. Те да не са ги договаряли за хората ве Кара. За тези като тебе си ги изпросиха.Ний само ке ги вращаме.
  • 28 Мирослав

    2 0 Отговор
    Мъка му е че нищо не стигнало до чекмеджетата...
  • 29 чалмъ

    5 0 Отговор
    Как да стигнат, като целия ДъПъСъ актив си накрадохте и обзаведохте с къщи за тъщи. Като влезете в затвора и върните парите ще.има пари.
  • 30 Тома

    4 0 Отговор
    Според карата хората са шиши амет тиквата и той.Нищо не са взели още от тези милиарди
  • 31 нагъл крадец

    3 0 Отговор
    От крадливите дпс-а да не би нещо да стигна до хората. От пари за земеделие, през енергетика и интеграция на индианците, всичко потъва и ефект няма за никой, освен за хората в противоконституционната етническа партия дпс.
  • 32 караибрахим

    3 0 Отговор
    ами много крадете бе карадаичке турска
  • 33 Васил

    3 0 Отговор
    По точно до вас ли скапани мафиоти не са стигнали парите за това ревете за народа не ви дреме.
  • 34 тиквенсониада

    2 0 Отговор
    Парите отидоха в сараите на Сокола , в обръчите от фирми , при Пеевски , в саковете с милиони от банките , в чекмеджетата на Вожда ! На кого това не е ясно ?
  • 35 Баце

    1 0 Отговор
    И как като вАшия ги опапа. Е това е гьонсурат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове