Last news in Fakti

30 Март, 2023 07:44 1 646 36

Социален психолог: Румен Радев е студен и деспотичен „родител“ към партиите, в чието създаване има роля

  • президент-
  • продължаваме промяната

За президента е важно тези партии да не са автономни и успешни, а да следват неговите нужди и команди. В противен случай винаги може да си направи нови, казва Росен Йорданов

Социален психолог: Румен Радев е студен и деспотичен „родител“ към партиите, в чието създаване има роля - 1

За една година „Продължаваме промяната“ преминаха от атакуващ и проактивен към дефанзивен и изолационистки режим на функциониране, от който не са се отклонили и до днес. Страхът, колебанията и най-вече липсата на ясна посока сякаш все повече започнаха да вземат връх, всуе на декларативния оптимизъм и прокламираната целеустременост от близкото минало. Това каза Росен Йорданов, социален психолог пред БГНЕС.

Според него, Румен Радев е студен и деспотичен „родител“ към партиите, в чието създаване има роля. Друг е въпросът дали той не е повече „пастрок“, който е представител на истинския „бащица“. За Радев е важно тези партии да не са автономни и успешни, а да следват неговите нужди и команди. В противен случай винаги може да си направи нови.

Психологът е убеден, че ретроспекцията на почти двугодишните, министерски, парламентарни, непарламентарни и други публични действия и прояви (включително асоциални) и на колективния орган като цяло и на персонализиращите го персонажи разкрива едно почти класическа картина на прогресиращо „биполярно разстройство“. Важно е да разясним накратко, че много характерно за този тип душевни страдания е цикличното редуване на манийни и депресивни периоди, като в началото пиковите епизоди са по-продължителни и интензивни, а с времето започват да превалират падовите (депримиращите).

"Като започнем от първите избори през април 2021 г. насам наблюдавахме една почти христоматийна хроника на ескалиращи симптоми на войнстващ нарцисизъм, с изразени злокачествени елементи, разгърнати на фона на трайно персистиращи*(мед. задържащи се) хипоманийни епизоди и протичащи с типични, за тези състояния, акценти като: раздута (завишена) самооценка, афиширана до нива на грандиозност, особено ярко при двамата лидери; прекомерна психомоторна ажитираност* (мед. възбуда, активност), с обичайните за мисленето под речеви напор вербални конфабулации и летеж на идеи, абстинентна потребност от публични изяви, морална разюзданост и склонност към необмислени действия и риск, завишен промискуитет* (мед. сексуална активност) и не на последно място раздразнителност и агресивни нагласи. В разсъжденията и изразните средства изобилстваше от враждебно нюансирани послания, конфронтационни възгледи и параноидни интерпретации".

Според Йорданов, не бива да се подминават и някои метаморфози в поведението и доказано антисоциални (противообществени) такива, характерни за закононарушители, които без съмнение издаваха вътрешни колизии и морален антагонизъм, както в отношенията между субектите, така и във интраличностен аспект за „извършителите“. Особеният апломб при вживяването в ролята на „блюстител на реда“ от страна на Петков по време на незаконните арести през миналата година бе специфичен „хипоманиен апогей“, който обаче ни намекна за малоценностни чувства и компенсаторни (инфантилни по природа) копнежи за преодоляването им, чрез имитационни властови превъплъщения. И най-вече, че психологически се наблюдава изчерпване, умора и безсилие, които предвещаваха скоротечна смяна на виталитета и настроението.

Тя настъпи със скоропостижното падане на редовното правителство през късната пролет на миналата година, когато вътрешните противоречия кулминираха във външни сблъсъци, както с „братята в семейството“ в лицето на ИТН, така и със символичния „баща“, с когото толкова се гордееха месеци преди това в лицето на Румен Радев.

Ако трябва да обобщим, то в психотерапевтичен смисъл ПП символично се намира в процес на принудително отрезвяващо „лечение“ в момента, и по конкретно с цел да „редуцира“ свърхраздутото си политическо „Его“ в рамките на една приемлива реална самооценка, а от гледна точка на политическата психология трансформацията се изразява в усилие за ограничаване на щетите – от претенции за национално лидерство и безалтернативно управление на държавата, към постигане на частични успехи в местната власт. Нещо, което е отколешна и неизменна цел на техния по-малък партньор „Демократична България“.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    32 14 Отговор
    От марионетка на Гроб какъв психоанализа да очакваш освен съставен от плювки.?

    Коментиран от #4

  • 2 Петър

    27 19 Отговор
    Румен Радев е мъжага.
  • 3 факт

    25 17 Отговор
    Добре че беше Радев за падне боковото робство.
  • 4 Петър

    32 12 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХА":

    Би било интересно, този политически "психолог" да направи един профил и на Бойко Борисов, как ли ще го опише?

    Коментиран от #12, #14

  • 5 Жан Клод ( с двата ножа)

    14 11 Отговор
    Колкото беше криминален толкова е и социален - психолог!
  • 6 РР е

    22 6 Отговор
    хлъзгаво и крадливо масонско влечуго
  • 7 Щъркела

    17 7 Отговор
    Поредния тролр който внушава подобно нещо!
  • 8 ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!

    15 13 Отговор
    ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!
    78г. КОМУНИЗЪМ СТИГАТ! СТИГАТ!

    Коментиран от #15

  • 9 ГРАД ВРАЦА

    14 4 Отговор
    Ами, явно не им е създател!
  • 10 Жендърче

    13 1 Отговор
    Нека да уточним родител 1 или родител 2 хаха
  • 11 ЕДГАР КЕЙСИ

    12 12 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ Е ......... ДЕСПОД И .......... ПОТЕНЦИАЛЕН ТЕРОРИСТ ........ КАТО ПУТЛЕР. .......... ФАКТ !
  • 12 ХАХАХА

    19 3 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    Ами той го е направил описал е биполярно разстройство на Толупа едно към едно,но както писах в първия коментар този е негова марионетка ,не си спомням по негово време се подвизаваше в МВР
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ще го направи

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    Както му го напишат...
  • 15 Комунетата са

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!":

    ппдбгерб.
  • 16 Пеуник

    9 5 Отговор
    Провалил се криминален психолог станал социален
  • 17 нннн

    14 8 Отговор
    Радев осинови едни порасли, прикрити завършени негодници. При цялата информация и отбор съветници, с които разполагаше, грешката му бе невероятна. Още повече, че същността им прозираше още преди да направят партия.

    Коментиран от #29, #32

  • 18 Петър

    10 4 Отговор
    Прав си, сега прочетох написаното от този "психолог", то все едно е написано за Бойко Борисов, абе нещо като книгата "Фашизмът" на д-р Жельо Желев.
  • 19 Макс

    9 9 Отговор
    Като две какпки вода в политическото шоу са Радев и Борисов. Винаги недоволни, винаги мърморещи , все другите им пречат. Отношението към медии и журналистически въпроси е еднакво, Радев използува все повече неприемливи за един висш политик пошли фрази, скоро ще говори като Борисов.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 гост

    8 4 Отговор
    На нашите НЕКАДЪРНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПИГМЕИ Радев им е виновен ! Защо всички се провалят и задължават Радев да съставя правителства СПОРЕД ИЗИСКВАНИЯТА НА КОНСТИТУЦИЯТА ?
  • 22 ПО ТОЧНО

    9 3 Отговор
    ОДИ ПРАВИ ПСИОАНАЛИЗА НА ТВОЯ ГУРУ св. ТИКВУНИЙ , НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА ......ПРАЗНОДУМЕЦО..!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 от луната се вижда

    5 4 Отговор
    че прасетата държат радев с компромат/и

    пък е и на краварска хранилка от началото на военната си кариера колкото и да говорят че русофил
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Cлънцe оpиeнт

    6 4 Отговор
    3aщо триете истината, че Pундeф е мaсонcка подлoгa и от маcoни нищо добро не може дa се чакa?
  • 28 Гертруд

    2 1 Отговор
    Още една майка на нацията.... Загрижена за разхайтените подрастващи.

    Коментиран от #34

  • 29 Цампуков

    6 3 Отговор

    До коментар #17 от "нннн":

    Осинови!? Накараха го от Козяк да вземе канадския несретник от харвардското сиропиталище за няколко месеца да стане човек, но от всяко дърво, свирка не става, то и чеп за кисело зеле не става!

    Коментиран от #30

  • 30 нннн

    4 3 Отговор

    До коментар #29 от "Цампуков":

    Може да е било и ,,просто бизнес". Например: Ти ще помогнеш на нашето момче да стане премиер, а ние ще те подкрепим за втори мандат".

    Коментиран от #33

  • 31 НЯКОЙ

    1 3 Отговор
    Тези "високоинтелектуални разсъждения" явно ще послужат за поредни обиди към хората, които се опитват да ни измъкнат от тинята, вместо да ни кажат "Стойте си в тинята, много ви отива!" и да се върнат към нормалния си живот и добре платена работа ! Българите по навик и наследство убиваме героите си, а после ги величаем !
  • 32 ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "нннн":

    С това разполагаше - това направи. Чалга клоуните пък съвсем за нищо не стават.
  • 33 аха

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "нннн":

    А бесните популисти какво взехте от Зеленчука?
  • 34 мдаа

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Гертруд":

    Липсва само огромното туловище да обясни за "бащите на нацията".
  • 35 Им бе цилус

    1 0 Отговор
    Нищоправещи некадърници си измислят професии.Аз съм социален паразит.Така трябваше да започне този индивид!
  • 36 пенко

    0 2 Отговор
    УДОБЕН НА ...... - ПСИХО -ХИО - ХИК !!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове