Last news in Fakti

16 Март, 2023 20:33 1 710 26

Цвета Рангелова от „Възраждане": Имаме собствено предложение за промени в Закона за съдебната власт

  • съдебна реформа-
  • референдум

Дали ще приемем еврото и ще се лишим от нашия монетарен суверенитет е изключително важен въпрос и българите трябва да бъдат попитани, смята кандидатът за депутат

Цвета Рангелова от „Възраждане": Имаме собствено предложение за промени в Закона за съдебната власт - 1

Имаме собствено предложение за промени в Закона за съдебната власт, свързани с контрола и отчетността на главния прокурор, което не изисква конституционни промени. Това заяви пред bTV кандидатът за депутат Цвета Рангелова от „Възраждане“.

Тя допълни, че няма да подкрепят предложените законови промени от МС, които на 90% се препокриват с предложенията на „Демократична България“.

Цвета Рангелова, която е юрист по образование, коментира отношението на „Възраждане“ към предлаганата правосъдна реформа от служебния правосъден министър Крум Зарков. Тя каза, че е притеснена от това, че Планът за възстановяване след пандемията се обвързва с приемането на определени закони в областта на правосъдието.

„Който поръчва определено законодателство, очаква и определени резултати“, вметна тя и поясни, че съдебната реформа не бива да е политически дебат и не бива да се прави набързо - за два месеца „в рамките на живота на един парламент“.

„Не е наша кауза да бутаме или да не бутаме паметници. Нашата кауза по-скоро е да опазим културно-историческото си наследство. Паметникът на Съветската армия е един исторически извор и носи информация за историята такава, каквато е била. Той трябва да остане за следващите поколения – нека те да вадят своите уроци“, каза още тя.

Цвета Рангелова подчерта, че референдумът, който „Възраждане“ инициира за влизането ни в еврозоната, е по-скоро насочен към политиците. Според нея те трябва да се научат, да се допитват до хората – особено по важни въпроси. „Дали ще приемем еврото и ще се лишим от нашия монетарен суверенитет е изключително важен въпрос и българите трябва да бъдат попитани“, каза още тя.

Кандидатът за депутат на партия „Възраждане“ уточни, че въпросът не е дали да приемем еврото, а кога да стане това. „Ние обвързваме въпроса на този референдум с актуалната икономическа ситуация в страната. От доклада на финансовия министър става ясно, че ние не сме готови да направим тази крачка“, допълни тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    23 13 Отговор
    ЕС е вече очевадно един ,,военен съюз,, оглавен от тъмната кабала за унищожение на европейците..
    Възраждане е българската партия

    Коментиран от #6, #22

  • 2 Киро столипинската жар

    16 13 Отговор
    Тая милфка е с бейбифейс, ще поискам от колегата Копейкин да ми я преотстъпи за една вечер на парапета.
  • 3 Ами

    8 8 Отговор
    имай си го !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 00098

    10 17 Отговор
    Само Възбуждане и копейки
  • 6 тцз

    13 17 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Копейкин е вожда на копейките
  • 7 Хахах

    10 15 Отговор
    Тея са най-добрите агенти срещу русия . Събират гласовете на русофилите и после нищо не правят хаах само си говорят за да ги привличат . На никой не пречат хахах
  • 8 Хехе

    11 14 Отговор
    Знаем ги вашите предложения, ментаци, все в угода на мафията, боко и гешефта.
  • 9 Москвича

    16 13 Отговор
    Гласувам с номер 3 за Възраждане 🇧🇬

    Коментиран от #11, #12

  • 10 а ъъъ

    11 12 Отговор
    Закона за чуждестранните агенти ли??? Първо трябва да се осъдите вас си, като такива.

    Коментиран от #26

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Можеш също

    2 6 Отговор

    До коментар #9 от "Москвича":

    да свириш на китара в детската стая.

    Коментиран от #15

  • 13 Възраждане=ГЕРБ=ДПС

    11 13 Отговор
    Най-ниската партия с най-гнусния електорат,това е партия "Възраждане"
  • 14 бгпутлераст

    5 8 Отговор
    Ава купейката от къдя ги намира тез все очилати интилигенти ва.
  • 15 Москвича

    10 7 Отговор

    До коментар #12 от "Можеш също":

    На последните избори:

    ДБ - 7%
    Възраждане - 11%

    Виждам, че те е яд. Сега Възраждане ще е минимум 15%, а ДБ + ПП макс 22%.

    Вземиииии
  • 16 мнение

    7 3 Отговор
    Под всяка статия на Възраждане винаги в началото виждам много коментари срещу Възраждане написани в един стил от различни никове. Моето предположение е, че това е един човек и предвид бързината на публикуване след статията, вероятно е платен трол или служител на сайта.

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Москвича

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "мнение":

    Точно, аз подозирам Дениzz.

    Неговите статии са в същия хаплив изказ, без доказателства и пълна зионистка пропаганда.
  • 19 Тази

    1 2 Отговор
    Я има в Ало то ,строга господарка с камшик

    Коментиран от #20

  • 20 ГРАД КАРНОБАТ

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Тази":

    И Лена е там.

    Лена няма терен, само на ХОТЕЛ с ПАРАПЕТ.
  • 21 Малиии

    0 0 Отговор
    Дано никога не ги чуем. По-добре си карайте с чалгата.
  • 22 Добре

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Че е ЕС. Без него ще сме роби на Путлер-без свобода и право на мнение. А ти и без хляб, че няма да можеш да дрщиш.
  • 23 Анонимен

    0 0 Отговор
    Тия си искат ссср, а не знаят младите, какво е било. Да, крайностите също не одобряваме, но да си красив, умен, млад и да ви погубят живота ссср живков, бойко си е тъжно.
  • 24 Анонимен

    1 2 Отговор
    Възраждане работи за Русия. Вива ЕС, САЩ. Шенген и Еврозоната.

    Коментиран от #25

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Минувач

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "а ъъъ":

    Да ги осъдят, щом казваш, но май Възраждане хич не се притесняват от това да ги разследват, а и вече са свикнали с непрестанните проверки срещу тях. Но виждаме, че едни други много се уплашиха от подобен закон, защото ще цъфнат и ще се осветлят. Много добре виждаме, кой го е страх и това далеч не са Възраждане.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове