Last news in Fakti

4 Април, 2023 13:12 2 256 20

Политолог: В изборите имаше паралелен играч - хибридната война с фалшиви социологически изследвания

  • избори-
  • социологически проучвания

Всяка една редовно излъчена власт е по-оздравителен вариант, отколкото слабата държава през управлението на служебен кабинет, смята Цветанка Андреева

Политолог: В изборите имаше паралелен играч - хибридната война с фалшиви социологически изследвания - 1

Избирателите си изградиха безумни червени линии, а сега лидерите не могат да отстъпят, защото мислят, че избирателите държат на тези червени линии. Още от началото на войната в Украйна има възможност за евроатлантическа коалиция, но тя не се случи. 30-35% е шансът за правителство на ГЕРБ. Ако ПП бяха първи - щеше да е 50/50. Това каза за Nova news Юлий Павлов, социолог.

По думите му в близките 5-10 години народът няма да даде еднолично властта на някого - така че ще трябва да се правят коалиции.

"Ако ПП-ДБ бяха първи, по-лесно щяха да продадат експертно правителство. Ако първите две партии не успеят да се разберат, има още два варианта - експертен кабинет без участието на лидерите, с подкрепа на ГЕРБ и ПП, както и продължаване на управлението на служебно правителство. Според анкета 35% от хората предпочитат съставяне на правителство, а сред гласуващите процентът нараства до 60. 70 на 15 е съотношението сред избирателите на ГЕРБ, а 25% от избирателите на ПП предпочитат Радев да не управлява", разкри той.

Политологът Цветанка Андреева от своя страна смята, че зависи дали партиите ще станат жертви на своите агитки или ще предприемат разговори.

"В тези избори имаше един паралелен играч - хибридната война с фалшиви социологически изследвания. Това е доказателство, че сме под въздействието на хибридни елементи. Дано мълчанието на партиите да е защото търсят решения за излизане от кризата. Ако не могат да се коалират, трябва да дадат отговор защо не искат да управляват заедно. Моментът за коалиция е назрял, въпреки че партиите навлизат в кампания за местните избори", посочи тя.

Според нея всяка една редовно излъчена власт е по-оздравителен вариант, отколкото слабата държава през управлението на служебен кабинет. "Тя е лесна плячка за недемократични похвати. Лидерите трябва да преодолеят радикализацията на ядрата си и да се обединят в национален отбор срещу проникването на чужд интерес", призова Андреева.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    7 26 Отговор
    Руската червена линия: Скоро ще асвабадим завинаги българите от тяхната територия и имущество.
    Ще ги депортираме по братски в Сибир на хубаво. Те това искат.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пенсионер

    27 4 Отговор
    Цметанке, колко пъти трябва да ви се пише, че изборите минаха. Каквото, това е. На дневен ред е и скандално дори, че Правителството лиши пенсионерите от Великденска добавка. Това коментирайте социолозите, а не някакни си имагинерни глупости. Обаче и вие си траете нали? Напълнили гуши покрай миналите вече избори.

    Коментиран от #4

  • 4 Пенсионер

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пенсионер":

    Поправка: Да се чете, Цветанке...и т.н.
  • 5 Серьожа Двутеков

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Я на тибя дурашки палец пакажу !
  • 6 УРА,, УРА

    9 2 Отговор
    Струва ми се, че тая на снимката ще се разплаче след малко!
  • 7 колибри

    7 2 Отговор
    Рошла.
  • 8 Есхач

    2 7 Отговор
    Тази е една от най-пристрасните тъй наречени политолози-социолози. Не знам кое й е НПО - то, но трябва да и се увеличи заплатата. Тя горката е толкова заблудена, че постоянно носи вода в мелницата на Възраждане от извора на ППДБ.
  • 9 Есхач

    1 5 Отговор
    Тази е една от най-пристрастните тъй наречени политолози-социолози. Не знам кое й е НПО - то, но трябва да и се увеличи заплатата. Тя горката е толкова заблудена, че постоянно носи вода в мелницата на Възраждане от извора на ППДБ.
  • 10 хихи®

    8 1 Отговор
    С една дума все измамници!
    Спукана ни е работата.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Реалист

    7 2 Отговор
    Кви фалшификации мъ? Хората не гласуват кви фалшификации?
  • 13 ФАКТ

    7 2 Отговор
    ХИБРИД СИ ТИ!
    НЕ СИ ПОЛИТОЛОГ! ГЛЕДАХ ТЕ В НОЩА НА ИЗБОРИТЕ, ТИ НЕ КОМЕНТИРАШЕ РЕЗУЛТАТИТЕ, А ПЛЮЕШЕ ПО ПРЕЗИДЕНТА, ЗАЩОТО ЯВНО СА ТИ ПЛАТИЛИ ЗА ТОВА, ЗАТОВА ТИ НЕ СИ ПОЛИТОЛОГ, А ПЛАТЕН ХИБРИД ДА ЗОМБИРАШ ХОРАТА!
    КАК ПЪК НИТО 1 ПЪТ НЕ ТЕ ЧУХ ДА КАЗВАШ КАК В ПОСОЛСТВОТО НА ФАЩ ЕДИН Е ХОДИЛ ПЕТ ПЪТИ ЗА ДА МУ НАБИЯТ ЧЕМБЕРИТЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ КОАЛИРА С ПП - ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ, ТИ ПИЩЕШЕ, ЧЕ ЕДВА ЛИ НЕ ПРЕЗИДЕНТА ИМ Е ВИНОВЕН, ЧЕ ТЕ НЕ ПРАВЯТ КОАЛИЦИИ ЗА КАБИНЕТ - СЯКАШ МАЛКО ГИ ЧАКА, ДА СЕ НАЗЛАНДИСВАТ ЗА ДА ГО НАПРАВЯТ, НО НИКОЙ НЕ ИСКАШЕ ДА ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ, ПРАВЕХА СИ ТЕХНИ ИГРИ, СХЕМИ И НЕ ИМ ПУКАШЕ ЗА НАРОДА. И ВИДИТЕ ЛИ СЕГА ПРЕЗИДЕНТА ИМ Е ВИНОВЕН! СЕРИОЗНО ЛИ, БЕ!
    ПРИЧИНАТА СПОРЕД ТЕБ Е, ЧЕ РАДЕВ ДЪРЖИ ЦЯЛАТА ВЛАСТ, А ЧЕ ПРИЧИНАТА, ЧЕ ТЕ НЕ СЪСТАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВА, НИКЪДЕ Я НЯМА И ЛЪЖЕШ, ЛЪЖЕШ, СЯКАШ НАРОДА Е ПАДНАЛ ОТ МАРС И НИЩО НЕ РАЗБЕРА! А ПРИЧИНАТА Е ДРУГАДЕ, ИСКАТЕ ДА НЯМА СЛУЖЕБНИ ПРАВИТЕЛСТВА, А ДА ОСТАНАТ ПАК ТЕ НА ВЛАСТ ДО ДР. НОВ КАБИНЕТ, ЗА ДА МОГАТ ДА ВЪРШЕЯТ ТАКА, КАКТО ПРЕДИ ДА ПАДНАТ ОТ ВЛАСТ СА ВЪРШЕЕЛИ, КРАЛИ, ВЪРШЕЛИ БЕЗОБРАЗИЯ, ПРЕСТЪПЛЕНИЯ.
    "ПРЕЗИДЕНТА БЕ, ПРЕЗИДЕНТА Е ВИНОВЕН", ЗАЩОТО ЕДИНСТВЕН ТОЙ С НЕГОВИТЕ СЛ. ПРАВИТЕЛСТВА ИМ СЛАГАШЕ ПРЪТ В КОЛЕЛОТО ЗА КРАЖБИ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ! ПРЕЗИДЕНТА Е ЕДИНСТВЕНИЯ ЧИТАВ ЧОВЕК ОТ ПОЛИТИЦИТЕ! ПО СТУДИЯТА И В МЕДИИТЕ РАЗНИ ПЛАТЕНИ ПОЛИТОЛОЗИ, СОЦИОЛОЗИ ХОДЯТ И ВМЕНЯВАТ- ЗОМБИРАТ С ПОРЪЧКИТЕ, ДА НЯМА СЛ. ПРАВИТЕЛСТВА, ТЕ ДА НЯМАТ ПРЕЧКИ. ТИ СИ ЕДНА ОТ ТЯХ!
    БЪЛГАРИНО, ОСЪЗНАЙ СЕ!
  • 14 нннн

    9 1 Отговор
    Досега, за 33 години, никой не ме е питал във връзка със социологически изследвания. Нито мой приятел или познат са питани. От къде вземат данни социолозите? От който плаща ли? А редовно правителство, ако ще ни вкарва във войната между Русия и САЩ в Украйна, никак, ама никак не ни е нужно. Дори да дава 20 лева коледни добавки, пак не ни е нужно...

    Коментиран от #18

  • 15 тая откри толпата вода

    3 0 Отговор
    щото е сефте нали
  • 16 ПИТАМ

    5 0 Отговор
    С ЧИСТА СВЕСТ НА ТАЗИ И КАЗВАМ ХИБРИДЍ!
    ПИТАМ ХИБРИД-ПОЛИТОЛОГ:
    КОГАТО КАБИНЕТ, КОЙТО НЕ СТАВА ЗА НИЩО И НАРОДА ГО СВАЛИ, ЗАЩОТО ТОЙ Е ПРЕСТЪПЕН, КОРУМПИРАН, ЗЛОУПОТРЕБЯВА С ВЛАСТ, ТРЯБВА ЛИДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТ ОЩЕ 1-2 ГОДИНИ, АКО КАКТО В СЛУЧАЯ РЕДОВЕН КАБИНЕТ НЕ СЕ СФОРМИРА?
    КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ДЪРЖАВАТА С ТАКЪВ КАБИНЕТ?
    ТИ ЩЕ ПОЕМЕШ ЛИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРО...СТО--ТИИТЕ С КОИТО СЕГА НИ ЗОМБИРАШ ИЛИ ЩЕ СИ ЗАБРАВИЛА И ЩЕ СИ СИ КУПИЛА ИМЕНИЕ С ПАРИТЕ , КОИТО СА ТИ ПЛАТИЛИ ЗА ДА НИ ЗОМБИРАШ СЕГА?
    ПИТАМ?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ЧОВЕК

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "нннн":

    СОЦИОЛОГИЧИСКИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ ОТ ГОДИНИ ГИ ПРАВЯТ В ПОС..ОЛСТ...ВОТО НА ФАЩ! А ТЕ КАТО ТОЛКОВА МНОГО СЪВПАДАТ С РЕЗУЛТАТИТЕ, НЕ СЕ ЛИ СЕЩАТАТЕ, КОЛКО ВЕРНИ СА РЕЗУЛТАТИТЕ? И ИМА ЛИ СМИСЪЛ ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ДА СЕ ХОДИ ДА СЕ ГЛАСУВА?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 До Цецка

    3 0 Отговор
    Какъв голям тезгях имаш..много социологически сметки може да сметнеш.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове