Last news in Fakti

6 Май, 2023 06:49 2 890 25

Деница Симеонова: ГЕРБ-СДС не се държат отговорно

  • сеница симеонова-
  • депутат-
  • пп-дб-
  • герб-сдс-
  • мандат-
  • правителство

Тупат топката, искат да се вклинят в нашия кабинет, заяви депутатът от ПП

Деница Симеонова: ГЕРБ-СДС не се държат отговорно - 1
Снимка: NOVA NEWS

ГЕРБ-СДС не се държат отговорно, турат топката и печелят време Деница Симеонова, народен представител от "Продължаваме Промяната" в 47-то 48-то и 49-то НС, в коментар за "Фокус" по темата за случващото се в парламента и има ли изненади, в предаването "България, Европа и светът на фокус".

"Честно казано, няма изненада. Няма изненада, защото и в 48-мото Народно събрание видяхме как поведението на ГЕРБ-СДС се мени първо по няколко пъти на ден. Дори в самата им група различни говорители изпращат постоянно различни послания, така че в момента, в който първо казаха, че едва ли не се припокрива почти изцяло политическата програма на нашата коалиция и тяхната, до момента, в който изведнъж тя въобще вече не им се струваше добра и не им харесваше", каза Деница Симеонова като допълни, че не може да определи поведението на отстрещната страна като "отговорно", дума, която, според нея, ГЕРБ-СДС често използват.

"Това, което виждаме дори и днес в парламента, където въпреки ясния призив и на нашата коалиция, но и като цяло, според мен, на обществото за това да се съставят комисии, да се започне работата по законопроектите, за които дори самите ГЕРБ са съгласни, че трябва да се работи и са в една законодателна програма, съставена именно с такава цел, те "тупат топката".

"Печелят си време, бих казала, в което време се опитват да се вклинят по някакъв начин в прозрачно изложения, представен политически кабинет от нашата коалиция, с цел според мен да си измият очите и лицето пред европейските партньори", допълни депутатът от ПП.

"Бяха обвинени и журналисти, народът беше обвинен, както винаги, в някои от изказванията им. И дори днес от трибуна отново си позволиха да обвинят сега пък народните представители, че нямало кабинет. Ами не, изборът е в техните ръце. Те са спечелилите, дори с малък процент, но първа политическа сила, и аз лично ги призовавам да престанат да тупат топката и да разкрият какъв е следващият им ход", категорична е Симеонова.

На въпроса дали препъникамъкът е било името на Асен Василев, тя каза:

"Смятам, че се търсеше някакво извинение, някаква причина. Щом няма наши имена, значи вашите не стават. Тъй като специално пък за г-н Василев, то дори в анекдот се превърнаха някои от коментарите на Борисов – бил му "най-добрият приятел" пък после нямало как той да бъде".

Депутатът от ПП коментира и темата ще се превърне ли т.нар. "хартиена коалиция" в правителство: "Виждаме едно желаниех да се върне мнозинството от 48-мото Народно събрание, където основната цел, задача и единственото "постижение" е промяната на Изборния кодекс от тази "хартиена" коалиция. Тя няма много причини да иска да се обяви публично, виждаме, че дават противоречиви сигнали партиите, които участваха и промениха Изборния кодекс – знаем, ГЕРБ, ДПС и БСП".

Симеонова подчерта, че за нея, като граждани, е важно да знае дали ще се върнем към миналото: " Където имаме и санкционирани представители в тези партии, имаме едно наследство от пробити магистрали, дали биха желали да ни предложат отново това, дали искат да отидем на избори, които според мен ще доведат до абсолютно същия сценарий, само че ще сме загубили още време като реформи и развитие, или ще подкрепят един кабинет на малцинството, който абсолютно прозрачно, почтено и смятам честно и предвидимо сме представили, за да може България да продължи напред, не назад към миналото, а напред".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 комсомолката на киро

    34 11 Отговор
    яко драпа да я хванат за парапета
  • 2 Те ако

    13 20 Отговор
    изобщо някога са имали морал и чувство за отговорност , нямаше години наред да се гаврят с обществото и държавата , която направиха първенец по корупция в ЕС ! Която е повече от бедна и населението масово се изселва в чужбина !

    Коментиран от #10, #21

  • 3 Доротея

    20 11 Отговор
    Тази май е кръстницата на ,,просто Киро"! Миналото лято щеше да родява, но отново е в парламента! А Герб са познати нарцисти! Особено дамите и Биков с болни амбиции да са най - най! Никоя друга партия не им осигурява предимството да са най красиви, умни и избираеми за тази цел на избори и хоп - в терариума! Така се компенсира дебилина, дебилитет и грозотия! Никой не оценил природните дадености на Деса и Сачева, но с марката ,,Греб" на челата вече са елит! Пълно корита - много добитък! Честит аграрен ден!
  • 4 Ханку Брат

    16 11 Отговор
    Това, че ГЕРБ не знаят какво да правят е ясно за всички и тук и в чужбина. Но не разбирам защо президента тупа топката, мотае се и не връчва мандата на първите? А уж всички казват, че няма време.

    Коментиран от #7, #11, #13

  • 5 измекяр соросоиден

    18 6 Отговор
    А кое е отговорно ? Да се закачиш за крана на газта ли и да вдигнеш цените на всичко до небесата !?
  • 6 Антипарапет

    17 7 Отговор
    И този младши парапет от Нексо коалицийката се изхожда неподготвена.Просто Кирчо!
  • 7 Гост

    12 8 Отговор

    До коментар #4 от "Ханку Брат":

    Един смислен коментар,няма как гербаджиите да направят каквото и да е,без президента да им връчи мандата.
  • 8 Простото Киро

    22 13 Отговор
    Харвардските шмекери и шайката около тях са тези, които "тупат топката" и се въртят като калайджии. Какви са тези измишльотини като "Ние няма да ви подкрепим, но вие ни подкрепете"?!?!?! Защо да бъдат подкрепени? Защото са много кадърни, честни, умни и красиви ли? Или защото са получили доверието на най-много български избиратели? След като има съгласие за политиките, ясно е, че става въпрос за хората в правителство на ПП, които уж ще ги провеждат. И тук е заровено кучето. Защото уж щяло да има парламентарен контрол и такъв в комисиите, но те не могат да обхванат всичко, което става зад стените на МС, което вършат областните управители, назначавани от правителството, от разните зам. министри, назначенията на техни хора в различни държавни органи и агенции, които да им въртят далаверите и т.н.
    Това е, което ПП искат с изцяло тяхно правителство и без никакъв контрол от страна на тези, които биха ги подкрепили. Да припомня, че Кокорчо и Простото още от първото им влизане в служебно правителство поставиха такова условие - "да нямат никакъв контрол". Не са ми доста наглички? И какво да мислим за всички, които работят с тях за това да им се даде цяла България на тепсия без никакъв контрол? Ами за измисления академик?

    Коментиран от #18

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Един умник

    8 13 Отговор

    До коментар #2 от "Те ако":

    Щом ГЕРБ / които печели доверието на народа 12-15 пъти на избори и управлявше12 год / какво да кажеш за едно дневките които бяха на власт 6-7 месеца Деня се познава от сутрента Крадеца не чака години а почва от първия ден
  • 11 Дава

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "Ханку Брат":

    Време на вторите да се наприказват
  • 12 Макс

    12 0 Отговор
    Вина затова има и Радев, който умишлено забавя връчването на първия мандат.

    Коментиран от #20

  • 13 Но всички

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "Ханку Брат":

    Зная че пак ще се строят още мостове на дунав / трите са готови / както и тунел под шипка / че този ве че се натовари много /
  • 14 300 000 избиратели

    8 1 Отговор
    определят съдбата и живота на 5 000 000 - 6 000 000 българи.
    Факта е факт.
  • 15 Българка

    8 3 Отговор
    Питам, ако работници и служители не ходят редовно на работа, имитират дейност по час- два или дори минути, дали накрая работодателя ще им плати пълно възнаграждение? А дали няма да ги уволни? Колко ни струват 240 костюмари, които не са свършили нищо за 1 месец? Явно ГЕРБ-ДПС не искат реформи, а искат да си продължат с "папкането"
  • 16 Мдааамм

    2 1 Отговор
    Кво сте оградили пазвата на тази дама,разгорещила се мацката....
  • 17 НЯКОЙ

    4 2 Отговор
    Уважаеми коментиращи, честит празник на честта и смелостта ! И да ви попитам дали вече сте наясно кой кой е и от кого е зависим ? Мисля, че когато някой пише за връзки с "Козяк", трябва да се има предвид ГЕРБ, които станаха силно зависими от САЩ по волята на "Магнитски-3", "Възраждане" са силно зависими от Русия и срещу САЩ и ЕС, БСП, ДПС и ИТН са с този, който им даде парче власт, ПП-ДБ са за партньорство и равнопоставеност с ЕС. Така че се превърнахме в поредната "ябълка на раздора" и трябва да решим къде е нашият интерес и кой ни баламосва по отношение на независимостта на България!
  • 18 Нама подкрепа

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "Простото Киро":

    Така е те са нагли!Защо трябва да ги подкрепим след като те не подкрепят нас?!По добре на избори отколкото подкрепа на обратни и хора с психични проблеми!За всички е видно че Киро е инфантил с дислексия,това не е мъж.Онзи другия пък си пада по мъже,Денков лъжлив академик,Рашков милиционер от БКП ,ген.Гном сътрудник на ДС във възродителния процес,Христо Бойкикев син на заклети комунисти!

    Коментиран от #19, #23

  • 19 ZеЛЕвСКИ

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "Нама подкрепа":

    СВИКВАЙ ГЕйРБАВ ДРоГАРЮ ☭, СИК-аджията КОМУНИСТА ПОЖАРНИКАРа агент "БУДА"-ла☭ ИЗТЕЧЕЧЕ В КАНАЛА ЗАЕДНО С ВАС ПРИСЛУГАТА МУ.. ИДВА РЕДА НА КАСКЕТА ГЕШЕВ........ ОТ ТУК НАТАТЪК ТИКВАТА ШЕ ГЛЕДА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТКЪДЕ ОПАШКАТА НА КОНЯ НА ПАМЕТНИКА, НА ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ.... ИЛИ ОТ ОФИСА НА БАЙ СТАВРИ....МУ-ХА-ХА 🎵🎶

    Коментиран от #24

  • 20 Подробност

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Макс":

    Радев чака бюджет.там е разковничето.
  • 21 търсите лесното

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Те ако":

    Най-лесно е да си събереш куфарите.
  • 22 Младите хора ще ни спасят!!!

    1 3 Отговор
    В парламента да има достотъчно млади и образовани хора от ПП. Каквото и да говорят, присъствието на младите, на новото поколение е ценно! "Те са интелигентни, те са идеалисти, те са иновативни." - както казва Обама!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Простото Киро

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "ZеЛЕвСКИ":

    А ти от коя страна си?
    И като стане бензина 10 лв и повече къде ще си?
    А когато дългът отново се удвои?
    Когато ни вкарат във война с Русия?
    А когато Харвардските шмекери отмъкнат още милиарди пак ли ще ги подкрепяш. Или има трохички и за теб - някое и друго левче за тролене?
    Най-голямото наказание за простотията на един народ е неговата бедност. Не се чуди защо си беден.
  • 25 300 000 избиратели

    1 0 Отговор
    определят съдбата и живота на 5 000 000 - 6 000 000 българи.
    Факта е факт.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове