Last news in Fakti

7 Май, 2023 19:17 3 967 65

Асен Василев: Няма да искаме министерски кресла от Бойко Борисов

  • асен василев-
  • герб-
  • пп-
  • правителство-
  • министерски оставки

2/3 от избирателите на ПП/ДБ са против да се прави коалиция с ГЕРБ/СДС

Асен Василев: Няма да искаме министерски кресла от Бойко Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

Съвместно управление между ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ е абсолютно невъзможно. Няма вариант, при който ние да искаме министерски квоти в проектокабинет на ГЕРБ. Това заяви заместник-председателят на ПП Асен Василев пред bTV.

По думите му в момента топката е в полето на ГЕРБ - те са мандатоносител, победител на изборите и те трябва да излъчат правителство. ПП/ДБ направили всичко възможно да помогнат на ГЕРБ/СДС със законодателна и управленска програма, но като опозиция могли да стоят настрани и да гледат сеир.

Никой от ГЕРБ не е искал квота в проектокабинета на ПП/ДБ, стана ясно от думите на Асен Василев. Той добави, че именно това е проектосъставът на Министерския съвет, който коалицията ще предложи за гласуване в Народното събрание, ако се стигне до втория мандат за съставяне на правителство. Сега коалицията се опитва да бъде максимално конструктивна, защото това е добре за България. 2/3 от избирателите на ПП/ДБ са против да се прави коалиция с ГЕРБ/СДС.

Това, което се вижда в парламента, е, че най-накрая нещата се случват в Народното събрание, а не извън него. Не се правят коалиции извън сградата на парламента, доволен е Василев.

Според него има объркване в редиците на ГЕРБ, които не знаят какво искат - дали правителство с БСП и ДПС, дали са готови да подкрепят проектокабинета на ПП/ДБ.

Василев призова ГЕРБ да кажат на колко процента оценят шансовете за съставяне на правителство. Сега се чака ГЕРБ да покажат дали мислят повече за България, или за тяснопартийните си интереси, заключи той.

Във връзка с опита за атентат, извършен срещу главния прокурор Иван Гешев, Асен Василев коментира, че е крайно време обвинител номер едно да каже защо е подвел шефа на Националната следствена служба, че семейството му е било в една от колите на кортежа.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 007

    24 7 Отговор
    Политическата ф.уна е препълнена с безродници, платени слуги на чужди интереси от всички географски посоки. Вижте какво направи "слуга на народа" и с какъв размах унищожава 45 милионен народ. Дано имаме все още чувство за самосъхранение, разум или каквото стане.

    Коментиран от #5

  • 2 ЕС фен

    28 16 Отговор
    Да не забравяме че Баце е дребен крадец на коли, назначен от мутрите за охрана на бай Тошо,
    издигнат от Дедо и направен генерал от Доган, построил патока на Путин,
    кътащ пачки и кюлчета в чекмеджета, който лъже за световно и е ортак на бащата на собственика на NEXO.

    Коментиран от #9, #33, #53

  • 3 Агата Кристи

    19 5 Отговор
    А легла и луб.рикан.ти ?
  • 4 И тогава

    34 13 Отговор
    защо поискахте пак да преговаряте бе гнусен продажник и лъжецо? За да губите време! Нещастници продажни!
  • 5 Русофил

    8 17 Отговор

    До коментар #1 от "007":

    Ти виж какво направи Пу дребният диктатор - таксиджия на 👠

    Коментиран от #37

  • 6 Гошо

    23 2 Отговор
    ГЕРБ трябвало да излъчат правителство, е ми няма да излъчат и мандата ще дойде при вас и какво ще на направите ,а , същото ще направите ,няма да съставите правителство ,ген Радев назначава служебно и хайде на избори
  • 7 Продажен лемур

    23 10 Отговор
    прецака избирателите на пп. Няма да се скриеш. Ще плащаш.
  • 8 Въпроси без отговори

    22 6 Отговор
    Божанков беше на лично пътуване/посещение в сащ преди да се премести в пп. Остава открит въпросът какво занесе и какво донесе от или за пп от/за начлниците им. Интересно е какво ще правят пп ако тато байдън сдаде багажа, физически или умствено.
  • 9 Е то пепетата и дебетата

    16 5 Отговор

    До коментар #2 от "ЕС фен":

    не са по-добри. Едно котило потомствени комунета нагаждачи.
  • 10 Не мога да разбера

    12 15 Отговор
    Защо да всички тия циркове? След едни нови избори, положението ще е горе-долу същото, като Възраждане ще да малко нагоре, ПП- малко надолу. И тогава какво? Ако не искаме пак нови избори, пак ще опрем до някакъв вид коалиция ГЕРБ- ПП...Ако не- пак наново същото упражнение. Вземайте се, и да си спестим мъките.

    Коментиран от #30

  • 11 НЕКСО

    16 4 Отговор
    Че пък много са им потрябвали вашите марионетки ,шарлатани.
  • 12 ХАХАХА

    20 11 Отговор
    По добре със служебно правителство, отколкото с проектодебилитета на ПП/ДБ или мутрогенно такова!

    Коментиран от #13

  • 13 Отчасти да, отчасти- не

    10 14 Отговор

    До коментар #12 от "ХАХАХА":

    Да правят правителство ГЕРБ- ПП, да ги видят хората че не стават, и да идва Възраждане. Иначе съмнението, че са можели да направят нещо свястно ще си остане..
  • 14 Той не им и предлага

    17 5 Отговор
    Тоя се е опулил сякаш внезапно нещо му е влязло отзад
  • 15 Асен Василев

    12 5 Отговор
    Всъщност, ние искаме нови избори. На последните, нещо не ни се получи с броенето. Ще направим необходимите корекции за мнозинство.
  • 16 Ха ха

    17 7 Отговор
    Всички,които се прекланяте пред ППДб сте безумно простиЩом са си самодостатъчни и нямат подкрепа от никого,вие жълтопаветници искате страната ни да бъде унищожена.Изхэда е ясен.Да стигнат до 10 процента и да миряса страната от тези нагли мошеници и крадци.Мислите,че сте много.Лъжите се и ще го разберете по късно
    И
  • 17 Едно Въпросче

    19 5 Отговор
    Асен Васков Василев, попита ли баща си, милиционера Васко Василев от Хасково как събра пари да те изучи?

    Коментиран от #39

  • 18 Анести

    12 2 Отговор
    За теб един кожен стол от естествена кожа!!!
  • 19 АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА

    11 3 Отговор
    Асен Василев: Няма да искаме министерски кресла от Бойко Борисов

    ТЕБЕ ТЕ УСТРОЙВА НАЙ-ВЕЧЕ КОЖЕНОТО КРЕСЛО НА БАЙ СТАВРИ --ЗА ДРУГИ КРЕСЛА СИ НЕПОДХОДЯЩ
  • 20 На есен

    11 3 Отговор
    Нови избори.. и така докато не стане ясно, че не може повече с този модел на управление. Всички - вън.

    Коментиран от #23

  • 21 Красимир Петров

    10 8 Отговор
    Който се е съюзил с ГЕРБ или с ДПС той отива в ка-нала

    Коментиран от #55

  • 22 Анонимен

    8 9 Отговор
    Не е вярно, че две трети от избирателите на ПП не желаят управление с ГЕРБ! Хората затова са гласували за ПП, защото са против Борисов и борисовщината! И ПП ще бъдат наказани за всеки опит за съвместно управление, независимо как терминологично ще го оформят.

    Коментиран от #32

  • 23 И какъв модел?

    9 3 Отговор

    До коментар #20 от "На есен":

    Има една китайска мъдрост, че като не знаеш къде отиваш, никога не стигаш до там. Ние знаем ли какво точно искаме?

    Коментиран от #27

  • 24 Именно

    7 3 Отговор
    "... са против коалиция с герб/сдс"
    и абсолютно правилно!
    Няма как да се работи съвместно и особено да се бори корупцията, когато колегите ти са най-големите крадци.
    Относно ситуацията от последните години, че никой не може да събере над 50% (или послушни партньори) изводът е че на българите като цяло не им пука явно.
    Щом си харесват тоя кърлеж и пасмината му да си ги гледат и да им се радват, докато не им дойде акъла (потенциално никога може да не дойде. 1 поколение вече замина от 90-та насам).
    Ако достатъчно българи се събудят от тая кома в която са и съберете достатъчно гласове (и/или истински партньори) тогава може да се говори за реално управление.
    Дотогава е важно обаче да се излагат на показ всичките глупости и кражби на тиквун и пасмината му.
  • 25 Иво

    13 11 Отговор
    Кой пък е молил гея Кокорчо да управлява с ГЕРБ. Тая шайка ППДБ вече са в миналото. Поредния "проект" на Радев се провали. Скоро ще бъдат подсъдими за измами и корупция.
  • 26 Ха ХихиКак

    1 5 Отговор
    Карайте си го на избори щом Асен не ви се вижда неподходящ и там другите. Не ви пожелавам да остареете в чакане. Може и аз да съм грешния човек. Бъдете здрави и добри. А квото дойде, поне снях има с бате Бойкопеевски И ако продължи войната 10 години и виж сте станали на 45 50 г, нямам оредвид Василев, а обикновените чакащи, днес на 35,използват ви и това го потвърждават военен бизнесмен на автобуси. Те герб да задържат младото в малкото изостанало градче. Чакай, бабо за хубост. Бг поговорка. Факти някои работи не ми публикувайте, че еродираните да не припаднат от простотията ми
  • 27 Пиночет

    8 4 Отговор

    До коментар #23 от "И какъв модел?":

    Знаем и още как ! Първо присъди , Конфискация и след това промяна на Конституцията ! Политици участвали в провалени Правителства да не се допускат в управлението на държавата !
  • 28 НАБЛЮДАТЕЛ

    10 4 Отговор
    Не чух някой да им е предлагал. Тези комунонаследници трето поколение , без нито един ден трудов стаж, учили счетоводство в Америка благодарение на откраднатите по Жан Виденово време пари от бащите им вече не мога да им гледам наглите мутри, пардон морди. И да го разстреляш, комунобизнеса усвои парите от кредитите а за тях останаха псувните на българите
  • 29 123

    15 8 Отговор
    Асенчо, всичко приключи, мале. Повече няма да видиш министерско кресло. Потърси си друга работа вече. Герб няма да направи правителството, и вие също. Отиваме на нови избори, и Възраждане стават първа полит. сила. Така че, бегай бързо към терминал 2, докато още имаш време. Това е съвет и към всички соросоидни бастуни в Б-я.
  • 30 666

    8 5 Отговор

    До коментар #10 от "Не мога да разбера":

    Как не можеш да разбереш. Нали др. Радев и неговите слуги играят за президентска република. Целия цирк се разиграва за да си кажем стига парламент дайте да сменим системата. Но това няма да стане. Жалко за България.

    Коментиран от #36

  • 31 нннн

    13 5 Отговор
    След толкова салтоморталета 2/3 от избирателите на ППДБ вече не са избиратели на ППДБ. Само болен мозък можеше да измисли преговори с ОПГ ГЕРБ. И го измислихте, бе!
  • 32 А бе каУн

    8 6 Отговор

    До коментар #22 от "Анонимен":

    По същата логика тези ,които са гласували за ГЕРБ не желаят коалиция с шарлатаните.Или за теб няма значение .Плюс това шарлатаните не са спечелили изборите.
  • 33 нннн

    10 6 Отговор

    До коментар #2 от "ЕС фен":

    Прав си! ГЕРБ краде и със зaдн.кa си... А ,,промяната", освен че краде, предава и продава България на новите господари...
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Не че съм фен на Радев

    9 0 Отговор

    До коментар #30 от "666":

    Ама какво ти е крив за резултата от изборите, и че не могат да съставят правителство? Какво, да ги набие ли, да им се скара ли?
  • 37 Бай Байо

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Русофил":

    Бай Байо да не ни стига, защото от толкова много чужди слуги ще ни ушушка някой както спим. За наш късмет нямаме кой знае какво де получат. Имаше съмнение за газ и нефт и за късмет нямаме. Дори и емигрантите ни прескачат без да се обръщат.

    Коментиран от #42

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Хмм

    4 3 Отговор

    До коментар #17 от "Едно Въпросче":

    Това нещо било от сой, макар да е само плашип.т.р,ик. от левия тротоар.
  • 40 Киро Жарта

    6 3 Отговор
    Ще те схрускам, сладур!
  • 41 1234

    8 3 Отговор
    този е много отвратителен, махай се от България,
  • 42 Така стана с Кипър

    4 2 Отговор

    До коментар #37 от "Бай Байо":

    Една сутрин 74та Кипър се субуди със северен Кипър и запада не си мръдна пръста.
  • 43 наблюдател

    6 3 Отговор
    Всъщност ПП и ДБ са дискредитирани от момента на създаването си. Тук, в този сайт многократно е подчертавано че в България са създадени партии от целия политически хоризонт чиято единствена задача е да разсейват общественото мнение и които си взаимодействат за да не може България да излезе от блатото на миналото. Имаше предупреждения че тези партии не целят правов ред, а разрушаване на институциите. Сега наблюдаваме как ППДБ твърдят че си поставят същите цели и задачи като ГЕРБ, но не са съгласни да управляват с ГЕРБ. Става ясно че целта е да разфокусират вниманието на българските граждани и да изместят ГЕРБ така както кукувичето измества пиленцето на майката и го изхвърля от гнездото. Това не трябва да се допуска.
  • 44 Да позная ли по простотия

    2 2 Отговор
    тук от коментиращите кой от коя ОПГ шайка е ? Например най- лесният тъпак за разпознаване е N 39, той борави само с 4 думи които използва за изказ - "нещо", "нищо", "зеленчук", "паляк" и е от копейките които се котират само сред рУсомахите и русотъпаците......
  • 45 Бай Ставри

    5 3 Отговор
    Асен Василев е разследван за измама в особено големи размери. Да не се допуща до длъжност с имунитет. Корупционерите трябва да бъдат съдени.

    Коментиран от #52

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Ей иdиоtи, вие български

    4 3 Отговор
    говорите ли и разбирате ли ? Какво ви казва Василев и какви простотии драскате тук ? ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ никога няма да направят коалиция това е гарантирано от ПП/ДБ, ако ще тиквата да падне на колене пред бандитското си "достойнство" заради ИМУНИТЕТА си който го пази от шефът на килиите Ставри ! Какви aшлаци са ви създали с толкова празни тикви ?
  • 48 гражданин

    2 2 Отговор
    За създаване на партия не се изисква диплома.
    Някои журналисти твърдят че Асен Василев е завършил в Харвард, но не желае да покаже дипломата си. А може и да няма диплома. Фактите около печалното му управление подкрепят този факт.

    Коментиран от #49

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 НАБЛЮДАТЕЛ

    2 2 Отговор

    До коментар #49 от "Селяндур си 48-ми, много жалък !":

    Диплома може и да има, ама счетоводителска. Няма и един ден трудов стаж и през живота си не е свършил абсолютно нищо стойностно, ама едни хора около президента Фуражков, за да се харесат на тия дето финансираха назначаването на същото съветско мекере за президент вземаха че го назначиха министър, Той се отблагодари, разбира се. Изтегли на гърба на българите едни милиарди, хвърли половината за пенсии и други шумни пукотевици, а с другата половина мутромилонерите на прехода си покриха банковите заеми / помощи за родния бизнес/ Сега се изплащат с нови цени и неясно, но не особенно светло бъдеще. Абе може да е комунистическо отроче, ама си е като всеки комунист -фекалия миризлива

    Коментиран от #51

  • 51 Абе ти много разсъдлив си

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    бил бе, хайде да ми обясниш тогава умно, защо България като държава е най-бедна в ЕС, респективно и българинът, кой допринесе за това лидерство по беднотия и кой повдигна пенсиите и заплатите, което не се хареса на политиците от ГЕРБ, ДПС, Възраждане ( тези копнеещите копейки за "справедливост" ) ! Къса памет ли имаш или беден ум ?
  • 52 Сериознo ли ?

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Бай Ставри":

    Ти от "кохортата" следователи които го разследват ли си, или си от ония "послушници" които трудно мислят и се борят за НЕЗАВИСИМОСТ защото винаги зависят от главатарите на ОПГ-тата за които гласуват ?
  • 53 Незабравай

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "ЕС фен":

    Че Борисов назначи Баидън за президент на САЩ Сега ще оправи Ердоган в Турция И ще имаш евтина газ от « газопровода на Путин «При «краджите от ПП ДБ»видя че газ та може да е 270лв а сега 80 лв а горивате 350- 380 лв а сега 250 лв
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Петко Красимиров

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Красимир Петров":

    Имало умни хора от ПП-ДБ Дружбата им с БСП / комунистите отидаха на пред последно място « А ИТН ЕДВА ВЛЕЗАХА Сега БСП ИТН не искат дачуят за ПП ДБ Анарода ще плаща дълг от 135 милиарда от кадърноста им

    Коментиран от #57

  • 56 мечката

    3 1 Отговор
    и тая партия ойде в канализацията.
    Асенеее чий го дириш и въобще защо преговаряш с бойко българоубиеца ?!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Що бе

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "Ти не спиш ли вече бе":

    Много ли преча на зеленчуците да се продават? :))
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Е, Боко не че ви е предлагал

    3 3 Отговор
    См0тани евроатлантически джендари!
  • 62 Ирония

    2 0 Отговор
    Най-могъщият бодигард в Света Бойко Борисов разиграва цяла България!
  • 63 НЯКОЙ

    1 0 Отговор
    Твърдо сме против самоубиството - далече от вирусоносителите на новия-стар "Вирус ББ"!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА

    0 0 Отговор
    Асен Василев: Няма да искаме министерски кресла от Бойко Борисов

    Договорка: Асен Василев да е финансов министър в ротационния кабинет с втория мандат

    лек коментар --ТОВА ГО КАЗВА НЕОПРЕДЕЛЕНИЯТ СУБЕКТ КОЙТО РАСТЕ С ПЕДИ ---
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове