Last news in Fakti

31 Март, 2023 09:49 1 208 70

Столичните социалисти започнаха да възстановяват разбитата плоча на Паметника на Съветската армия

  • бсп-софия-
  • възстановяване-
  • плоча-
  • паметник на съветската армия

Социалистите докараха на място готови плочи от същия камък, който беше счупен от вандали. Надписът ще се възстановява на място след поставяне на новите плочи

Столичните социалисти започнаха да възстановяват разбитата плоча на Паметника на Съветската армия - 1
Снимка: БСП-София

Софийската градска организация на БСП закри предизборната кампания на партията в София и постави начало на възстановяването на Паметника на Съветската армия. Социалистите докараха на място готови плочи от същия камък, който беше счупен от вандали. Надписът ще се възстановява на място след поставяне на новите плочи.

Въпреки опита на областния управител на София Митко Михайлов, назначен от президента Румен Радев, да възпрепятства провеждане на заключителното мероприятие на предизборната кампания на партията в столицата и въпреки засиленото присъствие на жандармерията, събитието събра стотици избиратели, членове и симпатизанти на партията. БСП даде старт на възстановяването на счупената плоча на Паметника на Съветската армия със символичната първа стъпка на запълване на разрушения монумент, която бе лично извършена от млади социалисти от Младежкото обединение в БСП.

В Княжеската градина пред монумента бяха и водачът на листата на „БСП за България“ в 23 МИР – Христо Проданов, водачът на листата на социалистите в 24 МИР – Георги Свиленски, вторият в 25 МИР – Милко Панов, председателят на БСП-София – Иван Таков, секретарят на Изпълнителното бюро на БСП - Вяра Емилова, членът на ИБ - Таско Ерменков, председателят на Младежкото обединение в БСП-София – Евгени Филипов, както и други кандидати за народни представители и млади социалисти.

„Даваме старт на възстановяване на този паметник, който беше опорочен преди 66 дни от един вандал. И 66 дни чакаме държавата да вземе в свои ръце възстановяването на този паметник, но не го направи. Затова ние сме днес тук. Всеки глас даден за „БСП за България“ с номер 1 е глас за мира, глас - против военна помощ за Украйна, глас - против опорочаването на образователната система в България и подмяна на историята, глас – за овладяване на инфлацията и високите цени, а в България да има работеща икономика, работещо селско стопанство, земеделие и гражданите да бъдат спокойни“, каза пред стотиците присъстващи Георги Свиленски.

„Да! Можем да не допуснем оръжия за Украйна. Да! Можем да не допуснем България да бъде въвлечена във военния конфликт. Да! Можем да спрем ръста на цените чрез налагане на таван на цените. Да! Можем да предотвратим навлизането на джендър идеологията в българското образование. Всичко това може да се случи, ако на втори април гласувате с номер 1 за „БСП за България“, каза още Свиленски и призова гражданите да се включат в подписките за запазване на Паметника на Съветската армия и за организиране на референдум против навлизането на джендър идеологията в училищата.

„БСП ще продължи да прави това, което подобава на най-мъдрата, най-отговорната и социалистическата партия на България. Никой няма да ни пречупи - нас и нашия ентусиазъм да възстановим този паметник. БСП остана единствената партия, която гради, а не такава, която руши. България има нужда от градеж, а това място символизира жалката българска картина в последните 30 години – политика на разруха, на подмяна на историята, на деградация и разделение на обществото. Призоваваме ви след два дни да поставим началото на градежа на България, да спрем разрухата – с номер 1 в интегралната бюлетина за „БСП за България“. Защото доказахме, че ние можем – да управляваме мъдро, в интерес на хората и в защита на българския национален интерес, в защита на българската история и на българския народ. Повярвайте в победата и нека да положим всички усилия в нея, така че в неделя с номер 1 да дадем ново начало на България. Успех и победа!“, каза Христо Проданов.

„Днес направихме първата стъпка, съвсем скоро ще положим и последната плоча от възстановяването на този паметник. Да бъде или да не бъде Паметника на Съветската армия в Княжеската градина – това ли беше въпросът на тази предизборна кампания? Това ли беше най-важният проблем на града и държавата? Или тази тема най-правилно обслужваше едни партийни цели в предизборната битка за надмощие“, попита Иван Таков.

„На предстоящите избори ще гласуваме за стабилност, за справедливо разпределение на благата, за по-високи доходи – ще гласуваме с номер 1 за БСП. Защото БСП показа, че може да отстоява интереса на гражданите и на България. Защото БСП показа, че знае как и може да се грижи за децата, за възрастните, за работещите. БСП категорично доказа, че може да пази историята и паметта в името на нашето по-добро бъдеще. Паметникът е тук на мястото си и така ще бъде“, категоричен бе Таков.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССР

    16 16 Отговор
    Ние сме на всеки километър, ДАЖЕ и след края на света!

    Коментиран от #32

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 СЗО

    31 22 Отговор
    Жалка картина!
  • 4 СЗО

    25 12 Отговор

    До коментар #2 от "адаша":

    Тези двамата са от БСПто. Къде си видял комунисти да работят.....

    Коментиран от #9, #10, #22

  • 5 Гражданин

    23 19 Отговор
    Столичните социалисти да отидат да помагат на съветската армия сега, когато е в нужда, а не да се скатават с формално подлизурство!
  • 6 Още

    26 20 Отговор
    ... една причина да се премахне паметника на съветската окупационна армия - да не може наследниците на кървавия режим да продължават да вилнеят в общественото пространство с такива демонстрации.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Сесесере

    18 13 Отговор
    За край на света не знам ама колкото и да се пънете другарската кочина и се видя края още миналия век
  • 9 адаша

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "СЗО":

    За това съм написал- "работниците"...
  • 10 прокопи

    9 8 Отговор

    До коментар #4 от "СЗО":

    На строителен обект. Работници, с червени потници, скандираха- "И утре е ден...".
  • 11 Кокорчо 🌈🌈🌈

    16 11 Отговор
    Да съборим египетските пирамиди!Гробници на тирани.

    Коментиран от #14

  • 12 Цинизма на слугите

    18 14 Отговор
    Идейните наследници на режима, избил десетки хиляди български граждани в лагерите на смъртта, се хвърлят да бранят паметника на окупатора на родината им, с помощта на който извършиха престъпленията си.

    Коментиран от #55

  • 13 Хммммммл

    19 11 Отговор
    НИКОЙ не може да изтрие историята !!!
    За да вървиш напред, трябва да знаеш какво е било в миналото. Слепотата и незнанието са вредни !!!

    Коментиран от #16, #42

  • 14 Неграмотност

    10 12 Отговор

    До коментар #11 от "Кокорчо 🌈🌈🌈":

    Египетските пирамиди са на хора реално управлявали Египет, които са били египтяни. Пробвай пак, но с някое друго знаменце. Може червено.
  • 15 браво на тия смели хора

    16 14 Отговор
    ще гласувам за БСП по много причини, за Възраждане също, надявам се други съграждани да подкрепят и Възраждане...Възраждане и БСП трябв ада съберат 51% , за да няма война лятото и бомби по България - военните й заводи и чуждите военни бази
  • 16 Наистина

    15 15 Отговор

    До коментар #13 от "Хммммммл":

    "НИКОЙ не може да изтрие историята !!!" Така е, затова знаем и за престъпленията на окупаторската съветска армия в България и на БКП/БСП.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Абе

    14 9 Отговор
    Пълна простотия е това да събаряш паметници.Да докажеш и да покажеш какво? Лесно се руши трудно се гради.Бай Тошо преди да умре ви го каза: Това което аз съм построил и изградил през годините вие даже не може да го боядисате .

    Коментиран от #21, #65

  • 20 Гласоподаватели мислете

    13 9 Отговор
    Вижте кои партии само рушат, и кои строят
  • 21 Да не кажем нещо повече

    8 12 Отговор

    До коментар #19 от "Абе":

    "Пълна простотия е това да събаряш паметници." Всички паметници, които утвърждават лъжи и престъпления, трябва да бъдат премахнати. Обратното би било пълно простотия.

    Коментиран от #25, #38

  • 22 Е как къде...?!

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "СЗО":

    Буцката е най-Дъртата Комуняга на РБ и така яко ,,работеше" цели 12 години,че заработи и напълни до горе шкафчетата и чекмеджетата си ...!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Тия русофилски отпадъци

    13 9 Отговор
    Какво ще ремонтират , след изборите паметника изчезва, няма да ни размахват автомати над главите на гражданите.
  • 25 ОК!НЯМА ПРОБЛЕМ!

    7 7 Отговор

    До коментар #21 от "Да не кажем нещо повече":

    Тогава да започнем от премахването на паметника на основоположника на фашизма-Дучето...!Да,ама - Не...!Италианците не страдат от комплекси и казват-нека стои,това е история ..!

    Коментиран от #28, #40

  • 26 Той и Путлер

    4 4 Отговор

    До коментар #23 от "С други думи":

    Ги поздравява в Украйна.

    Коментиран от #34

  • 27 БОЦ - ко

    12 6 Отговор
    ПОЛУДЕЛИ,
    КОМУНДЕЛИ ...
  • 28 То на тебе изказа

    4 3 Отговор

    До коментар #25 от "ОК!НЯМА ПРОБЛЕМ!":

    Ти е комплексиран. Гузен не гонен бяга.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Внимание предатели!

    9 3 Отговор
    Ало върете надградете паметника на Апостола Васил Левски! не ви омръзна да се кланяте и деп... на чужди .............

    Коментиран от #36

  • 31 ха ааа

    13 5 Отговор
    Тези комунета имат нужда да им ремонтират чукундурите.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 БСП най крадливата партия

    11 6 Отговор
    Радвайте му се до изборите, малко остана ще го демонтираме.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ДОНЬО ДОНЕВ

    9 6 Отговор
    ТРИМАТА ГЛУПАЦИ
  • 36 Как ще надграждат

    12 10 Отговор

    До коментар #30 от "Внимание предатели!":

    Паметника на Левски, за русофилите Левски е бандит, така пише в историята на Руснаците . Боклуци нейдни.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Еми

    5 5 Отговор

    До коментар #21 от "Да не кажем нещо повече":

    по твоята логика дай да разрушим парламента там се разпространяват най големите лъжи.Или паметника Шипка,щото и той е руски.

    Коментиран от #44

  • 39 Още сто години няма

    10 7 Отговор
    Да се справим докато има такива рускопоклонници, Вище поляците настигат икономически Германия а ние сме в тинята.
  • 40 Да не кажем нещо повече

    6 5 Отговор

    До коментар #25 от "ОК!НЯМА ПРОБЛЕМ!":

    Стотици статуи на Мусолини и символи на Фашизма са премахнати в Италия след ВСВ, а тези, които са останали са и до днес там само заради десни екстремистки партии, които си сътрудничат с мафиози като Берлускони.
  • 41 Мисля си защо мразиш

    10 7 Отговор

    До коментар #37 от "Хора мислете":

    БЪЛГАРИЯ, русороби предател.
  • 42 ПЪЛНОПРАВЕН ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ

    9 7 Отговор

    До коментар #13 от "Хммммммл":

    КОЯ ИСТОРИЯ? ИСТИНСКАТА ИЛИ НАПИСАНАТА ОТ КОМУНЯГИТЕ ?

    Коментиран от #67

  • 43 Абсурдистан

    7 5 Отговор
    Съвсем логично е т.нар. социалисти да издигнат паметник и на Сталин.
  • 44 Да не кажем нещо повече

    8 2 Отговор

    До коментар #38 от "Еми":

    Нито лъжите в Парламента, нито лъжите от паметниците трябва да бъдат защитавани. Или ти мислиш, че в Парламента е редно да се лъже? Паметника на Шипка е построен за загиналите там. Не е руски. Не си знаеш историята.
  • 45 !!!?

    17 8 Отговор
    Паметник на съветския окупатор !!!?

  • 46 Мисля

    10 8 Отговор
    Оня шма ток с чука затвориха ли го за лечение?
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Руски цинизъм

    10 10 Отговор

    До коментар #37 от "Хора мислете":

    "Възраждане, БСП - партии на мира" Възраждане и БСП са подръжници на руските агресори, тъй че е цинизъм да бъдат обявявани за "партии на мира".
  • 49 Протестърът.

    11 6 Отговор
    РУСИЯ ПУТИН И КОМУНИСТ СА МРЪСНИ ДУМИ В СВЕТОВЕН МАЩАБ.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Агата Кристи

    9 4 Отговор
    Следващата стъпка на КОМПАРТИЯТА е да върне ЧЛЕН ПЪРВИ в конституцията за ръководната роля на "ПАРТИЯТА" и да възстанови превилегиите на "АКТИВНИТЕ БОРЦИ" СРЕЩУ "ФАШИЗМА" И КАПИТАЛИЗМА. В предприятията и фирмите да се върнат ПАРТИЙНИТЕ СЕКРЕТАРИ.... и да не изброявам повече.... Белене, Куциян, "Слънчев бряг"...
  • 53 Кой е дал разрешение

    8 7 Отговор
    За да ремонтират паметника, полицията спи ли.

    Коментиран от #56

  • 54 С думи прости!

    8 6 Отговор

    До коментар #51 от "С други думи":

    Фашистите носят фашистки свастики по знамената и униформите си...!Боцкат се с фашистки татуировки...!Това са укро-фашистките военно-престъпни организации-,,Азов"...,,Кракен" и т.н...!Които Кремълските Антифашисти унищожават на фронта...!Чакай,чакай...ясен си ми...!А ти да не би да имаш татуировка на ... си- ,,Пречупен кръст"...?!?!
  • 55 Иван4о

    5 3 Отговор

    До коментар #12 от "Цинизма на слугите":

    ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ - първо на паметника на окупаторите на Б - я (45 години СТИГАТ!), после повторение?
  • 56 Областния

    4 3 Отговор

    До коментар #53 от "Кой е дал разрешение":

    управител е назначен от Радев, а столичната кметица е назначена от ГЕРБ. Проруските партии са навсякъде. Кой да изпрати полиция? Нали виждаш, НА ПРИКАЗКИ областния управител уж щеше да им "забранява", даже вдигнаха пушилка как шял с жандармерия да го прави. РЕАЛНО ги оставиха пак да си развяват мръсната комунистическа идеология. Така хем Радев си прави публичен ПиАр как е срещу БСП, хем комунистическите мероприятия си вървят.
  • 57 Българин🇧🇬

    3 7 Отговор
    Поръчал съм метални плочи с надпис ще бъдат хванати с 20см анкери!
  • 58 Бесен- _Язовец

    4 10 Отговор
    Фашизоиди козяшки стойте далече от Антифашисткияя паметник
  • 59 ПРЕДЛАГАМ ДА НАПРАВИМ

    10 1 Отговор
    И ПАМЕТНИК НА ЛЕНИН ЗА ДА ИМА КЪДЕ ДА СЕ МОЛЯТ РУСОФИЛИТЕ НА ВЕЛИКДЕН.
  • 60 Ремонтират паметника

    9 4 Отговор
    На Фашистка Русия.

    Коментиран от #62

  • 61 Професора

    3 6 Отговор
    Счупите линпак плочата фашисти следващия път ще му сложим метална обшивка с дебелина 2 см тежка бронировка с оригиналния надпис.
  • 62 Окраин4е

    5 8 Отговор

    До коментар #60 от "Ремонтират паметника":

    ФАЩ спонсор на окраински фашисти отговорни за смърта на хиляди окраинци и световна инфлация .
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Защо?

    8 4 Отговор
    Др. Нинова, защо синът ви не учи и не работи в Москва, а в "прогнилия" Запад живее?
  • 65 Българското чудо

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "Абе":

    Най-големият строител сред всичките ни управленци е бил Стамболов.

    Коментиран от #66

  • 66 Худ Робин

    0 11 Отговор

    До коментар #65 от "Българското чудо":

    Стамболов Сатрапа е терорист избил е хиляди българи участвали в Освобождението на България
  • 67 Коментар

    1 7 Отговор

    До коментар #42 от "ПЪЛНОПРАВЕН ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ":

    Едно време като сме били 500 години под турско робство сме си опазили историята и културата, въпреки че са пробвали да ни я подменят.Не ни трябват ни учебници,ни пропаганди.Знаем как е било.
    Не е било никаква окупация.Хората са ги посрещнали с цветя.Има снимки и филми.Тогава са вярвали,че комунизма ще им донесе светло бъдеще,но се е оказало накрая поредния провал.Като разрушите паметника истотията ще се повтори.Пак ще има нацизъм,после пак комунизъм в отговор и хиляди жертви.По-добре го оставете за следващите поколения.Нищо не строите,а само знаете да рушите.

    Коментиран от #70

  • 68 ТТТ

    5 0 Отговор
    Ей тва са съвременните кирякстефчовци. БСП изтърва шанса и никога няма да стане истинска социалистическа партия по европейски модел. Още сега или на следващите избори дори няма да влезе в Парламента и заслужено ще бъде изхвърлена на бунището на историята.
  • 69 Радостин

    1 5 Отговор
    Не ги харесвам, но тук са абсолютно прави. ГЕРБ и ДБ -ПП се надпреварват кой повече да се хареса на американското посолство
  • 70 Да се премахне

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "Коментар":

    Това е Паметник на Измамата Същите тези освободители в кавички избиха и прогониха елита на нацията и въведоха тежък съветско болшевишки режим от който и до днес не можем да се съвземем
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове