Last news in Fakti

1 Април, 2023 19:05 4 344 165

Фермери: Украинското зърно се продава в България, но не и родното

  • фермер-
  • украинско зърно-
  • протест

И днес земеделци излязоха на протест до автомагистрала "Струма" край Благоевград

Фермери: Украинското зърно се продава в България, но не и родното - 1
Снимка: Нова ТВ

Не спира недоволството на зърнопроизводителите срещу украинския внос в България. И днес земеделци излязоха на протест до автомагистрала "Струма" край Благоевград, уточнява "Нова телевизия".

Протестът започна на главния път между Кюстендил и Дупница, съвсем близо до АМ „Струма”. Шествието е по главен път Е-79, където движението е малко по-спокойно.

Основната причина за протеста е вносът на зърно от Украйна в страната ни, заради което българското жито стои непродаваемо.

„Най-много ни притеснява вноса на зърно от Украйна, нашето зърно се залежава по складовете непродадено”, каза един от протестиращите фермери.

„На пазара се продава основно украинско зърно – зърно, слънчоглед, ечемик, даже и преработена земеделска продукция”, допълни друг протестиращ земеделец.

Трети го допълва – „Нашето земеделие се разсипа. От износител на плодове и зеленчуци ние ставаме страна-вносител. Срамота”.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кнаус 485

    112 38 Отговор
    Така е,щото ни управляват пудели и дебили....

    Коментиран от #4, #148

  • 2 Затвор за

    99 37 Отговор
    екзекуторите на родното земеделие. Това е национално предателство и заслужава смъртно наказание.

    Коментиран от #10, #14

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Жоко

    68 72 Отговор
    Време е за възраждане фермери!

    Коментиран от #9, #149

  • 6 Зрънчо

    171 13 Отговор
    Аз искам да продавам, ама скъпо. Защо да спечеля 200 милиона, като мога да спечеля 300 милиона? И защо българинът да купува евтин хляб като може да плати за скъп?
    А вие знаете ли колко е смяната на масло на Бентли? А частите за трактора Ламборгини?

    Коментиран от #40

  • 7 Абе

    184 8 Отговор
    Свалете цената която искате за него под тази на украинското и вашето ще се подаде моментално
    Напротив трява внос на максимум за да се сринат цените на българските картелни мошеници лапащи европейски субсидии и искащи да подават на цени по-високи от тези на които продават украинците които не вземат никакви субсидии и плюс това са във война.

    Коментиран от #144

  • 8 Да се проверяват

    46 74 Отговор
    всички украинските стоки на радиоактивност. Кой знае, на кои полета са събирани, а там имаше ядрена зараза 1986-та г. в Чернобил.
    В западна Европа доста често ловците, при проверка на убити глигани намират доста висока радиация и ги унищожават по специален начин. Къде е гаранцията, че зърното сега от Украйна не е заразено?

    Коментиран от #127

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Екзекутора

    39 26 Отговор

    До коментар #2 от "Затвор за":

    Екзекутора на родното земеделие и родното производство въобще е демократичния глобализъм който толкова много ви е обзел всички. Помислете и ще разберете причината....

    Коментиран от #13, #162

  • 11 Хомосапиенс

    111 5 Отговор
    Продавайте и вие боклуци, ама искате много пари.
  • 12 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    154 6 Отговор
    А защо имате в складовете си продукция от 2021 още?
    Не продавайте, за да се вдигнат цените а?
    На това му се вика спекула!
    Продавайте бентлитата, ролсовете и майбасите!
    И бегайте при силиконките да ви утешават!
  • 13 Ами

    110 1 Отговор

    До коментар #10 от "Екзекутора":

    Реално така се свалят цени с истинска пълномащабна глобална конкуренция , а не със сйтове или измислени тавани на надценки или цени. Ако зърнарите протестират пробив вноса всички останали трябва да протестират срещу опита им да си издействат държавно покровителство с не пазарни механизми ощетяващото конкуренцията и съответно всички потребители.

    Коментиран от #80

  • 14 Запознат

    132 3 Отговор

    До коментар #2 от "Затвор за":

    Затвор трябва да има за всички зърнени босове които грабят България приятелю тракторист съм в една земеделска кооперациация на един такъв бос и съм се нагледал на много работи така че не се изказвай неподготвен смешно е.

    Коментиран от #23, #37

  • 15 Еми това идва

    10 37 Отговор
    от борда на лева с еврото!
    "...„Нашето земеделие се разсипа. От износител на плодове и зеленчуци ние ставаме страна-вносител...."
    Нашите левове стават "по-скъпи" заедно, паралелно с еврото по отношение на турските лири, украинските пари и парите на останалите по света. За това нашата продукция става все по-скъпа в сравние с вносната от такива страни и съответно непродаваема на тези цени. А под себестойността й, никой луд не е съгласен да я продава.

    Коментиран от #26

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Дядо ви Тошо

    78 9 Отговор
    Износители на зеленчуци беше по мое време и цяла Европа ядяха нашата продукция и даже се редеха на опашка хаха След 89 година вече България е вносител хаха Старите хора все още помнят вкуса на нашите оранжериини зеленчуци които нямат нищо общо с пластмасовите и безвкусни домати и краставици които се предлага по магазините в момента
  • 18 Ххх7

    39 0 Отговор
    Общности интереси но въпроса сега е защо стоките са скъпи суровината е украинска евтина?
  • 19 един

    62 7 Отговор
    Украинското зърно минава транзит през България и отива в Африка. В знак на благодарност към Украйна африканците гласуват против нея в ООН. А нашите производители да вземат да изнасят и да печелят, не да реват!

    Коментиран от #28

  • 20 Бамбука

    88 1 Отговор
    Произвеждат над 6 млн. тона зърно, около 2.5 млн. се използва за хляб и хлебни изделия. И това е статистика от години, не от вчера, много преди украинското зърно. Когато си купуват Бентлита, що не протестират за цената на колата ? Пазарна икономика, но лакомо д..е ....нататък всички знаят продължението. Можеха да го продадат, но лакомията им е безгранична, а се доказа, че не са търговци, а само са прости.
  • 21 Виж му гладната физиономийка

    72 3 Отговор
    на тоя сиромах зърнар, тя казва всичко, и за наглостта и за бойковщината им
  • 22 Тошко

    75 1 Отговор
    Родното не можем да ви го платим. Алчни вечно недояли ceляндypи.
  • 23 Анонимен

    7 47 Отговор

    До коментар #14 от "Запознат":

    А след като си запознат ЗАЩО не работиш сам за себе си??? Купуваш трактор комбайна и печелиш.... защо превиваш гръб пред чорбаджията.....
  • 24 Водолей

    76 2 Отговор
    Намалете цените да купйваме ващо зърно как украйна без субсисии продават по ефтино. Забравихте се.
  • 25 Двоен стандарт

    18 45 Отговор
    Какъв е смисъла на Европейския съюз и европейския пазар, след като налага стандарти за препарати и торове, като може да се внася зърно пръскано със забранени препарати.

    Коментиран от #32

  • 26 Глупости

    74 4 Отговор

    До коментар #15 от "Еми това идва":

    Идва от алчността и неефективността на нашите така наречени зърно производители, който релно са се превърнали само в бенефициенти по усвояване на субсидии и сега имат наглостта да протестират и да искат още държавен лобизма за защита на техните лични икономически интереси които ощетяват интересите на цялото общество. Само се чудя защо още няма протести срещу исканията тази алчни наглеци които прибират почети всички субсидии за целия сектор земеделие и така обричат всички земеделски производители в България.
  • 27 Град Симитли

    70 2 Отговор
    А леба що е 2 лева за половин кило ве, тюфлек?!

    Коментиран от #99

  • 28 Анонимен

    21 38 Отговор

    До коментар #19 от "един":

    Окраонското зърно става само за храна на животните и почти целия износ отива в Западна Европа.Има справки в нета къде отиват корабите с окраински зърно. В Африка съвсем малко зърно отиде защото е некачествено и даже и гладните не го искат
  • 29 Феликс Дж

    28 10 Отговор
    УКРАИНСКОТО ЗЪРНО Е ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКО. А в България сме "мързеливи, като цигани и имаме дълбоко положително отношение към Русия" - цетата е на Идна Окраинка.
  • 30 бай Иван

    20 26 Отговор
    Доколкото се запознах в Украйна около 7.5 хил.кв.километра обработваема земя са дадени на западни основно американски фирми като Мосанто и други такива свързани с производство на ГМО култури. Така ,че сега просто трябва да се продаде житото, царевицата и соята която неъе на Украйна, а тяхната щото ще губят. Пълн глупости са количествата които се произвеждат в Украйна как ще спасят света от глад. Има официална статистика всеки може да си я види какъв е процента им в световен мащаб. Само си спомнете как леехме сълзи ,че бедните африканчета ще останат без пшеница и ще мрат от глад ако не се изнесе украйнското зърно. Е къде отиде зърното, при бедните българчета от Африка да се чудят къде да го дяват, за да угодят на "западняците".Сега не се ли сещате защо Путин им пуска зърното .Просто да не го обвинят после ,че предизвикал световна хуманитарна криза. Той излезе с числа и каза какво произвежда Русия ,какво Беларус и какво Украйна и кое къде отива .
  • 31 Разбирач

    65 3 Отговор
    Свали цената под Украинската и пазара сам ще дойде при теб нали си търговец

    Коментиран от #36

  • 32 Абе

    58 3 Отговор

    До коментар #25 от "Двоен стандарт":

    С препаратите се оправдават само. Колко е разликата в цената на препаратите на де кър и колко размера на субсидията на декар? Истината е че нашите зърно производители са алчни мошеници, които искат да подават скъпо и да печелят много вместо да са конкурират с другите производители и да гонят ефективност на производството си те само се осланят на държавен лобизъм и усвояват субсидии, като даже лъжат с размера на обработваните пощи за да крадат субсидии .
  • 33 Българин

    68 4 Отговор
    Стига с тия алчни зърнари! Те са 1% но държат 70% от обработваемата земя. Не са свикнали с конкуренция. Когато взимаха субсидиите от ЕС не реваха, сега реват/
  • 34 Мълчете и трайте че

    22 17 Отговор
    Урсула и останалите приятели на зеленото чудовище ще дойдат и ще ви размажат.
    Вие не разбрахте ли че украйна е номер едно и никой друг в евросъюза не е важен че мрънкате като мокри котета.
  • 35 Сеирджия

    70 3 Отговор
    Познавам алчни наши търгаши, които отказаха да продават на 600 лв. за тон, очаквайки по-високи цени (и вероятно цена от 5 лв. за хляб) и сега реват. Ако не са нашите търгаши, хлябът няма да бъде 1,25, както е сега, а ще е на нормална цена от 80 ст., най-много 1 лв. Да сме спрели изкуствено евтиното и качествено жито от Украйна, което храни целия свят и да купуваме скъп хляб от нашите търгаши, които блъскат какви ли не изкуствени торове - край магистралите е пълно с реклами на всякакви химии.
  • 36 Ами

    44 2 Отговор

    До коментар #31 от "Разбирач":

    Е да ама така няма да има големи печалби.
    Тези бентлита трябва да се подържат. Знаеш ли колко е само смяната на маслото?
  • 37 Нещо да съм казал за

    28 13 Отговор

    До коментар #14 от "Запознат":

    зърнените босове трактористе? Кой закри земеделието, което процъфтяваше при бай Тошо и можехме да храним половин Европа? Там е проблемът.
  • 38 Проблемът

    53 1 Отговор
    е в нашите зърнари. Идва украинския камион с 20т зърно и нашият зърнарчо го купува на половин цена (200лв/тон примерно) и прибира в склада. След като си ожъне зърното складовите му пълни и отива при мелничаря. Казва му реалната цена(400лв/тон), обаче от мелницата му казват, че украинците продават на 200лв. Ами сега какво ще правим, хайде да протестираме дето не можахме да продадем украинското зърно като наше.
  • 39 ХА ХА ХА

    22 3 Отговор
    АБЕ ФЕРМЕРИ , ТРАЙТЕ БЕ , ЗАЩО РЕВЕТЕ ? ЕС , КРАВИТЕ И СИЕ СКЛЮЧИХА ДОГОВОРА ЗА ИЗНОС НА ЗЪРНО ЗА БЕДНИТЕ СТРАНИ ВЪВ АФРИКА , ЗНАЧИ НИЕ СЕ НАМИРАНЕ ТАМ И НИ ПОМАГАТ !
  • 40 розово

    30 1 Отговор

    До коментар #6 от "Зрънчо":

    Право в деветката.Ака беше споменал нещо за любовниците щеше да е в десетката.
  • 41 Ехххххууууууу

    9 26 Отговор
    Укро нацистите яко се о:::::с:::::и:::::::р::::::а:::::т .......скоро ще ревнат и евро дЖеНДъРиТе !!!!!!!!!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ад бе

    51 1 Отговор
    Продава се защото е евтино а вие го дръжте по складовете докато изгние ако намерите един американски трактор по евтино в Украйна вие скъпия ли трактор ще купите аде стига с Вашите номера хем супсидии вземат хем китарата ви много знае капиталисти
  • 45 така

    44 1 Отговор
    еми свалете цените ве
  • 46 Бацето ги е

    31 2 Отговор
    Изкарал!
  • 47 Жоро

    48 1 Отговор
    Що го държахте толкова?? Чакахте голямата парса, бати бойко ви е учил. Яжте сега дърво. Продайте на безценица или загуба. Следващия път да не бутате изкуствено инфлацията да ви е за урок.
  • 48 Малко е!

    15 14 Отговор
    Да видите в Полша как замерят министрите на земеделието си с яйца по подобна причина.
    На това законът казва ДЪНПИНГ!

    Коментиран от #55

  • 49 Хасковски каунь

    12 18 Отговор
    Такава е заповедта на Урсула Дер ТорбаЛайна.
    И утре внимавайте! № 3
  • 50 Джуджу

    47 1 Отговор
    Защо не продавайте, когато един тон беше 600+ лв?

    Защото си мислехте, че ще стане 1000!

    А сега, когато вече слиза цената - ревете.

    Продавайте майбасите и яхтите и пийте една студена вода.
  • 51 гигавата

    38 1 Отговор
    Продавай го в чужбина - изнасяй го в сърбия примерно и македония... не са членки на ЕС. Е да ама цена нямаш нали ? То не може хем скъпо - хем да се продава. Требе топ цена - качество и си ти!
  • 52 селянин

    49 1 Отговор
    Аз имам само един въпрос, как след всичките тези субсидии от България и ЕС нашето зърно е по скъпо от украйнското, зърнопроизводителите във Украйна нямат евро субсидии товарат го на кораби и разтоварват тук, тоест имаме и разход логистика и все пак идва по евтино от нашето.... Или нашите зърно пройсводители са станали прекалено алчни и не могат да слязат от скъпите каляски или просто сме свидетели на някакъво чудо.

    Коментиран от #69

  • 53 123

    30 0 Отговор
    Тоз гледа все едно му откраднали Ес класата..
  • 54 Механик

    14 23 Отговор
    "Фермери: Украинското зърно се продава в България, но не и родното"
    Ми, нормално. Кой ги бръсне българите за нещо? Никой.
    Е, за пушечно месо в украйна ставаме.
    Само чакайте и гледайте какво ще стане на тия уж "избори"! Грантирам ви победа на ПП и ДБ и чакайте повиквателни.
    п.п.
    С герб ще е същото.
  • 55 Обаче

    33 2 Отговор

    До коментар #48 от "Малко е!":

    Дъмпинга не е незаконен, но картела е. Това да държат координирано зърното по складовете и да не го подават за да може да дигнат цената беше обичайната практика на нашите зърно производители за която държавата се затваряше удобно очите. Сега вноса от Украйна саботира тази порочна анти пазарна практика и затова е целия този рев.

    Коментиран от #71

  • 56 Ламбо

    39 0 Отговор
    Интересно , защо ли никой не подкрепя протестиращите ?????????????????????????

    Коментиран от #66

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Не се правете на пръднали

    14 20 Отговор
    Нали трябва да се продава украинското зърно , яйца и каквито и други боклуци се сетите . Така казаха от козяк .

    Коментиран от #65

  • 59 Брат Румен Ралчев

    9 0 Отговор
    Аз ще кажа на братята в Германия.
  • 60 Арендодател

    30 0 Отговор
    За наследствените ми ниви дават аренда по 55 лв. на декар за година, повтарям за година. При друг да отида пак казва толкова, щото са картел. Повтарям КАРТЕЛ.
  • 61 Търновец

    15 8 Отговор
    България се управлява от малки малцинства от хора в София и Пловдив а пък те от Тел Авив - в складовете залежава селскостопанска стока за около 4 млр но се внася безмитно от Израел2

    Коментиран от #62

  • 62 Търговец

    14 1 Отговор

    До коментар #61 от "Търновец":

    Ценитеееееее, цените гледай !

    Коментиран от #133

  • 63 Но пасаран !

    18 1 Отговор
    Свалете цените ! Искате да продавате на 5-ни цени !
  • 64 От Павликени

    39 2 Отговор
    Работя със земеделци в павликенско ,тежко им е да знаете!Разходите за скъпите джипове на фамилията са болезнени.Не се поддържат лесно няколко S класи.Складираха зърното след жътва с очаквания заради войната да го продадат след месеци на доста висока цена!Плановете им обаче пропаднаха.Ако не беше украинския внос,сега щяхме да купуваме хляба по 3 лева!

    Коментиран от #86

  • 65 Пръднах ти в устата

    1 3 Отговор

    До коментар #58 от "Не се правете на пръднали":

    , профил
  • 66 Абе

    23 3 Отговор

    До коментар #56 от "Ламбо":

    Те да се радват, че не са се организирали хората да протестират срещу тези мошеници зърно производителите, че тога ще разберат какво е протест.
  • 67 Айде

    20 1 Отговор
    Ами, намалете си цените, лакомници!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Анонимен

    9 5 Отговор

    До коментар #52 от "селянин":

    Имат субсидии. Не си запознат че даже в Русия има субсидии за земеделските производители.Мислиш си че в другите държави освен ЕС няма субсидии но си се излъгал защото не се пише за тези неща нарочно и ни казват че сучем от вимето без да ни информират реално че и в държавите извън ЕС също има субсидии.

    Коментиран от #94

  • 70 Уса

    9 16 Отговор
    Яжте украинско зърно да ви светят очите и пукат ушите
  • 71 Търновец

    15 0 Отговор

    До коментар #55 от "Обаче":

    Има съвсем различна причина за високите цени у нас - в ЕС земеделските субсидии отиват при крайните стопани а у нас около 60% остават директно в София - нас не ни броят за хора, и то е защото цялата власт е струпана там

    Коментиран от #79, #81

  • 72 Диди

    21 2 Отговор
    Познавам човек, който продава зърно на тези. Работи за мощна френска компания, която оперира на нашия пазар. Всичките ги знае. Казвал ми е - само за гумите на джипа дава 15 бона. Изводите оставям на вас.
  • 73 Тома

    21 2 Отговор
    Ами продавайте на цената на украйнското зърно бе момчета стига сте дойли народа на в пъти по скъпо
  • 74 Айде утре идете

    10 11 Отговор
    Гласувайте пак за тия дето подкрепят укр.....😠😠😠

    Коментиран от #76

  • 75 Тези алчни

    29 0 Отговор
    Зърнопроизводители се забравиха.Навсякъде по света тези хора са не много богати докато в България са най богатите хора т. е има нещо сгрешено

    Коментиран от #105

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Васил

    24 1 Отговор
    Ами продавайте го на същите цени като Украинското??? А забравих вие сте алчни и искате да доите Българина до последно.
  • 78 Шкембе Войвода

    23 1 Отговор
    Вие като купувате торове за земята, да не би да купувате най-скъпите!? Така е и при наличието на по-евтина пшеница, да се внася и продава. Алчността ви,граници няма...
  • 79 Курд Околянов

    6 2 Отговор

    До коментар #71 от "Търновец":

    Тия приказки минаваха преди двайсетина години.
  • 80 оня

    6 13 Отговор

    До коментар #13 от "Ами":

    А ти знаеш ли, какви са изискванията за производство на зърно в ЕС? Прочети у нета па тогава дрънкай простотии. уSSраинското зърно не се произвежда по стандарти на ЕС:)) Не ги защитавам нашите зърнопроизводители, но проблема не е у тях а при онези 240 хрантутника:))

    Коментиран от #104

  • 81 Обаче

    11 0 Отговор

    До коментар #71 от "Търновец":

    Субсидиите са съвсем отделна тема. С тях си има и директни измами и кражби прикривани с държавна и политическа благословия. Но това не променя факта и къртел между зърно производителите ни за да диктуват не пазарно цените.
  • 82 Абе

    21 2 Отговор
    Държаха зърното на склад и не продаваха, щото чакаха цени по 1000 лв. на тон заради войната. А то кво излезе от войната ...
  • 83 Много е

    20 3 Отговор
    Добре че има украинско зърно за разберем каква полза има от конкуренцията.Да не реват толкова много зърнопроизводителите че ако те фалират може би ще дойдат други по почтени и не толкова алчни.Само луди хора могат да подтрепят техните прищевки.
  • 84 1245677

    9 14 Отговор
    Питайте Кокорчо той забрани износа на родното зърно и после внесе Украинско трябва незабавно да бъде призован от прокуратурата ама неисе отърва се Кокорчо сега лапа шпека на Киро и лютеницата на Лена мустакатата и си брой бримките на чорапогащника

    Коментиран от #134

  • 85 ДрБр

    16 1 Отговор
    Като свалите цените ще се продава и вашето.
  • 86 Търновец

    3 1 Отговор

    До коментар #64 от "От Павликени":

    Вярно е - там е голяма мафия, на Дъските засяга с жито даже земята около бившия радиозавод, как кмета им я даде е мистерия, а да бяхте видели гробищата в Дъските - там не се водеше регистър кой къде е погребан за дядо ми липсва информация къде е гроба, а иначе хората твърдят че кметовете карат роми от вънка да им гледат животни.
  • 87 Брат Румен Ралчев

    9 2 Отговор
    Тази "новина" е поредното доказателство, че бугарите са никои у собственат си страна.

    Коментиран от #91

  • 88 Бойкот

    5 7 Отговор
    На всичко укр....и всички дето ги подкр....пят
  • 89 Одит

    9 9 Отговор
    Продажни политици пращат боеприпаси и оръжие на Зеленски а ЕС ни съсипва родното змеделие с безмитен, задължителен внос на украйнска земеделска продукция. Украйна не е член на ЕС и ЕС трябва нас да защитава.
    Лобито на оръжейната промишленост е козмополитно и не му пука за българите а само за огромната печалба на гърба на замаделието ни!
  • 90 3333

    12 3 Отговор
    Сваляйте цената под украинската и ще продавате у вие.Украинците имат и логистика и тяхната цена е по-ниска,ама лакомията е голяма, нали.
  • 91 Благодарение на кирчовци

    8 5 Отговор

    До коментар #87 от "Брат Румен Ралчев":

    кокорчовци и тиквеници дето ни докараха до това положение последните 33г.
  • 92 байгън

    7 6 Отговор
    Където зърното но и пътищата ни разбиват и задръстват край Русе без да плащат тол такси,а ние поемаме всички разходи заради тия соросоидни еврейски фашисти

    Коментиран от #95

  • 93 Свинска драма

    16 3 Отговор
    На тулупите им разбиха картела и сега стачкуват
    Толупчета..догодина Украйна като влезе във ЕС ще се самоубивате ли какво ще правите?

    Коментиран от #98

  • 94 селянин

    13 2 Отговор

    До коментар #69 от "Анонимен":

    Дори и да е така както казваш те имат разход логистика до кораба и товарене, после кораба да дойде до България и да разтовари, след което още едн разход логистика да се разпространи на нашия пазар, а всички сме наясно колко скъп стана транспорта и пак зърното им е по-евтино от нашето, просто нашите зърнопроизводители са станали страшно алчни и не им пука че ние с теб трябва да си купим хляб за 1.5лв-2лв.
  • 95 Стачка има

    15 3 Отговор

    До коментар #92 от "байгън":

    Тиква ти май искаш да плащаш по 6 лева за бутилка олио и 2 лева за хляб..никакво съчувствие към тия милиционери нямам
  • 96 Петър

    8 0 Отговор
    Продаваите на разумни цени
  • 97 Буквоядец

    16 1 Отговор
    Тези с Бентли,не са за жалене! Получават субсидии,тровят пчелите на хората, дават смешни ренти и рев! НАГЛОСТ!
  • 98 г.....ей съюз

    6 8 Отговор

    До коментар #93 от "Свинска драма":

    През крив макарон....Само СССР!

    Коментиран от #103

  • 99 Заради газта бе Тюфлек

    1 3 Отговор

    До коментар #27 от "Град Симитли":

    Ужас
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Име

    4 1 Отговор
    Може да са на зор - ама според мен е оплакване, защото - олиото стана 5 лева - тогава всичко беше ок.

    На мен ми трябва евтина стока - но това е лично желание. Нищо не се мразим.
  • 102 5х45

    14 1 Отговор
    Ако не беше украинския слънчоглед,олиото сигурно щеше да е над 6лв.с пшеницата е същата работа,ако не е украинската хляба ще удари 5лв.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Ами

    17 1 Отговор

    До коментар #80 от "оня":

    Какви са тези изисквания които толкова окъпват производството, че даже и повече от солидната субсидия за декар, да не ги компенсира. Много начини да отглеждаш жито няма. Това не и култура която изисква някакви толкова специфични дейности. Нито има някакъв много скъп ръчен труд нито нищо. Всичко е въпрос основно на огромната алчност на нашите “производители” на зърно и покровителството на държавно ниво което имат.
  • 105 Стига стари дъвки!

    14 1 Отговор

    До коментар #75 от "Тези алчни":

    Производителите на най-субсидираната култура в България - зърното, които ползват намален акциз за горивата и други облекчения. Президентска власт на страната на народа. “Народът” с Бентлитата. Ами тия Бентлита вече остаряха и е време вече да се подменят с нови.
  • 106 дедя

    2 6 Отговор
    До идио-- 3333 украйнското зърно не отговаря на ЕС по препарати по защита бе бокл-- яж украйнски продукти като уж сме в ЕС и ще ядем чиста храна

    Коментиран от #126

  • 107 Земеделец

    9 0 Отговор
    Нищо не произвеждате,80%ни е внос субсидии и компенсации , така ви научиха.Манталитет на дребни гювечари сте.Но има ЕДИН който гледа.
  • 108 Гост

    10 2 Отговор
    А защо не продават?!Как там уж война ,а евтино пройзяодство.При нас мир ,а скъпа продукция...?!
  • 109 ХАХАХА

    5 8 Отговор
    Друго си е точсичното жито ,то идва по демократичен път не е да виете за марулите от Чернобил.

    Коментиран от #111

  • 110 Украйна не им стига

    11 9 Отговор
    Украинците донесоха много нещастие на онези, които ги приютиха. В България се продават шоколадовите изделия на техен олигарх, които той и децата му едва ли биха яли... - вижте на опаковките им какви са съставките. Сега развалят бизнеса на нашите зърнопроизводители. Има ли доказателство, че украинското зърно не е ГМО?
    В ю туб има информация, че в Германия насила изкарват немски пенсионери от държавните им жилища и ги пращат в старчески домове, за да се освободи място за украинските бежанци. Какво са се разтичали тези хора из държавите? Защо не защитават страната си? Тръгнаха да се бият срещу руснаците, защото си повярваха, че са европейци. Безумен народ, истинско бедствие са!

    Коментиран от #123

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 1245677

    4 2 Отговор
    Правителството не каза ли другаре протестъри спасители на България че 90% от храната в България е внос, а къде е грижата за родните производители изглежда само на пазара можем единствено да си купим родна храна дано поне това да ни оставят

    Коментиран от #117, #119

  • 113 Айде беее

    2 0 Отговор

    До коментар #103 от "Циба":

    Ти пък си крав.....така пдл.....
  • 114 Вият на умряло

    5 3 Отговор
    Тролейчетата на израждане май искат българския народ да си храни мафията за своя сметка..ще си го получите рано или късно..тая земя все ще има кой да я обработва дори и да не са вашите работодатели
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 РадеВ

    9 4 Отговор
    Тези "бедни" латифундисти дали не чакаха по-висока цена и затова да не си продадоха зърното? Бедните. Сега как ще си купят новия модел на Бенц, или БМВ, или каквото и да е? Не ги жалете. ЖаЛкИ СА.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 500 милиона

    2 1 Отговор

    До коментар #112 от "1245677":

    Цял канал им изкопаха със народни пари да могат да изнасят жито
    Питай къде са ти доматите пак
  • 120 РадеВ

    13 1 Отговор
    Тия мизерници, които плащат мизерни ренти на собствениците, като по този начин ги притискат да си продадат земята, сега продължават да рекетират държавата си, защото, освен алчни, са и не много интелигентни.
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 гражданин

    14 2 Отговор
    Родното не се продава, защото го държите в складовете умишлено! Искате да монополизирате пазара и да го пуснете на двойни и тройни цени! Това е изнудване!
  • 123 👍👍👍👍👍

    6 3 Отговор

    До коментар #110 от "Украйна не им стига":

    Кой да чуе пич.Тая укра взе акъла на всички управници.....Ами събуйте си гащите на зел...човече ама не слагайте БЪЛГАРИЯ 🇧🇬🇧🇬🇧🇬!!!! щото идните поколения ще ви с......дят
  • 124 сикара сикуро

    15 1 Отговор
    Аз съм обущар, но нещо обущарите станаха много и услугата поевтиня. Ще трябва да ставам бръснар. Същото е със зърнопроизводителите. Ако не можеш да свалиш цената и да продаваш на цената на конкуренцията станете зеленчукопроизводители.....или зърнопроизводството с шепа работници за кратко време да имаш по-голяма и бърза печалба повече ви допада. Всяко нещо си има начало и край, а вие мислехте, че вашата далавера ще бъде без край. Проблема е ваш а искате да държавата да ви подкрепя безкрайно. Зеленчукопроизводителите трябва да получават повече помощ в момента.
  • 125 1245677

    3 1 Отговор

    До коментар #117 от "Ще има да чакаш":

    Аз съм селско момче и си имам градинка изкарвам си всичко и на пазара има и доста млечни продукти така че нашия регион е ок Пиринска Македония ,да му мислят шопите и пр.
  • 126 3333

    0 2 Отговор

    До коментар #106 от "дедя":

    Да не ритнеш камбаната от много чиста храна,клецко.
  • 127 Мраковерие

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Да се проверяват":

    Радиацията от Чернобил ще я има още много дълго време. Провери какъв е периода на полуразпад и ще разбереш. Но ние тук винаги сме били опитни зайчета отвсякъде. От 1993г. почва полуразпада и сега вече е в пика си. Защо мислиш има в последно време толкова онкологични и други здравословни проблеми по хората особено в тия региони. И няма да се учудя ако тук вкарват старо НЗ от отминали времена.
  • 128 ХАХАХА

    2 0 Отговор

    До коментар #111 от "Тролейте на израждане":

    Вие отивате на ......... ,а познай къде ! ХАХАХА
  • 129 Чакахте високи цени

    8 1 Отговор
    Сега ще гоните михаля
  • 130 Укрта

    2 0 Отговор

    До коментар #111 от "Тролейте на израждане":

    На ............пошла
  • 131 Име

    3 0 Отговор
    Е - нека свалят цената на това олио и тогава.
  • 132 Казуар

    8 2 Отговор
    Земеделските площи в България бяха заграбени от зърнарите, обикновено наследници на председатели на ТКЗС-та, някои закупиха стотици хиляди декари, други обработват под аренда. От сателитни снимки на Украйна се вижда, че там нивите не са окрупнени, обработвани са от собствениците или дадени под аренда.
  • 133 Търновец

    2 0 Отговор

    До коментар #62 от "Търговец":

    В България само около 10-15% от евросубсидиите отиват при крайните производители, така казва статистиката, а има и един пример само че от строителството - до стопанския факултет се намира училище което беше санирано с евросубсидии от Търновска фирма - само че тя е само подизпълнител на Софийска фирма която взема еврата и праща част в Търново
  • 134 Търновец

    3 1 Отговор

    До коментар #84 от "1245677":

    Украинското зърно вярно че идва у нас без да плащат мита но това зърно е ограничено а Китай и Индия и Египет са големи купувачи, населението на земята нараства

    Коментиран от #138

  • 135 Голем смях

    8 4 Отговор
    Боли ме швепса за българските милионери ...зърнопроизводители..Боли ме швепса и за българските свиневъди и всякакви говедовъди .Искам продукцията да е с ниска цена и пет пари не давам от къде идва .Не ми пука ,че ще ям датски прасета ,френски говеда и ще пия италиянско и испанско вино .Българите не искат да гледат зеленчуци,защото има много ръчен труд и трябва да се ...плаща...Лесно е с комбайната за ..1 000 000 лв....Жънеш,получаваш субсидии и корабите чакат ...
  • 136 Тука много плюят

    6 3 Отговор
    Зърнопроизводителите ама те са БЪЛГАРИ,а и най-лошият БЪЛГАРИН е много над най-убавата украааа
    ХОРААААА, КВО СТАВА С ВАС?!?!!?!?!
    БЪЛГАРИ СМЕ ВСИЧКИ! ЩЕ СЕ САМОИЗЯДЕМ ЗА едната украйна....!!!!НЕ ПРАВЕТЕ КЕФА НА ТИЯ ДЕТО УТРЕ ЧАКАТ ГЛАСОВЕТЕ НИ! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬!!!!!!!

    Коментиран от #152

  • 137 БашМайстора

    5 2 Отговор
    Опааа,преди като деряхте кожите беше хубаво.
  • 138 1245677

    5 0 Отговор

    До коментар #134 от "Търновец":

    При златна Добруджа и Дунавската равнина и Пиринска Македония тази златна земя още от царско време произвежда най елитната пшеница ,а при нас и ориз гледахме по комунизма но промяната унищожи всичко за жалост и създаде зърнената мафия която заграби земята на малоимотните, при нас земята пустее само около Мелник гледат лозя в останалата част от Пиринска Македония се гледат градини и оранжерии, всичко се обърка,трябва ни Немски политика и политици и ще ядем само родно и качествено

    Коментиран от #158

  • 139 Урсула

    4 3 Отговор
    На Украйна и трябват пари.Във война е.Ще купувате и ще мълчите.

    Коментиран от #140, #141, #143

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Иван

    7 2 Отговор
    Цирка е пълен хем не продават хем не искат внос нали е пазар като има много цената пада ама неискат
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Калпазанин

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Абе":

    И какво да продават бря, тези протести са просто кьор фишек, ако не ти е ясно за да ти е ясно, иди по време на жътва на портовете ни за да разбереш нашето от нивите отива за износ за белите страни, а ние после внасяме преработваме и ядем украинско, апаши те с бентлитата изнасят злато внасят боклук

    Коментиран от #146, #155

  • 145 Ей шшшшшш

    3 0 Отговор

    До коментар #76 от "Вот":

    Тоя на снимката приятел!!!!
  • 146 ........

    4 8 Отговор

    До коментар #144 от "Калпазанин":

    Прекупвачите са с Бентлитата,а не зърнопроизводителите.Някои от тях даже са се разписали в коментарите.Явно има укро мафия и печелят пари от вноса,а крайния продукт е на цена все едно е качествено българско.Нормално българското да е по-скъпо,защото не е замърсено.
    Яжте си го това радиактивно зърно сами и дано ви поникнат крила!
  • 147 българин

    12 2 Отговор
    Ами намалете цената му, за да го продават и у нас. Вие го съхранявате и чакате да се увеличи цената му, за да го изнесете . Но за ваше съжаление този път няма да имате възможност да смените колите и яхтите, ще трярябва да почакате, така както българският народ чака да дойде краят на това ограбване.. Ще могат ли новите да се преборят с крадците, ще изсипят ли милиони на шепа хора / една голяма час от тях не са българи/ за сметка на българите? Ще видим утре. Излесте и гласувайте братя. Да изметем тази пасмина от нашите ширини.
  • 148 ХА ХА

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "кнаус 485":

    Така е щото са алчни и не свалят цените нали треба да остане за нов майбах че миналогодишния вече е стар а и отрочето иска да е гъзигъзи с ем петицата у студенски град и на слънчака.
  • 149 ХА ХА

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Жоко":

    Я виж нещо си се покапал
  • 150 БЪЛГАРИН

    15 1 Отговор
    Спекуланти-зърнари
    Сега ще го ядете
    Защо не го продадохте?
    Аааа за да има за новото Бентли.
  • 151 Щсдд

    10 1 Отговор
    Познавам двама трима малки зърно произвотители и нямат кола под 100 хил. Така че да не хленчат.
  • 152 Глупаци

    7 1 Отговор

    До коментар #136 от "Тука много плюят":

    Какво като са българи да ни дарът и да ни свалят кожата .
  • 153 Мутра

    4 1 Отговор
    Тоя ва снимката е мутраче.

    Коментиран от #157

  • 154 Даа

    2 3 Отговор
    Срамота е ,че не стачкувате както гърците! Или забравихте как затвориха границата за месец, и загубите които държавата понесе ЕС се направи на ущипана!
  • 155 ХА ХА

    5 1 Отговор

    До коментар #144 от "Калпазанин":

    Еми начи продават на бентлитата ми да им плачат на тях, що плачат на държавата?
  • 156 Хъхъ

    6 2 Отговор
    Ами продавайте бе, кой ви спира ?
    Или нарочно разигравате дойни игри за да съберете пак повече парички ?
    Веднъж мрънкате че искате помощи и ви подбиват цените, а си продавате житото за износ в западна европа …
  • 157 Тоя на снимката

    3 0 Отговор

    До коментар #153 от "Мутра":

    Е БЪЛГАРИН! ПРЕДИ ВСИЧКО!🇧🇬🇧🇬🇧🇬
  • 158 Търновец

    4 1 Отговор

    До коментар #138 от "1245677":

    В България много земя попадна при хора които никога не са я работили - в село Дъскот Павликенска околия собственици си продадоха земята за 60 лв на декар - то се случи защото СДС на Филип Димитров и Иван Костов разрушиха индустрията и хората си продадоха евтино за да си плащат сметките, и дойдоха отнякъде други с много пари незнам откъде и купуваха декар трета - четвърта категория земя за 60 лева най много хора от София дойдоха и купуваха земя и имоти с къщи, откъде ги взеха парите?
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 ТАКА ЛИ ?

    6 2 Отговор
    Сега няма да се сърдите ! Това е пазара , ние търсим по-евтиното жито . От вашето жито хляба ще ни струва шест лева ! Когато печелехте за луксозни возила и яхти не ревяхте . Пазарната икономика не е само печелене но и загуби . Ние като ви купувахме скъпото жито и обеднявахме стачкувахме ли ? Сега и вие няма да стачкувате а ние няма да ви позволим да печелите от нас !
  • 161 Премини на Дегазин

    4 2 Отговор
    Европейска България внася храни от страна във война. Има ли по-голям провал от това? Господа атлантици?
  • 162 промитите мозъци лазят сред нас

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Екзекутора":

    Тоя колко се е загубил. Абе я кажи ако не е тоя глобализъм. И тия трябва само на тебе да ти продават. Ти колко пари ще им дадеш. На бас че направо ще ги откажеш ахаххаха
  • 163 еми

    2 0 Отговор
    Субсидии получават- добре, работниците им не са на трудов договор, въпреки ниските за тях осигуровки - добре, изнасят брашното първо качество вън, а за нас друго -добре, нулева ставка за брашното-добре, карат машините без регистрационни номера - добре...За какво да съчувстваме.
  • 164 Пешо

    2 1 Отговор
    Украинското зърно било некачествено .
    А българското залежало в складовете една година заслужава ли да бъде продадено на цените изисквани от зърнопроизводителите .
  • 165 Марин

    2 0 Отговор
    Вносът от Украйна няма голям ефект върху формирането на борсовите цени на зърното. Със сигурност промяната в цените няма общо с украинското зърно и зърнарите ще го разберат съвсем скоро. Сега, когато имаме забрана за внос на украинско зърно, никога няма да се върнат цените от миналото лято ,а ще продължават да падат. Така зърнарите ще претърпят загуби ,защото не продадоха зърното миналото лято когато цената беше висока. Сега гледат да рекетират Държавата , по МУТРЕНСКИ , която явно им играе по свирката. Миналото лято казваха че пазара определя цените и се подсмихваха ехидно, а сега точно обратното. Сега като се спря вносът от Украйна , цените няма да стигнат техните желания. Трябва да преглътнат загубите като ИСТИНСКИ БИЗНЕСМЕНИ , а не като Мутри и да освободят складовете за новата реколта. Е ще трябва да пият една студена вода и да карат „Бентлитата“ по-малко ,но това си влиза в играта.........Горките зърнари , да ги съжалиш и да ги оплачеш или да събираме и за тях пари с SMS !!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове