Last news in Fakti

4 Април, 2023 16:41 2 220 32

Георги Марков: С тази избирателна система НПО-та изместват партиите

  • георги марков-
  • избори-
  • партии

Най-голямата грешка, ако парламентът излъчи някакво правителство, само и само да го има

Георги Марков: С тази избирателна система НПО-та изместват партиите - 1
Снимка: БГНЕС

"Вотът беше важен, за да се видят някои неща - България продължава да е в парламентарна криза, партиите продължават да са слаби. За шест месеца ГЕРБ два пъти печели вота. Другата партия е ДПС".

Това каза пред БНР Георги Марков, бивш депутат и бивш конституционен съдия.

И допълни, че Бойко Борисов иска да състави правителство.

"Има партийна логика. В момент, в който партиите са много зле, парламентът е зле, когато НПО-тата изместват партиите, единственият начин да се утвърждават авторитетите на партиите е да се знае, че те осъществяват политическата дейност, те поемат отговорност и лидерът на партията влиза в парламента, представя структура, състав на Министерски съвет, програма. И щом има толкова евро-атлантици в този парламент, да гласуват за това правителство... Да се говори, че България трябва да има експертно правителство, това е щуротия".

В предаването "12+3" Марков каза още, че изборите не са решили политическата криза, тъй като България е зациклила като политическо говорене в евро-атлантическа мъгла.

"Най-голямата грешка, ако парламентът излъчи някакво правителство, само и само да го има. Въпросът е дали в този парламент ще се създаде стабилно парламентарно мнозинство. Единият вариант е да се създаде между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, което ще бъде край за всички тези партии. Другият вариант е системните партии да се направи коалиция - ГЕРБ, ДПС, БСП. Обречени сме на поредни избори, защото политическият елит не иска да седне на масата и да си каже истината в очите - с тази избирателна система няма да можем да вървим напред. Ще се наложи да ходим на още избори".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Злобно ,

    38 13 Отговор
    фалшиво , жестоко и алчно същество , при това ДС доносник ! Отврат от всякъде !

    Коментиран от #5

  • 2 Нов Евроатлантик

    8 25 Отговор
    Само Козяк ще ни спаси !
  • 3 да де

    42 2 Отговор
    Ало агент Николай тиквата е част от проблема шайката по нищо не се различава от шарлатаните и де би ли българия.
  • 4 НЯКОЙ

    40 5 Отговор
    Този не искам да го коментирам - играеше го острие на СДС, а си е бил винаги нищожество !

    Коментиран от #12

  • 5 Сила

    27 5 Отговор

    До коментар #1 от "Злобно ,":

    Жорко Дантелката пак оцапа дантеленката си пеленка....
  • 6 Волга Петрова

    22 8 Отговор
    Волгата интервюира Дантелата. Беше гнусно за слушане.

    Коментиран от #17, #20

  • 7 Приятел

    26 6 Отговор
    Кофти човек си Георги
    Не давай акъл!
    Всеки път се появяваш от нещото и бръщолевиш глупости
  • 8 Абе той че е прав

    26 2 Отговор
    Прав е. Обаче той и такива като него ни докараха до тук. Кел файда, че сега е прогледнал...
  • 9 петър мисисипин

    17 10 Отговор
    Днес Волгин беше поканил две нищожества..доносник Гошо и радевия измекяр Сл.Василев.Ама голямо оливане падна.!
  • 10 Есхач

    21 4 Отговор
    Просто народа показа, че не иска резки движения и изчаква да отмине бурята.
    Не иска резки законодателни и обществени промени.
    Не иска само едни фирми да лапат
    Не иска посолства да им казват какво да правят
    Не иска да има разместване на пластовете
    Не иска да се забравят социално слабите
    Не иска да ги обиждат на чалгари и малоумници.

    Коментиран от #32

  • 11 смерш

    12 4 Отговор
    Агента на ДС проговори.Ама и преход имахме!Измамиха ни всички, даже главния редактор на вестник Демокрация се коалира с Комунистическата партия на България - Сталинисти.
  • 12 Прав е

    17 1 Отговор

    До коментар #4 от "НЯКОЙ":

    Може Гошето да е всякакъв, но в случая е прав. Конституцията обаче е императивна по този въпрос: Чл. 12, ал. 2 "Сдруженията на гражданите, включително синдикалните, не могат да си поставят политически цели и да извършват политическа дейност, присъщи само на политическите партии".
  • 13 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 9 Отговор
    Един истински рублоибрик от на буци момчетата‼️
  • 14 Мнение

    16 4 Отговор
    Николай, от агентите не става анализатори, те са си доносници и си остават такива до край, за толкова години трябва да си го разбрал.
  • 15 Вари го печи го

    15 5 Отговор
    ченгето си иска коалиция ГЕРБ, ДПС, БСП.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Така е

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Волга Петрова":

    Свобода на словото ! А ти не слушай !
  • 18 Механик

    14 6 Отговор
    Има един начин за това България да получи възможност да се изправи на крака. Изискването е да се забранят всякакви НПО-та и членовете им да бъдат изгонени от страната + пълна конфискация на имущество и средства. След това трябва да се напусне ЕС и НАТО, тъй като тези организации са тумор и той ни убива.
  • 19 !!!?

    13 8 Отговор
    Агент "Николай" е НПО на Кремъл и Орбан и затова циркулира ту до Будапеща, ту да София...Радевия разграден двор за руския шпионаж !!!?

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Теле

    6 5 Отговор

    До коментар #19 от "!!!?":

    Кротко бе, сащ шпионите са на почит тука, кво ревеш

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Пенсионер

    10 1 Отговор
    Георги, стига глупости. Колко пъти трябва да ви се пише, че изборите минаха. Каквото, това е. На дневен ред е и скандално дори, че Правителството лиши пенсионерите от Великденска добавка. Това коментирайте, а не някакни си имагинерни глупости. Обаче си траете нали? Напълнили гуши покрай миналите вече избори
  • 24 Това бивше ченге,

    4 2 Отговор
    е пълен боклук
  • 25 Анонимен

    4 2 Отговор
    Този пак изпълзя.
  • 26 дедя

    7 0 Отговор
    сдс бок--- как направихте пенсията на крад--а костов 4000лв отре----
  • 27 хасан двата у....

    2 2 Отговор
    малииии на тоя как му мирише фъшкията кога му чистя комина отпърво две шепи свинска мас и тогава го ръгам ,после вадиш бързо и залягаш ,дига налягане и фърга на 24 метра
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Жоро Дантелата

    1 1 Отговор
    Агент Николай е всезнайко, от всичко разбира, така са го учили в Държавна сигурност. Освен да пише доноси, но и да дава акъйл, да дава отчет пред оперативния работник, да си преписва заслуги.Вече е на 73 години и пак продължава да досажда, а е на държавната трапеза от 33 години ! ЦЕЛИ 33 ГОДИНИ!
  • 30 Ченгев

    4 1 Отговор
    Ченгето си е ченге, но добре се е устроил. Взема пенсия като конституционен съдия-към 7 бона и си живее в Будапеща. Хич не му дреме за България, един старец-подлец и доносник.
  • 31 Директно:

    6 0 Отговор
    Този човек беше отровно-отвратителен години наред, но от едно известно време ме озадачават изказванията му-доста верни и правилни..... осъзна ли се, прогледна ли, кво ли .... ?
  • 32 я по сериозно!

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Есхач":

    А посочи ли какво иска? То, това е важното, а отричането и неискането на всичко ни доведе до това положение. Така няма да яправим дори крачка напред, а не да тръгнем в правилната посока.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове