Last news in Fakti

7 Май, 2023 11:15 6 427 25

Туристи: Сандански е сметище

  • сандански-
  • туризъм-
  • чистота

Гости на града недоволстват от мръсотията

Туристи: Сандански е сметище - 1
Снимка: БГНЕС

В град Сандански няколко гости, които пристигнаха за отдих, са изразили недоволството си от нивото на мръсотия в града. Според тях улиците и обществените места са пълни с боклуци, неприятни миризми и кучешки изпражнения.

Един от туристите заяви, че е разочарован от това, което видял в Сандански.

Очаквах красив град с много зеленина и приятна обстановка, но вместо това видях мръсотия и нередности, коментира той.

Друг гост отбеляза, че проблемът с мръсотията в Сандански не е нов, но се надява, че местните власти ще предприемат мерки за подобряване на обстановката.

„Туризмът е много важен за града и ако не се грижим за него, може да загубим много гости“, добави той.

Местните жители също изразиха загрижеността си от ситуацията и призоваха за по-голяма отговорност от страна на всички граждани за поддържане на чистота и реда в града. Въпреки това гостите се надяват, че ще видят подобрение в бъдеще и че Сандански ще продължи да бъде една привлекателна дестинация за посетителите, уточнява reporters-bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИДЯЛ

    41 0 Отговор
    Всичките градове са така .Центровете на градовете само са излъскани , а крачка в друга улица се вижда жалката картинка!!
  • 2 Тц тц

    46 0 Отговор
    Културата на една нация се познава по чистотата, сами си направете изводи.
  • 3 Иво

    19 24 Отговор
    Абе хора какво значи няколко туристи казали, Сандански е прекрасен град и винаги е бил много чист, за разлика от други градове.
    Не съм от Сандански но минавам няколко пъти в годината.
  • 4 Къде пък я видехте тая мръсотия?

    23 12 Отговор
    Да си седи в София тогава въпросния турист, където кофата за боклук му е на ръка разстояние, през прозореца.

    Коментиран от #12

  • 5 Сталин

    35 2 Отговор
    То цяла България е бунище, навсякъде кал и мръсотия и всевъзможни бараки- кафенета са окупирали тротоари и зелени площи,складирани всевъзможни неща на тротоарите пред къщите, крайно време е власта да започне да разчиства и глобява всеки който е окупирал обществени места,България -държава на бараките
  • 6 Реалист

    26 10 Отговор
    Скоро бях там на почивка и останах със страхотни впечатления градчето си е ок и , 💯 процента ще отида пак
  • 7 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★ ҢҎꡥ

    21 2 Отговор
    То не е само там сметище, цяла България последните 33 години се превърна в едно голямо сметище!

    Коментиран от #8

  • 8 Бай Митко

    20 2 Отговор

    До коментар #7 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★ ҢҎꡥ":

    Не случайна сме на опашката по всички показатели в Европа.
    И за да е по атрактивно бунището правим допълнителен внос на боклуци в това число и токсични.
  • 9 Лада Ризова

    14 2 Отговор
    А някога този град беше най-чистият в БГ.!
  • 10 Ти да видиш

    11 3 Отговор
    И от къде са тия скъпи гости дето са газили във акото на кученцата? Да не са от центъра на света Македония?
  • 11 интересно

    14 1 Отговор
    Защо в Западните капиталистически държави е всичко чисто и подредено,имат хубави паркове,добра инфраструктура, нови влакове,автобуси.....

    Коментиран от #13

  • 12 абе паляк

    10 3 Отговор

    До коментар #4 от "Къде пък я видехте тая мръсотия?":

    Айде пак София е виновна. Защо реши, че писалият статията е от столицата!? Също така очевидно не си я прочел даже - местните също твърдят, че в това градче е мръсно! София сигурно е виновна и за войната между Русия и Украйна, за глобалното затопляне(или застудяване) както и за инфлацията в световен мащаб и т.н. А всъщност света потъва точно заради селският манталитет и простотията, заради такива като теб дето освен да завиждат и мразят друго не могат. Като не си харесваш живота отиди до най-близкия град където има висока сграда и се метни от там, че в Сандански няма достатъчно висока предполагам!
  • 13 Ван

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "интересно":

    На запад е чисто, защото за всичко се плаща...
    Заплата бруто 3500 евро,нето 1800....

    Коментиран от #17

  • 14 българин

    10 0 Отговор
    Не само Сандански, в България всички градове приличат на сметище. Особено София, тя пък прилича на бунище.А ако отидете на Витоша "ще ви увисне ченето", както се изразяват тийнейджерите.
    Госпожата на Борисов, наследявайки го, изглежда получи указания да затрие не само столицата, но и това, което е най прекрасното, за което много чужденци ни завиждат, планината вна крачка от града - Витоша.
  • 15 пенсионер

    13 3 Отговор
    Нали непрекъснато ни сравняват с Румъния. Що не отидете там, за да видите колко далече са стигнали в урбанизацията и чистотата в градовете им. Тогава ще ви стане ясно, защо тя дръпна толкова напред. Само, че там парите не се крадат толкова, има и за хората и за градовете и всички населени места. В най малкото селце няма да намерите мърсотията, която се шири у нас.

    Коментиран от #16

  • 16 Им бе цилус

    1 4 Отговор

    До коментар #15 от "пенсионер":

    Къде в Румъния си бил?Питам,защото говориш глупости.Ясно?
  • 17 Може Може

    8 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ван":

    Всичко се плаща,а се връща стократно. Месечна карта за транспорт за автобуси,влакове,метро, която важи за цяла Германия е 50 евро. Детски надбавки за дете 250 евро на месец....и още,и още,без да съм споменал, че като влезеш в магазин и виждаш, че всичко е по евтино от България
  • 18 Ицо

    9 8 Отговор
    Сандански е пародия. Миналата година го посетихме със семейството: улиците разбити, по тротоарите коли, няма къде да паркираш, хората ходят по асфалта, всеки бибипка. Цените в хотелите пък ужасно скъпи, но качеството беше покъртително.
  • 19 пенсионер

    6 1 Отговор
    До коментар 16 Ин бе цилус"
    Започни с Букурещ, Синая, Брашов и всички малки градчета. Разходи се по цялата дължина на река Дунав по посока моста на Видин и ще ги видиш. През това време ще видиш какво значи асфалтови пътища,въпреки, че са двопосочни, спазване на правиника за движение /въпреки, че румънците у нас не спазват никакви правилници за нищо и се явяват най лошите/ Ще разбереш какво значи да има полицаи и респект, който имат към тях. Пораздвижи се малко, може да ти е от полза. И всичко това само за няколко години. А ние какво, мини да видиш с каква боя очертават пешеходните ни пътеки, тя не издържа и един дъжд, след него вече е спомен. Тръгни по извънградските пътища и преброй, колко пътни знака има в разстояние на 1 км. и почти всички противоречащи се. А колкото да столицата ни, това не е за приказка. Тези които я управляваха последните 10 години са за линчуване.
  • 20 Олег

    6 0 Отговор
    Нормално. Като у София.
  • 21 Сандански

    8 0 Отговор
    Когато се съберат няколко почивни дни Сандански е място от което местните жители се изнасят от града ,или не се разхождат из парка.Публикуваните снимки са от там.
    Три дни в града се провежда плувен турнир за деца.Разбрах , че в една дисциплина е имало 36 серии по 8 коридора.Тези деца са с придружители.
    Отделно са и други гости.
    Отдел Чистота трябва да работи денонощно, защото някой е решил да снима три кошчета, вместо да снима зеления парк ихората разхождащи се там.
    Р
    .
  • 22 Гост

    2 0 Отговор
    От Пазарджик за Септември , от Пазарджик за Пещера - знаци заради ремонта стоят с месеци и години и е глупаво да се спазват. Отговорни пиновницида гимахат имали, или само заплати лапат!?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Александър

    1 0 Отговор
    Тези боклуци пристигат с вас "гостите" на града ни. Идвате за 2-3 дни оставяте тонове боклук.
    Ако искате чисто място взимате си оппадъка обратно в София
  • 25 Стоянова

    0 0 Отговор
    Всичко което сте видели Вие гостите на гр.Сандански е истина и този боклук е от Вас туристите!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове