Last news in Fakti

18 Април, 2023 15:58 3 157 20

49-годишният Николай, чието семейство пострада най-тежко в катастрофата на "Тракия": Чудо е, че сме живи

  • катастрофа-
  • тракия-
  • семейство

Мъжът, 41-годишната му съпруга и двете им деца на 13 и 15 г. са с травми на корема и гръдния кош, натъртвания и охлузвания

49-годишният Николай, чието семейство пострада най-тежко в катастрофата на "Тракия": Чудо е, че сме живи - 1

Цяло семейство е настанено в хирургичното отделение на МБАЛ-Пазарджик след вчерашната тежка катастрофа на магистрала "Тракия". Николай Михайлов, съпругата му и двете им деца са в стабилно състояние и без опасност за живота, съобщи пред БНТ началникът на отделението д-р Георги Стоилов.

Самият Николай, който е шофирал, разказа какво се е случило.

"Имаше около 30 метра до колата пред нас, когато автомобилът просто спря. Явно се е блъснал. Аз намалих и се блъснах в него, мисля леко, но явно колата зад нас се е движила по-бързо. Аз загубих съзнание и не помня нищо. Впоследствие разбрах, че нашата кола се е въртяла. Нямаше как да избегна инцидента. Двете ленти бяха с автомобили. Или трябваше да се ударя в колата пред мен или в тази в съседната лента”, това си спомня за инцидента на АМ "Тракия" шофьорът на автомобила Николай Михайлов. Според него, истинско Великденско чудо е, че са останали живи.

49-годишният мъж, 41-годишната му съпруга и двете им деца на 13 и 15 г. са с травми на корема и гръдния кош, натъртвания и охлузвания. Майката и децата нямат никакви счупвания, въпреки че автомобилът, в който са пътували, е изцяло деформиран. Шофьорът е с фрактура на предната стена на челния синус, консултиран е с неврохирург.

Предстои семейство Михайлови да бъдат изписани от болницата в Пазарджик. Всички са били с предпазни колани, което най-вероятно е помогнало за малкото травми по тях.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    4 8 Отговор
    Св. Баце закриля всички мутри отгоре. Да се свети името му.
  • 2 Тъпуту

    31 5 Отговор
    Другия път намали дистанцията на 7.5 метра
    Тъпана не знае че при скорост 120 например, 30 метра са нищо
  • 3 ФЕЙК

    24 1 Отговор
    То така карат "СОФИЙЦИТЕ" по време на празниците пътувайки КЪМ и ОТ родните места - на 1 косъм дистанция и с надут клаксон : ВАРДА, ЧЕ ИДА !!!
  • 4 гост

    25 0 Отговор
    30 метра дистанция на магистралата? При скорост около 120 км/ч си трябва поне двойно повече!

    Коментиран от #6

  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 0 Отговор
    За повечето автомобили при скорост
    100км/ч са нужни поне 40 метра за
    АВАРИЙНО спиране ❗
    На магистрала скоростта е поне 30% по-висока , което води до поне 60% по-дълъг спирачен път ❗
    При това за ЕКСТРЕМНО спиране ❗
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Поне 80% от ШАФИАТОРИТЕ дори не знаят , че при 120км/ч за ЕДНА секунда изминават разстояние по-голямо от необходимото им за внезапно спиране на автомобила им❗
  • 7 Антон

    15 0 Отговор
    Този , скимтящия, е разбрал по трудния начин, че се спазва дистанция!
  • 8 Мимчят

    16 0 Отговор
    Истината е тази,че всичките пострадали не са спазвали дистанция,както и да се оправдават.Постоянно сме свидетели на такива ,които се забиват на 5 метра зад колата,ама не прави сметка,че ако нещо намалиш за да избегнеш дупка ,животно или нещо друго, ще се набие веднага в колата.То трябва и малко ум...

    Коментиран от #12

  • 9 Знайко

    6 1 Отговор
    Наистина е чудо, че няма жертви сред возещите се в тази "тротинетка" VW Up или Шкода ...

    Коментиран от #11

  • 10 Знайко

    8 1 Отговор
    Хора, спомнете си какво каза Морфеус на Нео за магистралата: ...никога, никога никога не си показвай носа на магистралата! Това е най-опасното място в Матрицата.....та потвърждавам-ТОВА Е САМАТА ИСТИНА. Да ви кажа как карат СОФИЙЦИТЕ от селата. Пътувам от Ябланица към София , понеделник 7:15 сутринта. Сумрак и дъжд с мъгла. Колата ми е 208 коня, карам в ляво с 120 на темпомат, като ме доближи някой се прибирам в дясно и намалям на 100. Настигат ме група от 10 коли, минавам в дясно и първия който ме изпреварва влиза в лентата пред мен, следващия влиза пред него, третия пред втория и 4,5,6,7 дават гас вляво и изчезват напред. Тия пред мен дават ляв мигач и газ да преследват ония пред тях. Аз също съм газ и пак си карам 120. 3 минути така и ме настига нова група от 10 коли които се преследват все едно са на северната дъга! И пак същата схема. За южната магистрала да не говорим-там селския, софиянския и работническия трафик се смесват с гастарбайстерския трафик от и за Европата и вече не говорим за хора с турбини , а по-скоро за животни с калашници. Да не говорим , че 75 % нямат гуми, накладки, баланс на джантите и т.н. неща необходими за да не се хвърлиш в нивата. Е майтап да оцелееш , ако го правиш всяка сутрин! Пълни зомбита! Да добавя и малко майки за тираджиите които карат със 115!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Знайко

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Мимчят":

    "Истината е тази, че всичките пострадали не са спазвали дистанция..."

    В натоварено движение на магистрала по време на празници в България трудно се спазва дистанция. Масово караме с 5-10 м дистанция при над 120 км/ч. Разчиташ, че този пред теб няма да сгреши, ако сгреши, става верижна катастрофа.

    Въпроса е, каква е причината за първата катастрофирала кола, дали някой не го е ЗАСЯКЪЛ?

    За съжаление има значителен процент лоши или страхливи шофьори, които не преценяват добре ситуациите. Например престояват се в най-лява лента с прекалено ниска скорост. Правилното на магистрала е да преценяваш по-рано, че ще изпреварватш, правилно на магистрала е да изпреварват от по-голяма дистанция. А не да се "залепят" след някой бавен и тогава да тръгнат да изпреварват. Като видят че наближават някой по-бавен, от по-далеч трябва да планират изпреварването и трябва да го правят с по-висока скорост. Като видят, че наближават някой бавен да си оставят по-голяма дистанция. И да си планират изпреварването, така че да започнат по-рано ускорението. За да са набрали скорост, особено, ако имат слаб автомобил, който ускорява бавно. Ако имат слаб автомобил, да не изпреварват на баирите на магистралата, а само на равното и на спусканията.

    Коментиран от #13, #19

  • 13 ЮНКО ,ШЕФЕ, ..„У”

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Знайко":

    ТИ ЛИ СИ,БЯ...🤓
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 1 Отговор
    Защо карате по бг-Магистрали??????Не сте ли видяли,че Ганчооовца не знае как да се движи по еднопосочен път с 2ленти ,та се бутате като овце в кошара на магистрала.Винаги съм избягвал,магистрала бг!!!Единствено ,като ходя до ,АХТОПОЛ се качвам на 30км от бургас на тази магистрала и после пак си минавам по Двупосочните пътища.Повечето от вас не могат конскивпряг да управляват ,а са седнали в коли ,които правят от 0 до сто за 4,5секунди......ПС.Като си караш Фамилията,поне си купи по -защитена кола.Това подобие на автомобил се е разпаднало напълно,щото е 70%,пластмаса и пяна!
  • 16 Ха,ха

    3 0 Отговор
    Дистанция 30 метра на автомагистрала!!!Нещо недостатъчна ми се вижда.

    Коментиран от #18

  • 17 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    Бих посъветвал лекарите да назначат на Бащата ,антикоагуланти!За счупването си слагах 30 инжекции с "КЛексан".Човекът е във възраст и от ударът вътрешни травми,поне 26клексана всеки ден по една в кожата на корема!както уж са спасени.....Такъв тромб може да образува...Това е много важно,живота е пред тях да внимава,като кара фамилията си!
  • 18 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ха,ха":

    Така карат на магистрали насякъде.Един сгреши ли.......

    Коментиран от #20

  • 19 Прав си, ама

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Знайко":

    никой не мисли. По Великден ходих със семейството до Бургас. Кой как застигнеше тир по магистралата, даваше мигач и влизаше в лявата лента без да погледне. Един щеше да влезе между двете десни врати, а съм с доволно голям джип. Свиркам, а той продължава да се лепи в мен и накрая се усети, върна се и добре, че не се удари в тира.
    Ама кой да знае, че тия огледала не са за красота.
  • 20 Ха,ха

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Явно не трябва да карат така.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове