Last news in Fakti

6 Април, 2023 08:04 2 608 21

Започва проверка на Северната тангента в София

  • северна тангента-
  • апи-
  • проверка

За целта АПИ сключи договор с хърватски университет

Започва проверка на Северната тангента в София - 1
Снимка: БГНЕС

Днес експерти от Института за пътна безопасност ще започнат проверка на Северната тангента в София. В писмо до медиите те твърдят, че Агенция „Пътна инфраструктура“ отказва да предостави тримесечните си отчети за дейността си през 2022 година, обобщи "Евронюз България".

Министърът на регионалното развитие и благоустройството също отказва да публикува или предостави проектите и спецификациите относно ремонтите на републиканските пътища, за които през 2022 година са разплатени над 2,5 милиарда лева от бюджета на АПИ.

Преди дни Министерството на регионалното развитие и благоустройството нае специален скенер за проверка на пътища. За целта АПИ сключи договор с хърватски университет, а по-рано ресорният министър Иван Шишков обяви, че прокуратурата е образувала преписка във връзка със строежа на магистралата от София до Яна.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 и за тангентата също

    16 11 Отговор
    ровим ровим и нищо не излиза.
    Всичко кьор фишек

    Коментиран от #10

  • 2 хаберих

    4 5 Отговор
    Хванаха шофьор с близо 4 промила алкохол в Своге, съобщиха от полицията.
    Около 22:00 ч. на 4-ти април на ул. „Република“, патрул е спрял за проверка автомобил, управляван от жител на града.
    Когато униформените са тествали водача с дрегер, уредът е отчел 3,98 промила алкохол.
    Мъжът е задържан за срок до 24 часа.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 шам фъстък

    6 4 Отговор
    Ще шишкавеем с тангенти. Пари нема,дръШте се!
  • 5 обективен

    30 1 Отговор
    Няма ли крадци вкарани в затвора, и крачка напред няма да мръднем. С милиардите които се окрадоха, магистралите трябваше да са със златно фолио заселени.
  • 6 ъгъл

    4 1 Отговор
    Този къркач определено е за затвора. Алкохолът го прави неадекватен и неспособен да управлява автомобил. Да му качват на трупчета колата и книгата.
  • 7 Да добро заглавие

    5 1 Отговор
    След изказване за сливане ГЕРБ-СДС-ПП-ДБ
    А ТЕ ОТКАЗАХА. МАЙ НЯМА МНОГО ШАНСОВЕ.
    ПРОВЕРКА И ОБВИНЕНИЯ
    ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ. ПРОСТО НЯКЪДЕ НА ЗАПАД СА ГО ПАТИЛИ С ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ ИЗБОРИ ДО ДУПКА И СА СЪЗДА ЛИ СИСТЕМАТА КОНГРЕС. ДА АМА НА НЯКОЙ НЕ МУ ИЗНАСЯ ДА ИМА КОНГРЕС. АМИ ЗАРАДИ МНОГО ПРИЧИНИ ВЛАСТ ПАРИ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ.
  • 8 шогун

    10 4 Отговор
    Много скоро Толупа ще инспектира и всичко ще е супер .
  • 9 шофер

    3 4 Отговор
    Е тия що не одят да проверят околовръстното на Букурещ? А, там няма корупция... И околовръстно също!
  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "и за тангентата също":

    Ми кво да излезе -
    КРИВАТА ТАНГЕНТА на Бойко
    е като
    ХОРИЗОНТАЛНИЯ МЕРИДИАН на Ники Кънчев 🤔🤔🤔
  • 11 Селянин

    9 1 Отговор
    Този институт е такава празна работа, че няма накъде. Какво ще проверяват, като по документи всичко е точно. Техните проверки не минават в съда, защото експертизата не е възложена от съда. На всички е ясно че е крадено. На стрителите е ясно точно колко и от какво е спестено и къде са отишли чувалите с пари. Само, че по документи всичко е точно и за прокуратурата това е напълно достатъчно. На всички пак е ясно защо това им е достатъчно. И това не е само на тангентата. Това е на всеки строеж на каквото и да било през последните 15 години.

    Коментиран от #12

  • 12 замислен

    6 5 Отговор

    До коментар #11 от "Селянин":

    Е, като си започнал кажи и какво беше преди тези 15 години кога управляваха разни сини и червени - тотална корупция, крадене ама и пътища нямаше. Колкото и да е лоша тангентата се прекосява София за 12-15 минути, преди да се построи целия трафик минаваше по околовръстното и през града и се минаваше за час, а в час пик за час и половина. Само интересно защо всички крещят "корупцияяя" а за толкова време никой не изкара доказателства годни за съд, все пак парите са дошли от Европа, ще ги съдят там а не тук каскета.

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Чудя се

    5 8 Отговор
    Защо в България няма ненаказано добро.Защо постоянно се търсят кусури постфактум.Северната дъга е била инспектирана от най-голямата испанска надзорна фирма.И тя ли е корумпирана?!Хората,които пътуват,знаят за какво натоварване става въпрос,а тангента си е наред вече 6-7 години.Явно сега на Шишков му е заповядано да прави сечено на Борисов.Друго обяснение нямам.И ,за да не им търсят кусури ли,Кирчо и Кокорчо нищо не са правили.Ама АБСОЛЮТНО нищо.То и баба знае--тегли заеми и раздава пари.Лесна работа--нищо не правят,а се словославят, колко са велики.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Трезвомислещ

    0 1 Отговор
    Започва яко да вони...
  • 19 Готин

    1 0 Отговор
    Института за пътна безопасност е НПО. Тази фирма не е регистрирана по ДДС и не е ясно с какви пари се издържа щом не е на държавни дотации В този смисъл, чии поръчки изпълнява!? Гръмкото име "Института за пътна безопасност" е само за заблуда, че е институция.
    Тези хора нямат никакви права да правят проверки на държавни институции. До кога медиите в България ще отразяват и лансират такива "сдружения" и с каква цел!?
  • 20 Готин

    1 0 Отговор
    Повечето хора, като видят широк път, асфалтиран и с маркировка и мантинели спорят, че това е магистрала. Демек път за тежко натоварване и високи скорости. Да, ама не! Сега да ви кажа: Този път го нарекоха "Тангента" за да го обозначат, че е извън града с което промениха начина му на изграждане. В действителност той е градска магистрала, като бул. Цариградско шосе и бул. Вл.Вазов. Той трябваше да се изгради с бордюри, тротоари, канализация и осветление. Като сечение трябваше да е с дебелини на основата над 120 см., а на асфалтобетона над 40 см. И не се чудете дали съм прав, защото съм бил ръководител на такива пътища в София.
  • 21 Готин

    2 0 Отговор
    И още нещо: На "Северната тангента" не само че афвалтобетона е с занижена дебелина, ами дори липсват ЦЕЛИ ДВА ПЛАСТА от него!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове