Last news in Fakti

18 Май, 2023 18:26 3 497 26

Петър Москов: Ако Гешев е решил да проговори, той трябва да удари тежко по централата на политическата корупция – ДПС

  • петър москов-
  • иван гешев-
  • политическа корупция-
  • дпс

Ние бяхме хората, които твърдяха, че работата на десницата не е да обяснява защо не може да свърши нещо, а да намира съюзници и мнозинство, припомни лидерът на КОД

Петър Москов: Ако Гешев е решил да проговори, той трябва да удари тежко по централата на политическата корупция – ДПС - 1
Снимка: бТВ

Няма защо да ме питате дали има политическо вмешателство в прокуратурата, защото знам, че има. Аз лично бях поръчан на прокуратурата от ДПС. Това се случи със съгласието на ГЕРБ. Това разкритие направи бившият здравен министър и председател на партия КОД д-р Петър Москов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„В личен план това е тежко, защото не пожелавам на никой да обяснява на детето си всяка вечер дали е престъпник. По-важното е то какъв сценарий беше изпълнител българската прокуратура. Ние бяхме хората, които твърдяха, че работата на десницата не е да обяснява защо не може да свърши нещо, а да намира съюзници и мнозинство, за да постига целите си. Точно обратното беше целта на ДПС – да извади десницата от дневния ред на обществото. Резултатът отпреди седем година е една все по-оредяваща група, от другата страна имаме ГЕРБ с единствен възможен партньор – ДПС и сме в блатото“, посочи той.

„Докато ДПС играеха шах, другите играеха художествена гимнастика. Когато не мърдаме на никъде единствените печеливши са тези, на които е изгодно статуквото, а ние не мърдаме от 6-7 години“, отбеляза Москов.

Според него трябва да се изкорени източникът на политическа корупция. „ГЕРБ не са невинни. Центърът на всичко това обаче е ДПС, оттам се получаваха поръчките. Резултатът е, че днес сме в това блокирано дередже, от което трудно виждам изход“, каза лидерът на партия КОД.

„Ако г-н Гешев е решил да проговори, той трябва да удари тежко централата на политическата корупция – ДПС, да отреже пипалата на влияние и да удари червената олигархия, която унищожава обществото ни. Трябва да прекъсне каналите на корупционното руско влияние в България, но не отстранявайки готвачи в руското посолство, а удряйки българските им ибрикчии. Тогава може да получи уважение“, подчерта Петър Москов.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    31 6 Отговор
    Гешев е позор! Оставка, съд, затвор!

    Коментиран от #9

  • 2 Кабамилионеров

    40 2 Отговор
    Мале,мале...ами проектите с Д.П.С-то,дето заедно тъп.чем шкаф.четата,какво ще стане...с тях.
  • 3 Или

    9 3 Отговор
    сабя на кръст , или......
  • 4 хммм

    33 8 Отговор
    Да удари, ама не удря... След като влезе в Президенството не направи нищо, а там гъмжи от корупция!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 вжаъте

    19 15 Отговор
    Пепи ваксината, ами с теб какво ще правим бре лъжец? Уж си десен ама и с двете ръце вземаш? Сменяш ваксини, като при размяната България е на минус 100-200 хиляди лева, та с тебе какво ще правим?Да се скриваш и да не си показваш муцуната "десен демократ", мИрси.
  • 7 Хихихи..

    25 4 Отговор
    Не го учи къде да удря,проблемът ти е да не отправи поглед и към теб.Народът смята че дължиш отговор за ваксините поне..
  • 8 г-н

    27 8 Отговор
    Москов нали си човек на каскета,че не те подведоха за ваксините срещу фурмите и ти си от хайдутите
  • 9 Гост

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Кръчмарю, не е ли ял и пил и той в гостилницата ти

    Коментиран от #16

  • 10 Иво

    19 4 Отговор
    И защо чак сега се Разприказва???
  • 11 Кочо

    19 5 Отговор
    ДПС и ИТН са естествения коалиционен съюзник на любимия ти Греб, Докторе!
  • 12 ха ха

    19 2 Отговор
    червената олигархия , синята олигархия , абе как успяват да си назначат все политици бандити ?

    Коментиран от #15

  • 13 Град Симитли

    6 3 Отговор
    Мисиранка Киризова, ако се пенсионира, къде ли ще се изявява тоЪ и подобните му?!
  • 14 Излъган

    22 3 Отговор
    Абе Гербери, абе хора пак ли ще гласувате за тия от Герб. Не ви ли е грижа за България, за децата, за внуците си?
  • 15 Даниел

    11 0 Отговор

    До коментар #12 от "ха ха":

    С любезното съдействие на без действащия български народ!
  • 16 ПоследнияТ Софиянец

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Приятелю, благодаря ти за високата оценка, която даде за неугледната ми кебапчийница.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Четец

    2 4 Отговор
    Те се подиграват на българите зад гърба им. Изкупуват им жилищата. Нямат пари младите и продават жилищата на тях и се радват, че на ниски цени, тухлени. Никой за народа не мисли, българите ще изчезнат в тия регионини. Няма перспектива, няма бъдеще за някои българи, а те се женят малки, раждат едно след друго две деца и баби, родители им помагат. Разбират се, но вървим, както казваше един юрист.. Както преди 100 години, изкупуват земята за без пари и като си на зор, продаваш декар за 100 лева. Имат вина и знаем кои, но ще замълча, молим се за здраве, че и в болници някои е ужасно. И послушаха Ерго, раждайте по 2,3 деца и застават зад него някои хора. Берекет са децата, а парите си ги изкарват с много труднв бг и в германия. Нищо лично, нищо против никого, но дано по бързо се решат нещата, че три години ни им идва в повече на мнозинството.
  • 19 наблюдател

    2 5 Отговор
    Те са кадърни електората на дпс. От махлата всичко учи в Икономиката и Езиковата и още ако поспорите, те ще са на вашите места, юристи, съдии, прокурори, юрисконсулти, адвокати, зъболекари, лекари, айти. За 34 се изучиха, а тук троловете пишат каквото им кажат. На зъболекар, те са, а българина беден зъболекар, пари за апаратура нямат. Магариците се бият, народа страда, но явно така ще върви, казват го турците идвайки в България. И от тях има бедни и всякакви в Турция и в България, но са малък процент. Бюрокрацията е огромна в Бг и никой не иска да му се бута къщичката, рахата на стола. Богати и много бедни и се смеят на всички партии.
  • 20 оня с коня

    19 0 Отговор
    дпс са тумора на България!!!
  • 21 цирк Балкански

    7 1 Отговор
    Голямо мрънкане и накрая нищо.”Гарван гарвану око не вади”.
  • 22 Гост

    3 1 Отговор
    Гледах го при Цветанка Ризова - добре говори.. Почти с всичко, което каза, съм съгласен..
  • 23 Даамм

    2 1 Отговор
    Прокурорът говори само чрез обвинителни актове! Но всичко е пробито, няма отговорност пред закона, има лоялност... Политиците не се съдят за политики, а за престъпления. И този момък трябваше да е осъден заради сделката с ваксините, но и за погрома, който нанесе върху доверието на хората за качеството на ваксините, които слагат на децата. Само че и него го изпраха навързаните "правоохранители". Циркът, който ни разиграват сега, със сигурност няма да бъде от полза за хората...
  • 24 ,,,,

    1 0 Отговор
    Прокурора е разследващ, но има едно, но. Вкарат ви в стая да ви проверяват и ви казват, вие открадихте боя за коса например, но в стаята, ако ви сложат боя от 2,60,иди им доказвай, нищо, че не си крал и си честен човек. По политически действат, но отзад, кои стоят. Но ако има камери ок, но ако няма и виж в мвр са ви пребили, а са го правили при млади, уж крали, а се оказало, че не е младото, но не може да ги съди, не са му оставили белези по тялото, много са го били, изверги има от тях, сталинисти, ако имаше синини да си изкара документ от лекар, но силни болки по тялото. И те грешат, но и по политически действат полицията, а не следва дигантиганчи. Отзад действат някои си чрез някои си. И ми били права, къдд са правата у управата
  • 25 Факти

    0 0 Отговор
    Изчистване на старите дс муцуни. Ако не, здраве да е
  • 26 Анонимен

    2 1 Отговор
    Мразеха турците преди, сега мразят българи. В България българите ще са малцинство след време. Не съм краен и националист човек, но 21 век и света се промени, за едните ок крадците, а за гладните и не стигащи им
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове