Last news in Fakti

6 Май, 2023 20:30 2 304 80

Плевнелиев: За мен Томислав Дончев е перфектен за премиер, ако кажем програмно правителство

  • росен плевнелиев-
  • томислав дончев-
  • премиер-
  • програмно правителство

"Най-силно би било това правителство да бъде подкрепено и от ПП-ДБ. Защо не, ако приоритетът е Еврозона, Шенген, реформа  - това правителство ще ги направи, нека ги подкрепят. Казаха, че няма, защото на буквичката "Ф" застанали в коридорите на НС като малко дете, като стандартни популисти, само на тяхното или на никой друг", добави Плевнелиев

Плевнелиев: За мен Томислав Дончев е перфектен за премиер, ако кажем програмно правителство  - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Ако е политическо правителство, един Томислав Дончев - колко е умен, колко е интелигентен, който знае всичко за България за Европа за света. Който продължава да гради мостове, едно изречение, но смислено - за мен той е перфектен, ако кажем програмно правителство. Човек, който ще избута България със страшна сила, а няма да я забие в пропастта, както направи Кирил Петков". Това коментира пред Bulgaria ON AIR президентът Росен Плевнелиев.
Той поясни, че експертен кабинет на Борисов е добър вариант за разрешаване на политическата криза.
Според него в момента е нужно държавническо мислене и обединение около първия мандат.

"Най-силно би било това правителство да бъде подкрепено и от ПП-ДБ. Защо не, ако приоритетът е Еврозона, Шенген, реформа - това правителство ще ги направи, нека ги подкрепят. Казаха, че няма, защото на буквичката "Ф" застанали в коридорите на НС като малко дете, като стандартни популисти, само на тяхното или на никой друг", добави Плевнелиев.

И днес Румен Радев не коментира кога ще връчи първият проучвателен мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС. А въпреки редицата срещи между политическите сили през изминалата седмица, все още няма яснота дали ще бъде събрано мнозинство, което да подкрепи евентуален кабинет.

"Важно е да има правителство", обяви на военния парад президентът Румен Радев, но не коментира кога ще започне процедурата за връчване на първия мандат.

Междувременно втората политическа сила отказва да даде подкрепата си за първия мандат. Пред Bulgaria ON AIR академик Николай Денков коментира, че ако се стигне до втория мандат, те са готови да го реализират.

"От деня, в който бяха обявени резултатите на изборите, до днес, ние чакаме ГЕРБ-СДС да реши какво ще прави. Вместо да дискутираме нашия избор какъв е, трябва да дискутираме избора на ГЕРБ. Борисов и хората около него са царе в това да търсят обяснение, защо нещо не са свършили, а тяхната работа сега е те да формират правителство", заяви акад. Денков.

Според предложения за премиер от ПП-ДБ, ГЕРБ си търсят оправдание, за да не подкрепят състав на кабинет с втория мандат.

"Това, което се оказа, е че те не очакваха ние да извадим състав на кабинет. Когато ние извадихме този състав, и той беше сравнително добър, те трябваше да си измислят как да избягат от тази ситуация. Начинът, по който решиха да се измъкнат, е да започнат да критикуват това, което до вчера изглеждаше добре", коментира посоченият за премиер от ПП-ДБ.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    39 27 Отговор
    Всички читави хора и хора като Волен Сидеров винаги ще бъдат мразени и подигравани , защото такива хора напомнят на другите за собственото им нищожество.Еврейските медии винаги усмиват нормалните хора в техните медии ,това го пише в идеологията на евреите,винаги да убиват и принизяват най добрите от гоите.Така е било и по време на Турско, мижитурки и страхливци ,еврейски чорбаджии са предавали борците за свобода на Турските власти, защото са малодушни нищожества страхуващи се за мизерния си робски живот.Когато Христо Ботев влиза с четата си в България и излизат в Балкана искат от един овчар 10 агнета да се нахрани четата от 200 души и овчаря до последно е искал да му се платят агнетата, Ботев му плаща и казва"и ние за този народ сме тръгнали курбан да ставаме".
    Не случайно ЦРУ е отделило най малко пари за контрол на българската си колония ,защото знаят че България е самоконтролираща се колониална робска територия и изпращат треторазрядни чиновници за посланници ,дори за африканските държави ЦРУ отпуска повече пари за контрол.
    Българина не е способен на велики дела,защото по природа е мушморок и мишок,страхлив треперещ за мизерния си живот човек,затова няма и нито едно политическо убийство в България,за разлика от повечето държави в Европа.
    Така че надежда всякаква вие оставете.
    НЕ ПРЕЧЕТЕ НА Българина ЗА ДЕМОКРАТИЧНИЯ СИ ИЗБОР ДА БЪДЕ ОВЦА.

    Коментиран от #18, #63

  • 2 Аве

    120 1 Отговор
    не може ли да сложим Десито-Бановата за премиер ?!
  • 3 Плюньо

    118 2 Отговор
    пак се изплю. Хахахахаха. Само простотии мъдрува.

    Коментиран от #36

  • 4 До бойко всеки случаен изглежда по-умен

    86 1 Отговор
    Прав е!
  • 5 Сталин

    58 6 Отговор
    С Б@н@набългерия е почти приключено ,за 30 години западна демокрация България е тотално съсипана и превърната в най смешната бананова република,сега когато тези нищожества Тулупа и Киртака които ще бъдат назначени на власт в България ще вкарат страната във война за интереса на западните мародери.Всички които са готови да са бият за свободата на България от тези западни чакали да слагат плюс,с останалите предатели и страхливци да слагат минуси колкото искат.
  • 6 Скимтяща

    82 0 Отговор
    пастирка
  • 7 Пръцко

    84 0 Отговор
    Кой пък те бръсне тебе за с.и.. бе, па и да те пита за мнението ти? ХА-ХА-ХА, тя твойта красавица дори не те пита кво ще ядеш - квотти даде - такова, мухlyo :))
  • 8 ХАХАХА

    89 2 Отговор
    Абе тоя да не заработва с тези интервюта? Нищо не се чува за бизнеса му?
  • 9 Минева

    85 0 Отговор
    Като ти е перфектен вземи си го вкъщи
  • 10 Щом

    88 0 Отговор
    за Плевню е перфектен , значи за нищо не става ! Ама това е повече от ясно !
  • 11 Напълно съгласен

    68 0 Отговор
    На кое е идеален плешака?
    Че може да краде без да оставя следи ли?
  • 12 да де

    73 0 Отговор
    Магарето на тиквата пак са го изпуснали и ръси тъпизми.
  • 13 ъ ъъъ

    51 0 Отговор
    Що? Щото има квадратно вдлъбнат главуняк ли.
  • 14 Ко рече?

    66 0 Отговор
    Това недоразумение пак ли изпълзя да дава акъл!
  • 15 Хах а

    59 0 Отговор
    Този клоун откъдехсе появи?
  • 16 Перфектен

    47 0 Отговор
    за влизане в затвора , като теб , крадльо червен ! Час по - скоро !
  • 17 Непне

    44 0 Отговор
    Плувка, бягай при мъжа в семейството, синоптичщата да те.....
  • 18 Списъка на

    8 20 Отговор

    До коментар #1 от "Сталин":

    Жертвите на политически убийства в България е от 189 страници, бе сталинчо! Факт!
  • 19 Ловец на боклуци

    54 1 Отговор
    Това мекотело се показва само да дразни!
  • 20 Озадачен

    48 0 Отговор
    Плевня кажи какво ще правим със канала на Доган за половин милиард лева?
    Кой ще слагаме в затвора
    Чоп ли ще теглим как ще става работата
  • 21 Име

    42 1 Отговор
    Ние се чудим как да се отървем от това зло, ГЕРБ ни наредиха на последно място в Европа, не смеем да се покажем на улицата.
  • 22 русенец 2

    22 0 Отговор
    а ти си перфектен за църв-- знаиш на кого
  • 23 Чехльоооо

    26 0 Отговор
    Здравей
  • 24 РЕАЛИСТ

    47 0 Отговор
    Томислав Дончев е един глупав провинционален учител, малко по-умен от Бойко, който цитираше Гьоте и великият писател се обръщаше в гроба, щото никога не беше изричал подобни неща.
  • 25 Бот

    41 0 Отговор
    Герб Сдс са рекетьори крадци изнудвачи Съсипаха Много Съдби а от Сдс Започна Разрушаването на България
  • 26 Българин

    53 0 Отговор
    Най беше смешен когато Боко го пляскаше зад врата а той се радваше.
  • 27 Съдия:

    38 0 Отговор
    на Дончев му давам 8 години дамо по снимка.
  • 28 На кладата дяволи

    37 0 Отговор
    Вербованите от ДС политици си правят комплименти ? Нали Плевналиев и Дончев ? Оплескани до шия с мръсотия от времето на ГЕРБ все други им виновни ? Не проблема е във Вас , вие сте корумпирани предатели и крадци . И въобще не сте за никакво управление на БГ а за ицеление на криминалните ви души . Вън кръстещи се безбожници от дяволи от ГЕРБ .
  • 29 Реалист

    50 1 Отговор
    Томислав Дончев заби България в пропаста. Да каже къде са 2 млрд. лв. за електронното правителство.
  • 30 Иван

    33 0 Отговор
    Кой си ти за да ти слушаме мнението нали построи магистрали защо не кажеш защо липсва асфалт не се напъвай по други теми има ли прокуратура да те извикат и да те питат
  • 31 Макс

    34 0 Отговор
    Томислав Дончев е абсолютно безполезен . Единствената му заслуга е дългата лъжа за електронно управление, нещо от което не разбира, но присвои милоните евра . Плевнелиев иска ПП-ДБ да подкрепи Дончев , а говори нелепици за Кирил Петков. Не разбират ли, че дори европейските партньори не искат ГЕРБ .Борисов се изложи по всички показатели на световната сцена.
  • 32 ПСР

    21 0 Отговор
    Умен,знаещ и можещ....
    Имаше ЕДНА задачка,явно с повишена трудност за"умния"-електронно управление и институции.
    Получи цял МИЛИАРД и половина лева да нея.
    И кво????!!!!
  • 33 Тома

    21 0 Отговор
    Постоянно мислят гьотето за най умния в герб понеже е бил ръководител радио точка в Габрово и за това се иска много ум
  • 34 Велика България

    24 1 Отговор
    ние сме на автопилот, а едни мекотели разтягат сополи и като за последно, преди да ги отнесе тайфунЪТ.
  • 35 Масус

    24 0 Отговор
    За този и Евгени Минчев ще е перфектен.
  • 36 Анонимен

    29 0 Отговор

    До коментар #3 от "Плюньо":

    Чудя се този човечец кога ще разбере, че е по добре да си затваря устата а и се чудя на акъла на хората които гласуват за ГЕРБ за такива хора като него.
  • 37 някой

    22 0 Отговор
    този не го ли е срам да се обажда и да се показва П......Ю
  • 38 3.14К

    26 0 Отговор
    От сутринта избягалите от болницата на д-р Гълъбова превзеха националният ефир и замърсиха информационната среда. Лозанов, Чернева, Дайнов, недоразумението Плевнелиев и подобните им, помрачиха светлия празник.
  • 39 нннн

    29 1 Отговор
    За мен Плевнелиев е перфектното чучело на президент.
  • 40 Ангел лудия

    25 0 Отговор
    Томислав Дончев е като тебе ,,Джендър ,,
  • 41 Хитрото

    15 0 Отговор
    Плю пак съ из.....ю
  • 42 ЗА ТЕБ САМО КАРЛУКОВО ТЪПАКО

    14 0 Отговор
    Я СЕ ВИЖ БЕ !
  • 43 Реалист

    13 0 Отговор
    Този е със заешка уста
  • 44 явертътревя

    19 0 Отговор
    Томислав Дончев,габровлията е пар екселанс класически измамник
  • 45 ОТВРАТЕН

    19 0 Отговор
    ТОВА Е НАЙ-ГНУСНИЯТ ПОЛИТИК ОТ КАКТО Е СЪЗДАДЕНА ЗЕМЯТА !!
  • 46 Макс

    7 0 Отговор
    Плевнелиев като бивш президент и уж голям евроатлантик посети ли Украйна, или е такъв само от екрана на обслужващите го медии ?! Борисов също не се интересува , Томислав Дончев и той няма интерес от там, но всички вкупом са отговорни за путински поток. Европа не иска приятелите и слуги на Путин да правят правителство в България. България също категорично трябва да покаже , че руските кАТЮШКИ нямат място в българско правителство .
  • 47 марко нема вече президентстване има гащи

    11 1 Отговор
    А някой да те е питал какво е за теб , не разбра ли , че се ползваш с преобладаващо обществено отвращение .
  • 48 комшийка

    7 0 Отговор
    на този пра,пра дядо Мехмет е клал българите в Батак.
  • 49 1253

    9 1 Отговор
    Българите-най-древния,най-умния,най-красивия,най-работливия,най-честния, наи-почтения,най-знаещия за всичко в България и Света,най-можещия,най-разбиращия от всичко народ на Света. Във всички класацииса на първо мястоз апочващи от долу нагоре. Наемете си хора от чужбина да са ви министри в новото правитетелсто и да ви управляват е най- доброто което може да направите.Българина освен да измами, окраде,излъжи , да чака някой друг да му свърши работата и да му оправи държавата, да му даде пари без да е работил .друго не може да прави. И горното го казва бивш президент.....
  • 50 Именно

    7 0 Отговор
    "на буквичката Ф се правели" ...
    а ти кат се праиш на парцалена кукла, и са ти бръкнали отдолу до лякътя ... че главата ти се кандилка кат плямпаш ... ще трябва да изпружат и средния пръст, че да ти го втвърдят малко ... гръбнакът де, да не се объркаш нещо...
  • 51 Чочо

    7 0 Отговор
    Ами вземи го в твоята фирма,като ти е толкова мил.
    Да ти помаааага!😀
  • 52 Банев пак излезе из полата и?

    9 0 Отговор
    Банев мнението ви е 0
  • 53 къртача

    7 0 Отговор
    баджанак ,голям т@шак си бе ,порил съм я поря я ,и пак ще я поря
  • 54 Пффф

    12 0 Отговор
    Айдеее Плевню пак го пуснаха да подготвя полчата като предния път с безмислената контактна група на ГЕРБ - Росен Плевнелиев - Соломон Паси! Пълен въздух под налягане! На българите им трябват нови лица, такива каквито още не са шм станали противни.

    Коментиран от #61

  • 55 деси б.

    11 0 Отговор
    време е този да посети украйна ,бахмут или там където може да го нацелят в 10ката
  • 56 Кюмюра от Драгалевци

    11 0 Отговор
    Абе Чехльо Банов никой не ти е искал мнението.
  • 57 Жададык

    7 0 Отговор
    Комсомолският гербав жалък активист да препоръча някого.....плюнката си да не фърлиш фърху него. Айде нема нужда.
  • 58 Интересно

    10 0 Отговор
    Клолко човек трябва да е прост за да слуша словоизлиянията на този жалък човек.
  • 59 Плевнелиев Борисов

    8 0 Отговор
    Плевнелиев, защо не го осиновиш. Томислав Дончев не е казал нищо против корупцията, против чекмеджетата, против грешките на Гешев. За по-тънкия асфалт на северната тангента, което означа всички магистрали и пътища са с ниско качество и окрадени. И т.н. и т.н. Трябват нови лица, неопетнени и с нови идеи. В Герб няма такива. Без промяна на съдебната система и реално правораздаване, при което Борисов е в затвора, а Иванчева кметн а Младост. Така че, Плевнелиев, Наведи очи и си тряй и ти в групата на крадците. Волно или не. По-скоро - не.
  • 60 Леля Гошо

    9 0 Отговор
    Марш в кухнята да измиеш чиниите!
  • 61 Макс

    4 0 Отговор

    До коментар #54 от "Пффф":

    Вярно, тогава играеха ролята на сводници ,и понеже не им се получи интригата започнаха да плюят по ПП-ДБ. Все пак от комсомолският секретар Плевнелиев колко интелект да очакваш , дори с географията не е запознат.

    Коментиран от #66

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 оня

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сталин":

    Не знам защо са ти сложили толкова минуси, но това си е самата истина:))
  • 64 Еееее

    7 1 Отговор
    Плевнелиев все акъл дава и накрая е грешно.Защото идеите са чужди и необмислени.Значи Петков не става,то ясно,Асен Инфлацията е критично да се върне,обаче обединете се,е хем шарлатани,хем тъй.Е как точно ПП ще ни вкарат в еврозоната и Шенген,след като заради тях не сме в Шенген и Еврозоната!Не са атлантици,а евробагабонти!Плевнелиев го е казвал,а сега друго.Отговорност за финансовия колапс,кой ще търси??Виждате ли абсурда? Всички депутати полагат клетва в името на целия народ и върховенството на закона,правова държава сме били по Конституция.Е след като полагат клетва да служат на целия народ,що всеки си къта избирателите,другите не са народа.Нарушават клетвата,ами, да" някаква" си клетва.Цирк!Зависимостите от някои партии и този прословут закон на Зарков антиконституционен,нищо общо с правото за кого е?Ясно,че не е на Зарков,но като го гласуват и отидат на нови избори,оставят ползването от Радев и олигарси.А то си е закон за защита авоарите на олигарсите и техните политически марионетки срещу прокуратурата. Блокират я целево,оттам и съда.Контрол се администрацията срещу гл.прокурор,за да не може да им се търси отговорност и пей сърце.От две години се влачат,водят се битки задкулисни,и падаме,падаме ,жалка картинка!
  • 65 Ама за теб,

    6 0 Отговор
    Плевньо. Не и за мен!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Име

    5 0 Отговор
    Плевнелиев получава пожизнено пари - че е бил Президент, за това свалихме или БКП сами се свалиха - заради привилегиите.

    Всеки месец - заплата евала - ама нещо не е както трябва и това. Поне да имаше заслуги, хората цял живот мечтаят за пари.

    И това е цяла армия от чиновници - а навремето това ни тревожеше при комунизма - че някой има повече.
  • 68 Макс

    4 0 Отговор

    До коментар #66 от "Демократ":

    Браво, моят питбул също .
  • 69 Таа

    6 0 Отговор
    Тоооа Пуууупооолист защо не вземе да се скрие като Гееешевв а си дава Пууууполиизма навсякъде
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Не е робота

    3 4 Отговор
    Държавата е във финансов колапс,дори и резерва е фиктивен и кои са виновниците,моля?Ще ги крием,милваме,молим е що?А Асен продължава да лъже!Плевналиев се опитва да прикрие провала на Херо с променкажиите.Че я наградиха,дето ни докараха танкери които никой не видя,идват,⁷идват,а то си дойде руски газ с посредници и Асен и другия забогатяха на чужд гръб..Херо мислеше че ги командва,а на практика се оказаха умели измамници,манипулации,лъжи и сме пред фалит.Та следва ли още да се допуска да ни съветват след като хабер нямат от национален манталитет.А Джемкорт?В много сложна ситуация сме, трябва да се възстановяват липси ,изплащат заеми,има огромни разходи.
  • 72 Наивник на средна възраст

    4 0 Отговор
    Най-голямото недоразумение ставало някога президент на държавата...то друго няма какво да се каже...
  • 73 М, да

    5 0 Отговор
    За тебе е най-добре да себскриеш и да не се показваш. Недоразумението, поставено от толупа на най-високия пост.
  • 74 бай Иван

    4 0 Отговор
    Кратък виц - "Пасито и Плевньо ще направят правителство"
  • 75 Деси

    2 0 Отговор
    За мен леля Роска е добра за куколд
  • 76 Мда

    0 0 Отговор
    Съгласен съм !
  • 77 🦩💫да бе да

    5 0 Отговор
    Най-силно би било това правителство да бъде подкрепено и от ПП-ДБ. 😅
    Ко пуши тоя?

    Аз бих посъветвал този силно изпилзван презерватив , да сготви и вечеря😂😂😂
  • 78 Артилерист

    6 0 Отговор
    Ефремова, първо, Плевнелиев не е президент, той е бивш такъв. Така, както си го написала, всеки незапознат с нашите държавни дела ще го брои за настоящ. Ние, свидетелите на настоящето, знаем как той-прероден от овчарка, вързано магаре пред Президентството-стана президент на България... Трето, сложила си глуповетините му най-напред, да не може човек да го нацвъка с отрицателни оценки, защото надолу има и разумно изказали се...
  • 79 Нашийник

    5 0 Отговор
    "Това коментира пред Bulgaria ON AIR президентът Росен Плевнелиев."
    -----
    Бе, журналя, вас да не ви е оправил някой луд и да сте прихванали от него?! Какъв президент е тоя плужек??? България има за президент съвсем друг човек! Или още живеете в миналото, или (по-вероятното) сте подлоги и манипулатори!
  • 80 Въпроса е: Е ли е магар?

    4 0 Отговор
    И рече бай0ня... и магаре да предложа и магаре ще изберат!!!!
    И го избраха ЧEXЛЮ за преЦедент!!!
    и сега и въобще въпроса е: Е ЛИ Е МАГАРЕ, ЧEXЛЮ??!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол