Last news in Fakti

18 Май, 2023 11:10 3 380 37

Иван Гешев е призован в понеделник в прокуратурата по проверка за търговия с влияние

  • прокуратура-
  • иван гешев

Стана ясно, че проверката е във връзка с негови изявления

Иван Гешев е призован в понеделник в прокуратурата по проверка за търговия с влияние - 1

Главният прокурор Иван Гешев обяви, че е призован в понеделник в Софийската градска прокуратура по проверка за търговия с влияние.

От думите му стана ясно, че проверката е във връзка с негови изявления от този понеделник.

Става дума за онази 40 минутна на близо пресконференция почти без въпроси, но не стана ясно за кои от твърденията там е призован Гешев и дали ще дава обяснение и в какво качество. Обвинител номер едно каза, че е извикан в 10:00 и че след това ще е готов да даде подробности около точката, която днес беше включена като извънредна по искане на Атанаска Дишева и подкрепена с мнозинство, а именно свързана със сигнала на Борисов Сарафов, в който той твърди, че Гешев е нарушил Конституцията, записвайки своя среща с члена на ВСС Йордан Стоев.

Въпреки че Гешев настояваше тази точка, да се обсъжда още днес, той поиска отлагането ѝ след въпросното му посещение в Софийската градска прокуратура, като на няколко пъти обясни, че има какво да каже, че то е много интересно и щяло да бъде “очистващо за системата", съобщи БНР..

Към 11 ч. продължава процедурният спор, в който главният прокурор се включва с различни реплики. Точка втора, отново с решение на Висшия съдебен съвет, е да се обсъди и въпросът около вилата на прокуратурата в Боровец, по повод на което вчера имаше и изслушване и правосъдния министър. В сигнала се твърди, че вилата се ползва като лична от главния прокурор. Дебатът по тази точка предстои, но краткият коментар на Гешев, когато беше попитан директно дали живее в тази къща, беше “не”.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Той

    25 1 Отговор
    е отпускар сега !
  • 2 Гешо Келешо

    21 2 Отговор
    В Козяк съм.В бункера.
  • 3 Право на мнение!

    34 3 Отговор
    "Иван Гешев не е пригоден за длъжността, която заема,"! Езика на говорене е също такъв просташки, като на Борисов. Талова са прости хора, а не политически елит.
  • 4 Майна

    23 11 Отговор
    Гешев, знам че ще ги ЗАКОВЕШ!
    Успех!
  • 5 д-р Хаус

    29 2 Отговор
    килията на Иванчева в ареста дали е свободна в момента? Би трябвало, нея я преместиха в затвора, тъй че Каскета да си носи четката за зъби и чехличките и айде там
  • 6 Нямаме Закон за НПО

    10 6 Отговор
    Напишете в нет търсачката :
    ГЕОРГИ МАРКОВ: КОЙ СГОТВИ ИВАН ГЕШЕВ - СОРОС! ВСС, КОЙТО Е С ИЗТЕКЪЛ СРОК, ЩЕ ГО СВАЛИ НЕЗАКОННО.

    ..за да имате представа за какво е всъщност "случая Гешев"
  • 7 Да призоват

    26 1 Отговор
    щефа му , който го назначи !
  • 8 Парадокс Бг

    23 4 Отговор
    Жалък п......ий е Гешев. Използва жалки и отчаяни трикове, за да се задържи. Толкова се е вкопчил в поста си, че е противен. Не е като мъж да застане достойно и да поеме отговорността си за нарушенията, които е извършил.
    "Над 100 Съдии и Прокурори осъдени в Румъния!!!!!"
    В България КОГА???
  • 9 Статистика

    22 1 Отговор
    "Над 15 000 души, изпратени на съд за корупция в Румъния, включително двама Премиери и десетки Министри, както и 100 парламентаристи. Адриан Нъстасе - първият Премиер, изпратен в затвора за корупция."
    А в България КОГА??..

    Коментиран от #15

  • 10 ИВАН

    14 2 Отговор
    Тоя и още поне 500 като него, няма какво да им се слушат лакардиите, ами направо в затвора и за дълго и конфискация на имуществото до девето коляно - превъртане на колелото трябва вече да има, иначе не се търпи.
  • 11 Истината!!!

    19 0 Отговор
    Ами прав беше Асен Василев, като казва, че България се управлява като страна от Латшноамерикански тип!!! Сега лъснаха всичките зависимости и най-страшното е, че това се приема за нещо нормално!!!
  • 12 Хайде

    17 0 Отговор
    Гешев чакаме действия.Ти нали беше мъж на място,не ревеш повече от Тиквата.Не ни занимавай с махленски клюки.Искаме дела!Уж нямаше да се страхуваш,а спихна балона ти.Който веднъж те е предал пак ще те предаде.Чакаме да хвърчи лицето Борисов към зайчарника завинаги.Да спре да ни прави на тъпи,бавноразвиващи и т н.Възмездие!
  • 13 Мнение

    9 2 Отговор
    Ми осъмнил се е в лицето и е използвал СРС под формата на запис. Какво толкова е станало?
  • 14 Дуньо простия

    9 0 Отговор
    Сигурно ще го разпитват за ценоразписа.
  • 15 Стътистиката е на Сорос

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Статистика":

    Изгледай видеото от коментар - 6. И ще разбереш защо в Румъния е така, и защо не трябва да става като там.
  • 16 Е крайно време

    7 1 Отговор
    Беше да го привикат
  • 17 Хайде

    14 0 Отговор
    Не крий повече списъка с 38-те магистрати и политици ,които имат имоти и сметки в чужбина,недекларирани.Като каза А ,кажи и Б.
  • 18 Запознат

    5 1 Отговор
    Не живее там, ходи с любовницата и кучето на разходка
  • 19 Тони

    4 1 Отговор
    Това е почивна база, не резиденция. Значи не ползвана по предназначение, т.е. има злоупотреба с влияние. Нарушил е правото на някой друг да ползва базата по предназначение за собствена облага.

    Отделно, записването без знанието на записваното лице е противоконституционно. Ако за обикновен човек това може да не бъде толкова тежко нарушение, то за главния прокурор е недопустимо, именно поради длъжността, която изпълнява. Само това стига, за да бъде свален.

    Коментиран от #27

  • 20 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 0 Отговор
    Куражът Винаги е Сам Мафията си Има Държава
  • 21 Мани

    4 0 Отговор
    Петдал дебеел
  • 22 класическия номер на Тиквoчa

    10 1 Отговор
    Каскетчо прелъстен, употребен и хвърлен на кучетата.
  • 23 Гешев го избраха щото е

    3 3 Отговор
    Адаш на Никола Гешев от преди 1944
  • 24 пернишки кобалт

    5 1 Отговор
    КОЛКО ИНТЕРЕСНО САМО. КАК КАСКЕТА СЕ УЛИЧАВА САМ В ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ЗАПЛАШВАЙКИ ДА ИЗНЕСЕ КОМПРОМАТИ ЗА ЧАСТ ОТ ВСС. ЯСНО Е ЧЕ ГИ Е ЗАПИСВАЛ, ЯСНО Е ЧЕ ГИ ДЪРЖИ С НЕЩО,НО Е ЯСНО СЪЩО ЧЕ ТЪПИЯ МИЛИЦИОНЕР СИ ОСТАВА ТЪП. КОГАТО СИ ИМАЛ КАКВИТО И ДА БИЛО ДАННИ ЗА НЕРЕДНОСТИ НА ДАДЕНИ ЛИЦА, СЛЕДВА СЪЩЕВРЕМЕННО ДА СИ ПОДАЛ СИГНАЛ КОГАТО И КЪДЕТО ТРЯБВА. СЛЕД КАТО ТОВА НЕ Е НАПРАВЕНО СВОЕВРЕМЕННО ОТ САМИЯ КАСКЕТ, ЛОГИЧНО Е ДА СЕ ПРЕДПОЛОЖИ ЧЕ ГЛАВНИЯ КАСКЕТ ДЪРЖИ С КОМПРОМАТИ ЧАСТ ОТ ВСС. И В ТОЗИ РЕД НА МИСЛИ, КАСКЕТА ГЕШЕВ СЕ ОКАЗВА ЕДИН ОСОБЕНО ГЛУПАВ И ОБИКНОВЕН ПРЕСТЪПНИК.
  • 25 Гандалф

    5 0 Отговор
    Политическата мафия е в настъпление...ножът е опрял до кокъл..в момента въпроса е ..дали те..или гешев...които както иска да го разбира
  • 26 хаджи Стамат

    4 1 Отговор
    на гешеф и боко тиквата е резервирана най-мухлясата килия в цсз, ще имат и редовни срещи с колегата си бай Ставри да ги учи на ум и разум,а не на далавери и тарикатлъци!
  • 27 Гандалф

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Тони":

    А защо записването да противоконститоционно..да вярно найстина е закона е такъв..значи някои ще ми иска подкуп...или нещо друго...но аз нямам право да го запиша...защото законна не ми разрешава...ако го запиша...попадам под ударите на закона..освен да го питам..освен да му искам лично разрешение да го запиша😜😜😜...просто този закон е направен така..че да пази престъпници..и дори да имаш записи за корупция или друго престъпление..това съдът не го признава..като доказателство...

    Коментиран от #30

  • 28 некой път зло за добро

    3 0 Отговор
    Гешо беше от лошите момчета , но както са го подкарали нищо чудно да го направят от добрите и да им извади на показ мръсните гащи , въпросът е в това дали и как ще му залостят устата .
  • 29 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    Босът от Коза НОСТРА сАЛВАТОРЕ РИИНА уби двама Прокурори Жена и двама Полицай свзрив от 1 ТОН ВЗРИВ
  • 30 нема а ни бъркате с системата ей

    0 3 Отговор

    До коментар #27 от "Гандалф":

    Системата е " търси се не тоя с кюлчетата , а кой е записвал кюлчетата " , не го ли сфана .
  • 31 Право на мнение!

    3 1 Отговор
    България, която 12 години “стабилност” по СИК-аджийски превърнаха Родината ни в международно посмешище. А най-големия позор са "кукловода" Бойко Борисов, Иван Гешев и Делян Пеевски!
  • 32 Светослав

    2 0 Отговор
    Не е нужно да се прилага физиогномика и френология, за да се констатира, че лицето Гешев притежава качества на престъпник. Изражението, погледа, излъчването, поведението му ЯСНО го доказват. Ако управляващите бъдат подложени на психоанализа и френологичен тест, ще се разбере защо България няма развитие и прогрес...
  • 33 Гешо,Плешо и Келешо

    0 1 Отговор
    Този боклук от ПУЦ-Симеоново е със симптоми на 3тия пол.Питайте АЛЛАХ,той със сигурност знае.....
  • 34 Читател

    0 0 Отговор
    Той за това беше в САЩ.Него мафията си го отгледа и назначи но сега искат да премахнат а той им казва че ще ги повлече с него,а не че нещо е казал във Всс
  • 35 Читател

    0 0 Отговор
    Застраховал се е със сигурност.
  • 36 Тошко

    1 0 Отговор
    А Рашков пита, кой храни кучето, което има къща в двора на вилата ползвана от Гешев. Всички лешояди са на линия и ще е интересно.
  • 37 Вида

    1 0 Отговор
    Искаме тази "проверка" да се предава директно по националните телевизии!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове