Last news in Fakti

5 Април, 2023 19:49 2 835 23

Любомир Кючуков: Все повече се доближаваме до глобален конфликт

  • любомир кючуков-
  • война-
  • русия-
  • украйна-
  • китай

Китай е излазът към света за Русия. Това, което Китай предлага за край на войната в Украйна, е много по-различно от желанието на двете страни участници в конфликта

Любомир Кючуков: Все повече се доближаваме до глобален конфликт - 1

Китайската амбиция не е безпочвена. Това, което Европа се опитва да постигне с Китай в момента, са няколко неща - първото е да ребалансира отношенията си с Пекин. Второто е да се окаже натиск на Китай, който после да окаже натиск на Русия. И третото е да се покаже, че Европа води собствен и независим диалог с Китай. В момента наблюдавам едно много сериозно преформатиране на международните съюзи и оси.

Това каза в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS дипломатът и бивш зам.-министър на външните работи Любомир Кючуков, който коментира последните международни политически събития.

"Китай е излазът към света за Русия. Това, което Китай предлага за край на войната в Украйна, е много по-различно от желанието на двете страни участници в конфликта. Китай предлага преговори. В същото време ЕС няма собствени идеи и предложения за решаване на конфликта. Макрон е на държавно посещение в Китай и ще остане там 3 дни. С посещенията на Фон дер Лайен и Макрон в Пекин ЕС иска да покаже, че не иска да се откаже от своите икономически връзки с Китай. Този диалог е полезен и за Китай, но Китай няма да изостави Русия и да остави тя да бъде победена в една война", прогнозира той.

"Ескалацията на конфликта в Украйна не спира да тече вече 13 месеца, както военно, така и политчески. С ескалацията на тази война ние все повече се доближаваме до глобален конфликт. Интересното е, че с тази война Русия получи повече НАТО на Изток с влизането на Финландия в пакта, а ние получихме повече Русия след анексирането на областите в Украйна. Залогът на процеса срещу Тръмп е много голям. Между неговата политика и тази на Байдън има огромна разлика. Този процес ще има много голямо отношение върху развитието на събитията в целия свят.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    11 7 Отговор
    Не бойте се ! Шушумигите знаете ли , защо са шушумиги ! Защото са страхливци ! Не вярвайте на такива !!!

    Коментиран от #11

  • 2 12343211

    16 4 Отговор
    Май така е.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 хаха

    35 3 Отговор
    Китай предложи, а Западът и се ИЗСМЯ! Така, че приматите, заминали за Китай ще получат бизнес, , който ще предложи китай и нищо повече, за политика ако споменат, ще се върнат в такъв вид, че ще помислят, че в Брюксел и Франция посрещат ходещи мъртъвци, а не живи хора.
  • 5 Боруна Лом

    27 0 Отговор
    ЖАЛКО,НО Е ТАКА! ДА ,,,БЛАГОРИМ,,, НА ОБОРА!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Боруна Лом

    15 0 Отговор
    ЖАЛКО,НО Е ТАКА! ДА ,,,БЛАГОДАРИМ,,, НА ОБОРА!
  • 8 Какво може да каже Любо Кючуков -

    9 27 Отговор
    потомствен комунист !? Да плаши хората, за това му плащат, вие си знаете откъде !

    Коментиран от #12

  • 9 Бонев

    32 2 Отговор
    Тука има едни дето са много щастливи че се доближаваме до глобален конфликт. Смешното е че се радват че НАТО доближило границите на Русия, сякаш обратното не е вярно.
  • 10 Помак

    30 5 Отговор
    ...че какво от това ...ти ште ма закачаш ас ша та тарпя ...русия е много тарпелива и хумана държава заштото е голяма и благородна ... ач копеците от саш и ес не се спряха да я джафкат ...НЕ сме глухи,слепи,неинформирани и Неграмотни !!!

    Коментиран от #15

  • 11 ОМБРЕ

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    ВРЕМЕ Е МАРИЯ АНТОАНЕТА ДА ПОДСКАЖЕ ЕПИЛОГА
  • 12 ОМБРЕ

    14 0 Отговор

    До коментар #8 от "Какво може да каже Любо Кючуков -":

    ЗАЩО ЛИ ТИ ЗВУЧИ КАТО ЗАПЛАХА -ПО ДОБРЕ КАТО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
  • 13 Какъв е този ?

    7 4 Отговор
    "Това, което Китай предлага за край на войната в Украйна, е много по-различно от желанието на двете страни участници в конфликта." А какво е било различното ? Китай предлага пак преговори, само че, с тяхно посредничество. Ха,ха,ха,ха СУПЕР РАЗЛИЧНО !!!!!
  • 14 Форсмажоретка

    3 3 Отговор
    Много ги разбира този Каучуков
  • 15 Абе бг грижовнико на РФ

    1 11 Отговор

    До коментар #10 от "Помак":

    глухи сте, слепи сте, неинформирани и неграмотни сте!

    Коментиран от #19

  • 16 Сатанa Z

    5 2 Отговор
    Смешно човече,жалка комунистическа огризка изплюта пред Козяк 16

    Z
  • 17 бела златка

    2 6 Отговор
    За този орк Бахмут е глобуса 🤣
  • 18 хааааа

    1 3 Отговор
    И това е един "експерт".....всичко е алъш-вериш бе чоджум..къф кон конфликт, къф глобален те гони и тебе....
  • 19 Помак

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Абе бг грижовнико на РФ":

    ...проблема ,по скоро е твой ! ..Неуместен коментар!
  • 20 ХАРОН

    8 0 Отговор
    Давайте повече трибуна на този мъж. За жалост е прав за посоката която ни задават "задокеанските партньори и партньорки"!
  • 21 Дернев

    7 0 Отговор
    Инертността на Фр и Г има най- голямо отношение върху развитието на събитията в целия свят. От локомотив към прогрес на Европа се превърнаха в гробокопача й водейки я към 3СВ. Те трябваше да покажат на европейците, че миналото е забравено и трябва да вървим към общо бъдеща, като обеденят армиите си и поставят началото на създаването на общата ни армия. Без такава не може да има СЕЩ, не можеда има общо европейска защита на мирът и сигурността в Европа заедно с Русия. Без съюз между СЕЩ и Русия Европа не може да бъде самостоятелен и равноправен световен играч като Щатите и Китай с което да възпира апетитите им . А това е сигурна 3СВ. ЗА КОЯТО ПАК ЩЕ СА ВИНОВНИ САМО И ЕДИНСТВЕНО Франция и Германия. Сега едно проевропейско, но антинатовско правителспво в БГ може да постави началото на неэбходимите промени в ЕС за избягване на гибелта, към която твърдо ни водят евроатлантиците.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Бамби

    3 1 Отговор
    Китай ще подкрепя Русия, защото ако тя не успее - те са следващите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове