Last news in Fakti

3 Април, 2023 17:06 1 672 16

Неграмотен председател, кашон вместо урна, пияни членове на СИК - това са куриозите от вота

  • куриози-
  • вот

Като лек парадокс беше квалифициран любопитен случай от Свиленградско. Секционна комисия изгуби и не успя да намери в началото на изборния ден урната, в която се пускат отрязъците от машинното гласуване

Неграмотен председател, кашон вместо урна, пияни членове на СИК - това са куриозите от вота - 1
Илюстративна снимка: БГНЕС

И тези избори не се разминаха без куриозни случаи. Ето какво стана:

Първият куриоз е от Пловдив, където се оказа, че председател на секция не може да чете и пише. Веднага той е бил заменен.

Пред камерата на bTV 48-годишният мъж, който е жител на ромския квартал „Столипиново“, сподели, че искал просто да бъде член, но не очаквал да стане председател.

Твърди, че може „малко да пише“, още по-малко да чете, но със смятането бил „горе-долу“. Още по-любопитното е, че това са четвъртите избори, в които участва.

Като лек парадокс беше квалифициран любопитен случай от Свиленградско. Секционна комисия изгуби и не успя да намери в началото на изборния ден урната, в която се пускат отрязъците от машинното гласуване. Зам.-председателят на РИК-Хасково нарече случилото се „лек парадокс“.

За да не бъде прекъсван вотът, СИК взела от близкия магазин кашон, който пригодила за урна. По-късно „урната беглец“ била намерена. В края на изборния ден обаче членовете на СИК трябваше да броят съдържанието и на кашона, и на урната.

В павелбанското село Габарево отстраниха член на секционна избирателна комисия (СИК), който бил пиян. Председателката на комисията е подала сигнал, че мъжът е във видимо нетрезво състояние и по време на изборния ден е излизал и се е връщал в изборното помещение. Той е бил своевременно заменен.

В Бургас също изведоха пиян член на комисия след жалба. Мъжът се държал неадекватно по време на провеждане на изборния ден. Бил във видимо нетрезво състояние и не можел да изпълнява служебните си ангажименти. Мъжът е бил тестван с дрегер, който е отчел над 2 промила алкохол.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    18 2 Отговор
    Хахаха..... цирка продължава ! Но за разлика от нормалния цирк , този ни показва само клоунада ! Защо ?! Оказа се , че обикновените шамани сме много по точни от партийните такива , и им хванахме спатиите , много преди да си изиграят номерата ! Виждаме резултат , който ни беше внушаван месеци напред , и , о чудо - загубените и непознаващи нищо социолози , този път заковаха резултата !!! И сега , какво да се прави , освен коалиция между крадците и лъжците ! Никой не щял , но държавата трябвало да се спасява ! Че а не стане , на следващите избори идва плашилото Възраждане !!! На които съобразително отпуснаха покачване на проценти , защото , първо им трябва плашило , и второ , на всички беше ясно , че много българи ще гласуват за тях ! Измислено от Козяк !!! Месо за война им трябва !!! А на горките жълтопаветници , които искаха Бойко при Бай Ставри , какво ли им е ?! Честит ви нов вожд !!! Нали знаете - простите в понеделник , са прости и в петък !!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 да де

    21 1 Отговор
    Такива не трябва да гласуват те председател го направили, ама защо ли се чудя след еднокнижника у нас вече всичко е възможно.
  • 4 обективен

    21 2 Отговор
    Най-големият куриоз е, че роба пак си избра кожодера си, който ще продължава да краде, лъже и гони младите на запад.

    Коментиран от #10

  • 5 Последния Софиянец

    10 3 Отговор
    В моята секция бяха само неграмотни.Сам си писах протокола.Грамотните се отказаха заради новите правила.

    Коментиран от #16

  • 6 Главанака

    14 1 Отговор
    Прост, народа прост и така се разбират!
  • 7 Търпин

    11 0 Отговор
    Нищо ново под слънцето, избори в България какво повече може да се каже и види?!
  • 8 Няма такава държава !

    16 0 Отговор
    Алеко е бил пророк ! После не се чудете,че болшинството от българите не гласуват.

    Коментиран от #13

  • 9 СЗО

    17 0 Отговор
    Това не са куриози. Това е огледало на българското общество.
  • 10 СЗО

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "обективен":

    Тъжната Истина!!!
  • 11 Само с машинката

    3 3 Отговор
    Който от Възраждане има дядо и баба,да ги научи,малко усилия трябват.Хартиените да останат на козяците.И да се считат невалидни.
  • 12 Хаха

    9 0 Отговор
    какви куриози бе господа, това са абсолютна порнография на избори.
    ЦИК,СИК и РИК са за затвора че са допуснали подобни индивиди да са там !
  • 13 Не, не е пророк!

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Няма такава държава !":

    Просто никога и никъде не е било друго!
  • 14 Ти си

    13 0 Отговор
    Вземете и прочетете "Бай Ганьо прави избори" от Алеко Константинов и ще се убедите че за над 125 години у нас нищо не се е променило по време на избори ...
  • 15 бай Иван

    1 0 Отговор
    Бай Ганьо прави избори.
  • 16 Дали?!?

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Според мен нарочно бяха натрапени неграмотните........
    И в моя сик бе тъй.
    Да не говорим, че се чудя колко жалби би трябвало да има от членовете на сик-овете за нарушение на ЗЗЛД че снимането не се ограничаваше до бюлетините, а най-вече на видеото се виждат броящите?!?!?!
    Алоооооо ЦИК ли сте, Рик ли сте,. Регламент 2016/679 ????? знаете ли го?
    Ще се чуем с КЗЛД скоро.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове