Last news in Fakti

16 Март, 2023 16:12 2 953 28

Любомир Аламанов: 21 ползи от издънката с "България ще фалира"

  • българия-
  • фалит-
  • росица велкова

Поздравления за БНБ и достойната позиция, която заеха. А именно, че думите на финансовата министърка са тежки глупости

От 15 март насам най-горещата темата в България е дали държавата отива към фалит. Причината - проект за правителствено решение относно бюджета ни с уклон за замразяване на заплати и пенсии, изтекъл (незнайно как) през агенция БГНЕС.

Вече има един куп коментари колко е вярна тази преценка и колко не е, като те са доста разнородни. Но подозренията, че всичко се случва на първо място по политически причини - идването на изборите, са сериозни: Без пенсии, без заплати: Зимата мина, но не и Радевата

Известният експерт във връзките с обществеността Любомир Аламанов също направи коментар - доста интересен. Предлагаме го на Вашето внимание.

21 неочаквани ползи от издънката на финансовия министър

Вчера финансовият министър направи страшна издънка. И хората веднага я разкритикуваха жестоко. Дали ще понесе отговорност с директна оставка или уволнение, или ще се скрие зад общи приказки, скоро ще стане ясно.

Но освен всяване на паника, в издънката неочаквано може да има и много неочаквани ползи. Ето някои от тях:

1. Стана ясно, че всеки министър може да се окаже глупав или подкупен. И това няма нищо общо с формата на управление.

2. Ако имаше Парламент, този министър щеше на сутринта да се пържи пред депутатите и да се обяснява.

3. И президентът може да сбърка. Или да даде лоши заповеди. Което и да е, рано е цялата власт да се концентрира в едни ръце.

4. Нагледно се видя колко безконтролно може да е управлението под Президентска република.

5. Нагледно се видя, че партиите са зле, но без партии е още по-зле.

6. Стана ясно, че Валутният борд може лесно да бъде съборен с махване на ръка от някой подкупен или некадърен министър.

7. Стана ясно, че курсът лев към евро, фиксиран с Валутния борд, може лесно да бъде променен от някой подкупен или некадърен министър.

8. Стана ясно, че Еврозоната е много по-сигурна и само тя може да ни предпази от родни изкукали политици.

9. Като цяло, действията на финансовия министър демонстрираха какво може да се случи, ако псевдо-патриоти вземат властта.

10. В първия момент, в който се чу, че може да има фалит, всички, ама абсолютно всички са си помислили дали да не си обърнат левовете в евра или в долари. Никой не си е помислил да си ги обърне в рубли.

11. Това е всичко, което трябва да се знае за силата на стабилния изконен български лев, който от хилядолетия ни прави най-уникалното население в този спирален ръкав на Галактиката.

12. Като цяло, това е всичко, което трябва да се знае и дали да въвеждаме еврото. И обезсмисли тъпите идеи за финансов референдум.

13. Стана ясно, че герберите и радевите си играят заедно.

14. Стана ясно, че пред нищо няма да се спрат, само и само да омаскарят политическите противници.

15. Стана ясно, че кампанията върви в нормалната стратегия на мутро-ченгетата.

16. Най-вероятно следващият ход ще е тежко лично омаскаряване. Залагам на снимки или клипче с неприлично съдържание. За да оставят псевдо-патриотите да го разпространяват.

17. Поздравления за БНБ и достойната позиция, която заеха. А именно, че думите на финансовата министърка са тежки глупости.

18. Остава да видим дали ще използват онзи член от закона за банките, който казва, че е забранено да се създава изкуствено паника сред хората относно финансовата система.

19. Стана ясно, че ако всяка една институция си е на мястото и работи добре, на политиците ще им е много по-трудно да прокарват глупостите си.

20. И за съжаление стана ясно, че много други институции не са си на мястото.

21. Стана ясно, че май Президентът няма да остане в историята като Миротвореца, а като Съсипителя на финансовата система, посредством назначения лично от него финансов министър.

Много неща стават ясни. Дано само да си извадим поуките от всичко това.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12783

    24 14 Отговор
    АЗ ЗА ДРУГИТЕ НЕ ЗНАМ НО ДНЕС СИ ОБЪРНАХ ВСИЧКИТЕ ПАРИ не са много В ЕВРО НО ЩЕ ВИДИМ КАКВО ЩЕ СТАНЕ ВЕЧЕ СЕ ЧУВСТВАМ ПО СПОКОЙНО

    Коментиран от #27

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ПЪЛНОПРАВЕН ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ

    33 13 Отговор
    Много точна идобра статия за тези които я разбират А иначе хората да си бранят лева кат раймонда диен ай сполайте
  • 4 дилър

    19 4 Отговор
    Спекулантите имат интерес да се клати лодката. Който вчера и днес си е пипнал парите е загубил.
  • 5 честен ционист

    19 8 Отговор
    Курсът лев : евро отдавна вече не е актуален с четворно по-високата инфлация в България и изкуствено надутите заплати на питомниците на властта.
  • 6 Никой

    33 11 Отговор
    Радевата зима, хареса ми. Всичко, което идва от президента им харесва на народеца,юмручето ,шарлатаните ,маскарите ,дослука с Борисов,операцията в Украйна,Крим е руски. Ще му простят и беднотията и глупостта ,която извира от шапкарската главица. Само ,че гладните не са в президенството.
  • 7 Ама как ви

    21 33 Отговор
    актоивираха всички отпадъци на повикване хрнещи се с грантовете на америка за България в защита на мафиотският проект ПП и ДБ и крадеца асен василев? :))) Факт отпадъко аламанчо! Доклада показва какво са сътворили ПП и ДБ!

    Коментиран от #11, #21

  • 8 Даа!

    9 8 Отговор
    Както мнозина писаха- върти ,сучи цялата струя от мозъчни бисери опира все до еврото,без което със сигурност ще сме загубени.Другото е пълнеж .Насочена атака срещу ББ( изобщо не съм му фен).Но ако утре в бъдещото НС стане въпрос за еврозоната, всички синхронно ще го гласуват.И дебета,и гербери, депесета,и възходи.За помощите към 🤡, пак ще има синхронно плуване.От същите " непримирими" един към друг.За нови фърчоплани и легени секънд хенд,пак ритмично ще натискст пулта.Всичкото е на къс,стоманен повод- производство маде ин козяк!

    Коментиран от #24

  • 9 Минева

    16 5 Отговор
    РР няма ли да изгъргори нещо за фалиралата държава!

    Коментиран от #10

  • 10 Каква фалирала държава ве

    4 9 Отговор

    До коментар #9 от "Минева":

    Да не си простокирковка, че е има такава липса на мисъл?
  • 11 Една

    15 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ама как ви":

    Абе ти нормален ли си или над раменете ти стърчи някаква куха кратунка от семейство "тикви" /за това растение те смятам / ? Кой управлява днес и кой направи това изказване за "фалит" ?

    Коментиран от #19

  • 12 Никифор

    18 4 Отговор
    Радев все повече показва истинското си лице на наследник на Никифор.
  • 13 Макс

    15 5 Отговор
    Радев ще направи всичко възможно и невъзможно , за да не спечелят ПП и ДБ мнозинство. Герб , ДПС , Копейкин ,изчезналите такива народи и още знайни и незнайни четирихилядници работят в полза на тези, които не искат богата България.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тома

    19 1 Отговор
    Стана ясно и че когато са раздавали акъл военните като радев са били под моста и нищо не са взели
  • 16 Развъдчикът на чалга,

    19 2 Отговор
    долнопробният учиндолски "пъщърнак" сега да обасни за такова ли президентско управление иска референдум, на което министрите ще плашат и демонстрират неадекватност ? Президентска република ??? Все едно да върнем доктатурата на Путин и мумията от Кемъл !
  • 17 САП

    4 5 Отговор
    Поредната политическа пропагандна статия.
    От типа всички несъгласни с мен са маскари.

    1. Последните години, къде си видял такова чудо, като неподкупен министър и политик.
    2. Кога последните години парламента е свършил нещо, като контрол. Гласуват като им кажат. Съвестта им е с окачено етикетче с цена.
  • 18 ИНЖ

    13 3 Отговор
    Стана ясно, че РР и някои министри(на енергетиката и финансите - със сигурност) са част от "болшевишката" хибридна пропаганда. Това не е случайно....Мислете дали и за кого ще гласувате на 02.04!!!

    Коментиран от #20

  • 19 Видно съм нормален

    1 14 Отговор

    До коментар #11 от "Една":

    И не се мразя като платените глупаци на мафията зад ПП и ДБ!
  • 20 Ама много ви

    1 16 Отговор

    До коментар #18 от "ИНЖ":

    активира мафията зад ПП и ДБ, да плюете президента! Има доклад, който показва какво ще се случи ако се продължи с това което е правил крадеца асен василев!

    Коментиран от #26

  • 21 Гневен

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ама как ви":

    Това му е хубавото на времето. Всеки един, като тебе е свободен да бъде прост, но да ръси акъл.
  • 22 Ангеларий

    2 11 Отговор
    И още една полза. Разбра се,че джендъри като теб не трябва да се появяват в публичното пространство защото го замърсяват.
  • 23 дон

    4 0 Отговор
    Браво.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Йо Несбьо

    2 1 Отговор
    Абсурдно е да се твърди, че лесно се сменя курс във Валутен борд от някого на ниво министър или, че Бордът лесно може бъде премахнат от същия.

    Бордът е установен с решение на Народното събрание и специален закон. Как министър ще го свали, събори, отхвърли?! Може да стане само чрез гласуване в Народното събрание и промяна на съществуващия закон или приемане на нов, който да отмени предишния.

    Министърът е просто опасен и то с глупостите, които сътвори и наговори. Проблемът идва от чуждестранните партньори като ЕК, Европейската банка, МВФ, инвеститорите и т.н., които получават сигнал, че икономиката ни е в тежко състояние и на нас не трябва да ни се заемат пари и тук не трябва да се инвестира.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Тъй

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "12783":

    Аз затова моите нито в евро, нито в долари...
  • 28 Копейкин

    0 0 Отговор
    Сега да излезе и да каже колко е ценен левът без валутен борд .
    Хаха
    Левът ще стане като тоалетна хартия .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове