Last news in Fakti

4 Април, 2023 08:55 5 647 47

Шеф в МВР: Всички партии купуват гласове, но две са водещи

  • станимир станев-
  • партии-
  • купуване-
  • гласове-
  • избори

Цената на гласовете започва от 50 лв. и с наближаване на изборите тя се увеличава. При корпоративния вот тези пари се получават на ръка, останалите също. Има случаи на опрощаване на дългове или задължения в магазините

Шеф в МВР: Всички партии купуват гласове, но две са водещи - 1

Досъдебните производства за изборни нарушения са почти два пъти повече, отколкото изборите през октомври – от 77 нараснаха на 143. Тази цифра вероятно ще бъде увеличена, тъй като доста от досъдебните производства се образуват и след изборния ден.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria главен комисар Станимир Станев, зам.-главен секретар на МВР.

Още с приемането на хартиената бюлетина прогнозата на МВР беше, че ще има сериозен ръст на опитите за купуване на гласове и тя се сбъдна. Повече са и задържаните лица – от 90 през миналите избори на 126. Сигналите се увеличиха – над 800, 500 от които по оперативен начин. Основната причина е връщането на хартиената бюлетина.

Всички партии без изключение са засичани в опит и за купуване на гласове. Конкретно две политически сили са водещите в тази посока, каза ги министърът на вътрешните работи (ГЕРБ и ДПС – бел. авт.).

Имахме предварителна подготовка и изборите протекоха спокойно. МВР си свърши работата отлично.

Очакваме да има и осъдени за купуване на гласове, но това става след определени срокове.

Цената на гласовете започва от 50 лв. и с наближаване на изборите тя се увеличава. При корпоративния вот тези пари се получават на ръка, останалите също. Има случаи на опрощаване на дългове или задължения в магазините.

В изборния ден имаше два сигнала за бомбени заплахи – единият за сградата на Софийския районен съд, а другият за психиатрична сграда в София, където не са се провеждали избори. Хибридните атаки от понеделник и вторник дойдоха отвън. След това имаше подражатели от млади хора, които са задържани – ученици, на които не им се ходи на училище.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига

    77 10 Отговор
    с недомлъвки, кажи ГЕРБ и ДПС !

    Коментиран от #25

  • 2 Пич

    54 8 Отговор
    Хахаха..... този шеф , няма да е дълго време шеф !!!

    Коментиран от #47

  • 3 ТаУмВзе

    42 4 Отговор
    Ушака откри топлата вода, колелото и огъня Резко! Да се закрие ОПГ МВР. За ги хрантутим тия, да лаят по телевистан, квото и децата знаят. Естествено Нищо няма да направят.
  • 4 оценка

    57 8 Отговор
    Един полицай да го каже открито. Браво на тоя смелчак! Купуват гласове,щото 40%от българите са гласували. Това е малко. Как правителство на малцинството ще ни управлява?

    Коментиран от #38

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 хартиена измама

    43 10 Отговор
    Герб си купиха 1 място, благодарение на хартиената бюлетина. Чакаме да оповестят "невалидните бюлетини
    да не се окаже че са около 100.000 глас.
  • 7 хатче

    36 1 Отговор
    ТЪРГОВИЩЕ СА ОТ ВОДЕЩИТЕ ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ
  • 8 ццц

    36 4 Отговор
    ...и какво от това? Битият бит, а на другите не им е весело! Докато купуването на гласове не стане углавно пресътпление с 10 г. затвор, ще си е все така!

    Коментиран от #28

  • 9 НЯКОЙ

    49 4 Отговор
    Ами нали "Купуването и продаването на гласове" УЖ било "престъпление", а тези партии няма да бъдат наказани, а ще получат цяла държава за награда - ДА СИ Я ПОЛЗВАТ !
  • 10 Другарю

    30 0 Отговор
    милиционер защо нямате хванати "престъпници"????? При положение, че сте повече от работещите хора+ пенсионерите......................... Статисти на 5000лв заплата, за лежане минимум!!
  • 11 Ха ха ха

    20 15 Отговор
    Само пп и дб не купуват гласове!!! Няма смисъл да дават излишни пари!!! Те си купуват направо депутати!!!
  • 12 байгън

    29 5 Отговор
    Очевадно е отдавна сокола-лешояд се похвали,че дава порциите,а мутрата с неговите тулупи,мисирки и калинки също изнудва харата
  • 13 Сократ

    43 6 Отговор
    Щом има доказателства, че герб и ДПС купуват гласове, тогава вън от парламента.

    Коментиран от #17

  • 14 Бамбука

    33 6 Отговор
    Едно голямо браво за смелостта. Поздравления !
  • 15 Ха,ха

    12 17 Отговор
    Как пък досега никой не ми е предложил пари?А ПП с чантите и салама вътре ,какво е !?Нима не е купуване на гласове!?Но червенушкото едно си знае и едно си бае. Основно купуването било при ГЕРБ и ДПС.
  • 16 Кочо

    14 3 Отговор
    Тези хора поне гласуват за пари! А вие за какво ходите да гласувате, също като вманиачени в някакви илюзорни ,,ценности" будали?! За да може някоя метреса, волна пеперудка, да си размята голите крака на парламентарното кресло, да върти комбали и наблюдава дали камерата я забелязва! А законодателството - у ряката! Иначе, начини за купуване в изобилие! Например опрощават ти версиите в магазина, плюс това ,,неизвестен" благодетел платил 28 лева куверт на местните дами да празнуват 8 март! И те празнуват, гласуват! Плюс облаги, трайно придобити през годините - телк, програма за айляци за заетост, личен асистент на себе си, субсидия за коня, субсидия за тютюна, който нямаш поне от 5 години! И на ръка, разбира се....! Победа! И 5 кубика дърва!
  • 17 Малеее

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "Сократ":

    Сульо казва ,кой да е в парламента.
  • 18 ГЕРБ махайте се!

    28 6 Отговор
    ГЕРБ е рекордьор в купуването на гласове! Затова все печели изборите. И не само гласове, журналисти, социологически агенции, депутати ....

    Коментиран от #21

  • 19 Киро Ментата

    10 14 Отговор
    От км личи тоя шеф от ,коя партия е .Със сигурност комундрел, който цял живот е бил на държавна хранилка и не е свършил за пет пари работа.

    Коментиран от #46

  • 20 Иначе казано

    3 0 Отговор
    който ... , който не е , да е!
  • 21 8965

    6 11 Отговор

    До коментар #18 от "ГЕРБ махайте се!":

    Суверена каза ,КОЙ да се маха и кой НЕ.

    Коментиран от #29

  • 22 само да попитам

    9 6 Отговор
    Наддаването за заплати и заплатикъм пенсиите не е ли купуване на гласове? Ако гласуваш за ПП-ДБ ще увеличим минималната заплата, ще увеличим пенсиите. Ако не ни избереш ще си вечно беден и т.н. послания. Първо обещантото не е като даденото. И освен това, инфлацията взема от спестяванията. Който е бил балама да работи и да спестява, с инфлацията ще плаща надбавките на мързеливите.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 !!!?

    7 5 Отговор
    Всички са маскари, ама две партии са по-маскари !...този успокои електората на червената русофилска Мафия и Со !!!?
  • 25 Да бе

    10 8 Отговор

    До коментар #1 от "Стига":

    Киро Измамника и ДБ/ЛГБТ са най големите купувачи!
  • 26 123

    8 6 Отговор
    То,оставаше да каже,че Подмяната, и Червената хунта са купували!
  • 27 Кочо

    3 2 Отговор
    Хайде сега - електората и в Кържали при коалиционния партньор и каката с инициалите! София е на ДБ! Значи, нещата са прости и най честното е тези, които сте гласували за някого, да се установите в някой район на България, както се разберете, заедно с любимите ви избраници! А тези, които не сме гласували, просто си оставаме там, където сме и където пожелаем! Защото сме много свободни личности!
  • 28 Българка

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "ццц":

    И защо? Обоснови се! Защо да е углавно престъпление? Защо кражбите от депутати и рушветчийството да не са углавни престъпления, а такива от общ характер, а купуването да е? Стига само хулихте, а се замислете кое кара бедните хора да си продават гласа. Отговора е от ясен по-ясен, защото който и да е в НС, бедния ще си е беден. Какво лошо , ако успее да откопчи поне трошица от горемите пари? Гонете крадливия депутат, а не бедния човек.
  • 29 Диди

    3 10 Отговор

    До коментар #21 от "8965":

    Суверена каза че Байко е Герой на България. Дори да беше повален, народа пак щеше да го носи в сърцето си. Защото Бойко е строителят на Нова България. Нека Радев се пука в резидентството. Нека Татко Петко заплашва журналисти. Ленчето пак няма да можа да зачене от Кирчо. Ленин ще си намери друго момиче което не го унижава.
  • 30 Перо

    5 8 Отговор
    Най-некадърното ръководство на МВР за всички времена, назначено от един бивш пловдивски, селски полицай, престъпник и масон, протеже на Радев!
  • 31 Бай Митко

    9 5 Отговор
    Чест и почитания към главен комисар Станев за куража да оповести, че "царят е гол"! Благодаря за истината за машинациите с хартийките, което бе наложено умишлено и целенасочено от ГЕРБ и ДПС. Имахте куража излязохте и го казахте, въпреки че Ви е пределно ясно, че след този репортаж ще Ви пенсионират! Чест!!!

    Коментиран от #44

  • 32 Българските турци

    2 1 Отговор
    В Турция на това на което тук му казвате престъпление и покупкопродажба му викат изборни промоции и бонуси ! Първо турският кандидат политик не е наивен и затова никога не раздава кеш... промоция е всичко но не и пари ! А законът казва всеки наивник, който има пари , може да ги раздава на народа с какъвто си иска предлог !Незаконно е да се правят фалшиви адресни регистрации с цел използване на вот от "призраци"!А кой за кого гласува след като получи промоцията един бог и онзи който гласува знаят ! : )

    Коментиран от #41

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Громел

    10 5 Отговор
    Спечелиха заради хартията но
    тя пък поряза червените
  • 35 бегаййй

    7 2 Отговор
    Всички знаят в комунистическия свинарник как се правят изборите но вкупом се правят на ощипани. Вина има виновни не.
  • 36 само питам

    3 3 Отговор
    тя и лисицана щом не стигала гроздето казвала горчиво таи този полецеиски шеф когато губят казва копуват гласове това го говорят милиционерите поне 34години

    Коментиран от #37

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 стоян

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "оценка":

    До 4 ком - че тоя нищо не каза дето не знаем че го хвалиш - ако беше посочил партиите с имената ако му стиска -похвали го
  • 39 Мнение

    5 5 Отговор
    От ПеПето също са купували.Казаха за Русе,Столипиново и т.н.Сега нарочно този не ги споменава...
  • 40 дядото

    2 1 Отговор
    това,че го казвате на глас-похвално.това,че вече 30 години никой нищо не желае да промени е пошло
  • 41 Така си е

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Българските турци":

    Баба вземане 50лв от герб и гласуваше за бсп
  • 42 ВЪЪ

    2 1 Отговор
    Както на всички демократични избори до сега пак партиите ГЕРБ и Дъ Пъ Съ си напазаруваха особено так където местните кметове са техни плюс зависимият и корпоративният вот. Така, че нищо ново пък МВР да си работи.
  • 43 Митьо

    1 1 Отговор
    Г-нът дали знае ,че ако няма доказателства може да го съдят
  • 44 Бай Митко 1

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "Бай Митко":

    Адаш ,намали ракията ,че плещиш простотии. Със сигурност не са само ГЕРБ и ДПС но червенушкото казва това за ,което му е платено.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ъпсурт

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Киро Ментата":

    Стани и ти на такава ама само плюете и никога не се хваща да учи.
  • 47 безпартиен

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Този е пенсионер и всеки месец в МВР е добре дошъл за него-с пенсия + заплата!Над 5000 такива има в това МВР!!!!!Толкова са ценни,че ако излязат от МВР ще се закрие министерството?????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове