Last news in Fakti

18 Май, 2023 19:23 4 395 30

Крум Зарков: Гешев да не плаши, а да арестува

  • крум зарков-
  • иван гешев-
  • атентат-
  • главен прокурор

Ще действам спокойно и уверено, така че истината да излезе наяве, успокои вътрешният министър

Крум Зарков: Гешев да не плаши, а да арестува - 1
Снимка: БГНЕС

Ако този закон вече беше в сила - времето му беше някъде преди 10 г., нямаше да се стигне до тази война. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ служебният министър на правосъдието Крум Зарков по повод разглеждането на механизма за разследване на главния прокурор в правната комисия и войната в прокуратурата.

Зарков съобщи, че законопроектът е приет с голямо мнозинство. Депутатите се ангажираха с бърза работа по него. Това е знак колко важен е законопроектът, добави той.

Още сутринта участвахме главния прокурор Иван Гешев в заседанието на Висшия съдебен съвет. Мнението на г-н Гешев не се е променило – Главната прокуратура е против законопроекта. Всеки има право на своето мнение, но върху Народното събрание лежи отговорността да се създаде правната рамка, с която да постигнем по-дълбока интеграция в Европейския съюз. Само преди няколко години това ми се струваше абсолютно невъзможно, посочи правосъдният министър.

Той коментира и излезлия наяве телефонен разговор между главния прокурор и председателя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Не мога да съдя това, че има диалог между главния прокурор и политици. Но това, че продължават да валят обвинения и заплахи, е грозната истина. Нека да се замислим кой не го знаеше. Но това е цената да поемеш отговорност да вземаш решения, които могат да те скарат с приятел или висш прокурор. Такава е работата. Решението ми се струва ясно и е време то да бъде администрирано, заяви Крум Зарков.

Главният прокурор и прокуратурата като институция не бива и не може да говорят с внушения и недомлъвки. Ако имате информация, няма какво да плашите – оповестявате, арестувате, обвинявате, т.е. вършите си работата, подчерта министърът на правосъдието.

В отговор на въпрос какво смята да предприеме по повод взрива край кортежа на Иван Гешев, Зарков каза: "Ще действам спокойно и уверено, така че истината да излезе наяве. Цялата история, която започна с един взрив на 1 май, трябва да се разнищи докрай, за да можем да продължим напред".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    23 12 Отговор
    И какво - Гешев се оказа плашипатарник.
  • 2 НУРС

    33 5 Отговор
    Да побърза с арестите, преди да го закопчаят !
    Ще направя сериал " Правосъдие по български"!
    Отсега предупреждавам, че правата са мои!

    Коментиран от #21

  • 3 Отстрани е много лесно..

    19 14 Отговор
    Удри Гешо,сритай ги Гешо,давай Гешо! Сичкото сенатор в Колонията все е отстрани и на всички ушите им стърчат към Козяк.Без Костадинов!5736

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ти си достоен човек Зарков

    35 7 Отговор
    Но всичко това прилича на един цирк, което означава, че ще гледаме ужким караници и заплахи и накрая нищо. Народа Зарков, си заслужава съдбата! Той избира проектите на двата кръга на мафията, ПП, ДБ и ГЕРБ!

    Коментиран от #30

  • 6 Аха

    8 8 Отговор

    До коментар #3 от "Отстрани е много лесно..":

    На костадинов му стигат су сидии и имоти!
  • 7 Егати правосъдният министър дето не знае

    16 12 Отговор
    закона, прокуратурата обвинява, полицията арестува след съдебно решение !

    Коментиран от #11

  • 8 Първо

    16 8 Отговор
    Требе тебе да те фане , за дека биеш мачките на комшиите , и одиш по гащи пред домсъвето!
  • 9 Натататарчев

    27 4 Отговор
    Толкова ли се свършиха юристите в България, че опряха до Крум да го правят министър. Не е за тази работа това момче.
    Заема страната на Сарафов, при положение че всички видяхме как заместник прокурора изпълнява политически поръчки. Ако законът му е той такъв по-добре да не се гледа.

    Коментиран от #29

  • 10 +++

    13 4 Отговор
    А ад с мисля, че поне преди секет години на това кьосе е следвало да порасне брада. Аман от УРУУДИ!!!
  • 11 Буха ха

    9 6 Отговор

    До коментар #7 от "Егати правосъдният министър дето не знае":

    Ти да не си йорист?
  • 12 фен

    24 6 Отговор
    Най-голямото ми желание е да видя боко с белезници !!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 българина

    20 4 Отговор
    виновни са българите, че от 2009 гласуват за ЛИЦЕТО.....
  • 15 Модерстора

    8 3 Отговор
    и ти си за арест...
  • 16 Бай Ганьо вчера днес и завинаги

    15 3 Отговор
    Той се опита да арестува преди две години крадците/боклучари криещи се в презинтството и с юмрук бяха защитени, а сега се чува, че те ще съдят прокуратурата. Абе, нейсе, всичките са маск.ари. Алеко, прав си и за сегашните.
  • 17 Гого

    8 8 Отговор
    Ами г-н Зарков, ако Гешев трябва да почне да арестува, трябва да започне от себе си. Че той яко е нагазил във фекалиите. Не забравяш ли, че дори и прикриването на престъпление си е наказуем акт. Ако той е знаел за извършени престъпления и не е правил нищо по въпроса да бъдат доведени до досъдебна фаза, си е престъпление. Затова нека да започне от себе си, а за другите извършители има достатъчно други прокурори.
  • 18 Сух

    5 4 Отговор
    Хари Потър
  • 19 Вики

    9 5 Отговор
    Каскета е прикривал всичките престъпления-значи е съучастник!!!
    Директно в затвора!!
  • 20 Дон

    6 3 Отговор
    Дай боже.
  • 21 БрЯх...!

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "НУРС":

    Много плашиш ве...,плашипатарник такъв...!
  • 22 Хихи

    4 1 Отговор
    Дайте ергенът мляс мляс мляс
  • 23 Боже

    5 2 Отговор
    Цялата държава това чака ,ама а дано ма надали.Той вече се е застраховал.Много са зависими от него.
  • 24 Пак този

    7 3 Отговор
    Ха,Зарко Коткоудушвача разбирал от право,а на практика е пощальон със зависимости.Ай сега променете Конституцията и за др.Радев защото той изобщо не може да бъде разследван докато му трае мандата,а и директно на втори за да може върви към потулване към разбулване.Ей на гл.прокурор може да бъде разследван и без промени,но системните манипулации че не може,лъжи навсякъде и за какво ,да се угоди на олигарсите.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ХХХХ

    2 0 Отговор
    Арестите са за клошарите.
  • 27 Анонимен

    1 0 Отговор
    Дай боже да не вземе по погрешка да арестуват някой набеден честен човек. Добре че са камерите за доказателства. Виж са ви набедили иди и доказвай, ако няма камери, че си невинен.
  • 28 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 0 Отговор
    КАЦАМУНЧО , ТИ СИ ПЪРВИЯ КОЙТО ...,.... ТРЯБВА ДА БЪДЕ АРЕСТУВАН .......
  • 29 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Натататарчев":

    ДРУГАРЯ РР , "НАПРАВИ" КАЦАМУНЧО....... МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО ...... ФАКТ ! ....... ЗА ДА ПРЕМАХНЕ ГЕШЕВ ........ ЗАРАДИ ВЛИЗАНЕТО В (П)РЕZИДЕНТСТВОТО И ........ ХВАНАТИТЕ "СЕКРЕТНИ" ДОКУМЕНТИ ...... ФАКТ !
  • 30 Оракула

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ти си достоен човек Зарков":

    Забравил си, да опоменеш ДПС и БСП,
    червен ти е носа" Буратино"!
    От всички партии ,ПП и ДБ ,
    имат НАЙ-МАЛКАТА "ЗАСЛУГА", в твоето плюене!
    Има три партии ,които 15 години те дерат и смучат, като "пиоври",
    но не ги споменаваш а...???
    Това са ГЕРБ,ДПС,БСП,и бившата НДСВ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове