Last news in Fakti

6 Май, 2023 18:02 1 259 28

Стефан Янев: В думите на държавния глава разпознавам липсата на системна инвестиция в българската армия

  • стефан янев-
  • думи-
  • държавен глава-
  • българска армия-
  • инвестиция

"От моя гледна точка добрият вариант винаги е един. кабинет се създава от партийни фигури. Личностите, в момента в който влязат в правителство и положат клетва, независимо дали преди това са били наречени експерти или специалисти, след клетвата стават политици. Те стават партийни хора. Важно е хората, които влизат в управлението, да могат да носят отговорност”, коментира още Янев

Стефан Янев: В думите на държавния глава разпознавам липсата на системна инвестиция в българската армия - 1
Снимка: NovaNews

Лидерът на "Български възход" коментира в ефира на Nova News думите на президента Румен Радев от днешния парад за Гергьовден, че „една крепост най-лесно се превзема отвътре”. „В основата на всяко поражение лежи морален пробив, чуждопоклонство, продажност, обезверяване, обществен разкол. Все неща, от които традиционно страдаме, но за които скъпо плащаме”. „В думите на държавния глава разпознавам липсата на системна инвестиция в българската армия. Защото, ако ние сме сигурни, съсредоточени и знаем какво искаме от себе си като държава, тогава българската армия ще има приоритет в много отношения. Но начинът на развитие на държавата е до известна степен подобен на развитието на армията, Като погледнем чисто политически и икономически какво е състоянието на държавата не е за учудване какво е състоянието на армията”, посочи Янев в студиото на "Офанзива".
По думите му въпросът с разкола е много особен, защото той не се внася от един или от група от хора. „Разколът е обратната страна на монетата, а именно липсата на разбирателство по базисни проблеми. Липса на обща цел и посока за нас кат общество. Защото е най-лесно да посочим с пръст политиците и да обвиним тях. А те са част от народа и партиите, които сме избрали”.

Важно е да има кабинет и работещо правителство, защото пред страната има множество проблеми за решаване. Важно е хората, които влизат в управлението, да могат да носят отговорност, допълни още Янев.

„Армията дава възможност да бъдеш част от един отбор, от един екип, който съвместно изпълнява общи задачи. На българската армия ѝ липсва нещо, което многократно съм споменавал. Това е системно финансиране от гледна точка на развитието на способностите ѝ. Когато бяхме приети в НАТО през 2004 година политиците решиха, че армията няма нужда да бъде развивана и е достатъчно, че имаме колективна защита. Затова ние не инвестирахме системно в българската армия. Но е важно, че мъжете и жените, които носят униформа имат дух и характер и изпълняват задачите си”, посочи той по повод Деня на храбростта и българската армия, които честваме на 6 май.

Янев изрази надежда, че политическите сили в НС ще успеят да достигнат до компромис за съвместно управление. „Това е необходимо на България. Необходимо е редовно правителство с работещ парламент, защото пред страната има много проблеми за решаване”, подчерта той. И допълни: „От моя гледна точка добрият вариант винаги е един. кабинет се създава от партийни фигури. Личностите, в момента в който влязат в правителство и положат клетва, независимо дали преди това са били наречени експерти или специалисти, след клетвата стават политици. Те стават партийни хора. Важно е хората, които влизат в управлението, да могат да носят отговорност”.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гост

    28 1 Отговор
    Стефане, още с първата си стъпка се отъркаля като магаре на селски мегдан, а сега ръсиш акъл. Много бързо ти изгоря политическата свещичка!
  • 3 Наркос

    23 2 Отговор
    Тоя пък от къде изпълзя?
    Поздравления че успяхме да го разкрием че е шарлатанин още в началото.
  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 3 Отговор
    Кой сте Вие Моля
  • 5 Инвестиции

    16 2 Отговор
    се правят когато се очаква доходност. От Българската армия явно такова нещо не може да се очаква. Само искат пари, а дори като станат наводнения или някакви други катаклизми трябва да се търсят доброволци ...
  • 6 Джаба хатянина

    22 5 Отговор
    Стига с тая армия бе. Армия имахме но ,,благодарение,, на ,,партньорите,, ни вече нямаме. И оръжие нямаме
    Събираме капачки за да оцелеят децата ни но за чертежите намериха авансово
    Нито някой напада България, нито България вече може да се защити.
    Вместо пари за пушкала дето няма да помогнат по-добре не дразнете Русия. Щото пушкалата няма да помогнат

    Коментиран от #28

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 10 Отговор
    Няма по пропаднали, продажни и страхливи от алкохолните вати и техните бегераби‼️‼️‼️

    Коментиран от #20

  • 9 Голата истина

    14 0 Отговор
    Тоя като шапкар беше палячо а сега като бивш шапкар е направо трагедия
  • 10 БНА(Българска Народна Армия)

    15 2 Отговор
    Имаше имоти и друга движима и недвижима собственост на цена милиарди лева! Политиците през всичките тези години само крадоха,ядоха,и пак крадоха докато не остана нищо!А само с тия пари можеше да се замени поне половината техника на армията! Затова никакви пари нито на нато,нито на сащ!
  • 11 Б.Б

    12 2 Отговор
    Партиите са като религиите! Промиване на мозъци, пирамидална структура, мошеници отвсякъде!
  • 12 Сатана Z

    13 0 Отговор
    „В думите на държавния глава разпознавам липсата на системна инвестиция в българската армия.
    Бай Стефан дори не знае значението на думата инвестиция" .НАТО инвеститор ли се явява на БГ армията?Инвестират се средства в някакъв проект ,от който ще имаш полза.Например ,в теб са инвестирани пари.Ти си чужд проект и се очаква да изплатиш вложените средства.
    Българската армия УСВОЯВА бюджетни пари,за да служи на Българските интереси.
    Кух фатмак.Политик прос

    Z
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Спецназ

    6 5 Отговор
    Пробив на крепостта отвътре и чуждопоклонничество бяха думите на Президента.
    Имаше в предвид л.изането на г.за и др. атрибути на америкосите с повод и без повод.
  • 15 Безочие

    5 3 Отговор
    Родителите ни умира от глад и болна и без лекарства вие мечтаете за държавни поръчки , и да тропате с кубинки по асвалта.
  • 16 Обича Русия а говори за паркнойри о Нато

    7 0 Отговор
    И тоя се самопредлага да се нареди на безплатната суфра.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 дядото

    8 2 Отговор
    големи генерали,стратези и политици стана от нашите капитани завършили военен колеж-не академия в сащ
  • 19 Абсурдистан

    5 0 Отговор
    Различаваме безчестие и предателство!
  • 20 оня

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Няма по пропаднали, продажни и страхливи от алкохолните кравари и техните центаджии-бегераби‼️‼️‼️
  • 21 Реалност

    6 1 Отговор
    С 5 милиона население само от Македония може да се пазим . Обикновенно всяка една държава воюва и е в конфликт със съседна на себе се държава.
    Турция член на Нато 82 милиона
    Гърция член на Нато 10 милиона
    Румъния член на Нато 19 милиона
    Македония натовска държава 2 милиона
    Сърбия 6,9 милиона повече от България
    Срещу кого ще воюваме , от кого ще се от нараняваме
  • 22 Защо ли?

    8 0 Отговор
    От 50 години насам храним едни чорба войводи които ще дезертират веднага щом стане напечено
  • 23 Изчезни

    3 0 Отговор
    Червей!
  • 24 Баце,и ти

    4 0 Отговор
    се изметаш,като суха талпа.Ако не беше Радев,и сега да си господин Никой с генералски лампази.Все загрижени за БА,но в главите ви само една истина: Як кокал,с много мръвка е всяка " модернизация: Там милион не се брой изобщо за пари.
  • 25 Калинчев

    3 0 Отговор
    И така докато последния старшинка стане милионер от кражбите . Когато осъдите крадците и си върнете краденото ,ще се въоръжавате. А ние първо капачки за още една детска линейка ще съберем . После и за армията може да съберем барабар с бутилките. Остави парите Политико бивш военен знаещ за кражбите ами си помисли дали някой ще мре при нужда за Вас политическата финансова каста ,било то с ново оръжие или старо. Никой разумен човек няма да тръгне на война , нито ще остави детето си да мре заради Вашите милиони и за децата Ви в чужбина със златните лъжички в устите. Живяхте си добре а сега се молете да няма война защото Народа от Вас ще почне чистенето.
  • 26 комшия

    2 0 Отговор
    на този дядо му се казва хасан .
    мечкар беше добър човек беше.
  • 27 Едуард Петров

    1 0 Отговор
    Съгласен съм с казаното от този български патриот!
  • 28 Едуард Петров

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Джаба хатянина":

    Това, дето каза: НЕ ДРАЗНЕТЕ РУСИЯ!, не е достатъчно! Още навремето Ото фон Бисмарк прозря: С РУСИЯ - САМО ТЪРГОВИЯ! ЗАЩОТО, ТАМ ИМА МНОГО КАЛ, МНОГО СТУД, МНОГО ЗЕМЯ И МНОГО ВОЙНСТВЕНИ ХОРА!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол