Last news in Fakti

19 Март, 2023 22:14 1 640 62

Филип Станев: ГЕРБ е всичко онова, което показва лошите практики през годините

  • филип станев-
  • има такъв народ-
  • избори-
  • парламент

Трябва да се спре с разделението и червените линии, убеден е водачът на две листи на ИТН за предстоящите избори

Филип Станев: ГЕРБ е всичко онова, което показва лошите практики през годините - 1
Снимка: БГНЕС

Влизането в парламента така, както е разписан изборният закон, е нещо, което не просто се случва като фактически избор на гражданите, то е отговорност. Аз съм убеден, че трябва отново да бъда в парламента. Има работа за довършване, ще бъда редовен депутат. Това каза Филип Станев от „Има такъв народ" пред NOVA - водач на две листи на предстоящите парламентарни избори.

„Всички, които бяхме част от политическия процес, начертахме толкова много червени линии, че те на моменти се превърнаха в ровове, в зидове, в тотална неприемливост. Забрави се най-важното нещо - конкретните решения, които мъчат нашите сънародници. Те са свързани с финансите, здравеопазването, образованието. Все едно останаха на заден план и бяха заменени от червените линии”, смята Станев.

Според него трябва да се спре с разделението, червените линии, симпатиите и антипатиите. „На България в спешен порядък ѝ трябва работещ парламент, който да излъчи редовно правителство. Този безкраен цикъл от служебни кабинети видимо не работи добре за българските граждани. Държавата не функционира както трябва”, подчерта още той.

На въпрос дали от „Има такъв народ” се отказват да „изчегъртват” ГЕРБ, Станев отговори: „ГЕРБ представляват всичко онова, което може да бъде събрано в едно черно кръгче, което показваше лоши практики през годините. Вместо да бъде „изчегъртано”, самото то и останалите политически субекти, започнаха да чертаят червени линии около него и сякаш не се случи нищо”.

„В политиката трябва да си лъжец. Колкото по-добър лъжец си, явно толкова по-добър политик си”. Този цитат на Слави Трифонов беше замолен да коментира Станев.

„Цитатът не ми е познат, не зная кой го е казал. Но ако някой е дръзнал, без да използва ирония, това е казано сериозно, най-вероятно, да вади на преден план лъжата в обществено-политическия живот, този човек няма място там. Ако лъжата ще бъде аргумент за действия в политиката, то за мен е тотално неприемливо”, заяви той.

Той цитира и най-голямата лъжа, която е чул от опита си в политиката: „Нито един български патрон няма да отиде за Украйна”. И добави: „Отивали са огромни количества патрони. С любезното съдействие на тогавашния министър-председател и ресорния министър - г-жа Нинова”, е мнението му.

А за лъжа, която от ИТН са казали, посочи: „Ако ние бяхме казвали лъжи, може би, още щеше да работи кабинетът на четворната коалиция. Понеже не искахме да казваме лъжи, всъщност, си отиде това правителство”.

Във връзка с песента за Лена Бориславова от ПП, каза: „Това е силнонадценен, като обществена реакция, неособено висококачествен творчески продукт. Той е кавър версия. Тази песен беше направена като шега и с Мая Манолова през 2013 г. Тогава, интересно, обществото не реагира, Комисията за защита от дискриминацията не реагира и много будни общественици, които сега се гневят на песента за Лена, не се разгневиха на песента на Мая”.

Попитан дали е възможно екипът около Слави Трифонов да е измислил песента за Бориславова, Станев отговори: „Ако го изписваме с думи, а не го изговаряме с реч, възможно ли е - има въпросителна. Ще си позволя на този въпрос да оставя многоточие. Или да повторя думата „възможно е”. Ние не бягаме от никаква отговорност”, каза той.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 единен

    18 24 Отговор
    Налълно вярно .
  • 2 Приятел

    22 32 Отговор
    Чертаете само червени линии , прости манерки сте! Най евтин и хубав живот беше по времето на ГЕРБ! Опашки за Гърция по 20км всеки ден......

    Коментиран от #7

  • 3 хммм

    32 18 Отговор
    Те ГЕРБ колкото и да са зле вие сте 3 пъти по-зле... така че айде тихо.
  • 4 тук не чета статиите а само заглавията

    20 22 Отговор
    но нека позная - тоя брадат рунгeл е от лгдб+пп+
  • 5 Да бе

    21 24 Отговор
    Чак не е за вярване. ИТН - подлогите на герб правят постановка. Всички помним, че ИТН заедно с герб и дпс свалиха едно правителство. Гьонсуратлък...

    Коментиран от #9

  • 6 Много точно го е казал Слави

    23 16 Отговор
    „В политиката трябва да си лъжец. Колкото по-добър лъжец си, явно толкова по-добър политик си”!

    Факт! Поне в България! Примери, баце, кирчо, кокорчо и много други, но тия са най "добрите"!
  • 7 Да те лъжат и крадат

    23 6 Отговор

    До коментар #2 от "Приятел":

    не е хубав живот! Опашките до Гърция, не трябва да ти се виждат върхът на сладоледа, а нещо нормално, а доходите които са загубили вашите от кражбите, са това, че са последни в Европа по доходи! Явно си много малка!

    Коментиран от #11

  • 8 поправките свършиха

    22 13 Отговор
    Два пъти ви скъсаха на поправителен.
  • 9 Е лъжеца кирил петков

    20 11 Отговор

    До коментар #5 от "Да бе":

    няма ли нова лъжа, че тая се изтърка и направо крещи АЗ СЪМ ЛЪЖЕЦ И ПЛАЩАМЕ ЗА ЛЪЖИ! :))

    Коментиран от #10

  • 10 Да бе

    20 13 Отговор

    До коментар #9 от "Е лъжеца кирил петков":

    Точно така. Слави плаща за лъжи, макар да знае, че е завинаги аут от политиката. Напролет ще продава мартеници в подлеза на Университета, понеже това му идва отвъре. Както едно време.

    Коментиран от #12, #41

  • 11 Приятел

    15 24 Отговор

    До коментар #7 от "Да те лъжат и крадат":

    Опашките за Гърция показват че хората са имали пари за харчене! Значи са били задоволени, имали са да си покрият разходите и им е оставало за кеф! А тия бла, бла, бла по високите етажи кой крал кой не не ме интересува ! Сигурно кирчо и кокорчо не крадяха и не им носиха бело в кутии от пица и похарчиха 9 милярда за девет дена а ? Айде у лево аз си искам стария живот старите цени и старата покупателна възможност ! Аз съм материалист не илизионист !!!

    Коментиран от #13

  • 12 Може

    22 10 Отговор

    До коментар #10 от "Да бе":

    Ама все гледаме лъжите на лъжеца кирил петков! Платените му глупаци, с ниският интелект и с изтърканите лъжи, направо крещят! КИРИЛ ПЕТКОВ Е ЛЪЖЕЦ, СЛУГА НА МАФИЯТА И СЕ БОРИ С ЛЪЖИ ЗА ВЛАСТ, ЗА ДА КРАДАТ И ЛЪЖАТ НАРОДА! :))
  • 13 Ами те кирчо и кокорчо

    13 13 Отговор

    До коментар #11 от "Приятел":

    правят същото като ГЕРБ бе! Лъжат и крадат! Та ти си малка и не схвана, че да ходиш на море, е нещо нормално, а не замогване! А това, че те крадат, те е направило последен по доходи в Европа! Та не се радвай на крадец и лъжец! Това е твоето бъдеще! Можеше да си много по богата, ако не се източваха толкова пари!

    Коментиран от #19

  • 14 Радан

    14 11 Отговор
    Герб и ДПС са мафия ограбили държавата и народа си Едните разпределят порцийте другите спят до шкафчета пълни с пачки по 500 евраци!
  • 15 без имена

    9 11 Отговор
    вярно. но след това дойде още по-лошо. как стана това ? кой го допусна? отговор-четворната ви коалиция. само с приказки не става . трябва работа. ама нещо не ви се удава и тази криза я доказва.
  • 16 ГЕРБ

    10 19 Отговор
    Тъпчо тогава България беше най добре

    Коментиран от #18

  • 17 ГЕРБ

    15 11 Отговор
    Кой похарчи 9 милиарда за един месец

    Коментиран от #26

  • 18 Най добре ще бъде България

    19 4 Отговор

    До коментар #16 от "ГЕРБ":

    Когато намериш някой различен от кръга на капитал и кръга на доган, които са с основно задължение, да те лъжат и крадат
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ха ха

    5 14 Отговор
    И това го казват патериците на Тиквата и Доган. ..

    Коментиран от #25

  • 21 Часът на мунчо

    6 13 Отговор
    Този какъв е та така тъпо гледа?
  • 22 Много тъпо разсъждение

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Приятел":

    Ще пораснеш и пак ли така тъпо ще си съгласна, че трябва да те лъжат и крадат? За робиня ли се бориш? Що за мераци? Това от теб зависи да не го допускаш, ако искаш да живееш добре! И за какви 10-15 бона за море говориш? Тези дето гледаш на опашки за Гърция, ходеха за 2000-3000 лева за седмица! Сега ще е малко повечко! А тези за 10-15 и сега и утре пак ще си ходят в 5 звездните комплекси! Явно и до там не си стигнала с това мислене! Представям си какви са родителите ти, за да имаш робско мислене!

    Коментиран от #29

  • 23 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    7 9 Отговор
    Тоя много ми прилича на Кир Михалаки!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Е лъжеца кирил петков

    12 4 Отговор

    До коментар #20 от "Ха ха":

    няма ли нова лъжа, че тая се изтърка и направо крещи АЗ СЪМ ЛЪЖЕЦ И ПЛАЩАМЕ ЗА ЛЪЖИ! :))
  • 26 Как кой

    14 1 Отговор

    До коментар #17 от "ГЕРБ":

    Кирчо и кокорчо!
  • 27 Оги

    11 9 Отговор
    Филипе, аз съм убеден, че ти и про стакът Тошко не сте и за селския съвет на Трекляно, камо ли за парламент.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Дългия

    6 7 Отговор

    До коментар #22 от "Много тъпо разсъждение":

    И тия сега като не точат ДДС , сигурно твоя джоб е по пълен ха ха ха...? Мен ме интересува като влезеш в магазина да не си броиш стотинките, а тия горе не ме интересуват !

    Коментиран от #32

  • 30 А стига бе

    7 8 Отговор
    За Герб знаеме ама незнаехме че и вие сте такива умирисници от ИТН.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Много тъпо разсъждение

    5 3 Отговор

    До коментар #29 от "Дългия":

    Като не ти пука тия горе дали те крадат и лъжат, тогава приеми за нормално да си броиш стотинките и няма на кой да се сърдиш освен на себе си и тия като теб!

    Коментиран от #39

  • 33 Ами тия дето

    0 2 Отговор

    До коментар #31 от "Приятел":

    си ги гледала на опашките, за толкова ходят в Гърция!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Дългия

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "Много тъпо разсъждение":

    Не ме разбра,само пример ако по времето на ГЕРБ когато се е,,крадяло " си можел с една заплата да купиш 1-н тон картофи сега като не се краде трябва да купиш 1,5 тона не 0,5 тона нали? Е затова говоря, не ми бъркайте в джоба!!!

    Коментиран от #42

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ти къде видя

    6 3 Отговор

    До коментар #39 от "Дългия":

    да твърдя, че не се краде сега? Ние от 34 години, не сме имали такова правителство което да не краде и да не обслужва нечии кръгове! Затова не се радвайте на лъжци и крадци и не ги избирайте! Те не работят за вас, а за задкулисните си кръгове и за собствените джобове!
  • 43 Фантазьори

    6 4 Отговор
    И кое е било лоша практика при ГЕРБ и какво алтернативно и полезно се случи при четворката така че се сгромолясахте и създадохме нечувани кризи. През цялото време хаос,шуробаджанащина,а тя беше антикорупциония модел,посредници,лъжи,нищо за икономиката но пък се борихте неудържимо срещу гл.прокурор,що ,заради кои,поръчки,парички,разграден двор,корупция,бъркотия и нищо,по зле.Жалки сте!

    Коментиран от #46

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 гроб + възраждане + итн + бсп = дпс

    3 10 Отговор
    Пише се итн чете се и се произнася слуги на дпс . Проекта на дпс и слугата им слави псевдо мутрата няма да могат да преминат бариерата от 4% на изборите . Чалгаря и прислугата му са като полудели, ръсят само лъжи и интриги от злоба .

    Коментиран от #47

  • 46 Ами

    5 8 Отговор

    До коментар #43 от "Фантазьори":

    всичко е лоша практика! И кражби и лъжи и схеми и обслужване на доган, всичко е лоша практика при ГЕРБ! Факт! А ИТН се сринаха, защото другият кръг на мафията от кръга капитал се погрижи да ги срине с медийна пропаганда и лъжи! И това няма как да стане, ако народа мислеше и търсеше истината! Така, че народ не търсещ истината и предпочитащ да го крадат и лъжат, така живее! Последен по всичко в Европа! Всичко е закономерно и няма нищо чудно! Всеки народ, живее според интелекта си! На българина, явно това са му възможностите и затова 34 години все избира някой да го лъже и краде!

    Коментиран от #50

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Задкулисния певец

    9 6 Отговор
    итн са аут от играта, на изборите ще имат около 3%, няма да могат да влязат в парламента, така казва суверена . Шута и лакей на дпс и герб слави предателя е шарлатанин като тиквата крадец и лъжец, слуги на турци в България .

    Коментиран от #49

  • 49 Абе

    8 6 Отговор

    До коментар #48 от "Задкулисния певец":

    колко ще имат, дали 3, 2 или 1%, не е важно. Важно е защо лъжеца кирил петков и мафията зад ПП и ДБ, плащат за лъжи? България няма нужда от жалки лъжци, крадци и мафия, като ПП и ДБ
  • 50 Не е така

    5 4 Отговор

    До коментар #46 от "Ами":

    Ами Доган си го обслужиха тройната коалиция, и преди това,а ДПС не са в управлението от 12 години.Сарая му е подарък от Станишев ,и на Прокопиев и подобни също от времето на заменките,когато си менкаха апетитни имоти срещу евтини земеделски земи.И какво стана сега за 2 години.Само " съдебни реформи" бълнуваха и бълнуват в които активно участваха и ИТН.А заветната цел ,да закрият структурата с дела на олигарси и да върнат комунистическия ред който не върши работа.ГЕРБ какво наследиха,хем световна финансова криза,хем беднотия и корупция.И как се махат от раз закоравели олигарси и ъндърграунд?Когато Гешев ги започна и станаха повече,полека лека се обединиха,пуснаха модерните манипулации и си сготвиха преврат.И какво,ей това мошеник до мошеник и спуснати марионетки.Кадрите на ИТН избягаха при измамите,никой не остана.Все пак добре че дръпнаха шалтера на ПП защото поразията щеше да е много повече.Всички инфраструктурни проекти на Борисов бяха необходими,а ремонти н училища,спортни зали,теаъри,нови пречиствателни станции,метро и много още,неща които не се бяха случвали 30 години.
  • 51 Издишате

    3 4 Отговор
    Доколкото разбирам всичко започва от Борисов,а 20 години преди 1989-2009 бяхме най богати и нямаше криминална приватизация,банкови фалити,унищожени предприятия,хиперинфлация,емиграция ,опростачване,мутри,мутерси,нямаше Луканов,Виденов,Костов,Божков,Прокопиев,абе те не съществуваха и всичко о,кей.Е браво,
  • 52 гумата

    7 2 Отговор
    Казва го човек, от хората на Слави. Това е достатчно, за да изгасиш телевизора. Но нека видим. Две правителства похарчиха онези от ИТН. Кръгли икономически и политически нули, ккоито нямат капацитет за управление на държавата, но продължават да грачат. Какво още? Поискаха БНБ.
  • 53 Се ей, Кондьо,

    5 6 Отговор
    Тая игра вече я играйте! Уж сте срещу ГЕРБ, обаче всъщност и на ГЕРБ, и на Вас и на Възраждане, Сокола ви е началник. Тея тъпотии, че се плюете уж, един друг, са за пред най простите от гласоподавателите. Всичките целувате ръка на КГБ-еца Доган, точно както Радев!
  • 54 Всички

    7 2 Отговор
    Карикатури напират да ни управляват като си помисля луна президент и този в парламент време е да се намеси и медицината.Филипе ти беше депутат и се подигра на народа със скъсаните дънки затова повече няма да бъдеш депутат.
  • 55 Каскет

    5 2 Отговор
    Сетиа са, ама цяла година се заяждате с ПП.

    Коментиран от #60

  • 56 Битко

    2 1 Отговор
    Ега, тоз ко каза ве? Изборе до дупка, ма да е некоя чужда!
  • 57 Сбогом

    2 1 Отговор
    Покойници.слугинаж
  • 58 Присмял се хърбел на щърбел!?

    5 1 Отговор
    А ИТН сигурно са нещо по добро, 20 години опростачваха младите с простотиите си, а сега се правят на много умни. Типични селски лицемери, какъвто е Славуца. Ако тези идиоти влязат в парламента, ще гледаме само простотии.
  • 59 Защо трябва

    1 1 Отговор
    да се коментират на "разпраните дънки" простотиите ?
  • 60 Много ясно

    0 1 Отговор

    До коментар #55 от "Каскет":

    ПП и ДБ, са гнусни лъжци и слуги на мафията! И браво на ИТН, че се разправя с тези боклуци и ни отърва от тези крадци!
  • 61 итн/герб/възраждане/дпс

    1 0 Отговор
    итн лъжците интригантите, подпартия на герб и дпс същите като възраждане . тиквата, члгаджията славуца, костя копейкин, карадайъ, радев, каскета и прислугата им са истинските шарлатани, крадци и лъжци . Ограбиха до шушка българския народ, затвор им е малко .
  • 62 Истината!!!

    1 0 Отговор
    Такъв сексизм и женомразство с лъжи се изля като помия върху Лена Бориславова, а също и фалшифицираните клипове "дийп фейк", които я злепоставяха като жена с цел де се очерни репутацията й, да подронят доверието към нея и да навреди на кариерата й!!!!
    И подлецът Слави Трифонов и сие учавстваха в това изключително недостойно и неморално начинание!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове