Last news in Fakti

6 Май, 2023 21:40 1 512 28

Николай Денков: Ясно е, че не може да се състави лесно правителство, което ще работи добре

  • николай денков-
  • правителство-
  • мандат-
  • управление-
  • продължаваме промяната

ГЕРБ да извади проектокабинет, а не да хвърля димки с изкуствени нападки, заяви академикът

Николай Денков: Ясно е, че не може да се състави лесно правителство, което ще работи добре - 1
Снимка: БГНЕС

"На всички е ясно, че не може лесно да се състави правителство, което да може да работи добре. Опитваме от първия ден на това Народно събрание да не повторим грешките от миналия парламент. НС трябва да приеме закони, да приеме бюджет и да излъчи правителство", заяви номинираният за премиер от "Продължаваме промяната - Демократична България" акад. Николай Денков в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR.

Бившият министър на образованието подчерта, че мандатоносителят е ГЕРБ и от първия ден се очаква да решат какво ще направят. Той не смята, че представянето на проектокабинет на ПП-ДБ е грешка.

"Тяхната работа е да сформират правителство, очакват президентът всеки момент да им връчи мандата. Имат цялата информация, въпросите трябва да бъдат отправени към тях. Въпросът е ГЕРБ какъв проектокабинет ще извади. ГЕРБ е задължен да обясни какво ще прави с първия мандат. Няма да подкрепим мандата на ГЕРБ, имаме решение", каза още акад. Денков.

Гостът изтъкна, че до момента единствено от ПП-ДБ са представили управленска програма. Не може критиките за една програма да бъдат, че е на екселска таблица, важно е съдържанието, отбеляза акад. Денков.

"Критиките бяха изключително изкуствени. Нападките срещу това, което ние предлагаме, са една сериозна димка, за да не се види, че от другата страна няма нищо предложено. До предишния ден експертите на ГЕРБ казваха колко голямо припокриване имаме и как всичко е наред. Оказа се, че не очакваха да извадим състав на кабинет. Трябваше да измислят как да избягат от тази ситуация и започнаха да критикуват това, което до вчера изглеждаше добре", смята номинираният за премиер от ПП-ДБ.

Акад. Денков призова ГЕРБ-СДС да представят на ПП-ДБ управленската си програма, ако разполагат с такава. И посочи, че тази на сайта им е предизборна, а не управленска.

"В едно изказване на г-н Борисов може да чуете всички възможни варианти на света. Нека да излязат и да кажат как мислят да реализират първия мандат", призова отново депутатът от ПП-ДБ.

И уточни, че са направили всички възможни жестове, за да видят хората, че имат програма. Смятат за правилно решение законодателната програма да се изпълнява, управленската програма да бъде съгласувана и да се изпълнява, да има екип от министри, които да работят заедно.

Акад. Денков категорично отрече да са правили каквито и да било предложения към "Възраждане". И алармира, че има опасност да се върнат в началото на миналото Народно събрание.

"Ние няма да имаме никаква полза от изборите. Полза ще имат "Възраждане". Ще запазят своите избиратели и ГЕРБ, и ДПС. За БСП не мога да коментирам. Не можем да излъжем избирателите си", завърши акад. Денков.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бот

    15 7 Отговор
    Повечето Хора не Вярват на Герб

    Коментиран от #9

  • 2 Майна

    8 2 Отговор
    Внимавайте всички ,,продажници,,..
    Май се поослушвате вече, щото САЩ -далече..
    А руските наблизо..
    И те забавят, но не забравят..
    Мислете му!

    Коментиран от #16

  • 3 Тя лъжата ви

    10 4 Отговор
    е вясяка първа дума! Та как няма да отречеш за офертите към възраждане? Толкова жалка из.мет сте и така жалко лазите и за лъжи плащате, тотално падение на всичко човешко! В кофата ми отпадъка е диамант в сравнение с вас!
  • 4 комшийка

    9 3 Отговор
    на този пра ,пра дядо му се каззва мемет е клал българите в Батак.

    Коментиран от #19

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Миризлив пор

    6 5 Отговор
    Ако Денков си направи сметката, обади се на "зеления чорап" и на червената кака Нинова, после на тиквун първи... После седнат и се разберат като мъже , ще има правителство и спасение! Лошото е, че Кирчо, Кокорчо и мравояда ще са следствени! Ама поне може до нова година да овладеят инфлацията!
  • 7 Те българите

    7 5 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    си падат по лъжците, та що да не е поредният копейкин!
  • 8 нннн

    8 8 Отговор
    Вие вече излъгахте избирателите си. Чий болен мозък реши да преговаряте с ОПГ ГЕРБ за правителство? Вие ги легитимирахте. Върнахте Борисов на бял кон. Отврат...

    Коментиран от #21

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Симо

    6 0 Отговор
    Когато РР даде мандата, ще видим и проектокабинета. Що им трябваше на ППДБ да демонстрират усещане, че са първи, както рече един техен депутат
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Я Я Я Я ДА

    1 0 Отговор
    КАТО ИМА ТАКИВА МРЪНЧОВЦИ КАТО ТЕБ И ТВОЙТЕ БЛИЖНИЙ ...............................................ТОВА Е ЦЕЛТА / ДА ОКРАДАТ И ТИЯ ПАРИ ................................................................
  • 13 Шо Рош

    0 1 Отговор
    Мисля та сменям
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този

    13 4 Отговор
    ПЛЪХ е толкова противен, че е по-добре да се върне в кенефа!!!
  • 16 Знаят знаят!

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Ей, шушомиго мрънкаща, що се направи академик докато беше на власт, а? Гнусни негодници крадливи, единствената им мисъл е как да се обогатят докато са във властта!
  • 17 Пор Чвор

    4 2 Отговор
    някой да се обзаложим кога корос денков ще ви мушне стамбулската
  • 18 Чупката бе!!!

    0 1 Отговор
    Не са казали че ще го реализират ! Но коалиция с БСП и ДПС няма да правят Най вероятно и те ще предложат правителство на малцинството и който го подкрепи подкрепи ! Ако не стане на избори! Втори мандат няма да има
  • 19 сусс

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "комшийка":

    Ти да не го обърка с Крадев??
  • 20 666

    6 3 Отговор
    Боклуците от ППДБ вече са бита карта. Лошото е че държавата е пред национална катастрофа. Виновниците в лицето на Радев и пасмината около него трябва да бъдат изправени пред съда и осъдени за държавен преврат.
  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "нннн":

    Радев е голямото зло за България. Корупцията която се вихри вече трета година в президенството е нечувана. Там е ОПГ то от съветници които движат престъпните схеми. Всички медии са купени и никой не смее да говори за Копринков и Узунов това са босовете през които минават милионите. Държавата е в опасност.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Простото Киро

    3 1 Отговор
    Този измислен академик, плагиат и съучастник на харвардските шарлатани трябва да бъде разследван и изхвърлен от политическия живот на България. Българската наука е пълна с такива, но другите поне си трайкат и си живуркат, докато този е толкова алчен, самозабравил се, повярвал си, че е нещо изключително и дебелоочлив, че се тика да управлява България и да си я подели със съучастниците си.

    Коментиран от #24, #26

  • 24 Зевзеков

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Простото Киро":

    В мразовита зима едно врабче, примряло от студ и полуумряло паднало на земята. За негов късмет една минаваща крава се изходила върху него и то се стоплило, живнало и започнало да чурулика. Да, но го чула лисицата, дошла и го изяла. Изводите за Денков и съучастниците му:
    - Не всеки, който те затрупва с лай.а ти мисли злото.
    - На топло ли си, не се обаждай.
    - Не всеки, който те вади от лай.ата ти мисли доброто.
  • 25 академични мисли , безсмислени

    0 1 Отговор
    изчезвай бе плъх !
  • 26 Въпрос?

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Простото Киро":

    И малкото добро в България ли трябва да ос.рете? Малкото свестни хора, които искат със знанията си и уменията да изватят България от кризата биват оплювани, оклеветени и унизени. Ами заслужаваме си съдбата, защото сме зли и завистливи!

    Коментиран от #28

  • 27 Борисов е вербален агресор!

    1 1 Отговор
    ГЕРБ са едни агресори! Не спряха да шантажират и изнудват ПП-ДБ да ги подкрепят.
    Ами защо вие от ГЕРБ не подкрепите ПП-ДБ?
    ГЕРБ един ден се предстряват на "приятели", Борисов им казва:" Освен мен ПП други приятели нямат." На другия ден Борисов ги заплашва:" Всички вкупом ще паднем в пропастта!" Борисов е един подъл манипулатор!
  • 28 Простото Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Въпрос?":

    Денков ли е доброто?
    Потърси малко информация как е станал академик и дори професор. Какво е писал и какво е публикувал.
    Потърси малко информация какви ги е вършил с Простото в една фондация, в която те двамцата и Америка за България е трябвало да внесат по 100 000лв. Америка за България е внесла парите, но тези двамцата - не, и всичко после е било "усвоено" по харвардски. Чист бизнес-проект ала Кирчо и Асенчо.
    Какво направи Денков като просветен министър в служебно и редовно правителство? Отговорът е НИЩО!!!
    Единствено направи опит да обедини университетите, което по-скоро би навредило и да напррави учебната година да започва по-рано.
    А науката и образованието в България бъкат от проблеми. БАН е една бездънна яма за пари, където истинските учени са около 10%, а всичко останало са лежачи и лапачи и такива, въртящи частен бизнес на държавен гръб. В образованието проблемите са навсякъде - с учебно съдържание, с материална база, заплащане, социален статус, пълна анархия и феодализъм в университетите, некомпетентност, шуробаджанащина корупция, купени конкурси и дипломи и какво ли още не. Нищо не направи това "малко добро". Защото цялата му "научна кариера" е минала по разни проекти, където падат добри пари и всичко, което е публикувал е в съавторство, т.е. съставено от някой друг и той е включен като част от екипа. Това не е истински учен. Истинските учени нямат време и интерес да се занимават с политика, както този прави от много години. У нас политикат
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове