Last news in Fakti

31 Март, 2023 07:52 1 629 29

И Румен Радев не успя да спре протестите на зърнопроизводителите

  • трактор-
  • протест-
  • зърнопроизводители

Днес е последният от обявените тридневни протести

И Румен Радев не успя да спре протестите на зърнопроизводителите  - 1
Снимка: БГНЕС

За трети пореден ден недоволни зърнопроизводители ще блокират с тежка техника граничните пунктове по границата с Румъния.

Протестът срещу вноса на евтино украинско зърно продължава въпреки проведената вчера среща с президента Румен Радев.

След срещата стана ясно, че България ще преговаря в Брюксел за промени в регламента на ЕС, позволяващ масов внос от Украйна, и ще настоява Евросъюза да позволи на България да въвежда антидъпингови механизми при пренасищане на пазара.

България не може сама да наложи промяна на регламента на ЕС и за целта се водят разговори с други държави, които са засегнати от прекомерния украински внос, за да се излезе с обща позиция пред Брюксел.

Днес е последният от обявените тридневни протести, от утре зърнопроизводителите ще приберат машините, за да ги изкарат отново на 7 април в подкрепа на колегите си от Румъния, които са насрочил за тогава протестните си действия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    31 6 Отговор
    Обедняха тия ми ти милионери - зърнопроизводителите....Нема да има пАри за Ролс Ройс...

    Коментиран от #29

  • 2 обективен

    31 8 Отговор
    Протестират защото чакаха цената зърното да скочи до небето за спечелят милиони, но Украйнасв получи коридор и заляха света. Сега да не реват а да садят картофи или ф. Гледат кокошки
  • 3 Бонев

    33 7 Отговор
    Протестът на милионерите. А иначе резултатите от вноса са най видни при олиото. От 6 на 3лв.
  • 4 ИСТИНА Е

    29 7 Отговор
    Вместо хляба да е по евтин, той минава 2 лева. Тези ьърнари сега реват за боко, защото той им пълнеше гушите с евра.
  • 5 Един

    15 2 Отговор
    отбор !
  • 6 хаберих

    2 13 Отговор
    Алкохолът е диуретик – кара тялото да губи течности, а заедно с това и витамини и полезни вещества. т.е. дехидратира го. По този начин действа и върху кожата. Резултатът е посивяване, ранна поява на фини линии, неравномерен тен, тъмни кръгове около очите. От друга страна голяма част от пациентите с розацея се оплакват от влошаване на състоянието си след употребата на някои видове алкохол, като първенци тук са червеното и бялото вино, както и бирата. И говорейки за вредни навици, няма как да не споменем тютюнопушенето. За вредата от цигарите върху здравето е написано много, както и за действието на токсините, които се отделят в процеса на горене върху кожата – нарушават колагеносинтезата и баланса между фибринозните влакна, причинявайки преждевременно остаряване.
  • 7 вятъра на промяната

    35 0 Отговор
    Дълги години бе създадена благоприятна среда за да могат зърнопроизводителите да бъдат подпомагани и те възприеха това като природна даденост. С мощна техника и шепа работници за кратко време засяват и жънат. Успяха да създадат мощни стопанства с хиляди декари за сметка на зеленчукопроизводителите където работата е ежедневна и за дълъг период. В момента субсидиите трябва да бъдат насочени в зеленчукопроизводството.
  • 8 Бацай кухите

    12 2 Отговор
    еврократуни.
  • 9 Защо не отидат зърнопроизводителите

    18 5 Отговор
    на турската граница да спират некачествените хранителни и нехранителни стоки от турция....диктатора ердоган ни залива с евтино зърно, за да си купи властта на предстоящите избори
  • 10 Жоро

    19 4 Отговор
    Пазара си е пазар. Той определя политиката. Зърнарите имат два варианта - 1. Да чакат да се повишат цените и тогава да продават у нас и в чужбина. 2. Да свалят цените и да продават на загуба. Има и трети- Да протестират докато зърното им изгние по складовете......и да го изхвърлят ,без пари. Това е положението, все пак имат някакъв избор. Е ще минат на "Мерцедеси" , но това си е в реда на нещата..........

    Коментиран от #22

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Зърнар с Бентли

    14 7 Отговор
    Много сме, силни сме!
  • 14 оня с магарето

    14 6 Отговор
    Как пък няма един стар трактор. От къде пари за тия новите?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 НЯКОЙ

    15 6 Отговор
    като са алчни така е
  • 17 Българин

    13 7 Отговор
    И на тези цени пак са на печалба ! Разходните им норми са завишени минимум два пъти ! /от кухнята/
  • 18 Дааа

    14 2 Отговор
    Когато им махнаха ддс, някой да усети промяна в цените!? Същото трябва да стане и с германските вериги. Министерството трябва да проведе тръг за нови 3 вериги магазини. Същото и с жсм операторите, трябва да пуснат още поне 3 оператора. На всеки картел с контра картел и пазара ще ги намести на спекулантите...
  • 19 Димо

    16 4 Отговор
    Събраха се Радев, ГЕРБ -ДПС,кръга Слънце-Гергов, Цацаров, Гешев - дълбоката държава. И за капак картела на зърнопроизводителите,пак хора на ГЕРБ -ДПС.
  • 20 Бентли

    14 4 Отговор
    За първи път протестират милионери, че ги лишават от почивка на Малдивите.
  • 21 дядото

    4 6 Отговор
    протестирайте хора,докато господарите от ес не изравнят вашите субсидии с тези в техните държави.
  • 22 Aлфа Bълкът

    7 6 Отговор

    До коментар #10 от "Жоро":

    Такова нещо продаване на загуба няма. Има продаване на по-ниска печелба!
  • 23 Ъъъъ

    6 4 Отговор
    България не може сама да наложи промяна на регламента на ЕС

    Да, ама може самостоятелно да излезе от ЕС
  • 24 човек от народа

    8 3 Отговор
    предателите от ПП ни докараха това....
  • 25 Видин

    10 2 Отговор
    Дойде им времето и на тия авантаджии,мислеха си че са вечни понеже хляба е Божи дар но Господ бави но не забравя крадци и мошеници .Разгледайте им профилите във Фейсбук и да видите почивкинаМалдиви на Пунта кана ,дебели златни ланци скъпи коли ,свърши Вашата алчници.
  • 26 Бамбука

    5 1 Отговор
    Пазарната икономика в България се свежда до наливане на парични потоци на крупните производители за да вдигат цените на продукцията си.
  • 27 народа

    7 1 Отговор
    Направете си сметка.Сега продават евтино, а хляба не е мръднал и една стотинка надолу въпреки,че махнаха ДДСто.Къде ще отидат цените,когато се спре вноса на украйнското жито.
  • 28 НЯКОЙ

    5 1 Отговор
    А като скрихте реколтата миналата година и хвръкнаха цените на брашното, олиото - какво да каже потърпевшият български народ ? Лакомията винаги си получава наказанието ! А Румен Радев се среща с протестиращите да създава имидж на загрижен "бащица", но няма нищо против да се създават проблеми на следващото правителство, ако не е негово !
  • 29 Коментар

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Иван":

    Егати коментара!Скъпите коли ги карат прекупвачите,а не зърнопроизводителите.Като ти е толкова акъла яж радиоцаионно украинско зърно и като хванеш рак след една година няма да ти стигнат парите за лекарства от платените ти коментари.
    Останалите не желаем радиокативно украинско зърно!Да го махат и да спират спекулата!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове