Last news in Fakti

4 Април, 2023 17:34 1 125 25

Доц. Буруджиева: Кратко програмно правителство е по-добрата основа, за да се получи нещо при едни преговори

  • татяна буруджиева-
  • програмно правителство-
  • основа-
  • преговори

"Влизането на ИТН е важен фактор. Фактът, че българите върнаха партията в парламента, обръща целия дискурс", коментира политологът 

Доц. Буруджиева: Кратко програмно правителство е по-добрата основа, за да се получи нещо при едни преговори - 1
Снимка: NovaNews

"Кратко програмно правителство с определени цели е по-добрата основа, за да се получи нещо при едни преговори, отколкото да се търси дългосрочно решение. В този момент червените линии са много горещи, няма как да бъдат прескочени, без да се опарят партиите".

Това каза пред БНР доц. Татяна Буруджиева.

И прогнозира, че този път Народното събрание ще се организира по-бързо и по-спокойно ще избере своето ръководство, като в този избор ще стане ясно как ще се разпределят силите.

"Влизането на ИТН е важен фактор. Фактът, че българите върнаха партията в парламента, обръща целия дискурс".
По думите на политолога ГЕРБ би трябвало да могат да предложат варианти на текстове, които да могат да бъдат подкрепени, за да отблокират въпроса за съставяне и за подкрепа на правителство.

"ГЕРБ ще направят всичко възможно да съставят кабинет, за да не дообезверят избирателите си. Или ще потърсят програмно правителство, за да дадат възможност и партии, които не биха ги подкрепили, да ги подкрепят. Другият вариант е правителство на малцинството. Партийно правителство от ГЕРБ не можем да очакваме като предложение".

В предаването "Нещо повече" доц. Буруджиева посочи, че ПП са отишли на изборите с ерозия в електоралната си подкрепа и съставянето на предизборната коалиция с ДБ ги е спасило от доста по-различно представяне на изборите. Като доказателство за това тя подчерта факта, че коалицията има по-нисък резултат, отколкото двете партии поотделно.

"Тази коалиция не правеше и обща кампания".

Според нея, ако продължим да ходим на избори, партиите рискуват да получат "Възраждане" на второ място.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    18 0 Отговор
    Стига глупости госпожо. Как не ви е срам. Защо оставихте пенсионерите без Великденска добавка?

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Последния Софиянец

    8 3 Отговор
    А програмата в момента я пишат в Козяк.
  • 4 Последния Софиянец

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Наблюдател":

    Всички украинци които ядяха в моето заведение заминаха за морето.Затова.

    Коментиран от #13

  • 5 БГ Шебек

    7 3 Отговор
    Искам да го видя тоя който ще поеме отговорност за правителството.При тая инфлация и тия сътресения на запад ,просто искам да го видя тоя.

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Има ни пак

    8 0 Отговор
    На ИТН тепърва им предстои да се излагат и да всяват разкол. Това им е задачата. С тях трябва да се внимава, защото те обичат да рушат и да се наслаждават на поразиите си.

    Коментиран от #15

  • 9 УРА,, Ура

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "БГ Шебек":

    На тоя, който се наеме му предстоят само проблеми и негативи. Ще има цирк, купете си пуканки!
  • 10 Теляк

    7 0 Отговор
    Кратко програмно правителство от експерти е хитър модел за правителство против народа!
  • 11 Бреййй,

    3 0 Отговор
    От нищо да направиш нещо?Като фокусниците,фокус-бокус и изкара зайчето от шапката.
  • 12 Ало, Прокопии

    6 0 Отговор
    Стига вече едни и същи доценти. Тия са на работа по телевизиите, големи коментатори, големи специалисти, пфууу.
  • 13 Наблюдател

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Ми кажи това на Гълъб Донев, дано да те чуе. Срамна работа.
  • 14 ТаУмВзе

    0 4 Отговор
    Герберастията и кирелацията са се гушнали вече, за да ни Дозакопат! Честито.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Бамбука

    3 0 Отговор
    "Кратко прог...." сиреч да измием таковата на оня дето е 1-ви, да го подкрепим , пък после кой откъде е ? Братчет тво заслужава награда от поне половин чекмеджета.
  • 17 Мда

    6 0 Отговор
    На тая баща й след 1944 год., е избил елита на нацията, за благодарност го правят генерал, сега наледничката на убиеца ни дава акъл.

    Коментиран от #25

  • 18 Мнение

    6 0 Отговор
    Никакво програмно правителство не ни трябва с Герб. Стига с тази промивка на мозъка. Крадливо правителство не ни трябва вообще. Избори до дупка. Така не могат да крадат толкова и се взаимоковтролират и се топят. Това е в интерес на избирателите.
  • 19 Буха ха

    4 0 Отговор
    Ще повярваме на Тулупа и неговите марионетки само ако уволни Каскета, върне парите и каже коя е Мата Хари
  • 20 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 0 Отговор
    На тази руска подлога баща й убива Българския Генерал Луков‼️
  • 21 Една жена

    4 0 Отговор
    Казва ни,че трябва да приемаме да ни управляват хора без достойнство,чест и съвест. Та от такива хора нищо хубаво не може да излезе.
  • 22 Минева

    2 1 Отговор
    ИТН върнаха в парламенто мошенгиите радеви, с когото кючеклиите измишльотиха референдум за президентска република. Космонавтите се презимиха в парламента.
  • 23 Бгг

    4 0 Отговор
    Боковите магарета и магарици получиха инструкциите.
  • 24 Чекмеджан ефенди

    2 0 Отговор
    В тоя капан на ГРЕБ няма да падне никой. Да си правят правителство в БКП+ДПС+ГРЕБ.
  • 25 безпартиен

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Мда":

    Свършил е такива неща и преди 9.9.1944-убийството на генерал Луков!Ако сега някой не съгласен с управлението на държавата вземе оръжие и излезе в нелегалност за да върши убийства и грабежи,как ще го наречем?Как ще го преследва закона-като освободител или като терорист?Отговорете си сами и се опитайте да си спомните кои са ползвали привилегии 45 години за прием във ВУЗ,месторабота,жилища!Не бяха ли т.нар.АБПФК и децата им?Ами питайте я тази дали е ползвала такива привилегии,пък и проверете дали казва истината!Цели 45 години народът ни работеше здраво за да изгради "развит социализъм" за един "файтон" не грамотни терористи!Сега вече 33 години правим демокрацията за децата и внуците на тези от преди 10.11.1989 !!!!Коментарът ми може и да го изтрият,но аз така мисля!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол